Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο forum!

Είναι το πρώτο μου post, οπότε καλώς σας βρίσκω. Είμαι σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, για την πόλη βασικά, αλλά να μπορώ να πηγαίνω και ένα μικρό ταξίδι που και που.

Κάποια που μου αρέσουν είναι: 1. το Hyundai i10, από το 2014 και μετά (2η γενιά) και 2. Toyota Yaris από το 2012 και μετά (3η γενιά). Κυβικά από 900 έως 1200cc. Όχι αυτόματο. Καύσιμο βενζίνη. Δεν θα έλεγα όχι, αν μου προτείνετε και κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σημαντικά κριτήρια είναι η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η οικονομία στα καύσιμα και τη συντήρηση (φθηνά ανταλλακτικά κ.λ.π).

Όσο για τα χρήματα, να είναι μέχρι 5.500, άντε 6.000 αν είναι κάτι αξιόλογο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω. Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Yaris 1.3!!!! 

Οχι 1000αρακια .

Ανεβαίνει πολύ η τιμή, για αυτοκίνητα 2012 και μετά. Φτάνει τα 8000 ευρώ. Αδύνατον να τα δώσω. Εκτός αν πάω στο 2010.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

Μια χαρα ειναι το i10.

Αλλα αν θελεις να ειναι και στυλατο δες το 500αρακι το fiat.

Το βρισκεις στα λεφτα σου.

Το i10 ναι μου αρέσει. Το fiat 500 νομίζω είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις και δεν θα με βολέψει. Ευχαριστώ πάντως!

Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, xrist0s4 είπε

Εγώ θα σου πρότεινα το Aygo και το Micra, και τα δυο σου παρέχουν αυτά που ζητάς. 

Και το Micra θα το βάλω στα υποψήφια. Το Aygo μου φαίνεται πολύ μικρό, όπως και το fiat 500 που είπε ο φίλος πιο πάνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Το aygo επειδη το ειχε η κορη μου δεν ειναι για ταξιδακια ..Θα σε παει αλλα θα κουραστεις .

Οχι, το έχω αποκλείσει. Μέχρι στιγμής βρίσκω κάποια Micra, μετά το 2010, που βγήκε το Κ13 (νέο). Για το Hiundai i10, που κοιτάω από ιδιώτη, μετά το 2011, δεν βρίσκω σχεδόν τίποτα.

Τα Yaris είναι πολύ ακριβά και πρέπει να πάω πολύ πίσω χρονικά. Για το polo δεν ενδιαφέρομαι. Δεν έχω κοιτάξει καθόλου Corsa.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/7/2020 στις 3:49 ΜΜ, Salvation81 είπε

Εγω οταν ακουω Super Mini σκεφτομαι Smart και Aygo παντως.

Καλησπέρα....Μετά τις διακοπές επανέρχομαι.

Έχεις δίκιο για τα supermini. Πράγματι δεν με καλύπτουν τα συγκεκριμένα. οπότε ανεβαίνω στην κατηγορία μικρά.

Δίνει ένας συνάδελφος ένα POlO του 2008. Το αυτοκίνητο είναι πολύ περιποιημένο και επειδή τον γνωρίζω πόσο ψείρας είναι, το σκέφτομαι σοβαρά. Είναι πρώτο χέρι, έχει 126.000 km  πραγματικά σίγουρα. τα  service είναι όλα στην ώρα τους και στην αντιπροσωπεία. Από εξοπλισμό έχει τα πάντα. ABS, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα , καθρέφτες, συναγερμό, μέχρι bucket καθίσματα,  ζάντες αλουμινίου,  λάστιχα έτους, parctronik, τα πάντα κυριολεκτικά.

Τι με προβληματίζει;;;  Ότι είναι του 2008, ενώ είχα προσανατολιστεί για 2010-2012. Ότι είναι 1400cc με 101 ίππους. Τη φοβάμαι λίγο την ιπποδύναμή του, και το σπορτίβικο χαρακτήρα του, γιατί είμαι συντηρητική οδηγός και στα 50 κάτι ηλικία.  Ότι δεν γνωρίζω τι ζημιές βγάζουν τα POLO. Ο ίδιος το είχε κοστολογήσει στα 4.900 με 5.000 ευρώ, αλλά θα μου το δώσει στα 4.600.  

Ο σύζυγός μου έχει ενθουσιαστεί και θέλει να το πάμε στον μηχανικό και να το πάρουμε χτες....  Εγώ κάπως το σκέφτομαι και θέλω κάποια γνώμη ακόμη. Ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Η τιμή είναι μέτρια.
Facelift μοντέλου του 2002.
126 .000 χιλίομετρα δεν είναι και λίγα.
Το αμάξι είναι ευκολοδήγητο.

Όμως βγάζει ζημιές.
Από γρύλους παραθύρων μέχρι πολλαπλασιαστές και κατανάλωση λαδιού (μιλάμε για τον κινητήρα 1.4 101 άλογα).

Δική σου απόφαση.

Δημοσ.

126.000 km μου φάνηκαν και μένα αρκετά. Μετά σκέφτηκα ότι για 12 χρόνια, είναι 10.000 το χρόνο, που μου φάνηκαν λογικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...