Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Υπάρχει συγκεκριμένα μέγιστος χρόνος παραμονής για δέματα στα ΕΛΤΑ; Μου έστειλαν ένα αντικείμενο βαρύ και σχετικά ογκώδες, το δέμα έφτασε 7/7 στο ταχυδρομείο και το ειδοποιητήριο ήρθε 10/7, δεν πήγα να το παραλάβω ακόμα. Το ειδοποιητήριο δεν αναγράφει επάνω κάποιο χρονικό διάστημα και μέχρι πότε μπορώ να περάσω να το παραλάβω και έτσι λέω θα περάσω με το πάσο μου όποτε μπορέσω εντός Ιουλίου. Κάπου διάβασα μετά από αναζήτηση σε κάποια forums οτι το κρατάνε 14 ημερολογιακές ημέρες ή 15 ημέρες που μετράνε από την επόμενη ημέρα από την αποστολή του ειδοποιητηρίου. Με αυτά τα δεδομένα οι προθεσμίες συμπληρώνονται την Παρασκευή που μας πέρασε εως ΣΚ που είναι κλειστά. Θα πάω το πρωί της Δευτέρας με το που ανοίξουν να δω τι γίνεται, ελπίζω να μην το έχουν στείλει για επιστροφή.
soundou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Το ειδοποιητήριο γράφει από πίσω ότι το δέμα παραμένει 14 μέρες από την στιγμή του ειδοποιήθηκες.
pp6210 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 ατυπα εχουν παει τις 14 μερες στις 20, αλλα οχι παραπανω. ειναι ειρωνικο οτι σου λενε οτι μετρανε απο το χαρτακι ενω δεν το στελνουν αυτοι αλλα το κεντρο διανομης... εγω εχασα δεματακι απο ali ετσι, εδειχνε στο κδ απο 20/6 αλλα δεν πηρα ποτε χαρτακι, αλλα ηταν παραγγελια πανδημιας απο Μαρτιο και μου εκανε refund
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pp6210 είπε ατυπα εχουν παει τις 14 μερες στις 20, αλλα οχι παραπανω. ειναι ειρωνικο οτι σου λενε οτι μετρανε απο το χαρτακι ενω δεν το στελνουν αυτοι αλλα το κεντρο διανομης... εγω εχασα δεματακι απο ali ετσι, εδειχνε στο κδ απο 20/6 αλλα δεν πηρα ποτε χαρτακι, αλλα ηταν παραγγελια πανδημιας απο Μαρτιο και μου εκανε refund Αυτο με τις 20 πρωτη φορα το ακουω και δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι ισχυει σε ολα τα υποκαταστηματα ΕΛΤΑ. Ισως μερικα που εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αλλα δυσκολο να ειναι κανονας, εστω κι ατυπος, γιατι πολλα υποκαταστηματα δεν εχουν το χωρο να φυλανε τοσα δεματα για τοσο καιρο. Το "απο 14 σε 20" απαιτει εξτρα 43% αποθηκευτικου χωρου ανα υποκαταστημα το οποιο ειναι απλα αδυνατο για πολλα απο αυτα, ποσο μαλλον αν σκεφτουμε οτι καποια ηταν ηδη οριακα σε χωρο με τις 14 μερες. Στο θεμα του ts, ειναι ηδη εκπροθεσμος αρα τη Δευτερα πρωι πρωι πρεπει ναναι στο υποκαταστημα μηπως και προλαβει, διαφορετικα το δεμα ειναι σε ρισκο και το χειροτερο ειναι οτι δε θα δικαιουται επιστροφη χρηματων αν φυγει το δεμα πισω. Αν δεν εχει φυγει ηδη (tracking ID τι λεει;). Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, soundou είπε Το ειδοποιητήριο γράφει από πίσω ότι το δέμα παραμένει 14 μέρες από την στιγμή του ειδοποιήθηκες. Δεν το γράφει ούτε πίσω ούτε πουθενά. 6 ώρες πριν, BackFromHell είπε Αυτο με τις 20 πρωτη φορα το ακουω και δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι ισχυει σε ολα τα υποκαταστηματα ΕΛΤΑ. Ισως μερικα που εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αλλα δυσκολο να ειναι κανονας, εστω κι ατυπος, γιατι πολλα υποκαταστηματα δεν εχουν το χωρο να φυλανε τοσα δεματα για τοσο καιρο. Το "απο 14 σε 20" απαιτει εξτρα 43% αποθηκευτικου χωρου ανα υποκαταστημα το οποιο ειναι απλα αδυνατο για πολλα απο αυτα, ποσο μαλλον αν σκεφτουμε οτι καποια ηταν ηδη οριακα σε χωρο με τις 14 μερες. Στο θεμα του ts, ειναι ηδη εκπροθεσμος αρα τη Δευτερα πρωι πρωι πρεπει ναναι στο υποκαταστημα μηπως και προλαβει, διαφορετικα το δεμα ειναι σε ρισκο και το χειροτερο ειναι οτι δε θα δικαιουται επιστροφη χρηματων αν φυγει το δεμα πισω. Αν δεν εχει φυγει ηδη (tracking ID τι λεει;). Στο tracking λεει οτι ειναι αδύνατη η αναζήτηση του δέματος. Edit: Λάθος, εμφανίζεται κανονικά ότι είναι στο ΕΛΤΑ, το βραδυ που έψαχνα έλεγε ότι ήταν αδύνατη η αναζήτηση. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από Βασίλης_29
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 15-20 μερες το πολυ. Εμενα επειδη με ξερουν με παιρνουν και τηλεφωνο αν περασουν 5-6 μερες και δεν εχω παει (αναλογα το καταστημα ισως να παρουν και εσενα βεβαια).
pp6210 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, BackFromHell είπε Αυτο με τις 20 πρωτη φορα το ακουω και δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι ισχυει σε ολα τα υποκαταστηματα ΕΛΤΑ. Ισως μερικα που εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αλλα δυσκολο να ειναι κανονας, εστω κι ατυπος, γιατι πολλα υποκαταστηματα δεν εχουν το χωρο να φυλανε τοσα δεματα για τοσο καιρο. Το "απο 14 σε 20" απαιτει εξτρα 43% αποθηκευτικου χωρου ανα υποκαταστημα το οποιο ειναι απλα αδυνατο για πολλα απο αυτα, ποσο μαλλον αν σκεφτουμε οτι καποια ηταν ηδη οριακα σε χωρο με τις 14 μερες. το οτι το ακους πρωτη φορά δεν σημαίνει οτι δεν ισχύει, εκτός και αν πιστέυεις οτι δεν είχα κάτι να πώ και είπα μια μλκ να περνάει η ώρα. εχω παραλάβει 3 παραγγελίες με μάσκες από Κίνα τον Μάιο και τον Ιούνιο όλες στις 20 μέρες και παραπάνω. Ανάλογα με τον χώρο, όπως λες, και με το διαθέσιμο προσωπικό πιστέυω, όλες οι διορίες είναι πάντα σχετικές. Και αυτό που έχασα πάλι στις 20 μέρες μου είπαν οτι επεστράφει, δεν ήξεραν αν έφτασε εκεί από το ΚΔ, απλά είδαν την ημερομηνία ειδοποίησης και μέτρησαν τις 20 μέρες - άσχετα αν εγώ δεν την έλαβα ποτέ την ειδοποίησηι @Βασιλης_29 σε κάθε περίπτωση φίλε μου πρέπει να πας άμεσα στο ταχυδρομείο
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, pp6210 είπε το οτι το ακους πρωτη φορά δεν σημαίνει οτι δεν ισχύει, εκτός και αν πιστέυεις οτι δεν είχα κάτι να πώ και είπα μια μλκ να περνάει η ώρα. εχω παραλάβει 3 παραγγελίες με μάσκες από Κίνα τον Μάιο και τον Ιούνιο όλες στις 20 μέρες και παραπάνω. Ανάλογα με τον χώρο, όπως λες, και με το διαθέσιμο προσωπικό πιστέυω, όλες οι διορίες είναι πάντα σχετικές. Και αυτό που έχασα πάλι στις 20 μέρες μου είπαν οτι επεστράφει, δεν ήξεραν αν έφτασε εκεί από το ΚΔ, απλά είδαν την ημερομηνία ειδοποίησης και μέτρησαν τις 20 μέρες - άσχετα αν εγώ δεν την έλαβα ποτέ την ειδοποίησηι @Βασιλης_29 σε κάθε περίπτωση φίλε μου πρέπει να πας άμεσα στο ταχυδρομείο Bασικα εχεις μπερδευτει καπου. Το οτι σε εσενα ετυχε κατι το οποιο ειναι παρατυπο και βεβαιως εξαιρεση, δε σημαινει οτι η εξαιρεση ισχυει πανελλαδικα οπως μας το παρουσιασες. Εκτος αν υπαρχει κατι να επικαλεστεις, πχ καποια ανακοινωση των ΕΛΤΑ, για να βγαζει νοημα και η γενικευση που κανεις την οποια παρουσιασες και ως πανελλαδικο fact "για αυτην την περιοδο". Η προσωπικη σου εμπειρια με ενα μονο υποκαταστημα, και περιπου αδιαφορη ειναι, και κανονας δεν ειναι. Και βεβαια δεν ακουσα τιποτε πρωτη φορα. Και για τις εξαιρεσεις γνωριζω που μπορει να λαβουν χωρα σε καποια υποκαταστηματα. Αντιθετως, μαλλον εσυ ακους πρωτη φορα οτι επισημως τα ΕΛΤΑ κρατανε το δεμα σου εως 14 ημερολογιακες απο την ειδοποιηση για να σου φαινεται τοσο περιεργο αυτο που εγραψα... Παμε αλλη μια για εμπεδωση ναυτιλλομένων που θα αναζητησουν συμβουλες σε αυτο το θρεντ και αντ'αυτου θα πεσουν σε παραπληροφορηση: 20ημερο δεν ισχυει στα ΕΛΤΑ ! Αν αυτο τυχει κατ'εξαιρεση σε καποια υποκαταστηματα των ΕΛΤΑ, ειναι καθαρα κατ'εξαιρεση, αφορα μονο αυτο το υποκαταστημα και φυσικα δεν ειναι εγγυημενο ουτε καν για το ιδιο υποκαταστημα οτι και το επομενο δεμα θα παραμεινει εκει 20 μερες. 14 ημερολογιακες ημερες απο την ειδοποιηση εχουν υποχρεωση τα ΕΛΤΑ να κρατησουν το δεμα. Την 15η το δεμα μπορει να βρισκεται στο δρομο της επιστροφης και με αρκετα υποκαταστηματα αυτο ακριβως συμβαινει. Που σημαινει οτι οποιος το αφησει για μετα...επειδη ετσι διαβασε στο ινσομνια, απλα βαζει τον εαυτο του σε περιτο ρισκο. Και φυσικα ουδεις συμβουλατορας του πληκτρολογιου δε θα του αποζημιωσει τυχον χαμενο πακετο... Για να καταλαβαινομαστε στα αυτονοητα, ορισμενοι. Και να μην επανερχομαστε σε περιτες διευκρινησεις... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
JOHN ONLY Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Εγώ μάλιστα κάποτε είχα δει και εναν τιμοκατάλογο παραμονής των δεμάτων πχ από την 7η μέρα και μετά υπήρχε χρέωση αλλά μάλλον ποτέ δεν το έχουν εφαρμόσει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε Εγώ μάλιστα κάποτε είχα δει και εναν τιμοκατάλογο παραμονής των δεμάτων πχ από την 7η μέρα και μετά υπήρχε χρέωση αλλά μάλλον ποτέ δεν το έχουν εφαρμόσει. Στην ιστοσελίδα του ΕΛΤΑ κάτι λένε για χρέωση 0.2 ευρω ανά ημέρα από την 4η ημερα αποθήκευσης, μικρό το κακό βέβαια.
JOHN ONLY Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δεν εφαρμοζεται τουλαχιστον δεν ετυχε σε εμενα.
fredd0 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 κανονικα ειναι 15 μερες, αλλα νομιζω λογω covid δεν εφαρμοζεται, τα κρατανε μεχρι να τα παρεις 1
ObeyWario! Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δεν χρεώνουν και τα κρατάνε παραπάνω λόγο κορόνα, τουλάχιστον πριν το καλοκαίρι αυτό 1
StamTheMan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ολα καλά με το δέμα. Μετα απο ποσες μερες συνολικα; Γραφεις που γραφεις,γραψτο να ξερουν κ οι υπολοιποι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις