nikoslion Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα, έχω μία χρεωστική κάρτα (master card) στην τραπεζα πειραιως και θελω οταν κανω μια αγορα/πληρωμη να την επιβεβαιωνω απο το κινητο. Εχω ενεργοποιησει το extrapin με τον αριθμο του κινητου μου και τωρα ας πουμε που αλλαξα κωδικο μου ηρθε sms με ενα pin για να προχωρησει η διαδικασια. Το θεμα ειναι οτι για αγορα μεσω paypal, ή πληρωμη ενος λογαριασμου στην κοσμοτε δεν μου ζηταει/δεν στελνει αυτο το pin και η συναλλαγη γινεται κατευθειαν. Με λιγα λογια, αμα χασω την καρτα μονο με τα στοιχεια που εχει πανω καποιος μπορει να κανει χωρις προβλημα αγορες online. Εχει σημασια οτι ειναι master card και οχι visa? Μου κανει εντυπωση γιατι σε visa (οχι δικια μου) οταν ενεργοποιεις το extrapin, σε καθε συναλλαγη λειτουργει κανονικα οπως πρεπει. Περσυ τετοιο καιρο την εβγαλα την καρτα και πειρα την ιδια μερα τηλεφωνο την τραπεζα οπου μου ειπανε οτι δεν γινεται ακομα αυτο (απενεργοποιησα και την ανεπαφη λειτουργεια). Απλα το χα ξεχασει λιγο καιρο και τωρα που το ψαχνω πραγματικα δεν μπορω να βρω κατι, εχω καταλαβει οτι ενεργοποιοντας την λειτουργεια με το extrapin για οτι κανω, αλλαγες στον λογαριασμο, πληρωμες κλπ, θα χρησιμοποιω το πιν με το sms Αν γνωριζει κανεις ευχαριστω για την βοηθεια. Οπως και να χει θα καλεσω αυριο αν προλαβω τηλεφωνικη υποστηριξη να δω τι παιζει να ενημερωσω κιολας, ισως και καποιος αλλος να εχει την ιδια απορια με μενα
kage Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) τα ηλεκτρονικά καταστήματα που εμφανίζουν στην ιστοσελίδα τους τα σήματα Mastercard® Identity Check™ ή Mastercard® SecureCode™, SCA will be required across the majority of EEA countries from 31 December 2020. Exceptions to this are the UK and France, ... https://www.mastercard.com/gateway/processing/security/strong-customer-authentication.html Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από kage
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 12 ώρες πριν, nikoslion είπε Καλησπέρα, έχω μία χρεωστική κάρτα (master card) στην τραπεζα πειραιως και θελω οταν κανω μια αγορα/πληρωμη να την επιβεβαιωνω απο το κινητο. Εχω ενεργοποιησει το extrapin με τον αριθμο του κινητου μου και τωρα ας πουμε που αλλαξα κωδικο μου ηρθε sms με ενα pin για να προχωρησει η διαδικασια. Το θεμα ειναι οτι για αγορα μεσω paypal, ή πληρωμη ενος λογαριασμου στην κοσμοτε δεν μου ζηταει/δεν στελνει αυτο το pin και η συναλλαγη γινεται κατευθειαν. Με λιγα λογια, αμα χασω την καρτα μονο με τα στοιχεια που εχει πανω καποιος μπορει να κανει χωρις προβλημα αγορες online. Εχει σημασια οτι ειναι master card και οχι visa? Μου κανει εντυπωση γιατι σε visa (οχι δικια μου) οταν ενεργοποιεις το extrapin, σε καθε συναλλαγη λειτουργει κανονικα οπως πρεπει. Περσυ τετοιο καιρο την εβγαλα την καρτα και πειρα την ιδια μερα τηλεφωνο την τραπεζα οπου μου ειπανε οτι δεν γινεται ακομα αυτο (απενεργοποιησα και την ανεπαφη λειτουργεια). Απλα το χα ξεχασει λιγο καιρο και τωρα που το ψαχνω πραγματικα δεν μπορω να βρω κατι, εχω καταλαβει οτι ενεργοποιοντας την λειτουργεια με το extrapin για οτι κανω, αλλαγες στον λογαριασμο, πληρωμες κλπ, θα χρησιμοποιω το πιν με το sms Αν γνωριζει κανεις ευχαριστω για την βοηθεια. Οπως και να χει θα καλεσω αυριο αν προλαβω τηλεφωνικη υποστηριξη να δω τι παιζει να ενημερωσω κιολας, ισως και καποιος αλλος να εχει την ιδια απορια με μενα Για να κάνει αγορά μέσω paypal πρέπει να εχει και το email σου.Θα έχεις ενεργοποιήσει το one click checkout του paypal για να μην σου ζητάει pin.
nikoslion Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Καλο αυτο που το κανουν υποχρεωτικο, κατι αλλα με emv 3ds ειναι αλλο πραγμα. Οσο για την πεηπαλ, αλλο το 2 factor στην πεηπαλ και αλλο στην καρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα