tzelen Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Θα τοκιστείς για ΟΛΟ το ποσό, για το χρονικό διάστημα μέχρι που έβαλες ένα μέρος του ποσού. Στην συνέχεια θα τοκιστείς για την διαφορά. Δηλαδλή, για κάποιες ημέρες, θα υπολογιστεί τόκος και για τα 950 ευρώ. Περίοδος χάριτος σε πιστωτική καρτα δεν υπάρχει, αν δεν εξοφλείται το σύνολο της οφειλής του λογ/μου που εκδόθηκε. Παραδείγματα: η αγορά έγινε 20/7 (950€). Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει άλλη χρήση/χρέωση στην κάρτα. Εκδιδεται λογ/μος (πχ) στις 25/7, ο οποίος είναι πληρωτέος στις (πχ) 15/8, σου ζητάει 950€ και ελάχιστη καταβολή ανάλογα με την τράπεζα (μπορεί να είναι 2%, μπορεί 10% κτλ). Αν πληρώσεις 450€, στις 10/8, θα υπολογιστεί τόκος για 950€ για το χρονικο διάστημα 20/7 (ημ/νια που έγινε η αγορά, και όχι όταν εκδόθηκε ο λογ/μος) με 10/8 και στη συνέχεια τόκος θα υπολογίζεται για την διαφορά. 4 λεπτά πριν, tsioulak είπε Είσαι σίγουρος ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο; Απόλυτα. 1
btsaroux Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Είσαι σίγουρος ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ναι, το έχω υπολόγισει πολλές φορές σε λογαριασμούς.
spinemm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/7/2020 στις 6:41 ΜΜ, shooterg είπε Θα ήθελα να ρωτήσω έχω αγοράσει κάτι με 950 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας alpha bank εάν τον άλλον μήνα πληρώσω τα 500 πχ στα υπόλοιπα 450 θα μπει ο τόκος 17 τοις εκατό που έχει η πιστωτική? Και αν πληρώσω τα 200 μετά από τα 450 θα μπουν άλλα 17 τοις εκατο στα υπόλοιπα? Έχω μπερδευτεί λίγο Επισης μην ξεχνας οτι ολα αυτα που σου εξηγησαν (και στην ουσια ειναι αυτα που πραγματικα ισχυουν) ο Helionar ο tzelen και ο btsaroux πιανουν "τοπο" εαν δεν κανεις ολο το χρονικο διαστημα αλλες αγορες με την ιδια πιστωτικη καρτα, διαφορετικα τα πανωτοκια πανε σε ΟΛΟ το ΥΠΟΛΟΙΠΟ που θα χρωστας (πχ και στις αγορες απο σουπερ μαρκετ, βενζινη, λοιπα καταστηματα κλπ) και ΟΧΙ μονο στην συγκεκριμενη αγορα σου. Συμβουλη μου, απο τη στιγμη που δεν εψαξες να αγορασεις αυτο που ηθελες απο καταστημα που προσφερει δοσεις, ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙς να το ξοφλησεις και ακομα καλυτερα βρες τροπο να δωσεις στον επομενο λογαριασμο ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ που χρωστας.... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από spinemm
panostza Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, spinemm είπε Επισης μην ξεχνας οτι ολα αυτα που σου εξηγησαν (και στην ουσια ειναι αυτα που πραγματικα ισχυουν) ο Helionar ο tzelen και ο btsaroux πιανουν "τοπο" εαν δεν κανεις ολο το χρονικο διαστημα αλλες αγορες με την ιδια πιστωτικη καρτα, διαφορετικα τα πανωτοκια πανε σε ΟΛΟ το ΥΠΟΛΟΙΠΟ που θα χρωστας (πχ και στις αγορες απο σουπερ μαρκετ, βενζινη, λοιπα καταστηματα κλπ) και ΟΧΙ μονο στην συγκεκριμενη αγορα σου. Συμβουλη μου, απο τη στιγμη που δεν εψαξες να αγορασεις αυτο που ηθελες απο καταστημα που προσφερει δοσεις, ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙς να το ξοφλησεις και ακομα καλυτερα βρες τροπο να δωσεις στον επομενο λογαριασμο ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ που χρωστας.... Κάνοντας κάτι πρωτότυπο για φόρουμ ιντερνετικό οφείλω να παραδεχτώ ότι είχα λάθος εντύπωση για την αξία χρέωσης τόκων. Όντως στις κάρτες που διάβασα τους γενικούς όρους συναλλαγών γίνεται αυτό: Εάν εξοφλήσεις ΟΛΟ το ποσό των συναλλαγών δεν πληρώνεις καθόλου τόκο. Εάν εξοφλήσεις μέρος των συναλλαγών πληρώνεις τόκο για όλο το ποσό από την αξία της συναλλαγής. Δηλαδή αν και είπα ότι για τα πρώτα 450 δεν θα πληρώσει ο TS τόκο, θα πληρώσει τόκο για το ποσό από την ημέρα αγοράς μέχρι την ημέρα πληρωμής και για τα υπόλοιπα από την ημέρα αγοράς μέχρι την ημέρα πληρωμής. Δηλαδή αντί για 25-30 ευρώ τόκο που του είπα λανθασμένα αν το αποπληρώσει όπως είπε, θα πληρώσει 40-50 ευρώ. Αν και το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο, πάντως και πάλι αν όντως δεν αφήσει το πράγμα να ξεφύγει, δεν θα καταστραφεί κιόλας ο TS αν έτσι μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Mea culpa πάντως για το λάθος. 2
lightsout Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Προσωπική άποψη, προκειμένου να κάνεις τη δουλειά σου δεν χάθηκε ο κόσμος να πληρώσεις και τον τόκο. Αλλά φτιάξε ένα πλάνο αποπληρωμής και μην παρεκκλίνεις από αυτό. Οι πιστωτικές είναι εργαλείο.
shooterg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις. Εαν πληρωνω καθε μηνα απο 100 ευρω να υπολογισω περιπου 200 ευρω τοκο?
Vasileios-gr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εαν και εφόσον , η πιστωτική έχει μεγάλο όριο. α) Πας την ηέρα πληρωμής και κάνεις ανάληψη 1000 ευρώ. Πληρώνεις αμέσως τα 1000 ευρώ. ( ή και 1450 ευρώ όπως θέλει το TS Ή σηκώνεις 450 και μετά προθέτεις και τα δικά σου 450 και εξοφλείς την αγορά. Γλυτώνεις τους τόκους από την ημερομηνία αγοράς μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης (τόκοι 50 ημερών ) διότι εξοφλήθηκε όλη η αγορά, και χρεώνεσαι τόκο για την ανάληψη . (Από την ημερομηνία ανάληψης. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Vasileios-gr
tzelen Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Συγγνώμη αλλά πολύ κακή συμβουλή. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις αναληψη από το πιστωτικό όριο της κάρτας. Αν χρειάζεσαι άμεσα λεφτά γιατί απήγαγαν το παιδί σου ναι, αλλά επειδη δεν είμαστε σε ταινια του χόλυγουντ, δεν κάνουμε ανάληψη. Ούτε για το τρυκ που έγραψες. Εκτός του τόκου που θα υπολογιστεί, έστω για την μια ημέρα, ανάλογα με την τράπεζα μπορεί να φάει στο κεφάλι και καμιά προμήθεια. 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Στο τέλος με ολες αυτες τις συμβουλές τον βλεπω ζουπιτο στον τειρεσία😄
tzelen Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Αυτά που έχω γράψει στο παρόν νήμα, δεν τα έγραψα κουτουρού. Δούλευα σε δυο διαφορετικές τράπεζες για σχεδόν δεκαετία και ξέρω τους μηχανισμούς πολύ καλά εκ των έσω. Αφετέρου, παρόλο που ημουν υπάλληλος (και επίσης τύχαινε να έχω καλύτερο επιτόκιο) και παρόλο της γνώσης που είχα, δεν με εμπόδισε, πιτσιρικάς ων, να χρεώσω τις καρτες μου στα ουράνια και έκανα αμαν για να τις ξεχρεώσω. Είναι τεράστιος πειρασμός να μην έχεις φράγκο, να μπεις σε ένα κατάστημα με ένα κομμάτι πλαστικό, να φύγεις με κανούργια τηλεόραση, και να εξακολουθείς να έχεις το 50ρικο που είχες στην τσέπη σου. Εγώ (και άλλοι φίλοι εδώ) τονίζουμε λεπτομέρειες που πιθανότατα δεν γνωρίζει κάποιος περιστασιακός, ή μη, χρήστης πιστωτικής κάρτας. Από τη στιγμή που γνωρίζεις ποιός είναι ο μηχανισμός μιας χρέωσης, η επιλογή είναι στον καθένα και πράττει αναλόγως. (και μεταξύ μας, ολίγην τρομοκρατία δεν κάνει κακό για να αποφύγεις τα χειρότερα 😛 ) 2
DrLo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/7/2020 στις 7:43 ΜΜ, shooterg είπε Άρα θα υπολογίσω 950 επί 1.42 κάθε φορά που έχω ανεξοφλητο πόσο? Όχι Αυτό που σου είπαν παραπάνω ως "ελληνική πρωτοτυπία" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου ελληνική πρωτοτυπία, είναι συνηθης υπολογισμός τόκων την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να υπολογιστούν. Οι τόκοι υπολογίζονται στην αρχή κάθε περιοδου επί του ανεξόφλητου στην αρχή της περιόδου και πληρωτέοι μέχρι το τέλος της. Όχι κάθε φορά που κάνεις πληρωμή. Δηλαδή αν εσύ πηρώνεις Χ ευρώ κάθε μέρα επί ένα μήνα, μη περιμένεις να γίνουν 30 διαφορετικοί υπολογισμοί τόκων. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από DrLo
shooterg Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 14 ώρες πριν, DrLo είπε Όχι Αυτό που σου είπαν παραπάνω ως "ελληνική πρωτοτυπία" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου ελληνική πρωτοτυπία, είναι συνηθης υπολογισμός τόκων την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να υπολογιστούν. Οι τόκοι υπολογίζονται στην αρχή κάθε περιοδου επί του ανεξόφλητου στην αρχή της περιόδου και πληρωτέοι μέχρι το τέλος της. Όχι κάθε φορά που κάνεις πληρωμή. Δηλαδή αν εσύ πηρώνεις Χ ευρώ κάθε μέρα επί ένα μήνα, μη περιμένεις να γίνουν 30 διαφορετικοί υπολογισμοί τόκων. Δηλαδή ποσο πιστεύεις ότι θα πληρώσω ; Θα είναι παραπάνω από 200 ευρώ τόκο ; 15 ώρες πριν, tzelen είπε Αυτά που έχω γράψει στο παρόν νήμα, δεν τα έγραψα κουτουρού. Δούλευα σε δυο διαφορετικές τράπεζες για σχεδόν δεκαετία και ξέρω τους μηχανισμούς πολύ καλά εκ των έσω. Αφετέρου, παρόλο που ημουν υπάλληλος (και επίσης τύχαινε να έχω καλύτερο επιτόκιο) και παρόλο της γνώσης που είχα, δεν με εμπόδισε, πιτσιρικάς ων, να χρεώσω τις καρτες μου στα ουράνια και έκανα αμαν για να τις ξεχρεώσω. Είναι τεράστιος πειρασμός να μην έχεις φράγκο, να μπεις σε ένα κατάστημα με ένα κομμάτι πλαστικό, να φύγεις με κανούργια τηλεόραση, και να εξακολουθείς να έχεις το 50ρικο που είχες στην τσέπη σου. Εγώ (και άλλοι φίλοι εδώ) τονίζουμε λεπτομέρειες που πιθανότατα δεν γνωρίζει κάποιος περιστασιακός, ή μη, χρήστης πιστωτικής κάρτας. Από τη στιγμή που γνωρίζεις ποιός είναι ο μηχανισμός μιας χρέωσης, η επιλογή είναι στον καθένα και πράττει αναλόγως. (και μεταξύ μας, ολίγην τρομοκρατία δεν κάνει κακό για να αποφύγεις τα χειρότερα 😛 ) Πως θα υπολογίσω τον τόκο ; Πήρα τηλ και μου είπαν ν κάνω κάτι πολλαπλασιασμούς δεν κατάλαβα πως γιατί δεν το έγραψα
DrLo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, shooterg είπε Δηλαδή ποσο πιστεύεις ότι θα πληρώσω ; Θα είναι παραπάνω από 200 ευρώ τόκο ; Τι εννοείς; τον πρώτο μήνα ; Στο σύνολο; αν το υπόλοιπο το κουβαλάς 50 χρόνια οχι 200 , 200.000 μπορεί. δε καταλαβαίνω τι ρωτάς 10 Αγοράζεις κάτι πχ 950 ευρώ (υπόλοιπο=950) 20 Για τον επόμενο μήνα ο τόκος θα είναι υπόλοιπο * μηνιαίο επιτόκιο (το οποίο χοντρά είναι ετησιο/12) + άλλα έξοδα αν έχει 30 αυτό θα το πληρώσεις μέχρι το τελος του μήνα 40 στο τέλος του μήνα το υπολοιπο =υπολοιπο+τόκος-ότι πληρωσες θα γίνει το νέο υπόλοιπο σου 50 if υπόλοιπο>0 then GOTO 20
APPLEGEEK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Στις 25/7/2020 στις 10:38 ΜΜ, Helionar είπε Κάθε μήνα το ανεξοφλητο πόσο της κάρτας τοκιζεται με τον εκάστοτε τόκο υπερημεριας. Τον επόμενο μήνα, το ανεξοφλητο πόσο + τους τόκους του προηγούμενου μήνα τοκιζονται εκ νέου με τον τόκο υπερημεριας. Ότι πληρώνεις σε αυτό το διάστημα εξοφλει πρώτα τους τόκους που έχουν συσσωρευτει και μετά το χρωστούμενο πόσο. Αν δεν κατάλαβεις πως δουλεύουν τα ανωτέρω, θα βρεθείς σύντομα να χρωστάς πάνω από δύο φορές το αρχικό ποσό και πολύ γρήγορα. ΜΗΝ αφήνεις πόσα ανεξοφλητα στην πιστωτική. Αυτά τα ολίγα. εγω ζητησα ΟΛΙΚΗ πληρωμη, ειπαν θα τα τραβανε αυτοματα απο τον λογαριασμο μου αρκει να εχω λεφτα μεσα. ελπιζω να ειναι οντος ετσι...τι λες?
shooterg Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, DrLo είπε Τι εννοείς; τον πρώτο μήνα ; Στο σύνολο; αν το υπόλοιπο το κουβαλάς 50 χρόνια οχι 200 , 200.000 μπορεί. δε καταλαβαίνω τι ρωτάς 10 Αγοράζεις κάτι πχ 950 ευρώ (υπόλοιπο=950) 20 Για τον επόμενο μήνα ο τόκος θα είναι υπόλοιπο * μηνιαίο επιτόκιο (το οποίο χοντρά είναι ετησιο/12) + άλλα έξοδα αν έχει 30 αυτό θα το πληρώσεις μέχρι το τελος του μήνα 40 στο τέλος του μήνα το υπολοιπο =υπολοιπο+τόκος-ότι πληρωσες θα γίνει το νέο υπόλοιπο σου 50 if υπόλοιπο>0 then GOTO 20 Σε 5 μήνες υπολογίζω να το ξεχρεώσω δεν θα το κρατήσω για πολύ πιστεύεις ότι θα είναι μεγάλος ο τόκος ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα