shooterg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Θα ήθελα να ρωτήσω έχω αγοράσει κάτι με 950 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας alpha bank εάν τον άλλον μήνα πληρώσω τα 500 πχ στα υπόλοιπα 450 θα μπει ο τόκος 17 τοις εκατό που έχει η πιστωτική? Και αν πληρώσω τα 200 μετά από τα 450 θα μπουν άλλα 17 τοις εκατο στα υπόλοιπα? Έχω μπερδευτεί λίγο
stamatisj1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Στο ανεξόφλητο υπόλοιπο που εμφανίζεται στον λογαριασμό υπολογίζεται ο τόκος. Εαν είναι 17% ,επειδή είναι ετήσιος ο τόκος, να υπολογίζεις 1,42% κάθε μήνα, στην περίπτωσή σου 450 * 1.42% = 7€ περίπου.
btsaroux Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Επειδή είμαστε Ελλάδα, εάν δεν εξοφλήσεις το ποσό ολόκληρο πριν την λήξη του λογαριασμου τότε ο τοκος θα υπολογιστεί στο σύνολο του ποσού (Δηλαδή έαν εξοφλήσει τα 949 από τα 950, ο τοκος θα είναι για τα 950) Ελληνική πρωτοτυπία αυτό. 4
shooterg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Άρα θα υπολογίσω 950 επί 1.42 κάθε φορά που έχω ανεξοφλητο πόσο?
btsaroux Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Εάν δεν εξοφλεις το σύνολο του ποσού τότε θα υπολογίζεις το ποσό του εκδοθεντος λογαριασμού + 1.42%
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Νομίζω εχει και κάποια επιπλεον έξοδα(με επιφύλαξη)
Helionar Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Κάθε μήνα το ανεξοφλητο πόσο της κάρτας τοκιζεται με τον εκάστοτε τόκο υπερημεριας. Τον επόμενο μήνα, το ανεξοφλητο πόσο + τους τόκους του προηγούμενου μήνα τοκιζονται εκ νέου με τον τόκο υπερημεριας. Ότι πληρώνεις σε αυτό το διάστημα εξοφλει πρώτα τους τόκους που έχουν συσσωρευτει και μετά το χρωστούμενο πόσο. Αν δεν κατάλαβεις πως δουλεύουν τα ανωτέρω, θα βρεθείς σύντομα να χρωστάς πάνω από δύο φορές το αρχικό ποσό και πολύ γρήγορα. ΜΗΝ αφήνεις πόσα ανεξοφλητα στην πιστωτική. Αυτά τα ολίγα. 3
shooterg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Helionar είπε Κάθε μήνα το ανεξοφλητο πόσο της κάρτας τοκιζεται με τον εκάστοτε τόκο υπερημεριας. Τον επόμενο μήνα, το ανεξοφλητο πόσο + τους τόκους του προηγούμενου μήνα τοκιζονται εκ νέου με τον τόκο υπερημεριας. Ότι πληρώνεις σε αυτό το διάστημα εξοφλει πρώτα τους τόκους που έχουν συσσωρευτει και μετά το χρωστούμενο πόσο. Αν δεν κατάλαβεις πως δουλεύουν τα ανωτέρω, θα βρεθείς σύντομα να χρωστάς πάνω από δύο φορές το αρχικό ποσό και πολύ γρήγορα. ΜΗΝ αφήνεις πόσα ανεξοφλητα στην πιστωτική. Αυτά τα ολίγα. Αν δίνω 100 τον μήνα πόσο μπορεί να μου φτάσει το οφειλουμενο πόσο ?
panostza Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 9 ώρες πριν, shooterg είπε Αν δίνω 100 τον μήνα πόσο μπορεί να μου φτάσει το οφειλουμενο πόσο ? Καλά σε τρομοκράτησαν. Δεν είναι και του θανατά αυτό που θες. 900 ευρώ θα βάλεις τα 450. Τα 450 που έβαλες δεν τοκίζονται. Τα 450 που άφησες χρέος στην κάρτα τοκίζονται (όχι με τόκο υπερημερίας, αλλά με τον τόκο τον ενήμερο της πιστωτικής, δες τι έχεις πάρει από την τράπεζά σου, λογικά 15-17% παίζουν σήμερα). Οπότε για τον επόμενο μήνα πληρώνεις το 17%/12 για το ποσό που άφησες ανεξόφλητο (όχι ακριβώς βέβαια γιατί για να είμαστε ακριβείς πάμε με το έτος 360 ημερών αλλά περίπου εκεί είναι). Αν τον επόμενο μήνα βάλεις 100, θα πληρώσεις πάλι 17%/12 για τα 350 περίπου που μένουν (περίπου γιατί όταν βγουν οι τόκοι ας πούμε 7-8ευρώ η πληρωμή σου των 100 ευρώ πρώτα θα εξοφλήσει τόκους και μετά κεφάλαιο). Γενικά αν τηρήσεις το πλάνο που λες δηλαδή αγορά 900, 450 πληρωμή κατευθείαν στον πρώτο λογαριασμό της κάρτας και μετά 100 ευρώ το μήνα θα πληρώσεις κανένα 30άρι παραπάνω σε τόκους. Αυτό το ποσό είναι πολύ αν το δεις χρηματοοικονομικά αλλά αν κάνεις τη δουλειά σου και δεν σε πειράζει το 30άρι "κερατιάτικα" δεν θα καταστραφείς κιόλας.
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 οτι οι καρτες ειναι φαρμακεια ειναι γνωστο αλλα οταν την παιρνεις ξερεις οτι θα πληρωσεις και κερατιατικα...γιαυτο κυνηγαμε τις ατοκες αν ειναι κατι που θελουμε ενα δανειο ειναι το οποιο το εχει διαθεσιμο ανα πασα στιγμη γιαυτο συνετα..... ειναι μερικοι που οταν ξερεις ποτε θα βγει ο λογαρισμος της καρτας κανουν χρηση καποιου ποσου και το πληρωνουν ολο με τη ληξη οποτε δεν υπαρχουν τοκοι,εννοειται αν μπορεις.
shooterg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 43 λεπτά πριν, panostza είπε Καλά σε τρομοκράτησαν. Δεν είναι και του θανατά αυτό που θες. 900 ευρώ θα βάλεις τα 450. Τα 450 που έβαλες δεν τοκίζονται. Τα 450 που άφησες χρέος στην κάρτα τοκίζονται (όχι με τόκο υπερημερίας, αλλά με τον τόκο τον ενήμερο της πιστωτικής, δες τι έχεις πάρει από την τράπεζά σου, λογικά 15-17% παίζουν σήμερα). Οπότε για τον επόμενο μήνα πληρώνεις το 17%/12 για το ποσό που άφησες ανεξόφλητο (όχι ακριβώς βέβαια γιατί για να είμαστε ακριβείς πάμε με το έτος 360 ημερών αλλά περίπου εκεί είναι). Αν τον επόμενο μήνα βάλεις 100, θα πληρώσεις πάλι 17%/12 για τα 350 περίπου που μένουν (περίπου γιατί όταν βγουν οι τόκοι ας πούμε 7-8ευρώ η πληρωμή σου των 100 ευρώ πρώτα θα εξοφλήσει τόκους και μετά κεφάλαιο). Γενικά αν τηρήσεις το πλάνο που λες δηλαδή αγορά 900, 450 πληρωμή κατευθείαν στον πρώτο λογαριασμό της κάρτας και μετά 100 ευρώ το μήνα θα πληρώσεις κανένα 30άρι παραπάνω σε τόκους. Αυτό το ποσό είναι πολύ αν το δεις χρηματοοικονομικά αλλά αν κάνεις τη δουλειά σου και δεν σε πειράζει το 30άρι "κερατιάτικα" δεν θα καταστραφείς κιόλας. Και 100 ευρω παραπανω να πληρωσω στο τελος δεν με πειραζει..Τρομαξα λιγο γιατι μου ειπανε για το διπλασιο ποσο..
Dante80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, shooterg είπε Και 100 ευρω παραπανω να πληρωσω στο τελος δεν με πειραζει..Τρομαξα λιγο γιατι μου ειπανε για το διπλασιο ποσο.. Μπακαλίστικο παράδειγμα, στο περίπου. Χρεώνεις την πιστωτική σου 1000€, χωρίς δόσεις. Κάθε μήνα (ξεκινώντας από τον μήνα της χρέωσης) εξοφλείς 100€ από το υπόλοιπο της πιστωτικής. Το αποτέλεσμα: Δλδ, θα αποπληρώσεις το ποσό σε 11 μήνες, και θα δώσεις συνολικά κάτι λιγότερο από 1089€. Κερατιάτικα τα 89€. Έτσι δούλευαν πάνω κάτω και οι έντοκες δόσεις στο παρελθόν (όσον αφορά το προστιθέμενο κόστος στην αγορά). Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από Dante80
shooterg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Dante80 είπε Μπακαλίστικο παράδειγμα, στο περίπου. Χρεώνεις την πιστωτική σου 1000€, χωρίς δόσεις. Κάθε μήνα (ξεκινώντας από τον μήνα της χρέωσης) εξοφλείς 100€ από το υπόλοιπο της πιστωτικής. Το αποτέλεσμα: Δλδ, θα αποπληρώσεις το ποσό σε 11 μήνες, και θα δώσεις συνολικά 1089€. Κερατιάτικα τα 90€. Έτσι δούλευαν πάνω κάτω και οι έντοκες δόσεις στο παρελθόν (όσον αφορά το προστιθέμενο κόστος στην αγορά). Αν ειναι ετσι ειμαι ενταξει..για 100 ευρω δεν πειραζει..οχι ομως το διπλασιο ποσο τρομαξα λιγο..
Dante80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, shooterg είπε Αν ειναι ετσι ειμαι ενταξει..για 100 ευρω δεν πειραζει..οχι ομως το διπλασιο ποσο τρομαξα λιγο.. Οκ, μπορεί να μην σου φαίνεται "πολύ", αλλά αν κάτσεις και το σκεφτείς είναι σαν να πήρες δάνειο ένα χιλιάρικο με 9% επιτόκιο (στο παράδειγμά μου). Και όλα αυτά με την προϋπόθεση πως σκας το κατοστάρικο ευλαβικά κάθε μήνα. Πάρα πολύ κόσμος την πατάει έτσι με τις πιστωτικές. Μπορεί να φαίνεται διαχειρίσιμο το κόστος δανεισμού και χρήσης αλλά είναι αρκετά εύκολο να πέσεις πίσω σε μια πληρωμή λόγω κάποιας αναποδιάς, και μετά να αγκομαχάς να ξεπληρώνεις τόκους ενώ το χρέος δεν μειώνεται ουσιαστικά. Προσοχή! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από Dante80 1
tsioulak Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 17 ώρες πριν, btsaroux είπε Επειδή είμαστε Ελλάδα, εάν δεν εξοφλήσεις το ποσό ολόκληρο πριν την λήξη του λογαριασμου τότε ο τοκος θα υπολογιστεί στο σύνολο του ποσού (Δηλαδή έαν εξοφλήσει τα 949 από τα 950, ο τοκος θα είναι για τα 950) Ελληνική πρωτοτυπία αυτό. Είσαι σίγουρος ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα