Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, koufs είπε

έτσι είναι μια χαρά, υπεραρκετό για τις περισσότερες χρήσεις,

custom firmware προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;

Εγώ για τις δικές μου ανάγκες χρησιμοποιώ το asuswrt-merlin.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, elpenor είπε

+1

Για οικιακή χρήση το router είναι υπεραρκετό. Εγώ έχω 2 X 5Tb πάνω στο router, read write 60+ MB/s (500Mbit/s), Samba/DLNA server/Backup/Torrents και με λίγο κόπο μπορείς να κάνεις και ότι custom script θέλεις (αν έχεις καλό router που υποστηρίζει custom firmware και ξέρεις τα εντελώς βασικά από προγραμματισμό).

ποιο router φτάνει τέτοιες ταχύτητες στο usb?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pantelikas είπε

ποιο router φτάνει τέτοιες ταχύτητες στο usb?

Τα περισσότερα από τα σημερινά Asus/Netgear. Επίσης αρκετά από τα πιο παλιά είναι λίγο πιο κάτω, πχ τα δημοφιλή Linksys έχουν 55+ write και 80+ read. Ακόμα όμως και η αρκετά πιο φτηνή Tp-link έχει write 40 και read 80 σε κάποια μοντέλα. Μπορείς να δεις στο smallnetbuilder αρκετά τέτοια test αν και επειδή δεν επαναλαμβάνει τα test όταν ωριμάσουν τα firmware μπορεί να αδικεί κάποιες συσκευές.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Ευχαριστώ, πρέπει να ανανεώσω τον στόλο

Αν δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο από router ίσως να μην αξίζει να πάρεις καινούργιο επώνυμο ακριβό router μόνο για το USB και το NAS να είναι καλύτερη λύση μια και μπορείς να βάλεις κατευθείαν sata δίσκους, αλλά αν χρειάζεσαι αρκετά από τα παρακάτω τότε το γρήγορο USB είναι ένα ακόμα extra:

1. Ασύλληπτη εμβέλεια στα 5ghz.

2. Τρομαχτικές ταχύτητες στο wifi για να μεταφέρεις αρχεία στο local lan.

3. VPN σε όλες τις συσκευές ή σε κάποιες συγκεκριμένα, ακόμα και διαφορετικό VPN ανά συσκευή (αυτόματα μέσω router χωρίς καμία αλλαγή στο PC).

4. DDNS που να δουλεύει με όλους τους provider.

5. Ad blocking σε όλες τις συσκευές, ακόμα και τηλεοράσεις.

6. fq_codel QoS για να μειωθεί το bufferbloat.

7. Cron Jobs (πχ automated backups)

8. Monitoring του δικτύου

9. Custom firewall rules και άλλα security enhancements.

Από τη μία μπορώ να πω ότι τα περισσότερα δεν αφορούν το μέσο χρήστη αλλά από την άλλη ούτε το κεντρικό backup σε NAS είναι πραγματική ανάγκη για τους περισσότερους, μια χαρά μπορείς να κάνεις backup/sync όλες τις συσκευές στο PC σου για backup και να έχεις και μία κόπια στο συρτάρι για πραγματική ασφάλεια.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Είναι μικρό το δίκτυο και κάνω υπομονή. Κάποιες λειτουργίες τις κάνω με home server, pi hole κτλ. Το νέο ρουτερ θα είναι ευκαιρία να μειώσω συσκευές και καταναλώσεις. Μέχρι τώρα όσα δοκίμασα με απογοήτευσαν στην ταχύτητα usb

Δημοσ.
15 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο από router ίσως να μην αξίζει να πάρεις καινούργιο επώνυμο ακριβό router μόνο για το USB και το NAS να είναι καλύτερη λύση μια και μπορείς να βάλεις κατευθείαν sata δίσκους, αλλά αν χρειάζεσαι αρκετά από τα παρακάτω τότε το γρήγορο USB είναι ένα ακόμα extra:

1. Ασύλληπτη εμβέλεια στα 5ghz.

2. Τρομαχτικές ταχύτητες στο wifi για να μεταφέρεις αρχεία στο local lan.

3. VPN σε όλες τις συσκευές ή σε κάποιες συγκεκριμένα, ακόμα και διαφορετικό VPN ανά συσκευή (αυτόματα μέσω router χωρίς καμία αλλαγή στο PC).

4. DDNS που να δουλεύει με όλους τους provider.

5. Ad blocking σε όλες τις συσκευές, ακόμα και τηλεοράσεις.

6. fq_codel QoS για να μειωθεί το bufferbloat.

7. Cron Jobs (πχ automated backups)

8. Monitoring του δικτύου

9. Custom firewall rules και άλλα security enhancements.

Από τη μία μπορώ να πω ότι τα περισσότερα δεν αφορούν το μέσο χρήστη αλλά από την άλλη ούτε το κεντρικό backup σε NAS είναι πραγματική ανάγκη για τους περισσότερους, μια χαρά μπορείς να κάνεις backup/sync όλες τις συσκευές στο PC σου για backup και να έχεις και μία κόπια στο συρτάρι για πραγματική ασφάλεια.

Για στείλε κάνα δυο λινκ για να δούμε τιμές γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Για στείλε κάνα δυο λινκ για να δούμε τιμές γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον

Το συγκεκριμένο firmware που χρησιμοποιώ εγώ υποστηρίζει αυτά τα router. Υπάρχουν πολλά custom firmware και για άλλες συσκευές.

Τις επιδόσεις του κάθε router μπορείς να τις δεις στο smallnetbuilder.

Οι τιμές είναι κάτι σχετικό, υπάρχουν προσφορές στο amazon κατά καιρούς, εγώ είχα πάρει ένα ακριβό router 35% φτηνότερα από skroutz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...