Nik1239 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω δύο hdd που κάθονται και θέλω να τους κάνω backup δίσκους μέσω ίντερνετ και να περνάω αρχεία από δύο υπολογιστές μέσω ίντερνετ σε αυτούς Επίσης έχω ένα tv box μπορώ κάπως να το δουλέψω ως nas και να τους συνδέσω εκεί και όχι στο ρούτερ Το ρούτερ δεν έχει θύρα usb μήπως υπάρχει κάποιος μετατροπέας usb to lan ώστε να τους έχω στο router; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από Nik1239
Aris_ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 στο tv box αν σηκωσεις εκδοση linux και βαλεις επανω τους σκληρους σαν server tv box specs ? 1
Nik1239 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Aris_ είπε στο tv box αν σηκωσεις εκδοση linux και βαλεις επανω τους σκληρους σαν server tv box specs ? Έχει 1gb ram και 8gb αποθηκευτικό Είχα προσπαθήσει να του βάλω linux με εξωτερικό στικάκι κάνοντας boot από εκεί αλλά δεν τα κατάφερα στο στικάκι δουλεύει έχω βάλει σε πολλές συσκευές τα xubudu
atheatos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Nik1239 είπε Έχει 1gb ram και 8gb αποθηκευτικό Είχα προσπαθήσει να του βάλω linux με εξωτερικό στικάκι κάνοντας boot από εκεί αλλά δεν τα κατάφερα στο στικάκι δουλεύει έχω βάλει σε πολλές συσκευές τα xubudu Το tv box εχει arm επεξεργαστή? Το xubuntu ειναι για arm? Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από atheatos
Nik1239 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Στις 26/7/2020 στις 1:58 ΜΜ, atheatos είπε Το tv box εχει arm επεξεργαστή? Το xubuntu ειναι για arm? Ναι arm είναι Το xubudu δεν είναι για arm υπάρχει έκδοση linux για arm ;
atheatos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Ναι υπάρχει. Όπως υπάρχει και το λειτουργικό για το raspberry αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε άλλο μηχάνημα πλην του raspberry. 1
koufs Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) αν χρειάζεσαι το nas, στήσε ένα σε raspberry ή σε παλιό pc ή πάρε ένα syno ή qnap καινούριο με κάνα 100ρικο ή στα μισά λεφτά μτχ, οι άλλες λύσεις με tv box και ρούτερ έχουν νόημα μόνο αν θες να κάνεις παιχνίδι απλά, αν θες να χργσιμοποιήσεις τους δίσκους απλά επειδή κάθονται, άστους να κάθονται γλιτώνεις και ρεύμα δεν το λέω για πλάκα, είχα καμμιά 7-8 δίσκους από 300 gb έως 3 tb που καθόντουσαν, σκεφτόμουνα διάφορες χρήσεις. αλλά δεν είχε νόημα, πουληθήκανε ή χαριστήκανε, και πήρα ένα NAS με 2 σκληρούς να κάνω τη δουλειά μου (και παράλληλα παίζω και με ένα παλιό PC, που πότε είναι ubuntu server, πότε FreeNAS κlp έτσι για την πλάκα) Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από koufs 1 1
elpenor Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, koufs είπε αν θες να χργσιμοποιήσεις τους δίσκους απλά επειδή κάθονται, άστους να κάθονται γλιτώνεις και ρεύμα δεν το λέω για πλάκα, είχα καμμιά 7-8 δίσκους από 300 gb έως 3 tb που καθόντουσαν, σκεφτόμουνα διάφορες χρήσεις. αλλά δεν είχε νόημα, πουληθήκανε ή χαριστήκανε, +1 13 ώρες πριν, koufs είπε οι άλλες λύσεις με tv box και ρούτερ έχουν νόημα μόνο αν θες να κάνεις παιχνίδι απλά, Για οικιακή χρήση το router είναι υπεραρκετό. Εγώ έχω 2 X 5Tb πάνω στο router, read write 60+ MB/s (500Mbit/s), Samba/DLNA server/Backup/Torrents και με λίγο κόπο μπορείς να κάνεις και ότι custom script θέλεις (αν έχεις καλό router που υποστηρίζει custom firmware και ξέρεις τα εντελώς βασικά από προγραμματισμό). Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από elpenor 2
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, elpenor είπε +1 Για οικιακή χρήση το router είναι υπεραρκετό. Εγώ έχω 2 X 5Tb πάνω στο router, read write 60+ MB/s (500Mbit/s), Samba/DLNA server/Backup/Torrents και με λίγο κόπο μπορείς να κάνεις και ότι custom script θέλεις (αν έχεις καλό router που υποστηρίζει custom firmware και ξέρεις τα εντελώς βασικά από προγραμματισμό). Το ρούτερ μου όμως δεν έχει usb θύρες είναι ένα περσινό της cosmote
elpenor Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 22 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Το ρούτερ μου όμως δεν έχει usb θύρες είναι ένα περσινό της cosmote Ναι δεν μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς άλλο router. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στη θέση σου θα κράταγα μόνο τους δύο πιο μεγάλους δίσκους και θα τους έβαζα στο ένα από τα δύο PC και θα χρησιμοποιούσα μία από τις δεκάδες μεθόδους που υπάρχουν ώστε να υπάρχει πρόσβαση μέσω LAN και από το άλλο PC.
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, elpenor είπε Ναι δεν μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς άλλο router. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στη θέση σου θα κράταγα μόνο τους δύο πιο μεγάλους δίσκους και θα τους έβαζα στο ένα από τα δύο PC και θα χρησιμοποιούσα μία από τις δεκάδες μεθόδους που υπάρχουν ώστε να υπάρχει πρόσβαση μέσω LAN και από το άλλο PC. Γίνεται αυτό με κλειστό το pc να παραμένει ανοιχτός ο δίσκος και να είναι προσβάσιμος πχ από το λάπτοπ;
elpenor Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Γίνεται αυτό με κλειστό το pc να παραμένει ανοιχτός ο δίσκος και να είναι προσβάσιμος πχ από το λάπτοπ; Όχι, πρέπει να έχεις το PC ανοιχτό, αν δεν είναι πολύ παλιό να υπολογίζεις πολύ χοντρικά 0.05kw/h ( 0.035 kw/h αν είναι καινούργιο) + φυσικά την κατανάλωση των δίσκων. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από elpenor
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 13 λεπτά πριν, elpenor είπε Όχι, πρέπει να έχεις το PC ανοιχτό, αν δεν είναι πολύ παλιό να υπολογίζεις πολύ χοντρικά 0.05kw/h ( 0.035 kw/h αν είναι καινούργιο) + φυσικά την κατανάλωση των δίσκων. Τότε δεν μου κανει έχω εναν σταθερό για gaming και ένα λάπτοπ δεν γίνεται να τα έχω όλη μέρα ανοιχτά
elpenor Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε Τότε δεν μου κανει έχω εναν σταθερό για gaming και ένα λάπτοπ δεν γίνεται να τα έχω όλη μέρα ανοιχτά Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου, πάντως να έχεις υπόψη σου ότι και ένα NAS καίει 0.018kw/h (+ τους δίσκους) αν σκεφτείς και την τιμή αγοράς του καταλήγεις ότι δεν διαφέρει πολύ το κόστος της κάθε λύσης.
koufs Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, elpenor είπε Για οικιακή χρήση το router είναι υπεραρκετό. Εγώ έχω 2 X 5Tb πάνω στο router, read write 60+ MB/s (500Mbit/s), Samba/DLNA server/Backup/Torrents και με λίγο κόπο μπορείς να κάνεις και ότι custom script θέλεις (αν έχεις καλό router που υποστηρίζει custom firmware και ξέρεις τα εντελώς βασικά από προγραμματισμό). έτσι είναι μια χαρά, υπεραρκετό για τις περισσότερες χρήσεις, custom firmware προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα