Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 minutes ago, HERTHAN said:

Για ποιο λογο δεν δεχονται πολιτες takou?

Φοβούνται τον κορονοιο 😅

περαν της πλάκας νομίζω και τα κούριερ σε ένα κουτί στην είσοδο τα αφήνουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, marmagia είπε

Φοβούνται τον κορονοιο 😅

περαν της πλάκας νομίζω και τα κούριερ σε ένα κουτί στην είσοδο τα αφήνουν 

...ή αυτό (λόγω ιού) - ή,,,,ετοιμάζουν κα'να πραξικόπημα (...λόγω υιού :ρ), κι έχουν τιγκάρει οι απανταχού ΔΕΔΔΗΕδες με καραβανάδες στη ζούλα (paranoia mode on), τώρα που σχεδιάζει να τους (μοσχο)(ξε)πουλήσει και τους έχουν κάνει όλους γιάφκες....🤪 (...δε φταίω εγώ - got triggered από εκείνο το "ΠΟΛΙΤΕΣ" του takoulou....Τί "πολίτες"....."πελάτες", ναι, αλλά όχι και "πολίτες",,,,,,εκτός εάν,,,,,:-D)

Δύο ακόμα ερωτήσεις στα τζιμάνια της ηλεκτρικής ενέργειας εδώ!

1. Αν ένα σπίτι καταναλώνει συνολικά γύρω στις 10.000kWh το χρόνο, αλλά οι περισσότερες (6-7.000kWh) είναι μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν, συμφέρουν πάλι τα online και τα enter της ΔΕΗ;

2. Για μικρές καταναλώσεις (του στυλ ένα άτομο μόνο του σε ένα μικρό σπίτι, χωρίς πολλά πολλά) πού κοιτάμε; Συμφέρει πάλι η ΔΕΗ ή προγράμματα τύπου nrg fixed 4u, volton unique κλπ;

42 λεπτά πριν, Eatos είπε

1. Αν ένα σπίτι καταναλώνει συνολικά γύρω στις 10.000kWh το χρόνο, αλλά οι περισσότερες (6-7.000kWh) είναι μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν, συμφέρουν πάλι τα online και τα enter της ΔΕΗ;

ναι

42 λεπτά πριν, Eatos είπε

2. Για μικρές καταναλώσεις (του στυλ ένα άτομο μόνο του σε ένα μικρό σπίτι, χωρίς πολλά πολλά) πού κοιτάμε;

ανάλογα τη χοντρική και επιδοτήσεις , αν είναι χαμηλότερα του 0,18 καλύτερα σε κυμαινόμενο αλλά χωρίς δέσμευση (αν και πλέον θα καταργηθεί και επίσημα η ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα)

Καλησπερα παιδια διαβαζω εδω και καιρο το ποστ και εχω μαθει πολλα πραγματα 😃

Μετα απο πολυ ξυλο με τις ρητρες στην elpedison που ειμαι τωρα εκανα κι εγω αιτηση για myhome enter μεσω econtract.Εχω 2 ερωτησεις..

1)Απο τηλ elpedison μου ειπαν οτι πρεπει να δωσω ρητρα αποχωρησης 27 ευρω(ειμαι 6 μηνες στην εταιρια τους).Καπου εβλεπα σε προηγουμενες σελιδες οτι εφοσον ειμαι σε προγραμμα με ΟΤΣ δεν πρεπει να πληρωσω ρητρα αποχωρησης..Ισχυει κατι τετοιο?

2)Εχω στειλει ολα τα εγγραφα που χρειαζονται μεσω email στη ΔΕΗ..κατα τη γνωμη σας σε ποσο καιρο θα γινει η αλλαγη στο νεο παροχο(ΔΕΗ)?Γιατι απο οτι διαβαζα καθυστερουν πιο πολυ οταν ερχεσαι απο αλλο παροχο.

27 λεπτά πριν, freestyoler93 είπε

2)Εχω στειλει ολα τα εγγραφα που χρειαζονται μεσω email στη ΔΕΗ..κατα τη γνωμη σας σε ποσο καιρο θα γινει η αλλαγη στο νεο παροχο(ΔΕΗ)?

5-30 μέρες , ανάλογα τους υπαλλήλους ΔΕΗ&ΔΕΔΔΗΕ

28 λεπτά πριν, freestyoler93 είπε

Καπου εβλεπα σε προηγουμενες σελιδες οτι εφοσον ειμαι σε προγραμμα με ΟΤΣ δεν πρεπει να πληρωσω ρητρα αποχωρησης..Ισχυει κατι τετοιο?

όχι επίσημα , οδηγία της ΡΑΕ είναι , θα γίνει επίσημο με τα νέα τιμολόγια

κάνε αμφισβήτηση ρήτρας (δες λινκ υπογραφής μου και συνέχεια στο άλλο θέμα)

• Like 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

ανάλογα τη χοντρική και επιδοτήσεις , αν είναι χαμηλότερα του 0,18 καλύτερα σε κυμαινόμενο αλλά χωρίς δέσμευση (αν και πλέον θα καταργηθεί και επίσημα η ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα)

Ώπα, κάτσε, επειδή είμαι και χαζός, κυμαινόμενο είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα περιλαμβάνει ρήτρα αναπροσαρμογής ή είμαι τελείως άκυρος;
Και αν ναι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορείς να αλλάζεις από κυμαινόμενο σε κυμαινόμενο χωρίς καμία απολύτως δέσμευση;

4 λεπτά πριν, Eatos είπε

Ώπα, κάτσε, επειδή είμαι και χαζός, κυμαινόμενο είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα περιλαμβάνει ρήτρα αναπροσαρμογής

ναι

5 λεπτά πριν, Eatos είπε

Και αν ναι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορείς να αλλάζεις από κυμαινόμενο σε κυμαινόμενο χωρίς καμία απολύτως δέσμευση;

αυτό είναι το πλάνο , αλλά κράτα μικρό καλάθι , στη μπανανία είμαστε

• Like 2

Χαζή ερώτηση. Πήγα από Γ1Ν σε my home enter Ν. Μπορεί αυτό να μου αλλάξει το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο; Το νυχτερινό πρέπει να είχε μπει πριν το 1988.

Έχω πάντα το ίδιο ρολόι με τους δύο περιστροφικους μετρητές. 

Να ρωτήσω ΔΕΗ καλύτερα;

Screenshot_20220130-220545.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.

Διαβασα για αρκετη ωρα οτι εχει γραφεί, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταληξα στο τι με συμφερει να κανω.

Εχω Γ1Ν με ΚΟΤ Α.

Αρχικα αν καταλαβα καλα τα myHomeOnline/Enter εχουν σα βασικο πλεονεκτημα οτι για οσο διαρκει το συμβολαιο θα εχει ο πελατης σταθερη χρεωση 0.17/0.18 ευρω/kWh αντιστοιχα, ακομα κι αν μεσα σε αυτο το διαστημα σημειωθει αυξηση στις χρεωσεις της ΔΕΗ.

Σωστα?

Επισης με το myHomeEnter δεν υπαρχει ρητρα αναπροσαρμογης. Απλα εχει 2ευρω/μηνα πιο ακριβο παγιο απο το Online.

Στον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο (8/8-11/10) ειχα καταναλωση 285kwh.

Η χρεωση καταναλωσης ηταν (με 0.11 τοτε) 31.5 ευρω,

Η εκπτωση ΚΟΤ ηταν 21.5 ευρω,

και η ρητρα αναπροσαρμογης 27.5 ευρω.

Αρα, αν δεν κανω λαθος, επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν το νεο myHomeEnter επιτρεπει να κρατησεις το ΚΟΤ, ακομα και να μην το επιτρεπει δλδ, παλι συμφερει να παω στο myHomeEnter, αφου η ρητρα αναπροσαρμογης ειναι περισσοτερα απο την εκπτωση που προσφερει το ΚΟΤ (και αυτη η εκπτωση δεν εξαρταται απο το ποσο κοστιζει η kWh, αρα θα ειναι παντα τοσο).

Συνοψιζοντας, για το online το κερδος ειναι οτι μπορει να εχεις 0.17 χρεωση για τους επομενους 12 μηνες και να εισαι κερδισμενος αν αυξηθει στο μελλον (ή χαμενος αν μειωθει αντιστοιχα).

Με το home οτι και το online, με 0.18, και επιπλεον δεν εχεις ρητρα αναπροσαρμογης.

Σωστα τα λεω ή μου διαφευγει κατι?

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Psionicist

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Psionicist είπε

Καλησπερα παιδια.

Διαβασα για αρκετη ωρα οτι εχει γραφεί, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταληξα στο τι με συμφερει να κανω.

Εχω Γ1Ν με ΚΟΤ Α.

Αρχικα αν καταλαβα καλα τα myHomeOnline/Enter εχουν σα βασικο πλεονεκτημα οτι για οσο διαρκει το συμβολαιο θα εχει ο πελατης σταθερη χρεωση 0.17/0.18 ευρω/kWh αντιστοιχα, ακομα κι αν μεσα σε αυτο το διαστημα σημειωθει αυξηση στις χρεωσεις της ΔΕΗ.

Σωστα?

Επισης με το myHomeEnter δεν υπαρχει ρητρα αναπροσαρμογης. Απλα εχει 2ευρω/μηνα πιο ακριβο παγιο απο το Online.

Στον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο (8/8-11/10) ειχα καταναλωση 285kwh.

Η χρεωση καταναλωσης ηταν (με 0.11 τοτε) 31.5 ευρω,

Η εκπτωση ΚΟΤ ηταν 21.5 ευρω,

και η ρητρα αναπροσαρμογης 27.5 ευρω.

Αρα, αν δεν κανω λαθος, επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν το νεο myHomeEnter επιτρεπει να κρατησεις το ΚΟΤ, ακομα και να μην το επιτρεπει δλδ, παλι συμφερει να παω στο myHomeEnter, αφου η ρητρα αναπροσαρμογης ειναι περισσοτερα απο την εκπτωση που προσφερει το ΚΟΤ (και αυτη η εκπτωση δεν εξαρταται απο το ποσο κοστιζει η kWh, αρα θα ειναι παντα τοσο).

Συνοψιζοντας, για το online το κερδος ειναι οτι μπορει να εχεις 0.17 χρεωση για τους επομενους 12 μηνες και να εισαι κερδισμενος αν αυξηθει στο μελλον (ή χαμενος αν μειωθει αντιστοιχα).

Με το home οτι και το online, με 0.18, και επιπλεον δεν εχεις ρητρα αναπροσαρμογης.

Σωστα τα λεω ή μου διαφευγει κατι?

Ευχαριστω.

• Ρητρα δεν εχει κανενα απο τα 2 προγραμματα.
  • Το Εντερ δεχεται ΚΟΤ ενω το online οχι
  • Το online προυποθετει παγια εντολη + Μηναιο λογαριασμο, ενω το Enter οχι.
  • Το Enter μπορει να γινει σε καταστημα επι τοπου. Εχει 100 ευρω εγγυηση, που επιστρεφονται αν ορισεις παγια εντολη +2% εκπτωση με την παγια.
  • Το online μονο ηλεκτρονικα, απο Γ1 πρακτικα+ebill ή econtract+ebill με αρκετες καθυστερησεις. Bonus 30 ευρω δωρο (δεν θελει εγγυηση)
  • Παγιο Εντερ 3ευρω/μηνα (0,18kWh/0,13kWh) --- online  1ευρω/μηνα(0,17kWh/0,13kWh)
  • Περα του 2% εχεις και το 5% εκπτωση συνεπειας στο Home Enter, που δεν εχεις στο online

αυτα πολυ συνοπτικα. Τα παραπανω ισχυουν για συνδεσεις απο 3/12/2021 και μετα.

Επεξ/σία από jimakos234
  • Like 5
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, jimakos234 είπε
  • Ρητρα δεν εχει κανενα απο τα 2 προγραμματα.
  • Το Εντερ δεχεται ΚΟΤ ενω το online οχι
  • Το online προυποθετει παγια εντολη + Μηναιο λογαριασμο, ενω το Enter οχι.
  • Το Enter μπορει να γινει σε καταστημα επι τοπου. Εχει 100 ευρω εγγυηση, που επιστρεφονται αν ορισεις παγια εντολη +2% εκπτωση με την παγια.
  • Το online μονο ηλεκτρονικα, απο Γ1 πρακτικα+ebill ή econtract+ebill με αρκετες καθυστερησεις. Bonus 30 ευρω δωρο (δεν θελει εγγυηση)
  • Παγιο Εντερ 3ευρω/μηνα (0,18kWh/0,13kWh) --- online  1ευρω/μηνα(0,17kWh/0,13kWh)

αυτα πολυ συνοπτικα. Τα παραπανω ισχυουν για συνδεσεις απο 3/12/2021 και μετα.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Γιατι ομως, στο site της ΔΕΗ, στο Enter το αναφερει ("χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων"), ενω στο online οχι?

Σχετικα με το τι "χανεις" αν μπεις σε ενα απο τα 2 καλα καταλαβα οτι το μονο αρνητικο αυτων των προγραμματων ειναι οτι δε θα εχεις χαμηλοτερη χρεωση αν πχ σε 6 μηνες πεσει η τιμη της kWh?

Άλλη μια ερώτηση.

Βλέπω στο site της nrg ότι στο πρόγραμμα fixed 4u τρέχει αυτή τη στιγμή προσφορά με την κιλοβατώρα στα 0.148€, χωρίς ρήτρα, με μια μικρή έξτρα χρέωση που πιάνει ταβάνι στα 20€ για υψηλές καταναλώσεις.
Αυτό δεν το κάνει καλύτερο από το home online; Μου διαφεύγει κάτι;

6 λεπτά πριν, Eatos είπε

Αυτό δεν το κάνει καλύτερο από το home online; Μου διαφεύγει κάτι;

Κάνε τις πράξεις και πες μας τι βλέπεις.

Online πάγιο 1ε μήνα και 0.17/kWh

NRG πάγιο 1.5 μήνα, και 0.148/kWh + κλιμακωτό χαράτσι 9.90-19.90 ανάλογα με το κλιμάκιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...