Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες μια γρήγορη ερώτηση επειδή από το spamαριασμα έπαθα τραμπάκουλο... Είμαι στο online με παλιές τιμές 1.5 χρόνο τώρα... Σε ένα μήνα μετακομίζω (από ενοίκιο σε ενοίκιο)... Τι πορεία να διαλέξω γιατί έχω μπερδευτεί κάργα...και επειδή είχα σταθερές χρεώσεις δεν την έψαχνα καθόλου με τα γαmησι@τικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, panosena είπε

1. Τι χρειάζεται; Εξουσιοδότηση από το σύζυγο στη σύζυγο; Κάτι άλλο;

ναι , καλή δύναμη , γενικά καλό είναι να ψαχτείτε να βγάλετε πληρεξούσιο και κάθε νόμιμη χρήση , ρωτήστε συμβολαιογράφο

10 λεπτά πριν, panosena είπε

2. Θα χάσει τις τιμές του συμβολαίου που 'απολαμβάνει' μέχρι τώρα (μπήκε Αύγουστο του 2021 στο myHomeEnter) λόγω μεταφοράς του λογαριασμού στη σύζυγο;

ναι , καλύτερα το αφήνετε όπως είναι

10 λεπτά πριν, panosena είπε

3. Με ποιο email επικοινωνούμε με τη ΔΕΗ; (ώστε να υπάρχουν γραπτά αυτά που λέει η ΔΕΗ κι όχι προφορικά από τηλέφωνο)

[email protected]

Μόλις τώρα, Krasdimi είπε

Παίδες μια γρήγορη ερώτηση επειδή από το spamαριασμα έπαθα τραμπάκουλο... Είμαι στο online με παλιές τιμές 1.5 χρόνο τώρα... Σε ένα μήνα μετακομίζω (από ενοίκιο σε ενοίκιο)... Τι πορεία να διαλέξω γιατί έχω μπερδευτεί κάργα...και επειδή είχα σταθερές χρεώσεις δεν την έψαχνα καθόλου με τα γαmησι@τικα...

όλα στον αέρα είναι , δεν έχω κάτι να προτείνω , απλά σου αναφέρω τι παίζει

1. αναμένονται νέα μέτρα , δεν έχει βγει τίποτε ακόμα

2. με τα υπάρχοντα δεδομένα το νέο σπίτι δε θα φαίνεται άμεσα σαν κύρια κατοικία οπότε δε θα έχεις επιδότηση (ξαναλέω με τα σημερινά δεδομένα)

κυριολεκτικά τα ξαναβλέπεις τελευταία στιγμή

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , καλύτερα το αφήνετε όπως είναι

Εννοείς να το αφήσει στο όνομα του συζύγου; Γίνεται αυτό;

Δεν πρέπει αναγκαστικά να το βγάλει από το όνομα του συζύγου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, panosena είπε

υπάρχουν παροχές που για 20+ χρόνια είναι στο όνομα ατόμων που έχουν φύγει

απο τη στιγμή που δεν είναι κυμαινόμενο και (αν ισχύσει και άγνωστο το πως και ποσό) δεν μπλέκεις με αναδρομικές πιστώσεις για ρήτρες/αιτήσεις τότε άστο όπως είναι

αν γνωρίζει κάποιος τυχών πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί να ποστάρει

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως η εμπειρία μου με την ενεργοποίηση του Enter+ ήταν άψογη.

Και το ραντεβού ήταν άνετο χωρίς να περιμένω πουθενά και η υπάλληλος μου τα εξήγησε όλα αναλυτικά και έδειχνε ότι ήξερε τι λέει. Μάλιστα μου έκανε και ανάλυση για όλα τα ρολόγια κι ας μην είχα κλείσει ραντεβού.

Ενεργοποιήθηκε σε λίγες μέρες και κάλεσα την γραμμή εξυπηρέτησης για τα επόμενα βήματα. Το σήκωσαν αμέσως και μάλιστα μου έφτιαξαν και λογαριασμό ebill.

Δεν το περίμενα από την ΔΕΗ.

Τώρα φυσιολογικά αν σκάσανε όλοι 2-3 τελευταίες μέρες και έκαναν ηλεκτρονική αίτηση, λογικό είναι να υπάρξουν προβλήματα με τις ημερομηνίες.

Αν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι θα μας ρίξει και εμάς στο 0,15-0,16 παρότι έχουμε fixed τότε θα είμαι πραγματικά ευχαριστημένος.

Επεξ/σία από Swimmer21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σορρυ για το οφφτοπικ αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ανοίξω ολόκληρο thread  για μια ερώτηση. Το πρόγραμμα Heat Pump της ΔΕΗ τι σκατα είναι; Δεν βλέπω καμία διαφορά από τα Enter-Online, εκτός από τα 500 ευρώ που δίνουν για αγορά αντλίας θερμότητας, το οποίο είναι αστείο ποσό δεδομένου του συνολικού κόστους.

Επεξ/σία από fragma

Μόλις τώρα, fragma είπε

Παιδιά σορρυ για το οφφτοπικ αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ανοίξω ολόκληρο thread  για μια ερώτηση. Το πρόγραμμα Heat Pump της ΔΕΗ τι σκατα είναι; Δεν βλέπω καμία διαφορά από τα Enter-Online, εκτός από τα 500 ευρώ που δίνουν για αγορά αντλίας θερμότητας, το οποίο είναι αστείο πόσο δεδομένου του συνολικού κόστους.

500€ σε συνεργαζόμενα

κατα τα άλλα απλά δίνουν μια μικρή έκπτωση σε μεγάλες καταναλώσεις , κατέβασε το excel , αλλά γιατί κοιτάς σταθερά ?

δε δικαιούσαι επιδότηση ή καις >600kw/μήνα ?

43 λεπτά πριν, panosena είπε

Αρχές του χρόνου φέτος άλλαξα στο όνομά μου παροχή που ήταν στο όνομα του μακαρίτη του πατέρα μου που πέθανε το 2004 και από τότε στο Ε9  είχα την πλήρη κυριότητα.

Με τα σημερινά δεδομένα αν δεν χρειαστεί να γίνει κάποια δοσοληψία με την ΔΕΗ δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panosena είπε

Πώς δεν γίνεται.

Όχι βέβαια, ποιος (και γιατί) να την αναγκάσει να πάρει την παροχή πάνω της; Δεν έχουν κάποιο σύστημα διασταύρωσης των διεγραμμένων ΑΦΜ (κάτι που γίνεται κάποιο καιρό μετά που φεύγει κάποιος), για να αναγκάσουν αυτούς που θα διαμένουν στο σπίτι να πάρουν την παροχή στ' όνομά (και το ΑΦΜ) τους. Απλά θα συνεχίσει να έρχεται ο λογαριασμός όπως ερχόταν, ακόμη κι όταν φύγει ο "δικαιούχος" (πελάτης, για την ακρίβεια). Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, αν κάποια στιγμή πουν ν' αλλάξουν πάροχο, μπορούν να το κάνουν χωρίς καν να εξοφλήσουν τον τελευταίο (ΚΑΙ τον "τελικό" που θα εκδοθεί μετά την μετάβαση σε άλλο πάροχο) λογαριασμό (ή και προηγούμενες οφειλές που ίσως να έχουν μαζευτεί και δεν έχει κινηθεί η ΔΕΗ για διακοπή, όσο θα είναι πάροχός τους). Άλλωστε δεν θα μπορεί (η ΔΕΗ) μετά την αλλαγή ονόματος/ΑΦΜ με ταυτόχρονη μετάβαση σε άλλο πάροχο, να ζητήσει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών (αυτό γίνεται μόνο αν το ΙΔΙΟ ΑΦΜ προσπαθήσει να πάει σε άλλο παροχο για να γλυτώσει οφειλές στον προηγούμενο). Απλώς μετά αν θελήσουν να επιστρέψουν ΔΕΗ κάποια στιγμή, θα τους υποχρεώσουν να πληρώσουν παλιές οφειλές "επί της παροχής" (αλλιώς απλά δεν θα τους κάνουν σύνδεση και θα πρέπει "μια ζωή" να πηγαίνουν μόνο σε "εναλλακτικούς").

...να μη σε μπερδεύω με τόσα πολλά όμως (κι ας ΕΙΝΑΙ χρήσιμα να τα ξέρεις) : αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι :

α) αν πάρει την παροχή στο όνομά της η σύζυγος, θα γίνει νέο συμβόλαιο, συνεπώς πάπαλα οι προνομιακές τιμές του Αυγούστου (...και υπάρχει και η πιθανότητα, αν έχει λήξει το "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου", a.k.a ΥΔΕ, να,,,ξυπνήσει κι ο ΔΕΔΔΗΕ λόγω αιτήματος αλλαγής ονόματος και να ζητάει νέο εντός 6μήνου, που ανάλογα την περιοχή που βρίσκονται, μπορεί να τους ζητάει το τοπικό "ηλεκτρολογοκαρτέλ" μέχρι και πάνω από 100€ (Btw, βάλε τον αριθμό παροχής εδώ και δες πότε λήγει η υφιστάμενη ΥΔΕ και πες το στους συγγενείς να έχουν τον νου τους για την ισχύ της).

β) αν το αφήσουν ως έχει (ΕΚΤΟΣ κι αν υπάρχει κάποιος λόγος να γίνει σώνει και καλά η αλλαγή, πχ για να δικαιωθεί ΚΟΤ η σύζυγος, ή κάποιο επίδομα που για να δοθεί θέλει κάποιος να έχει παροχή στο όνομά του). ΜΗΝ στέλνεις μέιλ στη ΔΕΗ, προφανώς θα σου πουν "τα δικά τους" (και όχι αυτά που σου λέμε εδώ και είναι ό,τι ΙΣΧΥΕΙ), για να μην χάσουν την περίπτωση να πληρωθούν (αν κάποια στιγμή παίξει η "πιστολιά", μέσω αλλαγής παρόχου). Τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του '23 που θα λήξει η σύμβαση (μετά θα μετατραπεί σε αορίστου, δηλαδή πρακτικά χωρίς ποινή αποχώρησης πλέον και η τιμολόγηση θα γίνεται με τις τιμές που θα 'χει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του '23. Κι αν οι τιμές θα συμφέρουν να παραμείνει στο αορίστου, ας συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο : δεν κανει καμμιά αλλαγή και θα συνεχίσει εσαεί να της έρχεται λογαριασμός στο όνομα του συζύγου, είτε είναι εν ζωή είτε όχι...).

12 λεπτά πριν, teot είπε

αν δεν χρειαστεί να γίνει κάποια δοσοληψία με την ΔΕΗ

...σωστό κι αυτό : αν μείνει το όνομα/ΑΦΜ τεθνηκότος, ίσως να υπάρχει πρόβλημα πχ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει διακανονισμό....

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, korakios είπε

500€ σε συνεργαζόμενα

κατα τα άλλα απλά δίνουν μια μικρή έκπτωση σε μεγάλες καταναλώσεις , κατέβασε το excel , αλλά γιατί κοιτάς σταθερά ?

δε δικαιούσαι επιδότηση ή καις >600kw/μήνα ?

Δικαιούμαι επιδότηση αλλά καίω μέχρι και 800kwh/μήνα τον χειμώνα.. Και φέτος οκ, την έβγαλα μια χαρά με το 0.077 της Efa, αλλά του χρόνου με 0.18 δεν με βλέπω καλά.. 

1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε

Δεν το περίμενα από την ΔΕΗ.

...ειδικά η ΔΕΗ, είναι "όπως κάτσει", δυστυχώς : μπορεί να σου κάτσει καλά (το νορμάλ κι αναμενόμενο δηλαδή), μπορεί όμως και όχι. Είτε κάνεις "απομακρυσμένες διαδικασίες", είτε σε κατάστημα. Απλά οι "απομακρυσμένες" έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σκ,,,,,,,.

Μόλις τώρα, fragma είπε

Δικαιούμαι επιδότηση αλλά καίω μέχρι και 800kwh/μήνα τον χειμώνα.. Και φέτος οκ, την έβγαλα μια χαρά με το 0.077 της Efa, αλλά του χρόνου με 0.18 δεν με βλέπω καλά.. 

επειδή έχω χάσει επεισόδιο , τώρα σε ποιο είσαι ? με 0,18 enter ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fragma είπε

...συνήθισε από τώρα στην ιδέα της "οικονομίας" : και στις καταναλώσεις (από τώρα - μην περιμένεις τον χειμώνα, διότι ό,τι "κόψεις" από τώρα, θα σε βοηθήσει οικονομικά ν' ανταπεξέλθιες στον χειμώνα του '23, που ένας θεός ξέρει τί θα μας βγει), αλλά και γενικά στην οικονομία...Όσο μπορείτε βαλ' τε φράγκα στην άκρη, διότι δεν μας βλέπω καλά με Ο,ΤΙ ίσως έρθει (δηλαδή όχι μόνο στο ρεύμα).......Όποιος πχ πάει διακοπές το φετινό καλοκαίρι, παντρευτεί, χωρίσει, τεκνοποιήσει - γενικά "ανοιχτεί", πιθανώς θα τα βρει μπροστά του σε μισό χρόνο από τώρα....

Επεξ/σία από washcloud

1 λεπτό πριν, fragma είπε

Ναι

μέχρι τότε βλέπεις , ακόμα και να πέσουν το καλοκαίρι στα ~0,15 (που υπόψιν θα τερματίσει η χοντρική) με υποσχόμενες δανεικές επιδοτήσεις , μέχρι το χειμώνα πάλι μπορεί να αλλάξουν πάλι . απλά παρακολουθείς

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...