Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ρώτα τον @ekrepali αν πήρε καθόλου ΤΕΜ για την περίοδο 01/09-15/10.

Τοσο δυσκολο ειναι να ανεβασεις αυτο που σου λεει ο korakios;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι δεν θα κάνω φροντιστήριο στον καθένα ατομικά. Όποιος ενδιαφέρεται για την τσέπη του ας διαβάζει προσεκτικά. Επίσης δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο εσένα.

Δεν ξερω τι λετε μαγκες, η μονη εκπτωση της ΔΕΗ που βλεπω εγω απο οκτωβριο που ειμαι στο enter ειναι η συνεπειας επειδη το πληρωνω νωριτερα 😂

20 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ναι δεν θα κάνω φροντιστήριο στον καθένα ατομικά. Όποιος ενδιαφέρεται για την τσέπη του ας διαβάζει προσεκτικά. Επίσης δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο εσένα.

Χαλαρωσε λιγο φιλε

13 λεπτά πριν, nermain είπε

Δεν ξερω τι λετε μαγκες, η μονη εκπτωση της ΔΕΗ που βλεπω εγω απο οκτωβριο που ειμαι στο enter ειναι η συνεπειας επειδη το πληρωνω νωριτερα 😂

δεν είχες την έκπτωση σταθερών 0,02€/kw ? 1/9/21-31/12/21 ίσχυε (έως 300kw/μήνα)

26 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Τοσο δυσκολο ειναι να ανεβασεις αυτο που σου λεει ο korakios;;;

το είχε αναφέρει εκεί, τώρα δε γίνεται με το ζόρι να ανεβάσει λογαριασμό
δε χρειάζονται εντάσεις, ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο έκφρασης ,ίσως να φαίνεται εριστικός ,αλλά κράτα πληροφορίες και δε χρειάζονται τα υπόλοιπα (για το καλό του νήματος :) )

ουσιαστικά δεν μπήκανε στην περίπτωσή του οι επιδοτήσεις ΤΕΜ Σεπτεμβρίου

στο 4ο φύλλο του excel έχω ιστορικό τιμών , όποιος θέλει κάνει επαλήθευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, grinder_ είπε

Άστο δεν έχεις καταλάβει τίποτα ή δεν θέλεις να καταλάβεις.

Καθόλου συστημικό λάθος απλά δεν υπολόγισαν πόσο έπρεπε να πάρει για την περίοδο αλλά έβαλαν βιαστικά το ίδιο ποσό με το προηγούμενο. Γιατί άραγε; Βλέπε >για πανικό που μίλησα παραπάνω.

Σιγά μην περιμένουμε τις ορέξεις της ΔΕΗ (και της κάθε ΔΕΗ) για να λάβουμε την κρατική επιχορήγηση του Σεπ του 2021 10 μήνες μετά από 2 εκκαθαριστικούς το 2022...

Ωραία, παρατήρησες κάτι που δεν το είχε δει κανείς εδώ (υπάρχουν πάντως δημοσιεύματα ότι οι πάροχοι δεν απέδωσαν την επιδότηση ΤΕΜ που πήραν).

Αν μπορείς να βοηθήσεις (κι έχεις χρόνο βέβαια): Σε σταθερό ΔΕΗ, στον τελευταίο εκκαθαριστικό αποδόθηκε σωστά η έκπτωση ΤΕΜ (390KWH) για την κατανάλωση που αντιστοιχούσε στο 2021 του εκκαθαριστικού λογαριασμού (από 23 Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου). Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία καταχώρηση για το προηγούμενο διάστημα (εννοώ 1 Σεπτεμβρίου ως 22 Νοεμβρίου). Ο προηγούμενος εκκαθαριστικός αφορά το χρονικό διάστημα 22 Ιουλίου ως 22 Νοεμβρίου, οπότε αν η κατανάλωση ήταν πάνω από 1200 kwh, η ΔΕΗ θα μου χρωστούσε έκπτωση ΤΕΜ (880 830Kwh). Η κατανάλωση ήταν όμως 1028 kwh. Έχεις καταλάβει πώς θα υπολογιστεί η έκπτωση ΤΕΜ που αντιστοιχεί στις 88 83 ημέρες που δεν δόθηκε; Θέλω να κάνω αίτημα και προσπαθώ να αποφύγω τα λάθη (αν και δεν είναι υποχρέωση μου να αναφέρω συγκεκριμένο ποσό).

(Edit:Διόρθωση thanks @grinder_)

Επεξ/σία από johnkok1

25 λεπτά πριν, johnkok1 είπε

Ωραία, παρατήρησες κάτι που δεν το είχε δει κανείς εδώ (υπάρχουν πάντως δημοσιεύματα ότι οι πάροχοι δεν απέδωσαν την επιδότηση ΤΕΜ που πήραν).

Αν μπορείς να βοηθήσεις (κι έχεις χρόνο βέβαια): Σε σταθερό ΔΕΗ, στον τελευταίο εκκαθαριστικό αποδόθηκε σωστά η έκπτωση ΤΕΜ (390KWH) για την κατανάλωση που αντιστοιχούσε στο 2021 του εκκαθαριστικού λογαριασμού (από 23 Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου). Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία καταχώρηση για το προηγούμενο διάστημα (εννοώ 1 Σεπτεμβρίου ως 22 Νοεμβρίου). Ο προηγούμενος εκκαθαριστικός αφορά το χρονικό διάστημα 22 Ιουλίου ως 22 Νοεμβρίου, οπότε αν η κατανάλωση ήταν πάνω από 1200 kwh, η ΔΕΗ θα μου χρωστούσε έκπτωση ΤΕΜ (880Kwh). Η κατανάλωση ήταν όμως 1028 kwh. Έχεις καταλάβει πώς θα υπολογιστεί η έκπτωση ΤΕΜ που αντιστοιχεί στις 88 ημέρες που δεν δόθηκε; Θέλω να κάνω αίτημα και προσπαθώ να αποφύγω τα λάθη (αν και δεν είναι υποχρέωση μου να αναφέρω συγκεκριμένο ποσό).

Εάν έψαχνες το παρόν θέμα είχα αναφέρει ότι αντιστοιχούν 122 ημέρες για τα σταθερά το 2021.
*83 ημέρες σου αντιστοιχούν και όχι 88 όπως υπολόγισες. Τώρα που αλλού να βοηθήσω , στις πράξεις; Μετά με λένε και εριστικό που δεν διαβάζουν αυτά που γράφω. Άντε ας το κάνω για να γίνει και πιο κατανοητό και στους άλλους.
Απλό είναι.

1028 kwh (κατανάλωση) / 124 ήμερες(περίοδος λογαριασμού) = 8.29
8.29 x 83 = 688 Πίστωση ΤΕΜ (Αντί για 830 εάν είχες >300 μηνιαίως) ήτοι 13.76€.

Αλλά πιθανόν να μην χρειάζεται να κάνεις κανένα αίτημα. Όπως φαίνεται θα τα βάλουν σε όλους, λανθασμένα βέβαια γιατί προέχει να φανεί ότι πίστωσαν ΤΕΜ έστω και καθυστερημένα ενώ τόσους μήνες υποστήριζαν πως έχει δοθεί.
Έλαβες πρόσφατα λογαριασμό και δεν είχε αναδρομικά; (εννοώ μέσα στον Μάιο)
Εγώ δεν έχω λάβει ακόμα αλλά ξέρω ότι μέχρι και τον Απρίλιο δεν είχαν κάνει καμία κίνηση.
Τώρα τα βάζουν σε έναντι μπαμ μπαμ.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, grinder_ είπε

Εάν έψαχνες το παρόν θέμα είχα αναφέρει ότι αντιστοιχούν 122 ημέρες για τα σταθερά το 2021.
*83 ημέρες σου αντιστοιχούν και όχι 88 όπως υπολόγισες. Τώρα που αλλού να βοηθήσω , στις πράξεις; Μετά με λένε και εριστικό που δεν διαβάζουν αυτά που γράφω. Άντε ας το κάνω για να γίνει και πιο κατανοητό και στους άλλους.
Απλό είναι.

1028 kwh (κατανάλωση) / 124 ήμερες(περίοδος λογαριασμού) = 8.29
8.29 x 83 = 688 Πίστωση ΤΕΜ (Αντί για 830 εάν είχες >300 μηνιαίως) ήτοι 13.76€.

Αλλά πιθανόν να μην χρειάζεται να κάνεις κανένα αίτημα. Όπως φαίνεται θα τα βάλουν σε όλους, λανθασμένα βέβαια γιατί προέχει να φανεί ότι πίστωσαν ΤΕΜ έστω και καθυστερημένα ενώ τόσους μήνες υποστήριζαν πως έχει δοθεί.
Έλαβες πρόσφατα λογαριασμό και δεν είχε αναδρομικά; (εννοώ μέσα στον Μάιο)
Εγώ δεν έχω λάβει ακόμα αλλά ξέρω ότι μέχρι και τον Απρίλιο δεν είχαν κάνει καμία κίνηση.
Τώρα τα βάζουν σε έναντι μπαμ μπαμ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με κάλυψες απόλυτα. Από 1/9 ως 22/11 είναι 83 ημέρες, το 88 που έγραψα ήταν λάθος. Λογαριασμός  θα εκδοθεί τέλη Μαΐου, οπότε θα περιμένω να δω αν έχει τα αναδρομικά πριν κάνω οτιδήποτε. Τώρα στον γραπτό λόγο η αυτοπεποίθηση για τα γραφόμενα ίσως προσλαμβάνεται ως εριστικό ύφος από κάποιους, δεν θα έδινα περαιτέρω σημασία. Όπως και να 'χει σε ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι, ήρθαν κάτι περίεργοι λογαριασμοί ΔΕΗ στο χωριό.

Spoiler

Ενεργοποιημένο home online απο 23/3 και έρχεται ο πρώτος λογαριασμός 28/4 ειχα δώσει μέτρηση online νομίζω 15-20/3 33kwh πάνω αφού έβαλα τον θείο να μου στείλει φώτο τι γράφει ο μετρητής.

image.png.dd42685fa3f212d845140e17cb95919d.png

απο 31/3 είναι οι δικοί μου εκεί κανονικά και έρχεται καπάκι λίγες μέρες μετά(2/5) δεύτερος λογαριασμός 

image.png.fd5c022d0011f58cf54aa57c8e5bc3e4.png

Έχουν κάψει 300kwh 1μήνα+ π είναι εκεί απο 31/3

1. Στον πρώτο δεν έχει έκπτωση ΚΟΤ (είναι κανονικά σε ΚΟΤ απο οκτώβριο το σπίτι) και ενώ κάηκαν 33kwh (το λέει και ο λογαριασμός πάνω) χρεώνει 55.

image.png.812d455ce2819172f5cf94eab62f37be.png

2. Στον δεύτερο  βάζει 182 με ρήτρα και η έκπτωση ΚΟΤ ενώ τα kw είναι 260 γίνεται στα 215. 

image.png.d1ee6e1596b842421a4da9cc459fb76e.png

Τι συμβαίνει, what kind of loopyland did I enter. 

edit: extra εικονα

Επεξ/σία από nermain

Την επιστροφη των 100 ευρω που δωθηκαν ως εγγυηση για το enter, πρεπει να την δουμε να επιστρεφεται (σε 2 δοσεις απ'οτι καταλαβα) στον εκκαθαριστικο λογαριασμο ή και στους εναντι; 
Εμενα στον πρωτο εναντι τουλαχιστον, δεν μου γυρισαν τπτ πισω.

Διαβαζω για ΡΑΕ, αμφισβητησεις κτλ αλλα δεν εχω καταλαβει αν τελικα ισχυει κατι επισημο και δεσμευτικο απο την ιδια την ΔΕΗ. Γιατι και εγω η αληθεια ειναι, αυτο με την επιστροφη των 100 eur προφορικα το ακουσα αυτο απο την υπαλληλο οταν εκανα το enter.

12 λεπτά πριν, GIS είπε

Την επιστροφη των 100 ευρω που δωθηκαν ως εγγυηση για το enter, πρεπει να την δουμε να επιστρεφεται (σε 2 δοσεις απ'οτι καταλαβα) στον εκκαθαριστικο λογαριασμο ή και στους εναντι; 
Εμενα στον πρωτο εναντι τουλαχιστον, δεν μου γυρισαν τπτ πισω.

Διαβαζω για ΡΑΕ, αμφισβητησεις κτλ αλλα δεν εχω καταλαβει αν τελικα ισχυει κατι επισημο και δεσμευτικο απο την ιδια την ΔΕΗ. Γιατι και εγω η αληθεια ειναι, αυτο με την επιστροφη των 100 eur προφορικα το ακουσα αυτο απο την υπαλληλο οταν εκανα το enter.

στο παλιό site έγραφε οτι ε τη χρήση πάγιας εντολής επιστρέφεται , στο καινούριο δεν το έχω βρει κάπου

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό το βρίσκω. Δεν μπορεί να παει η kw στα 0,15 -6 οπως λένε  και να πληρώνεις για σταθερό  0,18 ή 0,24. Θα ήταν χαζό το λιγότερο και η ΔΕΗ το ξέρει. 

Θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο για να μείνεις στο σταθερό πλέον αν γίνουν αυτά που λένε φυσικά  . Να κερδίζεις κάτι. Οπως πχ κέρδιζες τόσο καιρό το ότι δεν πλήρωνες ρήτρα και ήξερες  ξεκάθαρα τι θα πληρώνεις. Η ΔΕΗ μάζεψε πολύ κόσμο με αυτη την κρίση, είχε τα φθηνότερα σταθερά συμβολαια  στην αγορά,  πιστεύω πως  δεν είναι χαζή να τον αφήσει να φύγει έτσι απλά.

Επεξ/σία από petrakiskap

33 λεπτά πριν, vali είπε

Μέριμνα από την ΔΕΗ για τους πελάτες των σταθερών τιμολογίων.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/384477/lysi-kai-gia-tous-logariasmoys-tis-dei-me-stathera-timologia-apo-ton-ioylio

Σε διαφορετική περίπτωση θα έσπαγαν τα συμβόλαιά τους και θα πήγαιναν σε ιδιωτικούς πάροχους. 

Λογική κίνηση για να μη χάσει πελάτες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...