Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Τι να κάνω λέτε;

Να περιμένεις καμιά ώρα ακόμη (είναι και τραπεζική αργία βέβαια σήμερα...)

Επεξ/σία από turbat0s
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, babality είπε

Καλησπερα μια απλη ερωτηση. Τα σπιτια με my home enter εχουν ρητρα? Υποτιθεται διαβαζω οτι δεν εχουν.

Δεν υπαρχει ρητρα...Οπως το διαβασες..

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, babality είπε

Καλησπερα μια απλη ερωτηση. Τα σπιτια με my home enter εχουν ρητρα? Υποτιθεται διαβαζω οτι δεν εχουν.

Ρήτρα σε λογαριασμο my home enter/online κλπ θα δεις μόνο στον πρώτο λογαριασμο  για το διάστημα που ήσουν στο γ1 ( αν ήσουν) . Σε  άλλη περίπτωση οχι δεν έχουν τα σταθερά προγράμματα οπως enter/online κλπ

Επεξ/σία από petrakiskap
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής και ενώ φαίνεται στο λογαριασμό ότι υπάρχει πάγια δεν έχω χρεωθεί κάτι. 

Τι να κάνω λέτε;

2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Λογικά θα τα τραβήξουν αύριο.

41 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Λογικά θα τα τραβήξουν αύριο.

Σε εμένα τράβηξαν κανονικά τα χρήματα σήμερα, στη μία το μεσημέρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, turbat0s είπε

Τιποτα ακομα πάντως. Δε ξερω αν πρεπει να το πληρωσω θα χασω συνεπεια κτλ

https://www.moneyonline.gr/news/nea-argia-gia-to-trapeziko-sistima-logo-protomagias-ti-ischii-me-metafores/

Παντως εδω λεει για αυριο οτι θα γινει. Ισως να το αφησω και βλεπουμε

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

33 λεπτά πριν, stelios120 είπε

Μήπως το ποσόν η τράπεζα στο δέσμευσε και το τραβήξουν απο αύριο και μετα; Σε εμένα αυτό γίνεται.

Δεν είδα κάποια δέσμευση. Το περίεργο είναι πως στο προηγούμενο λογαριασμό φαινόταν ότι έχει πάγια. Θα δείξει αυριο

11 ώρες πριν, GeorgeHiken είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Εγώ έβαλα ΔΕΗ MyHome Online Γ1 στις 12/4 πληρώνοντας 100€ εγγύηση(ήταν στο όνομα του σπιτονοικοκυρη και απλά κάναμε αλλαγή ονοματος). Το μετράω κάθε εβδομάδα (χωρίς να το δηλώσω κάπου) και καίω γύρω στις 20-25kwh την εβδομάδα. 

Τι προτείνετε να κάνω για να μην μου έρθει τίποτα ξαφνικό; Πχ να δηλώνω κάπου πόσο καίω κλπ

..."ΜyHome Online" είναι ΕΝΑ πρόγραμμα (σταθερής τιμής), και Γ1 είναι ένα ΑΛΛΟ ("το βασικό" της ΔΕΗ), κυμαινόμενης (δλδ "με ρήτρα αναπροσαρμογής"). Σε ποιο από τα δύο είσαι τελικά;

Αν πάντως έχεις μπει στο "Online", και μάλιστα με τόσο χαμηλή κατανάλωση, στις ΔΩΔΕΚΑ Απρίλη,,,,,τα έκανες όλα λάθος (μέχρι και τις 10/4 το Online είχε χρέωση κιλοβατώρας 0,17, ανώ από την επομένη πήγε στα 0,23). Μέχρι δε 300 κιλοβατώρες τον μήνα (εφ' όσον όμως το σπίτι είναι δηλωμένο στην φορολογική ΣΟΥ δήλωση - είτε την περσινή είτε έστω την φετινή - ως ΚΥΡΙΑ κατοικία σου, επιδοτείσαι, και η κιλοβατώρα σου βγαίνει περίπου στα μισά από το "Online"). Aλλά και 400+ να καις τον μήνα, πάλι φθηνότερα θα σου έρχεται σε σχέση με το σταθερό : τα σταθερά είναι (πλέον) για μεγάλες καταναλώσεις. Εκτός κι αν τελικά είσαι στο Γ1 και παίρνεις και την επιδότηση, οπότε όλα καλά, αν μείνεις σε βάθος 12μηνου σε χαμηλές καταναλώσεις/μήνα, και "ξαφνικό" δεν πρόκειται να έχεις.

Επίσης, "25-30kWh" TH BΔΟΜΑΔΑ, ακούγεται πολύ λίγο. Είσαι βέβαιος ότι είναι τόσες;

9 ώρες πριν, armenistis1980 είπε

Ρε παιδιά η έκπτωση 5% στο ρεύμα, στο home enter ποτε περνάει? Έχουν βγει 2 έναντι και 1 εκκαθαριστικος αλλά 5% έκπτωση δεν υπάρχει πουθενά.

Υπ' όψιν ότι όσοι έχουν Έντερ με ΚΟΤ (δεν ξέρω αν έχεις - γενικά το λέω), ΔΕΝ ισχύει η έκπτωση συνέπειας.

8 ώρες πριν, enteacher04 είπε

Συγνώμη αν η ανάρτηση αυτή είναι εκτός θέματος, αλλά είδα σε διαφημιστικό στην τηλεόραση ότι αν έχεις πιστωτική κάρτα Εθνικής, δικαιούσαι επιστροφή 5% όταν τη χρησιμοποιείς για να πληρώσεις το λογαριασμό του ρεύματος. Δεν είναι κάτι το δραματικό ως έκπτωση, και προφανώς δεν έχουν όλοι Εθνική, αλλά το αναφέρω για όσους έχουν.

Προσωπικά, είμαι σε άλλη τράπεζα, αλλά έχω τον πατέρα μου στην Εθνική, χωρίς πιστωτική κάρτα όμως - θα το ψάξω να δω αν υπάρχει κάποια "παγίδα", και αν δω ότι είναι σχετικά "ασφαλές", θα του βγάλω μία, ώστε να τη χρησιμοποιούμε όλοι για να πληρώνουμε το ρεύμα (εννοείται ότι μετά θα του τα δίνω πίσω τα λεφτά από το δικό μου λογαριασμό :) )

Δεν το λες ακριβώς ούτε οντόπικ-ούτε οφτόπικ (άρα ας μην πολυεπεκταθούμε) - πάντως αν υπάρχει κάποια "παγίδα", είναι ότι οι πιστωτικές (αν δεν υπάρχει ήδη κάποια χωρίς ετήσια συνδρομή) έχουν ετήσιο κόστος (αν πεις να του βγάλεις). Επίσης, νομίζω μέχρι τα 65 εκδίδουν οι τράπεζες (μπορεί και τα 60, ανάλογα την τράπεζα). Και τέλος, κάθε φορά που θα πληρώνεις και έτσι θα "μαζεύεις ποντους", θα τους "εξαργυρώνεις" (θα έχεις εκπτώσεις δηλαδή), κάνοντας χρήση της σε συγκεκριμένα συνεργαζόμενα καταστήματα (πχ Γερμανός, Σκλαβενίτης, κτλ...Και μάλιστα, έχουν ημερομηνία λήξης οι "πόντοι" - όπως και όριο συγκέντρωσης : μέχρι 75€ "σε πόντους" είναι...Που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσεις 1.500€ σε λογαριασμούς, για να μαζευτούν τόσοι. Και τέλος, η διάρκεια της φάσης είναι μέχρι Αύγουστο ούτως ή άλλως, οπότε μετά θα σου μείνει αμανάτι η πιστωτική και η συνδρομή της...).

ΔΕΝ είναι ακριβώς "εύχρηστη έκπτωση" δηλαδή, σε φάση να πεις "πλήρωσα τον λογαριασμό και μου επιστρέψανε κάποια λεφτά και τέλος"....Όπως το είδα, το θεωρώ σπάσιμο που δεν αξίζει τον κόπο - εκτός κι αν εσύ συνειδητοποιήσεις ότι σε βολεύουν συγκεκριμένα καταστήματα "εξαργύρωσης" που ΟΥΤΩΣ ή άλλως πας...

5 ώρες πριν, babality είπε

...ούτε τα σπίτια (:ρ), ούτε τα προγράμματα σταθερής τιμής (όπως το Έντερ) δεν έχουν χρεώσεις αναπροσαρμογής : βρέξει-χιονίσει (στης ΔΕΗ τα σταθερά τουλάχιστον), θα πληρώνεις την τιμή της κιλοβατώρας με 0,24, είτε ανέβει η τιμή της στο χρηματιστήριο ενέργειας, είτε όμως και κατέβει.

Τα σταθερά (όπως έχουν τώρα τα πράγματα), συμφέρουν μόνο για μεγάλες καταναλώσεις πάντως (πάνω από 300-400 κιλοβατώρες τον ΜΗΝΑ). Εκτός κι αν κάποιος είναι σε πρόγραμμα με ρήτρα αναπροσαρμογής κι έχει ναι μεν 300kWh/μήνα αλλά δεν επιδοτείται (λόγω μη δηλωμένης στην φορολογική, κύριας κατοικίας). Και γενικά, μετά τις εξαγγελίες για αλλαγές "σύντομα" στον τομέα του ρεύματος, εάν ρωτάς επειδή θες να μπεις σε κάποιο σταθερό πρόγραμμα, καλύτερα να περιμένεις τις εξελίξεις πρώτα...

• Thanks 1

3 ώρες πριν, washcloud είπε

Υπ' όψιν ότι όσοι έχουν Έντερ με ΚΟΤ (δεν ξέρω αν έχεις - γενικά το λέω), ΔΕΝ ισχύει η έκπτωση συνέπειας.

Όχι δεν έχω ΚΟΤ

Σε ΔΕΗ Enter, κερδιζουμε κατι αν επιλεξουμε Μηνιαίο Λογαριασμό (καθε μήνα) δίνωντας τις δικες μας μετρησεις παραλληλα; Εχω δηλωσει καρτα για τις παγιες εντολες.

4 ώρες πριν, GIS είπε

Σε ΔΕΗ Enter, κερδιζουμε κατι αν επιλεξουμε Μηνιαίο Λογαριασμό (καθε μήνα) δίνωντας τις δικες μας μετρησεις παραλληλα; Εχω δηλωσει καρτα για τις παγιες εντολες.

προηγούμενη σελίδα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...