Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 ώρες πριν, infini είπε

Έχω Γ1 οικιακό τιμολόγιο σε σπίτι που σκέφτομαι να μετακομίσω, είναι καλύτερα να περιμένω μέχρι να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δω ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα να επιλέξω;

...αν εννοείς ότι στο σπίτι που θα πας ήδη υπάρχει ηλεκτροδότηση (Γ1), μετά τα "νέα", προφανώς να περιμένεις να δεις τί θα γίνει (αρκεί να επιδοτείται η παροχή ως κύρια κατοικία). Το λες κάπως μπερδευτικά όμως (το "ΕΧΩ Γ1" και "ΘΑ μετακομίσω"...Είναι δικό σου; Δηλωμένο ως κύρια κατοικία; )

10 ώρες πριν, Mariannatzouma είπε

Είμαι από κινητό και προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να γράψω στο excell για αυτό έδωσα τα στοιχεία και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ώστε να πάρω την πιο σωστή απόφαση. Η ερώτηση ήταν να μείνω στην nrg με 0.0619 ή να πάω στη ΔΕΗ που θα είναι μεγαλητερη η χασουρα; Κυμαινόμενα και τα δύο αλλά με χαμηλη τιμή κιλοβατωρας το ένα 

Το κυμαινόμενο της NRG, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, βγαίνει (για τις καταναλώσεις σου) κάπου 70 με 80€ ακριβότερο το χρόνο. Αν δεν έχεις τελικά ποινή πρόωρης αποχώρησης (και συγκεκριμένα : μεγάλη, δηλαδή πάνω από 50άρικο), ΔΕΗ να πας (δεν ξέρω από πού συνάγεις ότι "θα είναι μεγαλύτερη η χασούρα στη ΔΕΗ"). Και γενικώς ΔΕΗ δηλαδή, όπως έχω βαρεθεί να λέω, καθώς από το καλοκαίρι του '21 είναι "η πιο ασφαλής επιλογή" (ή αν θες, η λιγότερο κακή σε σχέση με όλους σχεδόν τους εναλλακτικούς).

(...για την ιστορία, αν εννοείς ότι συγκρίνεις το "0,062" της NRG με το "0,11" της ΔΕΗ, δηλαδή τις "αρχικές τιμές κιλοβατώρας", κακώς το κάνεις, διότι της ΔΕΗ με "μόνιμη" έκπτωση 30% και άλλα 5% συνέπειας, βγαίνει "ονομαστικά" 0,073. Και με τις διαφορές σε πάγιο και τύπο υπολογισμού προσαρμογής, καταλήγουμε για την κατανάλωση που είπες/4μηνο, να έχεις την χασούρα που είπα στην NRG.)

8 ώρες πριν, kathytherion είπε

Έχεις ένα.δικιο αν και νόμιζα νεφερα πόσες κιλοβατώρες μου έρχονται συνήθως, παρόλα αυτά όταν ξαναεχω πρόσβαση γιατί είμαι εκτός λόγω ημερών θα ανεβάσω. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής (ισως παράλογος αλλά μαλλον οχι):

Ζούμε 2 άτομα σε διαμέρισμα 70 τ.μ. μαγειρεύουμε πάνω κάτω 3 με 4 φορές την εβδομάδα και πλυντήριο ρούχων μπαίνει 1 φορά την εβδομάδα. Πλυντήριο πιάτων 3-4 φορές την εβδομαδα. Οι συσκευές είναι 5ετιας και είχαμε προσπαθήσει να είναι ενεργειακής κλάσης γενικά. Οι λάμπες οι περισσότερες είναι λεντ, θέρμανση ψύξη έχουμε κλιματιστικά αλλά ανοίγουμε σπάνια και 1 αεροθερμο όταν κάνω μπάνιο και μετά μικροσυσκευες του στυλ θερμοφορα , πιστολακια, τοστιέρα κλπ. Από κει και πέρα υπάρχουν 2 υπολογιστές στο σπίτι που ανοίγουν κάθε μέρα. Στο λογαριασμό το έναντι έρχεται καθε μήνα ηλεκτρονικά και υπολογίζουν κάθε μήνα γύρω στις 150 κιλοβατώρες κ στον εκκαθαριστικό αναν4 μήνες οι κιλοβατώρες κάπου 800 η κάτι τέτοιο απ' όσο θυμάμαι γιατί δεν το χω μαζί μου δυστυχώς. Προσέχουμε γενικά την κατανάλωση αλλά επειδή μου φαίνονται κάπως λίγες και πάλι, ήθελα να ακούσω παρόμοιες περιπτώσεις για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος και θα μου σκάσουν μύτη μεθαύριο με μπουγιουρντι τετραψήφιο γιατί θα πρέπει να διαθέσω το νεφρό μου!

2 άτομα, με κλιματιστικό (ΚΑΙ για χειμώνα), με υπολογιστές (ειδικά αν μιλάμε για desktop), συν θερμοφόρες/πιστολάκια, όντως ακούγεται πολύ λίγο το "800/4μηνο", εκτός κι αν περνάτε και οι δυο την μισή και παραπάνω μέρα εκτός σπιτιού. Δες λογαριασμούς σε βάθος 12μηνου, για να υπολογίσεις στα σίγουρα πόσο σου βγαίνει ο μ.ο. μηνός. Αν είναι σχετικά σταθερή η κατανάλωση κάθε μέρα, πάνε δες ρολόι μια φορά, και μετά από 24 ώρες ξαναπάνε και πολλαπλασίασε επί 120. Ή καν' το με διαφορά βδομάδας (για πιο σίγουρα) και επί 52. Πόσο καιρό είστε σε αυτό το σπίτι;

"Λάθος" λίγο δύσκολο πάντως (συνήθως τα όποια λάθη γίνονται 'μια φορά' και αφορούν λάθος καταμέτρηση του ρολογιού από τον σχετικό υπάλληλο). Από την άλλη πάλι, δεν έχεις κι άδικο να φοβάσαι. Δεν ξέρω πχ τί γίνεται εάν τυχόν έχει πρόβλημα το ρολόι (πάει πιο αργά) και τί γίνεται σε περίπτωση που το διαπιστώσουν...(αν και αναρωτιεμαι με ποια αφορμή θα το διαπιστώσουν...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 28/4/2022 στις 11:39 ΠΜ, SpirtouLisS είπε

Έχω μπλέξει σε ένα γαϊτανάκι ασυνεννοησίας. Έχω αίτηση από 4/4 και ακόμα είναι υπό εξέταση με ενεργοποιημένες ebill πάγιες εντολές η ΔΕΗ μου λέει εδώ και είκοσι μέρες ότι πρέπει να μετρήσει ο δεδδηε. Ο δεδδηε μου λέει ότι έχει ένδειξη ουσιαστικά αυτήν που έδωσα εγώ σε προηγούμενη επικοινωνία  και δε θα έρθει να μετρήσει. Τότε λέω προωθήστε το θέμα μου να ξεκολλήσει. Μου λένε είναι συστημικό σφάλμα...βγάλε άκρη. Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ με έχει αφήσει στην τύχη μου. Σε δεκάδες φορές που επικοινώνησα μαζί τους είτε για επιβεβαίωση τιμων ειτε για την τρομερή καθυστέρηση από τη μεριά τους δεν πήρα πίσω ούτε στο email κάποια ενημέρωση. 

εγω που ημουν ολη την εβδομαδα υπο εξεταση και μπαινω τωρα και φαινεται σαν να μην εκανα ποτε την αιτηση; 

μακαρι να μπει απο εβδομαδα κανα πλαφον στο 0,16 να παω σε μια εταιρια που μπορω να συνεννοηθώ, οι ανθρωποι εδω ειναι ασχετοι τελειως. Δεν μου κανει εντυπωση που πηγαιναν για φαλιμεντο.

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...αν εννοείς ότι στο σπίτι που θα πας ήδη υπάρχει ηλεκτροδότηση (Γ1), μετά τα "νέα", προφανώς να περιμένεις να δεις τί θα γίνει (αρκεί να επιδοτείται η παροχή ως κύρια κατοικία). Το λες κάπως μπερδευτικά όμως (το "ΕΧΩ Γ1" και "ΘΑ μετακομίσω"...Είναι δικό σου; Δηλωμένο ως κύρια κατοικία; )

Το κυμαινόμενο της NRG, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, βγαίνει (για τις καταναλώσεις σου) κάπου 70 με 80€ ακριβότερο το χρόνο. Αν δεν έχεις τελικά ποινή πρόωρης αποχώρησης (και συγκεκριμένα : μεγάλη, δηλαδή πάνω από 50άρικο), ΔΕΗ να πας (δεν ξέρω από πού συνάγεις ότι "θα είναι μεγαλύτερη η χασούρα στη ΔΕΗ"). Και γενικώς ΔΕΗ δηλαδή, όπως έχω βαρεθεί να λέω, καθώς από το καλοκαίρι του '21 είναι "η πιο ασφαλής επιλογή" (ή αν θες, η λιγότερο κακή σε σχέση με όλους σχεδόν τους εναλλακτικούς).

(...για την ιστορία, αν εννοείς ότι συγκρίνεις το "0,062" της NRG με το "0,11" της ΔΕΗ, δηλαδή τις "αρχικές τιμές κιλοβατώρας", κακώς το κάνεις, διότι της ΔΕΗ με "μόνιμη" έκπτωση 30% και άλλα 5% συνέπειας, βγαίνει "ονομαστικά" 0,073. Και με τις διαφορές σε πάγιο και τύπο υπολογισμού προσαρμογής, καταλήγουμε για την κατανάλωση που είπες/4μηνο, να έχεις την χασούρα που είπα στην NRG.)

2 άτομα, με κλιματιστικό (ΚΑΙ για χειμώνα), με υπολογιστές (ειδικά αν μιλάμε για desktop), συν θερμοφόρες/πιστολάκια, όντως ακούγεται πολύ λίγο το "800/4μηνο", εκτός κι αν περνάτε και οι δυο την μισή και παραπάνω μέρα εκτός σπιτιού. Δες λογαριασμούς σε βάθος 12μηνου, για να υπολογίσεις στα σίγουρα πόσο σου βγαίνει ο μ.ο. μηνός. Αν είναι σχετικά σταθερή η κατανάλωση κάθε μέρα, πάνε δες ρολόι μια φορά, και μετά από 24 ώρες ξαναπάνε και πολλαπλασίασε επί 120. Ή καν' το με διαφορά βδομάδας (για πιο σίγουρα) και επί 52. Πόσο καιρό είστε σε αυτό το σπίτι;

"Λάθος" λίγο δύσκολο πάντως (συνήθως τα όποια λάθη γίνονται 'μια φορά' και αφορούν λάθος καταμέτρηση του ρολογιού από τον σχετικό υπάλληλο). Από την άλλη πάλι, δεν έχεις κι άδικο να φοβάσαι. Δεν ξέρω πχ τί γίνεται εάν τυχόν έχει πρόβλημα το ρολόι (πάει πιο αργά) και τί γίνεται σε περίπτωση που το διαπιστώσουν...(αν και αναρωτιεμαι με ποια αφορμή θα το διαπιστώσουν...).

Είναι δικό μου αλλά δεν είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία επειδή προς το παρόν δεν μένω εκεί.

22 ώρες πριν, Mariannatzouma είπε

Έχω nrg smart με 0,0619  και με ρήτρα τριφασικό ρεύμα κ κοτβ περίπου 1600κw το 4μηνο.. με τα νέα δεδομένα αξίζει να πάω στο Γ1Ν στη ΔΕΗ και να δώσω 100ευρω εγγύηση ή να μείνω στη NRG; Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου προτείνει κάτι;

Με το πλαφόν στα 0,16 που θα μπει από Ιούνιο η χρέωση θα είναι με 0,0619 ή αυτή του πλαφόν; γνωρίζει κάποιος και αν παραμείνει η επιπλέον έκπτωση του κοτ β;

1 ώρα πριν, Mariannatzouma είπε

Με το πλαφόν στα 0,16 που θα μπει από Ιούνιο η χρέωση θα είναι με 0,0619 ή αυτή του πλαφόν; γνωρίζει κάποιος και αν παραμείνει η επιπλέον έκπτωση του κοτ β;

Καλημέρα... Εσυ που το άκουσες αυτό για πλαφον; Κάτσε να το δουμε... Δεν είναι και πολυ ευκολα.. Αυτά που γράφουν κάποιες εφημερίδες η site...Τα λεφτά που θα βρεθούν...Υπομονη κανένας δεν το γνωρίζει ακόμα.. Θα δείξει.. 

• Like 1

12 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημέρα... Εσυ που το άκουσες αυτό για πλαφον; Κάτσε να το δουμε... Δεν είναι και πολυ ευκολα.. Αυτά που γράφουν κάποιες εφημερίδες η site...Τα λεφτά που θα βρεθούν...Υπομονη κανένας δεν το γνωρίζει ακόμα.. Θα δείξει.. 

Σήμερα το πρωί στον Αυτιά από κυβερνητικό. Ότι θα γίνει είναι σίγουρο τώρα το πότε είναι το θέμα...είπαν από αρχές Ιούνιου. Στην ερώτηση μου θα  μπορουσες να απαντήσεις έστω και υποθετικά ή καθόλου.

12 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Σήμερα το πρωί στον Αυτιά από κυβερνητικό. Ότι θα γίνει είναι σίγουρο τώρα το πότε είναι το θέμα...είπαν από αρχές

\Ιούνιου. Στην ερώτηση μου θα  μπορουσες να απαντήσεις έστω και υποθετικά ή καθόλου.

Αν δεν δωσει σημα ο @korakios μην πιστευεις τιποτα 😂

Στα σοβαρα,επειδη δεν το ειχα ακουσει εγω αυτο,μακαρι να γινει κατι τετοιο εστω και Ιουνιο

1 ώρα πριν, Mariannatzouma είπε

Είναι πολύ νωρίς να σου απαντήσει κάποιος, πρέπει να περιμένεις υλοποιηθεί πρώτα η εξαγγελία για το πλαφόν. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, Weiss είπε

Είναι πολύ νωρίς να σου απαντήσει κάποιος, πρέπει να περιμένεις υλοποιηθεί πρώτα η εξαγγελία για το πλαφόν. 

Έστω υποθετικά μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πρέπει μέχρι την Τρίτη να αποφασίσω αν θα αλλάξω παροχο αλλιώς θα έχω πέναλτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Mariannatzouma said:

Έστω υποθετικά μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πρέπει μέχρι την Τρίτη να αποφασίσω αν θα αλλάξω παροχο αλλιώς θα έχω πέναλτι.

Ποιος μπορεί να το ξέρει αν δεν έχει δει την οποία απόφαση; Έτσι όπως αναφέρθηκε στα μέσα το πλαφόν μπαίνει λέει στην τιμή αγοράς ημέρας. Άρα εάν το προγραμμα σου προβλέπει ότι δεν μπαίνει ρήτρα αν η τιμή αγοράς είναι πχ 50€ μην περιμένεις να σε πιάσει. τουλάχιστον έτσι ακούστηκε προχθές και έτσι κσταλαβα , χθες δεν παρακολούθησα το θέμα 

Επεξ/σία από marmagia

Έχει κάνει κανείς κινήσεις δικαστικές ή οτιδήποτε άλλο για να ΜΗΝ πληρώσει τη ρήτρα και να έχει δικαιωθεί και να του έχουν πει συγνώμη κύριε εσείς δε θα πληρώσετε ρήτρα; έχετε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο; 

5 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Μαλλον δεν θα περιμενεις τοσο συντομα... Αποφασεις αν θα παρθουν μετα απο 20 Μαιου και ισως πιο  αργοτερα...Διαλεξε...

2 λεπτά πριν, DjTony είπε

Έχει κάνει κανείς κινήσεις δικαστικές ή οτιδήποτε άλλο για να ΜΗΝ πληρώσει τη ρήτρα και να έχει δικαιωθεί και να του έχουν πει συγνώμη κύριε εσείς δε θα πληρώσετε ρήτρα; έχετε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο; 

Δεν εχει ακουστει παντως κατι τετοιο ακομα.. Γιατι εχουμε δει κατι τετοια φαινομενα να μην πληρωνουν τα διοδια καποιοι και στο τελος να παρακαλουν να σβησουν τα προστιμα..Να βγαινουν  μερικοι να λενε να μην πληρωθει κατι και μετα  να κανουν την παπια...

https://www.energycost.gr/el/functionality/basic-acceptances/operation-receipts-invoice-adjustment-rules

https://www.ethnos.gr/Economy/article/205685/rhtraanaprosarmoghsdieykrinhseisapothraeeinaiapokleistikaepixeirhmatikhapofashtonpromhtheyton

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DjTony είπε

Ένας πάντως που βγήκε σε μια εκπομπή είχε την φαεινή ιδέα παρακινούμενος να μην πληρώσει την ρήτρα και απλά μόνο το κόστος ρεύματος και γκρίνιαζε γιατί του το κόψανε 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

6 ώρες πριν, DjTony είπε

Θα γίνει συλλογική αγωγή.

https://www.capital.gr/epikairotita/3630899/tin-prosexi-ebdomada-i-proti-sullogiki-agogi-tou-inka-goke-gia-tin-ritra-anaprosarmogis-sto-reuma

Έκβαση άγνωστη.

Ατομικά να πας δικαστικά δεν συμφέρει για ευνόητους λόγους.

Εκανα αιτημα στη ΡΑΕ γιατι η ΔΕΗ ενω ειμαι στο myhome online απο Νοεμβριο του 21 δεν μου αφαιρεσε τα 30€ απο το πρωτο λογαργιασμο κι οι λογαργιασμοι ειναι 2μηνοι(οι χρεωσεις ειναι ανονικες χωρις ρητρα)Μου ηρθε email ποΔΕΗ οτι οι λογαργιασμοι ΘΑ γινουν μηνιαιοι (Δεν εγιναν ακομη 6μηνες στο προγραμμα) κι τα 30€ ΘΑ πιστωθουν σε επομενο λογαργιασμο (συμπληρωθηκαν 35 μερες λογαργιασμος δεν ηρθε ακομη) Τι κανω ? Στο myrae

Αποδοχη απαντησης και αιτημα ολοκληρωσης η

Απορριψη απαντησης κι αποστολη Νεου σχολιου 

(Υπαρχει περιπτωση η ΡΑΕ να επιβαλει προστιμο στη ΔΕΗ για καθηστερηση υλοποιησης των ορων του συμβολαιου ?)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...