Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Έχω nrg smart με 0,0619  και με ρήτρα τριφασικό ρεύμα κ κοτβ περίπου 1600κw το 4μηνο.. με τα νέα δεδομένα αξίζει να πάω στο Γ1Ν στη ΔΕΗ και να δώσω 100ευρω εγγύηση ή να μείνω στη NRG; Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου προτείνει κάτι;

Νομιζω σου απαντησαν στο διπλανο...Τι αλλη απαντηση θελεις... Αποφευγουμε τις ρητρες...

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

που φτάσαμε

από την κλοπή να παρακαλάμε για 0,16.... μέσα σε 1,5 χρόνο επειδή υπάρχουν αποθέματα αερίου σε λάθος χώρες....

Ολοι οι περίεργοι λαοί έχουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο....

• Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, korakios είπε

ένα ένα τα λες , θα στα επιστρέψουν αργότερα , αν όχι ψάξε για αμφισβήτηση ,ραε , ΣτΚ κτλ κτλ

η μηδενική εγγύηση ισχύει όταν ο πελάτης υπογράφει νέα σύμβαση για με το σταθερό πρόγραμμα My Home Online και όταν έχει δεύτερη οικιακή παροχή ενέργη στα στοιχεία του στην ΔΕΗ χωρίς ληξιπρόθεσμές οφειλές . Μετά από τον έλεγχο με τα στοιχεια σας προκύπτει ότι έχετε επιλέξει το σταθερό πρόγραμμα My Home Enter και δεν έχετε άλλη ενεργή παροχή στα στοιχεία σας .
Ως εκ τούτου ορθά έχει χρεωθεί το ποσό της εγγύησης .

Τα χάσαμε τα 100 ευρώ?😡

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, takoulou είπε

Νομιζω σου απαντησαν στο διπλανο...Τι αλλη απαντηση θελεις... Αποφευγουμε τις ρητρες...

Προτείνεις δηλαδή σταθερό; Δε νομίζω έτσι όπως είναι ρευστή η κατάσταση ότι είναι το σωστό και σε αυτές τις τιμές... Ωστόσο δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα και εφόσον δεν γνωρίζεις δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, satsok2 είπε

Παιδιά βγήκε η φήμη (από παντού) ότι καταργείται η ρήτρα και πάμε σε μοντέλο πλαφόν 0,16Ε η κιλοβατώρα. Λέτε να μας επηρεάσει (προς τα πάνω);

πλαφόν στη χοντρική , θα δείξει τι θα κάνουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

η μηδενική εγγύηση ισχύει όταν ο πελάτης υπογράφει νέα σύμβαση για με το σταθερό πρόγραμμα My Home Online και όταν έχει δεύτερη οικιακή παροχή ενέργη στα στοιχεία του στην ΔΕΗ χωρίς ληξιπρόθεσμές οφειλές . Μετά από τον έλεγχο με τα στοιχεια σας προκύπτει ότι έχετε επιλέξει το σταθερό πρόγραμμα My Home Enter και δεν έχετε άλλη ενεργή παροχή στα στοιχεία σας .
Ως εκ τούτου ορθά έχει χρεωθεί το ποσό της εγγύησης .

Τα χάσαμε τα 100 ευρώ?😡

Τι εννοείς τα έχασες? Είχε προωθητική ενέργεια για επιστροφή της εγγύησης? Από τα γραφόμενα, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι για να μην πληρώσεις εγγύηση θα έπρεπε να έχεις και δεύτερη παροχή και να έχεις κάνει το πρόγραμμα MyHome Online. Τώρα αυτό που έγινε στην ουσία είναι να σου επιστρέψουν την αρχική εγγύηση που είχες στην ΔΕΗ (-100€) και να σε χρεώσουν εγγύηση (+100€) για το πρόγραμμα που έκανες (MyHome Enter).

Τέλος, οι εγγυήσεις δεν χάνονται, γίνεται ισολογισμός στον τελικό λογαριασμό όταν θα φύγεις από την ΔΕΗ.

Επεξ/σία από prototypegr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, infini είπε

Έχω Γ1 οικιακό τιμολόγιο σε σπίτι που σκέφτομαι να μετακομίσω, είναι καλύτερα να περιμένω μέχρι να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δω ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα να επιλέξω;

ναι, αλλά θα τρέξεις να το δηλώσεις κύρια κατοικία μιας και προς το παρών οι επιδοτήσεις μπαίνουν σε κύρια κατοικία

1 ώρα πριν, Mariannatzouma είπε

Έχω nrg smart με 0,0619  και με ρήτρα τριφασικό ρεύμα κ κοτβ περίπου 1600κw το 4μηνο.. με τα νέα δεδομένα αξίζει να πάω στο Γ1Ν στη ΔΕΗ και να δώσω 100ευρω εγγύηση ή να μείνω στη NRG; Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου προτείνει κάτι;

29 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Προτείνεις δηλαδή σταθερό; Δε νομίζω έτσι όπως είναι ρευστή η κατάσταση ότι είναι το σωστό και σε αυτές τις τιμές... Ωστόσο δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα και εφόσον δεν γνωρίζεις δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία.

για να πάρεις απάντηση πρέπει να κατεβάσεις το excel της υπογραφής μου και να συμπληρώσεις τιμές (μην αφήσεις τις τρέχουσες) στο φύλλο "υπο κατασκευή"

επειδή όπως το είπες , είναι ρευστή , έτσι και η απάντηση είναι ρευστή , δεν υπάρχει

φυσικά σε κυμαινόμενο , πάντα χωρίς δέσμευση

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Τι εννοείς τα έχασες? Είχε προωθητική ενέργεια για επιστροφή της εγγύησης? Από τα γραφόμενα, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι για να μην πληρώσεις εγγύηση θα έπρεπε να έχεις και δεύτερη παροχή και να έχεις κάνει το πρόγραμμα MyHome Online. Τώρα αυτό που έγινε στην ουσία είναι να σου επιστρέψουν την αρχική εγγύηση που είχες στην ΔΕΗ (-100€) και να σε χρεώσουν εγγύηση (+100€) για το πρόγραμμα που έκανες (MyHome Enter).

Τέλος, οι εγγυήσεις δεν χάνονται, γίνεται ισολογισμός στον τελικό λογαριασμό όταν θα φύγεις από την ΔΕΗ.

Στο enter θα είχα μηδενική εγγύηση εάν είχα ήδη και άλλη οικιακή παροχή στη ΔΕΗ χωρις εκκρεμότητες. 

Στο φορουμ παντού έγραφαν ότι την εγγύηση στην επιστρέφουν στον πρώτο εκκαθαριστικό αν ενεργοποιήσεις πάγια εντολή κάτι που μετά απο επικοινωνία με τη ΔΕΗ δεν ισχύει.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα επιστραφεί ΑΝ φύγω από τη ΔΕΗ που  μπορεί να είναι σε 20 χρόνια... 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι, αλλά θα τρέξεις να το δηλώσεις κύρια κατοικία μιας και προς το παρών οι επιδοτήσεις μπαίνουν σε κύρια κατοικία

για να πάρεις απάντηση πρέπει να κατεβάσεις το excel της υπογραφής μου και να συμπληρώσεις τιμές (μην αφήσεις τις τρέχουσες) στο φύλλο "υπο κατασκευή"

επειδή όπως το είπες , είναι ρευστή , έτσι και η απάντηση είναι ρευστή , δεν υπάρχει

φυσικά σε κυμαινόμενο , πάντα χωρίς δέσμευση

Είμαι από κινητό και προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να γράψω στο excell για αυτό έδωσα τα στοιχεία και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ώστε να πάρω την πιο σωστή απόφαση. Η ερώτηση ήταν να μείνω στην nrg με 0.0619 ή να πάω στη ΔΕΗ που θα είναι μεγαλητερη η χασουρα; Κυμαινόμενα και τα δύο αλλά με χαμηλη τιμή κιλοβατωρας το ένα 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Είμαι από κινητό και προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να γράψω στο excell

πρώτα το κατεβάζεις

7 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Η ερώτηση ήταν να μείνω στην nrg με 0.0619 ή να πάω στη ΔΕΗ που θα είναι μεγαλητερη η χασουρα; Κυμαινόμενα και τα δύο αλλά με χαμηλη τιμή κιλοβατωρας το ένα

η απάντηση παραμένει ότι σου βγάλει

αν κάποιος θέλει να σε βοηθήσει πες του τι να βάλει στα τετράμηνα , όριο ΚΟΤ , μάντεψε χοντρική και επιδοτήσεις (που φαντάζομαι τις παίρνεις)  και να ποστάρει screenshots

αν λήγει το συμβόλαιο εννοείται την κάνεις στο Γ1 ή όπου δεν έχει δέσμευση μιας και όλα ρευστά

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, korakios είπε

πρώτα το κατεβάζεις

η απάντηση παραμένει ότι σου βγάλει

αν κάποιος θέλει να σε βοηθήσει πες του τι να βάλει στα τετράμηνα , όριο ΚΟΤ , μάντεψε χοντρική και επιδοτήσεις (που φαντάζομαι τις παίρνεις)  και να ποστάρει screenshots

αν λήγει το συμβόλαιο εννοείται την κάνεις στο Γ1 ή όπου δεν έχει δέσμευση μιας και όλα ρευστά

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το excell γιατί δεν έχω τον ευχαριστώ πολυ... Τα τετραμηνα περίπου 1700κw με όριο κοτβ 1800kw έχω 3 Φ ρεύμα 25kva χοντρική nrg και ΔΕΗ δεν ξέρω όπως επίσης κ επιδοτήσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

πλαφόν στη χοντρική , θα δείξει τι θα κάνουν

ελπίζω να σε λυπηθούν και να τα πάνε όλα στο 0,10 να ξεμπερδεούμε ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Στο enter θα είχα μηδενική εγγύηση εάν είχα ήδη και άλλη οικιακή παροχή στη ΔΕΗ χωρις εκκρεμότητες. 

Στο φορουμ παντού έγραφαν ότι την εγγύηση στην επιστρέφουν στον πρώτο εκκαθαριστικό αν ενεργοποιήσεις πάγια εντολή κάτι που μετά απο επικοινωνία με τη ΔΕΗ δεν ισχύει.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα επιστραφεί ΑΝ φύγω από τη ΔΕΗ που  μπορεί να είναι σε 20 χρόνια... 

Ξανά στείλε μήνυμα και πες τους ότι δεν θες μηδενική εγγύηση αλλά ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΤΑ.

Επεξ/σία από eliascm21
Δημοσ.
Στις 27/4/2022 στις 2:32 ΠΜ, washcloud είπε

...τώρα (από 11/40 έχει ακριβύνει πολύ το Εντερ. Για την κατανάλωση που λες, συμφέρει (για ΤΩΡΑ) το Γ1 που είσαι (ειδικά αν είσαι στο ελάχιστο σύνολο που είπες, δλδ 800+300kWh) - με την προϋπόθεση βέβαια ότι επιδοτείσαι από Γενάρη κι εντεύθεν (απαραίτητα προϋπόθεση να είναι δηλωμένο το σπίτι στην φορολογική, ως κύρια κατοικία, ήδη από πέρσι). Αν ΔΕΝ παίρνεις επιδότηση (τσέκαρε τον εκκαθαριστικό που έχει βγει από Γενάρη κι έπειτα, να δεις αν υπάρχουν "πιστώσεις ΤΕΜ" που συνολικά είναι γύρω στο 150άρι), τότε ή πρέπει να πας στο Έντερ κι ας έχει ακριβύνει, ή κανόνισε ώστε στην φετινή φορολογική να δηλωθεί ως κύρια κατοικία.

Και πρέπει κάθε μήνα να παρακολουθείς εξελίξεις σε τιμές χονδρικής/επιδοτήσεις (διάβασε αυτό : https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59173933 για περισσότερα) για να βλέπεις αν συνεχίζει να σε συμφέρει. Αν όμως ΔΕΝ θες να σπας κεφάλι με ολ' αυτά, τότε πας στο Εντερ και για 1 χρόνο δεν πολυασχολείσαι (κι ας πιθανώς θα πληρώνεις περισσότερα).

...μπερδευτικό το ποστ σου για 'μένα...Απευθύνεσαι κατ' αρχάς μήπως στην Danaii, ή σε όλους; Αν σε όλους, δεν πολυέχει νόημα αυτό που ρωτάς "πόσο καταναλώνετε (ειδικά τα τ.μ. σχεδόν κανένα ρόλο δεν παίζουν - πέρα από την έμμεση σχέση που έχουν με την θέρμανση τον χειμώνα, ή το πόσα άτομα πιθανώς κατοικούν εντός τους, ανεβάζοντας προφανώς την κατανάλωση )", καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές καταναλωτικές άναγκες/συνήθειες. Και είναι ΚΑΙ "εκτός θέματος" σαν ερώτηση, καθώς εδώ μιλάμε για τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ (κι εσύ έχεις ούτως ή άλλως Γ1...). Τεσπα όμως, απλά ενδεικτικά ο "μέσος - εθνικός - όρος" κατανάλωσης είναι γύρω στις 300kWh/μήνα, και στην πράξη ΕΝΑ άτομο συνήθως δεν ξεπερνά τις 250kWh/μήνα, ένα ζευγάρι είναι γύρω στις 400, με 1-2 παιδιά 500+ κ.ο.κ. Αυτά όταν δεν χρησιμοποιούν ρεύμα για θέρμανση (για περίπου 4μηνο) ή δεν συνυπολογίζουμε πιθανή χρήση κλιματιστικού-ων για το καλοκαίρι που για τουλάχιστον ένα 2μηνο με καύσωνες ανεβάζουν πολύ την κατανάλωση.

Το ότι "πληρώνεις από το Ίντερνετ" δεν συνεπάγεται απαραίτητα έκδοση μηνιαίου λογαριασμού - μάλλον κάποιος (αν όχι εσύ) το έχει ΕΠΙΛΕΞΕΙ.

Δεν μας ανέβασες έναν λογαριασμό να δούμε περισσότερα, δεν μας λες έστω πόσες κιλοβατώρες σου έρχονται στους έναντι, ούτε τις καταναλωτικές σου συνήθειες, ούτε πόσο καιρό είσαι στο σπίτι που λες - γενικώς για κάποιον λόγο σα να περιμένεις απο εμάς να,,,ανοιχτούμε, ενώ εσύ που θα έπρεπε (αφού ρωτάς) να μας δώσεις στοιχεία, κρατάς,,,,κρυμμένα "μυστικά και ντοκουμέντα" (ενώ δεν έχεις να,,,φοβηθείς κάτι : όπως όλοι, ανέβασε λογαριασμό, έχοντας σβήσει τα προσωπικά σου στοιχεία απλώς...).

Τέλος, ουδεμία σχέση έχει ο καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ που περνάει (κανονικά) ΜΟΝΟ κάθε 4μηνο, ώστε να εκδοθεί εκκαθαριστικός, με τους μηνιαίους που σου έρχονται : οι έναντι βγαίνουν με βάση τις περσινές καταναλώσεις της παροχής (ακόμη κι αν ήταν προηγούμενου ενοίκου δηλαδή) και είναι "φλου". Αν θες όμως μπορείς η ίδια να δίνεις καταμέτρηση κάθε μήνα μέσω του site της ΔΕΗ, ώστε οι έναντί σου να είναι βάσει της πραγματικής κατανάλωσης που έκανες. Ή ακόμη καλύτερα, να δίνεις μέσω ΔΕΔΔΗΕ (μόνο που εκεί μπορείς να δίνεις μόνο κάθε 2μηνο).

Έχεις ένα.δικιο αν και νόμιζα νεφερα πόσες κιλοβατώρες μου έρχονται συνήθως, παρόλα αυτά όταν ξαναεχω πρόσβαση γιατί είμαι εκτός λόγω ημερών θα ανεβάσω. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής (ισως παράλογος αλλά μαλλον οχι):

Ζούμε 2 άτομα σε διαμέρισμα 70 τ.μ. μαγειρεύουμε πάνω κάτω 3 με 4 φορές την εβδομάδα και πλυντήριο ρούχων μπαίνει 1 φορά την εβδομάδα. Πλυντήριο πιάτων 3-4 φορές την εβδομαδα. Οι συσκευές είναι 5ετιας και είχαμε προσπαθήσει να είναι ενεργειακής κλάσης γενικά. Οι λάμπες οι περισσότερες είναι λεντ, θέρμανση ψύξη έχουμε κλιματιστικά αλλά ανοίγουμε σπάνια και 1 αεροθερμο όταν κάνω μπάνιο και μετά μικροσυσκευες του στυλ θερμοφορα , πιστολακια, τοστιέρα κλπ. Από κει και πέρα υπάρχουν 2 υπολογιστές στο σπίτι που ανοίγουν κάθε μέρα. Στο λογαριασμό το έναντι έρχεται καθε μήνα ηλεκτρονικά και υπολογίζουν κάθε μήνα γύρω στις 150 κιλοβατώρες κ στον εκκαθαριστικό αναν4 μήνες οι κιλοβατώρες κάπου 800 η κάτι τέτοιο απ' όσο θυμάμαι γιατί δεν το χω μαζί μου δυστυχώς. Προσέχουμε γενικά την κατανάλωση αλλά επειδή μου φαίνονται κάπως λίγες και πάλι, ήθελα να ακούσω παρόμοιες περιπτώσεις για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος και θα μου σκάσουν μύτη μεθαύριο με μπουγιουρντι τετραψήφιο γιατί θα πρέπει να διαθέσω το νεφρό μου!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, washcloud είπε

Και τηλέφωνο να πάρεις, και μήνυμα μέσω του τσατ να στείλεις και έντυπο παραπόνου/αμφισβήτησης λογαριασμού να συμπληρώσεις, επειδή σίγουρα σε κάποιο από αυτά (αν όχι σε όλα) θα σε γράψουν,,,,και δη επανειλλημένα και ο καιρός θα περνάει (αν δεν το διορθώσουν από μόνοι τους στον επόμενο). Έχει ξανααναφερθεί, αλλά δεν ξαναμπήκαν οι ενδιαφερόμενοι να μας καταθέσουν την συνέχεια...

απο την τηλ. εξυπηρετηση μου ειπαν οτι θα επιστραφουν στον εκκαθαριστικο λογαριασμο, έστειλα και μειλ να το εχω και γραπτως, αν απαντησουν θα το βαλω...

ευχαριστω και παλι!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...