Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ανάλογα, πραγματικότητα είναι μόνο στην περίπτωση που ο πελάτης έχει δώσει τις πραγματικές ενδείξεις. Για αυτό ακριβώς έγραψα ότι οι έναντι πελάτη είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι οι έναντι.

Δεν υπαρχει αναλογα μιας και η πραγματικοτητα ειναι μια οταν ο πελατης θα δωσει ενδειξη.Θα βγει λογαριασμος με τις ενδειξεις που εδωσε.

20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, ο χαρακτηρισμός "εκκαθαριστικός" σε έναν λογαριασμό έχει να κάνει με το εάν στον συγκεκριμένο λογαριασμό γίνεται εκκαθάριση ή όχι, το έγραψα στο προηγούμενο post, δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά. Οι ορισμοί "έναντι" και "εκκαθάριση" δεν έχουν διαφορετική έννοια όταν πρόκειται για λογαριασμούς ΔΕΗ.

Δεν μπερδευομαι πουθενα και δεν χρειαζεται να κανει καμια εξηγηση.

Εχω γραψει 100 φορες τι ισχυει και τι οχι και ποια ειναι η πραγματικοτητα.

22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τα ξέρω από πρώτο χέρι όλα αυτά, είχα συνέχεια προβλήματα μια και ο μετρητής μου δεν είναι προσβάσιμος, συχνά μου ερχόταν εκκαθαριστικός μόνο μια φορά το χρόνο και όλοι οι υπόλοιποι έναντι με ότι να ναι κατανάλωση. Τα έχω λύσει όμως εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια μια και δίνω ανελλιπώς ενδείξεις στον ΔΕΔΔΗΕ κάθε δίμηνο και λαμβάνω επίσης κάθε δίμηνο εκκαθαριστικό λογαριασμό από την ΔΕΗ.

Ακόμα και τώρα που μπήκα στο my home online (άρα υποχρεωτικά μηνιαίος λογαριασμός) θα συνεχίσω να δίνω ανά δίμηνο ενδείξεις στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να παίρνω κάθε δίμηνο εκκαθαριστικό. Με ενδείξεις στο ebill δεν νομίζω να ασχοληθώ, εκτός και εάν οι ενδιάμεσοι λογαριασμοί βγαίνουν εντελώς πραγματικότητας.

Δεν ξερω τι ξερεις απο πρωτο η δευτερο χερι αλλα τα εχουμε αναλυσει χιλιαδες φορες και ο καθενας μπορει να κανει οτι τον ευχαριστει.Ειτε δινει μεσω ebill ειτε δινει μεσω ΔΕΔΔΗΕ ο λογαριασμος θα ερχεται με την πραγματικη ενδειξη που εχει δωσει και οχι κοντα στην πραγματικοτητα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Δεν μπερδευομαι πουθενα και δεν χρειαζεται να κανει καμια εξηγηση.

Εχω γραψει 100 φορες τι ισχυει και τι οχι και ποια ειναι η πραγματικοτητα

Sorry αλλά δεν έκατσα να διαβάσω τι έχεις απαντήσει 100 φορές, μόνο αυτά που απαντάς σε μένα διάβασα, από τα οποία προκύπτει πως αγνοείς τι σημαίνει εκκαθαριστικός λογαριασμός.

Τίποτα άλλο από εμένα.

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

από τα οποία προκύπτει πως αγνοείς τι σημαίνει εκκαθαριστικός λογαριασμός.

Aπο που προκυπτει και το εβγαλες αυτο το συμπερασμα?

Εισαι σοβαρος που το λες αυτο σ'εμενα οτι αγνοω για το τι σημαινει εκκαθαριστικος?Θες δηλαδη να ερθεις σε αντιπαραθεση απλα για να ερθεις?

Συγκεντρωσου Joshua....ξερω πολυ καλα τι σημαινουν ολα και δεν χρειαζομαι υποδειξεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ασχολήθηκα με υποβολή ενδείξεων μονο τους τελευταίους 2 μηνες.

Το Μάρτη υπέβαλα μετρηση στο ebill κ δοκίμασα να υποβάλω αμέσως μετα στο ΔΕΔΔΗΕ, αλλα ωσαν να περασαν αμεσα οι μετρήσεις, μού έδειξε το διάστημα υποβολής του επόμενου μηνα...

...ηταν για το πρώτο Εναντι μετά τον Εκκαθαριστικό.. 

Τον Απρίλη υπέβαλα μέτρηση πρωτα μεσω ΔΕΔΔΗΕ κ αμέσως μετά στο ebill (για να δοκιμάσω αν περνάει αμεσα η καταμέτρηση απο το ενα σύστημα στο αλλο)

...ο λογαριασμός που ήρθε ηταν Εκκαθαριστικός (μετά απο 1 Έναντι)

...επισης το ebill κόλλησε απο εκείνη τη στιγμή κ δείχνει διάστημα υποβολής μέτρησης 1-6 Απρίλη, δλδ αυτο της προηγούμενης...

Ο ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε κ τη διαδικασία υποβολής κ πλέον δε φαίνεται ν σού λέει πότε μπορείς να υποβαλεις μέτρηση (πριν αφού συμπληρωνες αριθμό παροχής σου ελεγε ποιες ημέρες μπορείς να τη καταχωρήσεις)

Επεξ/σία από definitio

1 λεπτό πριν, definitio είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε κ τη διαδικασία υποβολής κ πλέον δε φαίνεται ν σού λέει πότε μπορείς να υποβαλεις μέτρηση (πριν αφού συμπληρωνες αριθμό παροχής σου ελεγε ποιες ημέρες μπορείς να τη καταχωρήσεις)

Έχει αναφερθεί ξανά ότι και τώρα σου λέει πότε μπορείς να καταχωρήσεις ενδείξεις, απλά χρειάζεται 1-2 κλικ παραπάνω. Επιλέγεις κατηγορία αιτήματος "ενδείξεις", πατάς στο επόμενο, βάζεις αριθμό παροχής, ξανά επόμενο, και τότε σου λέει πότε μπορείς.

• Like 1

Tελικα δεν τραβηξαν απο την παγια εντολη την πρωτη εξοφληση λογαριασμου στο Online.

Στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν τραβηχτηκαν επειδη ο λογαριασμος ηταν μεικτος (ειχε απο Γ1 και Online) και οτι εβλεπαν την παγια εντολη κανονικα. Επισης οτι εχει συμβει και σε αλλους. Δεν ξερω αν στεκει αυτο, πληρωσα manual την επομενη της ληξης και περιμενω την επομενη φορα να δω τι γινεται. 

8 λεπτά πριν, yanc είπε

Tελικα δεν τραβηξαν απο την παγια εντολη την πρωτη εξοφληση λογαριασμου στο Online.

Στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν τραβηχτηκαν επειδη ο λογαριασμος ηταν μεικτος (ειχε απο Γ1 και Online) και οτι εβλεπαν την παγια εντολη κανονικα. Επισης οτι εχει συμβει και σε αλλους. Δεν ξερω αν στεκει αυτο, πληρωσα manual την επομενη της ληξης και περιμενω την επομενη φορα να δω τι γινεται. 

Και εμένα δε δούλεψε περιμένω να δω την επόμενη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Inler είπε

1ος εκκαθαριστικός σε Home Enter με τιμές 11/2021 η έκπτωση 5% στις χρεώσεις προμήθειας πότε εφαρμόζεται γιατί δεν βλέπω κάτι? 

...το να θέλεις να αποδοθεί έκπτωση συνέπειας σε λογαριασμό που δεν έχεις ακόμη πληρώσει (αφού για ΝΑ τον πληρώσεις πρέπει πρώτα να,,,εκδοθεί), αντιστοιχεί με το να θέλεις να κλειδώσεις ένα συρτάρι και να προλάβεις να πετάξεις και το κλειδί που κλείδωσες, μέσα...

Όπως σου είπε ο Joshua21, η έκπτωση συνέπειας εξόφλησης του συγκεκριμένου (εκκαθαριστικού) λογαριασμού, θα σου αποδοθεί με την έκδοση του επόμενου (έναντι). ΕΚΤΟΣ κι αν τυχόν είσαι δικαιούχος ΚΟΤ, οπότε ΔΕΝ προβλέπεται για εσένα έκπτωση συνέπειας εξόφλησης.

6 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις.

...δεν πρόκειται για παιχνίδι με τις λέξεις παιδιά. Ο εκκαθαριστικός περιλαμβάνει και οτιδόποτε άλλο εκτός από την χρέωση προμήθειας ρεύματος. Ο δε έναντι, δεν είναι απλά "το αντίθετο του εκκαθαριστικού", είναι όπως το λέει η λέξη, μια προκαταβολή βασισμένη σε μη πραγματική κατανάλωση (υπολογισμένη "στο φλου", ή περίπου στο φλου, καθώς υπάρχει τύπος υπολογισμού με βάση προηγούμενες καταναλώσεις σε βάθος έτους κτλκτλ). Κι όπως λοιπόν σωστά λέει ο Joshua, είναι από κάθε άποψη "ό,τι πιο κοντά στην πραγματικότητα (ό,που "πραγματικότητα" = μέτρηση/εκκαθάριση από ΔΕΔΔΗΕ)", καθώς το βασικό μέτρο υπολογισμού, η κατανάλωση δηλαδή, δεν είναι η "εικονική" μέσω τύπου υπολογισμού, αλλά αυτή που (στην καλύτερη περίπτωση) είχες (ή που έστω δήλωσες, ανεξάρτητα πόσο είδες να λέει ο μετρητής).

Το ότι θα σου έρθει ένας "πιο νορμάλ/πιο κοντά στην πραγματικότητα" λογαριασμός, δεν τον κάνει και εκκαθαριστικό, καθώς σε έναν εκκαθαριστικό μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε διαφορά (είτε από πιστώσεις ΤΕΜ, είτε από απόδοση έκπτωσης ΚΟΤ, είτε από τυχόν πιστώσεις που σου χρωστάει ο πάροχος, είτε από οτιδήποτε πχ στις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις δεν έχει μπει στον έναντι).

Συμπέρασμα : μπορεί ένας έναντι με ενδείξεις δοσμένες από τον πελάτη μπορεί πρακτικά να είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό,τι ένας φλου έναντι, και προφανώς αυτό ως ζητούμενο είναι όντως ό,τι καλύτερο για κάποιον που θέλει να ξέρει τί του γίνεται με τις χρεώσεις του σε συνάρτηση με το τί πραγματικά κατανάλωση είχε, αλλά εκκαθαριστικός, ΔΕΝ είναι. Είναι απλά the next best thing.

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

Εχω τρελαθει παιδια.......βοηθεια!

Εχω πεσει σε μια ιδιαζουσα περιπτωση και απο τη ΔΕΗ τρια διαφορετικα ατομα μου λενε να κανω 3 διαφορετικα πραγματα....

Μετακομιζω το Σαββατο σε διαμερισμα οπου ο προηγουμενος ειχε τη φαεινη ιδεα να κανει διακοπη και δεν εχει ρευμα τωρα. Το θεμα ειναι οτι το κτιριο ειναι καινουριο, 4ετιας, και η αρχικη ηλεκτροδοτηση εγινε απευθειας στην Προτεργια. Ετσι, μιλωντας με τη ΔΕΗ δε βρισκουν τον αριθμο παροχης γιατι δεν ειναι στα αρχεια τους αφου ποτε δεν ηλεκτροδοτηθηκε απο αυτους στο παρελθον.

Ο ενας μου λεει "πρεπει να κανεις αιτηση επανηλεκτροδοτησης"......ελα ομως που δε μπορει να γινει η αιτηση online αφου δεν αναγνωριζετσαι ο αρθμος παροχης.....και σε καταστημα επισης κολλησαν σε αυτο το θεμα.

Αλλος μου λεει "πρεπει να κανεις αιτηση αρχικης ηλεκτροδοτησης αφου ποτε δεν ηλεκτροδοτηθηκε απο τη ΔΕΗ".....αλλα αυτο μου φαινεται λαθος αφου το ακινητο ειχε ηλεκτροδοτηθει....δεν ειναι πραγματικα η πρωτη φορα....και επισης ζηταει ενα σκασμο στοιχεια, βεβαιωση απο τη Δημο και τετοια...

Αλλος τριτος μου ειπε "κανε αλλαγη προμηθεφτη αφου ηταν στην προτεργια" αλλα παλι μου φαινεται λαθος αφου ουτε ενεργη ειναι η προτεργια ουτε στο ονομα μου ηταν πριν τη διακοπη...

Τι να κανω ρε παιδια? χανω μερες επειδη δε ξερουν να μου πουν τι να κανω, και εγω μπαινω το Σαββατο σε ενα ακινητο χωρις ρευμα και αυτες οι χαμενες μερες κοστιζουν...

7 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Εχω πεσει σε μια ιδιαζουσα περιπτωση και απο τη ΔΕΗ τρια διαφορετικα ατομα μου λενε να κανω 3 διαφορετικα πραγματα....

Μετακομιζω το Σαββατο σε διαμερισμα οπου ο προηγουμενος ειχε τη φαεινη ιδεα να κανει διακοπη και δεν εχει ρευμα τωρα. Το θεμα ειναι οτι το κτιριο ειναι καινουριο, 4ετιας, και η αρχικη ηλεκτροδοτηση εγινε απευθειας στην Προτεργια. Ετσι, μιλωντας με τη ΔΕΗ δε βρισκουν τον αριθμο παροχης γιατι δεν ειναι στα αρχεια τους αφου ποτε δεν ηλεκτροδοτηθηκε απο αυτους στο παρελθον.

Ο ενας μου λεει "πρεπει να κανεις αιτηση επανηλεκτροδοτησης"......ελα ομως που δε μπορει να γινει η αιτηση online αφου δεν αναγνωριζετσαι ο αρθμος παροχης.....και σε καταστημα επισης κολλησαν σε αυτο το θεμα.

Αλλος μου λεει "πρεπει να κανεις αιτηση αρχικης ηλεκτροδοτησης αφου ποτε δεν ηλεκτροδοτηθηκε απο τη ΔΕΗ".....αλλα αυτο μου φαινεται λαθος αφου το ακινητο ειχε ηλεκτροδοτηθει....δεν ειναι πραγματικα η πρωτη φορα....και επισης ζηταει ενα σκασμο στοιχεια, βεβαιωση απο τη Δημο και τετοια...

Αλλος τριτος μου ειπε "κανε αλλαγη προμηθεφτη αφου ηταν στην προτεργια" αλλα παλι μου φαινεται λαθος αφου ουτε ενεργη ειναι η προτεργια ουτε στο ονομα μου ηταν πριν τη διακοπη...

Τι να κανω ρε παιδια? χανω μερες επειδη δε ξερουν να μου πουν τι να κανω, και εγω μπαινω το Σαββατο σε ενα ακινητο χωρις ρευμα και αυτες οι χαμενες μερες κοστιζουν...

Με ενοίκιο δεν θα μπεις;

Υποχρεωτικά στη δήλωση μίσθωσης (ΑΑΔΕ) αναγράφεται ο αριθμός παροχής.

(Και στην προηγούμενη δήλωση, αν υπήρχε)

+ Αναγράφεται πάνω στον μετρητή.

• Like 1
  • Thanks 1

Ενταξει παντως απαραδεκτοι στον ΔΕΔΔΗΕ καθως οπως ειπε η ΔΕΗ δεν εχουν ακομα περασει για μετρηση και ενα μηνα τωρα ειμαι δεν ειμαι και εγω στη ΔΕΗ ενω ερχονται κανονικα οι λογαριασμοι απο τον προηγουμενο παροχο. Ποτε πριν σε μεταφπρα απο αλλο παροχο δεν υπηρξε τετοια καθυστερηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Να πας στη ΔΕΗ και να υπογράψεις νέα σύμβαση ΑΦΟΥ πρώτα βρεις τον αριθμό παροχής, είτε από τη δήλωση μίσθωσης (αν την έχει κάνει ο ιδιοκτήτης, και αν είναι καταχωρημένος ο αριθμός σωστά), είτε από κάποιον παλιό λογαριασμό του προηγούμενου χρήστη, είτε σημειώνοντας τον αριθμό που θα βρεις στο ταμπελάκι του κουτιού του μετρητή.

Spoiler

Καταχώριση Ενδείξεων Μετρητή | ΔΕΔΔΗΕ

Επεξ/σία από Joshua21

28 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Ενταξει παντως απαραδεκτοι στον ΔΕΔΔΗΕ καθως οπως ειπε η ΔΕΗ δεν εχουν ακομα περασει για μετρηση και ενα μηνα τωρα ειμαι δεν ειμαι και εγω στη ΔΕΗ ενω ερχονται κανονικα οι λογαριασμοι απο τον προηγουμενο παροχο. Ποτε πριν σε μεταφπρα απο αλλο παροχο δεν υπηρξε τετοια καθυστερηση

Καλησπερα...Εσυ τι εχεις ζητησει; Εχει δοθει η εντολη στον Δεδδηε;  Ρωτησες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έχει αναφερθεί ξανά ότι και τώρα σου λέει πότε μπορείς να καταχωρήσεις ενδείξεις, απλά χρειάζεται 1-2 κλικ παραπάνω. Επιλέγεις κατηγορία αιτήματος "ενδείξεις", πατάς στο επόμενο, βάζεις αριθμό παροχής, ξανά επόμενο, και τότε σου λέει πότε μπορείς.

Ευχαριστώ...επειδή ζητάει στο πρώτο βήμα φωτογραφίες μετρήσεων, δεν είχα προχωρήσει παρακάτω και δεν είχα δοκιμάσει να προχωρήσω χωρίς επισύναψη (που λειτουργεί).

...μού λέει αρχές Ιούνη ξανά καταμέτρηση (δίμηνος εκκαθαριστικός μάλλον)...

Είπες ότι τηλεφωνικά μπορεί κάποιος να δώσει μετρήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ και για τον ενδιάμεσο μήνα, για τον Έναντι...
...τυχαία (συνήθης περίοδος μέτρησης) επιλέγω ή τηλεφωνώ πρώτα και ρωτάω;

Επεξ/σία από definitio

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...