Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, gx2 είπε

Οι τιμές κιλοβατώρας είναι αυτές που σου χρέωσαν + ρήτρα - τυχόν επιδοτήσεις. Το ποσό της ρήτρας είναι μεταβαλλόμενο και οι επιδοτήσεις αφορούν μόνο πρώτη κατοικία και για έως 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο,(Για όσο καιρό θα υπάρχουν) και ανακοινώνονται κάθε μήνα. 

Ευχαριστώ. Είδα και το excell του korakios που τα αναφέρει αναλυτικά στο τέταρτο φύλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εκκαθαριστικός 330 ευρώ για περίπου 1.800 Κιλοβατόρες σε Γ1Ν, ενώ πλήρωνα 200αρια σε ΕΝΑΝΤΙ.

Χάος!

Έχασα και το 0,17 οπότε εγκλωβίστηκα σε Γ1Ν και περιμένω.

8 ώρες πριν, washcloud είπε

...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω (διότι "μαζί σου είμαι"), αλλά δεν μπορείς "να ρίχνεις" το "φταίξιμο" αλλού (πχ στον πάροχο, όταν αυτός είναι ξεκάθαρος από την αρχή, ότι δηλαδή "οι συμβάσεις δεν μεταφέρονται"). Διότι με το ίδιο σκεπτικό, μπορεί κάποιος να σου πει "...βεβαίως και φταις : τί θες και μετακομίζεις; Κάτσε εκεί (...και εν μέρει θα είχε δίκιο, καθώς εφ' όσον πληρώνεις κανονικά,,,,,ΜΠΟΡΕΙΣ να το τρενάρεις το να φύγεις. Βέβαια θα,,,,μπλέξεις με άλλα μετά....Χωρίς όμως "αστεία", και όσο κι αν σου ακούγεται κάπως, δες την περίπτωση να προσπαθήσεις να παραμείνεις κι άλλο στο συγκεκριμένο σπίτι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ξέρω την περίπτωσή σου για να σου δώσω "καλή" συμβουλή, αλλά αυτό που ξερω είναι ότι στις μέρες που ζούμε, ΟΝΤΩΣ ένα συμβόλαιο ρεύματος όπως αυτό που έχεις, ΕΙΝΑΙ λόγος να τραβήξεις από τα μαλλιά την περίπτωση να παρατείνεις την διαμονή σου εκεί που είσαι τώρα...)".

Κατά τ' άλλα σε πιο προσγειωμένα και πρακτικά πράγματα : ή mail θα στείλεις στην ΔΕΗ όπου θα τους ζητάς να σε μεταφέρουν με τις νέες τιμές στο πρόγραμμα στο άλλο σπίτι ΧΩΡΙΣ ποινή αποχώρησης και θα ζητάς "δεσμευτική απάντηση", ή θα πας όπως λες σε κατάστημα, που προφανώς δεν σημαίνει ότι θα πέσεις σε τζιμάνια, αλλά η λάιβ κουβέντα με αλάιβ ανθρώπους, πιθανώς θα οδηγήσει πιο εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την "διατήρηση του παλιού συμβολαίου στο νέο σπίτι", θα έλεγα να την ξεχάσεις. Δεν ξέρω καν αν θα μπορούσες να την εξασφαλίσεις ακόμη κι αν είχες συγγενή να δουλεύει στην ΔΕΗ και να μπορούσε να το "κανόνιζε"...

Όσο για το τί σε συμφέρει, πρέπει να δεις από λογαριασμούς τουλάχιστον ενός έτους πίσω, πόση κατανάλωση θα περιμένεις για ένα χρόνο μπροστά, να βγάλεις κομπιουτεράκι και να κάνεις υπολογισμούς ακρίβειας,,,,,,,,στο περίπου (:ρ) και να δεις έαν θα σε συμφέρει σε σταθερό ή σε κυμαινόμενο (....υπολογίζοντας,,,"ευχολογιακά" τις τιμές χονδρικής και τις επιδοτήσεις - ότι όλα δηλαδή θα παραμείνουν "ΩΣ ΕΧΟΥΝ"). Το θέμα πάνω απ' όλα όμως είναι, να ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ. Σε ό,τι πρόγραμμα κι αν πας - ό,τι καιρό και να κάνει έξω. Και αυτό, φυσικά, σε περίπτωση που ΔΕΝ βγαίνεις οικονομικά...Αν πάλι "βγαίνεις",,,,μην το κοιτάς "καρμοίρικα", μπορεί και να χάσεις λίγα περισσότερα ή λίγα λιγότερα, Ο,ΠΟΥ κι αν πας (=σταθερό ή κυμαινόμενο). Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα θα είναι να είσαι κάπου ΜΕ χρεώσεις αναπροσαρμογής, ΧΩΡΙΣ επιδότηση ("κύρια κατοικία" γαρ...) ΚΑΙ αυξημένη κατανάλωση....(...κάτι για "κλιματιστικΑ" διαβάζω, το οποίον, να μου επιτρέψεις να το πάρω ως,,,,"τεκμήριο" ;ρ , και με βάση αυτό, ε υποθέτω ότι δεν θα γονατίσεις κι όλας, αν πχ πας στο νέο ακριβότερο σταθερό...Προσπάθα να τα ρυθμίσεις σωστά όταν έρθει η ώρα τους, πάρε κι οδηγίες από το σχετικό θρεντ, προσπάθα να κόψεις πολυτέλειες κατανάλωσης όπως "άνοιξα θερμοσίφωνο αλλά τελικά δεν θα κάνω μπάνιο", ή τηλεοράσεις/υπολογιστές να καίνε χωρίς κανείς να παρακολουθεί/ασχολείται κλπκλπ, και μειώνοντας έτσι καταναλώσεις ΚΑΠΩΣ θα ισιώσεις τη φάση....Αν το νέο σπίτι δεν έχει νυχτερινό, να αιτηθείς κι απαυτό και να τηρείς ευλαβικά τα ωράρια μεωμένης κατανάλωσης και όλο και κάτι θα καταφέρεις συνολικά να μειώσεις απ' τα ποσά των λογαριασμών...).

....ΔΕΝ θα το,,,αναπτύξω, αλλά από εδώ και μάλλον για καιρό (...χρόνια; ) ΔΕΗ και μόνο ΔΕΗ αδερφέ. Είτε σταθερό, είτε κυμαινόμενο. Τί εννοείς με το "με τις επιδοτήσεις τί γίνεται"; Φρόντισε να δηλώσεις στην φορολογική το νέο σπίτι ως κύρια κατοικία, και αυτές που προβλέπονται (κάθε μήνα με εναλλαγές, αν συνεχίσεις όπως τους τελευταίους μήνες) αυτές και θα παίρνεις...

...φυσικά και μπορείς να το εκτιμήσεις : πέρσι δεν έπαιζε δηλαδή όλη μέρα; Ε δες τις καταναλώσεις στον εκκαθαριστικό που περιλαμβάνει Ιούλη-Άυγουστο. Αλλιώς, βάλε το τώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, πάνε δες το ρολόι, άσε το να δουλέψει μια ώρα, ξαναπάνε/ξαναδές, και πολλαπλασίασε τη διαφορά με το 24, μετά με το 60 και,,,,βάλε και τουλάχιστον ένα 10 με 20 τοις εκατό πάνω σε κατανάλωση, και θα είσαι ΠΕΡΙΠΟΥ μέσα...(Μπακάλικα, εγώ, και σχεδόν ενστικτωδώς, θα σου πω ότι θα καις περίπου τις διπλάσιες κιλοβατώρες, για 2 μήνες. Θα σου βγει λίγο ο πάτος με τις χρεώσεις, αν πας σε κυμαινόμενο, αλλά θα είναι για ΔΥΟ μόνο. Εκτός φυσικά κι αν θα καις περισσότερες από 300 τον χειμώνα.......Αν ναι, ασυζητητί σταθερό.Τώρα το ΠΟΤΕ να πας, εσύ θα το υπολογίσεις : αν πας σε Γ1 ΔΕΗ με την προϋπόθεση ότι θα επιδοτείσαι, στο νέο σπίτι, και αν θα είναι πολύ σύντομα αυτό, τότε πάλι κομπιουτεράκι να δεις τί θα κερδίσεις στο Γ1 μέχρι να βάλεις μπρος τα κλιματιστικά που είπες, και το συγκρίνεις με την ποινή αποχώρησης που θα πληρώσεις αν τελικά δεν τους ζητήσεις να σε μεταφέρουν σε σταθερό φεύγοντας (λογικά θα σε συμφέρει το Γ1 και μετά κάνεις συμβόλαιο για σταθερό). Επίσης, κι ας έχεις μωρά, μέχρι να πιάσουν οι ΚΑΥΣΩΝΕΣ, δουλειά μπορούν να κάνουν ΚΑΙ δυο ανεμιστήρες (και ακόμη καλύτερα ΕΝΑΣ οροφής,,,,,αλλά να πιάνουν τα χέρια σου για να μην πληρώσεις ηλεκτρολόγο)....Τεσπα, δεν ξέρω, εσύ ξέρεις καλύτερα - σκέψου το, "μεσοβέζικες" λύσεις που όμως ΜΠΡΟΥΝ μέχρι ένα σημείο να σ' εξυπηρετήσουν, υπάρχουν.....Αν και, σοβαρά τώρα, ίσως η καλύτερη λύση να είναι,,,,,υπερωρίες (ναι, να δουλεύεις για να πληρώνεις το ρεύμα...............Τόσο στεγνά...)

σε ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ. Εχεις δικιο σε ολα.

δυστυχως ετσι οπως ειναι η κατασταση με τα ενοικια, το να βρεις "καλο" σπιτι, στο σημειο που θες περιπου, και σε "λογικη" τιμη ειναι πολυ δυσκολη ασκηση και εννοειται οτι δεν θα ανεβαλα αυτη τη μετακομιση για να κρατησω το υμβολαιο της ΔΕΗ.... Φαντασου κανω τη μετακομιση 30 Απριλιου και η γυναικα γενναει εως 10 Μαϊου..... εννοειται οτι δεν ηθελα να μπλεξουν ταυτοχρονα αυτα τα 2....αλλα το timming σε καποια πραγματα δε το ελεγχεις.

Οσο για τη μειωση της κταναλωσης, θεωρω οτι τα 300kwh/μηνα που εχω τωρα ειναι κατω οριο, δε γινεται να παει παρακατω, σκεψου ειναι σε σπιτι 160 τετραγωνικων (τωρα παω σε μικροτερο) με χρηση κουζινας 1/5 μερες, χωρις θερμοσυφωνα γιατι ζεσταινα νερο με φυσικο αεριο (αλλη τσοντα εκει αλλα τελοσπαντων δεν επιβαρυνε το ρευμα) και χωρις καθολου aircondition για θερμανση (αφου επαιζε φυσικο αεριο σε σταθερη τιμη 21 βαθμους ολη μερα). Επισης και υπολογιστες λογω χρονου εχουμε περιοριστει σε ενα λαπτοπ.... Αρα παρακατω δεν παει κυριολεκτικα!

Το καλοκαιρι ομως με τη γυναικα+νταντα+2 μωρα σπιτι και εμενα στη δουλεια, δε θα εχω κανενα τροπο μειωσης της χρησης των aircondition.

Με ενοχλει γενικα η αβεβαιοτητα του μη-σταθερου και βλεπω να καταληγω παλι στο νεο σταθερο, να κανω οτι μπορω με παγια εντολη+εκπτωση συνεπειας να πεσει στα 22λεπτα η κιλοβατορα και ο θεος βοηθος 😕

• Like 1

20 ώρες πριν, SpirtouLisS είπε

Η παγίδα παρά τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ είναι σε δύο σημεία...

1ον όσοι πήραμε συμβόλαια Γ1 ενώ κάναμε αίτηση για online.

2ον  η ενεργοποίηση του online γίνεται πολύ πολύ αργότερα και από την αίτηση και από την κατάθεση των υπογεγραμμένων υπευθύνων δηλώσεων ειδικά αν δεν έχεις κωδικούς ebill σαν νέος πελάτης ΔΕΗ. Η ενεργοποίηση του online γίνεται μέσα από το ebill και ουσιαστικά η ΔΕΗ θεωρεί ενεργοποίηση την εφαρμογή της πάγιας εντολής...πλέον πολλοί από εμάς βλέπουμε τιμοκατάλογο με τις καινούργιες τιμές όταν συνδεόμαστε στο ebill. Σε επικοινωνία μου ενώ αρχικά μου είπαν να μην ανησυχώ μετά τα άλλαξαν και με παρέπεμψαν σε άλλο τμήμα...και από ότι κατάλαβα παρά το ότι το αίτημα μου είναι υπό εξέταση με έχουν βάλει με τις νέες τιμές. Και περιμένω πλέον τηλέφωνο για διευκρινίσεις. Και μιλάμε ότι έχω κάνει αρχική αίτηση 2/4 ημερομηνία econtract και οι υπεύθυνες δηλώσεις κατατέθηκαν 6/4...πολλές μέρες πριν αλλάξουν οι τιμές.

το ιδιο και εγω, αιτηση 9/4 και σημερα ενεργοποιήθηκε το ebill το οποιο δειχνει οτι μπορω να ενεργοποιησω το homeonline το οποιο προφανως εχει τις καινουριες τιμες. Εχω στειλει mail και περιμενω. Εν τω μεταξυ στην αρχικη αιτηση δεν αναφερει πουθενα οτι το homeonline θα πρεπει να ΞΑΝΑενεργοποιηθει μεσα απο το ebill, επισης εχω κανει και παγια εντολη κατα την αρχικη αιτηση η οποια βασει των ορων εχει γινει για να με χρεωνει 0,17 και 0,13 και αυτη τη στιγμη μπορει να χρεωθω για κατι που δεν εχω αποδεχτει, καταπατηση των ορων δηλαδη. Τετοιο συστημα ουτε το 2000 ελεος η δεη.

20 ώρες πριν, dimostr είπε

Τοντι τιμές έχεις θα το δεις στο λογαριασμό 

Ο κατάλογος που αναφέρεται μέσα στο ebill ακόμα και σε.αυτους που είναι με συμβόλαιο του 2021 είναι ο καινούργιος 

Για το τι τιμή έχεις πραγματικά θα το δεις από εκεί που λέει έως πότε είναι ενεργό τομσυμβολαιο σου 

εμενα δεν λεει τιποτα, φαίνεται οτι δεν εχει ενεργοποιηθεί καν το homeonline

19 ώρες πριν, Doubt είπε

Έγραψα με το χέρι "online 8/4/22" στη σύμβαση πριν τη στείλω κι έστειλα μαζί και τον τότε τιμοκατάλογο.

Μου απάντησαν τυποποιημένα "ελέγξαμε τα έγγραφα που μας στείλατε.." κλπ κλπ

Ας κοπιάσουν..

το ιδιο εκανα και γω, με το χερι αρχικη αιτηση με online 9/4, επισυναψη αποδεικτικου, και ας τολμησουν να βαλουν την νεα τιμη!

2 λεπτά πριν, vasilismf είπε

το ιδιο και εγω, αιτηση 9/4 και σημερα ενεργοποιήθηκε το ebill το οποιο δειχνει οτι μπορω να ενεργοποιησω το homeonline το οποιο προφανως εχει τις καινουριες τιμες. Εχω στειλει mail και περιμενω. Εν τω μεταξυ στην αρχικη αιτηση δεν αναφερει πουθενα οτι το homeonline θα πρεπει να ΞΑΝΑενεργοποιηθει μεσα απο το ebill, επισης εχω κανει και παγια εντολη κατα την αρχικη αιτηση η οποια βασει των ορων εχει γινει για να με χρεωνει 0,17 και 0,13 και αυτη τη στιγμη μπορει να χρεωθω για κατι που δεν εχω αποδεχτει, καταπατηση των ορων δηλαδη. Τετοιο συστημα ουτε το 2000 ελεος η δεη.

Τα ίδια και σε μένα  από εχθές που ενεργοποιήθηκε η παροχή στη ΔΕΗ.Έστειλα email και περιμένω .Αυτά δεν μου άρεσαν στη ΔΕΗ , αλλα ξαναγύρισα !

3 λεπτά πριν, tomtsiliras είπε

Τα ίδια και σε μένα  από εχθές που ενεργοποιήθηκε η παροχή στη ΔΕΗ.Έστειλα email και περιμένω .Αυτά δεν μου άρεσαν στη ΔΕΗ , αλλα ξαναγύρισα !

μεσα απο το ebill εστειλες; στην φορμα; γιατι email δεν βρηκα να εχουν καπου!

1 ώρα πριν, Thrylos7 είπε

σε ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ. Εχεις δικιο σε ολα.

δυστυχως ετσι οπως ειναι η κατασταση με τα ενοικια, το να βρεις "καλο" σπιτι, στο σημειο που θες περιπου, και σε "λογικη" τιμη ειναι πολυ δυσκολη ασκηση και εννοειται οτι δεν θα ανεβαλα αυτη τη μετακομιση για να κρατησω το υμβολαιο της ΔΕΗ.... Φαντασου κανω τη μετακομιση 30 Απριλιου και η γυναικα γενναει εως 10 Μαϊου..... εννοειται οτι δεν ηθελα να μπλεξουν ταυτοχρονα αυτα τα 2....αλλα το timming σε καποια πραγματα δε το ελεγχεις.

Οσο για τη μειωση της κταναλωσης, θεωρω οτι τα 300kwh/μηνα που εχω τωρα ειναι κατω οριο, δε γινεται να παει παρακατω, σκεψου ειναι σε σπιτι 160 τετραγωνικων (τωρα παω σε μικροτερο) με χρηση κουζινας 1/5 μερες, χωρις θερμοσυφωνα γιατι ζεσταινα νερο με φυσικο αεριο (αλλη τσοντα εκει αλλα τελοσπαντων δεν επιβαρυνε το ρευμα) και χωρις καθολου aircondition για θερμανση (αφου επαιζε φυσικο αεριο σε σταθερη τιμη 21 βαθμους ολη μερα). Επισης και υπολογιστες λογω χρονου εχουμε περιοριστει σε ενα λαπτοπ.... Αρα παρακατω δεν παει κυριολεκτικα!

Το καλοκαιρι ομως με τη γυναικα+νταντα+2 μωρα σπιτι και εμενα στη δουλεια, δε θα εχω κανενα τροπο μειωσης της χρησης των aircondition.

Με ενοχλει γενικα η αβεβαιοτητα του μη-σταθερου και βλεπω να καταληγω παλι στο νεο σταθερο, να κανω οτι μπορω με παγια εντολη+εκπτωση συνεπειας να πεσει στα 22λεπτα η κιλοβατορα και ο θεος βοηθος 😕

Γενικα ειναι αβεβαιο το μελλον. Σε πολλους θα ληξουν τα σταθερα που παιζουν με παλαιες τιμες και ειναι αγνωστο τι θα γινει με επιδοτησεις. Προς το παρων δινουν καλες επιδοτήσεις κτλ για πολιτικους λογους.

47 λεπτά πριν, vasilismf είπε

μεσα απο το ebill εστειλες; στην φορμα; γιατι email δεν βρηκα να εχουν καπου!

Μέσα από το e bill .Στο κάτω μέρος που λέει «για θέματα τεχνικής υποστήριξης»

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πρόβλημα πάλι το ebill? Δεν εμφανίζει καθόλου τη παράγραφο της πάγια εντολής. Αν έχεις ενεργοποιήσει κάρτα ή όχι. 

Τωρα σκάνε και email ειδοποιήσεις για λογαριασμούς που είχαν εκδοθεί προ 15ημερου και δεν είχε έρθει ενημέρωση! 
Για 2 παροχές μόλις ήρθαν στο email ότι εκδόθηκε λογαριασμός και κοντεύει να λήξει. 
Τα τζιμανια κάτι πειράζουν πάλι στο ebill…

Επεξ/σία από ppmarkos

Είχα προσφατα μπει στο Home Enter με τις προηγούμενες χρεώσεις (0.18) αλλά σύντομα θα χρειαστεί να μετακομίσω σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας. Μπορώ να μεταφέρω το συμβολαιο μου στη νέα παροχή ή πρέπει να κάνω άλλο με τις τρέχουσες χρεώσεις;

4 λεπτά πριν, fragma είπε

Είχα προσφατα μπει στο Home Enter με τις προηγούμενες χρεώσεις (0.18) αλλά σύντομα θα χρειαστεί να μετακομίσω σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας. Μπορώ να μεταφέρω το συμβολαιο μου στη νέα παροχή ή πρέπει να κάνω άλλο με τις τρέχουσες χρεώσεις;

Δεν μεταφέρεται.

Spoiler

855-19-093-600x600.jpg

6 λεπτά πριν, fragma είπε

δυστυχώς νέο ...

• Thanks 1

Καλησπερα, μεσα απο το ebill στο myhome onilne, μπορω να βαλω καρτα 3ου προσωπου απο κατοχο της γραμμης;

δηλ να πληρωνω με δικη μου καρτα για παροχη των γονιων μου.

2 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Καλησπερα, μεσα απο το ebill στο myhome onilne, μπορω να βαλω καρτα 3ου προσωπου απο κατοχο της γραμμης;

δηλ να πληρωνω με δικη μου καρτα για παροχη των γονιων μου.

ναι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...