Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, alani123321 said:

Καλησπερα. Ειμαι σε διαδικακασια για να αλλαξω παροχο. Αυτος ειναι ο τελευταιος λογαριασμος μου. Εχω κανει αιτηση για το my home enter. Συμφερει ακομα για τις καταναλωσεις μου? Τωρα εχω ξεκινησει να διαβαζω το θρεντ. image.png.7c4838b3844899315898911ad3640a1a.png

σε γενικές γραμμές καταναλώσεις πάνω από 450kwh επωφελούνται από τα σταθερά τιμολόγια. Βέβαια το τι θα γίνει αύριο με τις επιδοτήσεις κανείς δεν το ξέρει, μπορεί να δοθούν τόσο υψηλές που να συμφέρει με τα νεότερα δεδομένα το κυμαινόμενο. Επειδή όμως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν προσωπικά δεν θα περίμενα κάτι τόσο δραματικό στις επιδοτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μόλις λήξει το συμβόλαιο δεν θα πάει αυτόματα Γ1, θα ανανεωθεί αυτόματα σε αορίστου χρόνου αλλά με το τιμολόγιο του enter που θα ισχύει εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει πρόβλεψη στο άρθρο 5 των ειδικών όρων του enter.

Σταμάτα να παραπληροφορείς.

Έχεις δίκιο !!!

Να το έχω υπόψη για το δικό μου που λήγει τον Δεκέμβριο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, korakios είπε

καλά σου είπανε , άλλον τον είπαν οτι κάθε βράδυ θα τρώει ξύλο άρα τυχερός είσαι ....

στείλε παράπονο (χρήσιμα έγγραφα) , 10 εργάσιμες και μετά ΡΑΕ

Τους έστειλα ένα απλό mail εξηγόντας τους αναλυτικά το πρόβλημα και ζητώντας να διορθωθεί το "λάθος τους"... λες να το ξαναστείλω γράφοντας τα ίδια στο έντυπο των παραπόνων?

Δημοσ.
Στις 12/4/2022 στις 12:08 ΠΜ, washcloud είπε

...πιο εύκολο θα ήταν να μεταφέρεις το παλιό σπίτι στο νέο σπίτι...Δυστυχώς.

Αν δεν έχεις γενικά μεγάλη κατανάλωση (πχ κάτω από 350 κιλοβατώρες/μήνα), "απλά" θα πληρώνεις πλέον κατά 36% πιο τσιμπημένη την προμήθεια ρεύματος...Πρόβλημα χοντρό θα έχεις, αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις. Είναι σαν να αγόραζες συχνά αστακό και τον ακριβύνανε (κι άλλο) : ή που θα τον πληρώνεις πλέον πιο ακριβά, ή που θα τον περιορίσεις...

Μίλα πάντως με ΔΕΗ, γιατί "κανονικά" (για να μη σε χάσουν και καλά), θα σου πούνε "ναι δυστυχώς στο νέο σπίτι θα μπείτε με τις νέες τιμές, αλλά δεν θα πληρώσετε ποινή αποχώρησης (αν ΔΕΝ στο πουν, πες τους ότι ξέρεις σε γνωστούς σου ότι έτσι το έχουν κάνει, και ζήτησέ το ώστε να το "φροντίσουν"...).

εχω απογοητευτει με το γεγονος οτι θα χασω το "κλειδωμα" των παλιων τιμων χωρις να φταιω και χωρις να μπορω να κανω τιποτα.

Τους πηρα τηλεφωνο στη ΔΕΗ και εκανα το χαζο και ζητησα να μεταφερω τη γραμμη μου επειδη μετακομιζω. Επεσα σε ψιλοασχετους που με εκαναν μπαλακι απο τμημα σε τμημα και στο τελος μου ειπε καποιος "βεβαιως, θα ενημερωσω το αρμοδιο τμημα να σας καλεσουν να σας πουν τη διαδικασια". 10 μερες τωρα ακομα περιμενω την κληση αυτη.

Δεν ξερω πως να το διαχειριστω και με ποιον να μιλησω. Να κλεισω ραντεβου σε καταστημα? Να προσπαθησω να διεκδικισω διατηρηση του παλιου συμβολαιου ή ειναι ανωφελο? Και αν τελος παντων δε γινεται σε τι να παω?

Ο πρωτος λογαριασμος στο myhome μου ηρθε 410KWh για 41 μερες. Δηλαδη 10kwh τη μερα και ειναι λογικο. Σιγουρα με τετοια καταναλωση δε με συμφερει σταθερο συμβολαιο με τις καινουριες τιμες. Απο την αλλη ερχεται καλοκαιρι και με τη γυναικα σπιτι + 2 μωρα θα καινε τα aircondition συνεχεια....δε ξερω τι να περιμενω αποκει στις καταναλωσεις. 

Οποτε τι κανω?  

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d300s είπε

Τους έστειλα ένα απλό mail εξηγόντας τους αναλυτικά το πρόβλημα και ζητώντας να διορθωθεί το "λάθος τους"... λες να το ξαναστείλω γράφοντας τα ίδια στο έντυπο των παραπόνων?

δώσε ΡΑΕ και αναφέρεις το ιστορικό (email , τηλέφωνα κτλ)

1 λεπτό πριν, Thrylos7 είπε

Οποτε τι κανω?  

παρακολουθείς το 4ο φύλλο του excel

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, korakios είπε

παρακολουθείς το 4ο φύλλο του excel

με βαση αυτο, και με 300kwh/μηνα καταναλωση, πρεπει να παω σε ενα κυμαινομενο. Αλλα ποιο? ΔΕΗ παλι ή.... και με τις επιδοτησεις τι γινεται? 

Επισης ποσο θα αυξηθουν αυτες οι 300kwh με ενα 18αρι air condition να παιζει ολη μερα για 2 μηνες? Δε μπορω να το εκτιμησω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Επισης ποσο θα αυξηθουν αυτες οι 300kwh με ενα 18αρι air condition να παιζει ολη μερα για 2 μηνες? Δε μπορω να το εκτιμησω...

δεν ειναι του παρόντος (edit και προς υπόλοιπους)

4 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

με βαση αυτο, και με 300kwh/μηνα καταναλωση, πρεπει να παω σε ενα κυμαινομενο. Αλλα ποιο? ΔΕΗ παλι ή.... και με τις επιδοτησεις τι γινεται? 

απο κυμαινόμενα ΔΕΗ και we δείχνουν να συμφέρουν (δες το υπο κατασκευή φύλλο και άλλαξε τιμές ΤΕΑ ,ΛΠ κτλ για διάφορα σενάρια)

με τις επιδοτήσεις , ανα μήνα βλέπουμε

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
22 ώρες πριν, dimostr είπε

Άμα διαβάσεις λίγο το λογαριασμό σου θα κατανοήσεις γιατί έχεις ρήτρα και καλό θα είναι πριν προχωρήσουμε  σε οποιοδήποτε συλλογισμό -και αναφέρομαι σε όλους μας - περί συνομωσίας και κοροϊδίας να κατανοούμε τι έχουμε στα χέρια μας και τι μας λέει αυτό 

Για αυτο εθεσα το ερωτημα εδω για να μου πει καποιος που ξερει πως γινεται αυτο? Ξανακοιταξα τον λογαριασμο αφου με εβαλες σε υποψιες οτι ειναι νορμαλ και εβγαλα το συμπερασμα οτι μαλλον εχει ρητρα αναπροσαρμογης γιατι εχει καποιες κw ωρες απο πριν γινει αλλαγη συμβολαιου. Οποτε ο επομενος λογαριασμος θα πρεπει να ερθει χωρις ρητρα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

εχω απογοητευτει με το γεγονος οτι θα χασω το "κλειδωμα" των παλιων τιμων χωρις να φταιω και χωρις να μπορω να κανω τιποτα.

Τους πηρα τηλεφωνο στη ΔΕΗ και εκανα το χαζο και ζητησα να μεταφερω τη γραμμη μου επειδη μετακομιζω. Επεσα σε ψιλοασχετους που με εκαναν μπαλακι απο τμημα σε τμημα και στο τελος μου ειπε καποιος "βεβαιως, θα ενημερωσω το αρμοδιο τμημα να σας καλεσουν να σας πουν τη διαδικασια". 10 μερες τωρα ακομα περιμενω την κληση αυτη.

Δεν ξερω πως να το διαχειριστω και με ποιον να μιλησω. Να κλεισω ραντεβου σε καταστημα? Να προσπαθησω να διεκδικισω διατηρηση του παλιου συμβολαιου ή ειναι ανωφελο? Και αν τελος παντων δε γινεται σε τι να παω?

Ο πρωτος λογαριασμος στο myhome μου ηρθε 410KWh για 41 μερες. Δηλαδη 10kwh τη μερα και ειναι λογικο. Σιγουρα με τετοια καταναλωση δε με συμφερει σταθερο συμβολαιο με τις καινουριες τιμες. Απο την αλλη ερχεται καλοκαιρι και με τη γυναικα σπιτι + 2 μωρα θα καινε τα aircondition συνεχεια....δε ξερω τι να περιμενω αποκει στις καταναλωσεις. 

Οποτε τι κανω?  

...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω (διότι "μαζί σου είμαι"), αλλά δεν μπορείς "να ρίχνεις" το "φταίξιμο" αλλού (πχ στον πάροχο, όταν αυτός είναι ξεκάθαρος από την αρχή, ότι δηλαδή "οι συμβάσεις δεν μεταφέρονται"). Διότι με το ίδιο σκεπτικό, μπορεί κάποιος να σου πει "...βεβαίως και φταις : τί θες και μετακομίζεις; Κάτσε εκεί (...και εν μέρει θα είχε δίκιο, καθώς εφ' όσον πληρώνεις κανονικά,,,,,ΜΠΟΡΕΙΣ να το τρενάρεις το να φύγεις. Βέβαια θα,,,,μπλέξεις με άλλα μετά....Χωρίς όμως "αστεία", και όσο κι αν σου ακούγεται κάπως, δες την περίπτωση να προσπαθήσεις να παραμείνεις κι άλλο στο συγκεκριμένο σπίτι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ξέρω την περίπτωσή σου για να σου δώσω "καλή" συμβουλή, αλλά αυτό που ξερω είναι ότι στις μέρες που ζούμε, ΟΝΤΩΣ ένα συμβόλαιο ρεύματος όπως αυτό που έχεις, ΕΙΝΑΙ λόγος να τραβήξεις από τα μαλλιά την περίπτωση να παρατείνεις την διαμονή σου εκεί που είσαι τώρα...)".

Κατά τ' άλλα σε πιο προσγειωμένα και πρακτικά πράγματα : ή mail θα στείλεις στην ΔΕΗ όπου θα τους ζητάς να σε μεταφέρουν με τις νέες τιμές στο πρόγραμμα στο άλλο σπίτι ΧΩΡΙΣ ποινή αποχώρησης και θα ζητάς "δεσμευτική απάντηση", ή θα πας όπως λες σε κατάστημα, που προφανώς δεν σημαίνει ότι θα πέσεις σε τζιμάνια, αλλά η λάιβ κουβέντα με αλάιβ ανθρώπους, πιθανώς θα οδηγήσει πιο εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την "διατήρηση του παλιού συμβολαίου στο νέο σπίτι", θα έλεγα να την ξεχάσεις. Δεν ξέρω καν αν θα μπορούσες να την εξασφαλίσεις ακόμη κι αν είχες συγγενή να δουλεύει στην ΔΕΗ και να μπορούσε να το "κανόνιζε"...

Όσο για το τί σε συμφέρει, πρέπει να δεις από λογαριασμούς τουλάχιστον ενός έτους πίσω, πόση κατανάλωση θα περιμένεις για ένα χρόνο μπροστά, να βγάλεις κομπιουτεράκι και να κάνεις υπολογισμούς ακρίβειας,,,,,,,,στο περίπου (:ρ) και να δεις έαν θα σε συμφέρει σε σταθερό ή σε κυμαινόμενο (....υπολογίζοντας,,,"ευχολογιακά" τις τιμές χονδρικής και τις επιδοτήσεις - ότι όλα δηλαδή θα παραμείνουν "ΩΣ ΕΧΟΥΝ"). Το θέμα πάνω απ' όλα όμως είναι, να ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ. Σε ό,τι πρόγραμμα κι αν πας - ό,τι καιρό και να κάνει έξω. Και αυτό, φυσικά, σε περίπτωση που ΔΕΝ βγαίνεις οικονομικά...Αν πάλι "βγαίνεις",,,,μην το κοιτάς "καρμοίρικα", μπορεί και να χάσεις λίγα περισσότερα ή λίγα λιγότερα, Ο,ΠΟΥ κι αν πας (=σταθερό ή κυμαινόμενο). Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα θα είναι να είσαι κάπου ΜΕ χρεώσεις αναπροσαρμογής, ΧΩΡΙΣ επιδότηση ("κύρια κατοικία" γαρ...) ΚΑΙ αυξημένη κατανάλωση....(...κάτι για "κλιματιστικΑ" διαβάζω, το οποίον, να μου επιτρέψεις να το πάρω ως,,,,"τεκμήριο" ;ρ , και με βάση αυτό, ε υποθέτω ότι δεν θα γονατίσεις κι όλας, αν πχ πας στο νέο ακριβότερο σταθερό...Προσπάθα να τα ρυθμίσεις σωστά όταν έρθει η ώρα τους, πάρε κι οδηγίες από το σχετικό θρεντ, προσπάθα να κόψεις πολυτέλειες κατανάλωσης όπως "άνοιξα θερμοσίφωνο αλλά τελικά δεν θα κάνω μπάνιο", ή τηλεοράσεις/υπολογιστές να καίνε χωρίς κανείς να παρακολουθεί/ασχολείται κλπκλπ, και μειώνοντας έτσι καταναλώσεις ΚΑΠΩΣ θα ισιώσεις τη φάση....Αν το νέο σπίτι δεν έχει νυχτερινό, να αιτηθείς κι απαυτό και να τηρείς ευλαβικά τα ωράρια μεωμένης κατανάλωσης και όλο και κάτι θα καταφέρεις συνολικά να μειώσεις απ' τα ποσά των λογαριασμών...).

3 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

....ΔΕΝ θα το,,,αναπτύξω, αλλά από εδώ και μάλλον για καιρό (...χρόνια; ) ΔΕΗ και μόνο ΔΕΗ αδερφέ. Είτε σταθερό, είτε κυμαινόμενο. Τί εννοείς με το "με τις επιδοτήσεις τί γίνεται"; Φρόντισε να δηλώσεις στην φορολογική το νέο σπίτι ως κύρια κατοικία, και αυτές που προβλέπονται (κάθε μήνα με εναλλαγές, αν συνεχίσεις όπως τους τελευταίους μήνες) αυτές και θα παίρνεις...

...φυσικά και μπορείς να το εκτιμήσεις : πέρσι δεν έπαιζε δηλαδή όλη μέρα; Ε δες τις καταναλώσεις στον εκκαθαριστικό που περιλαμβάνει Ιούλη-Άυγουστο. Αλλιώς, βάλε το τώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, πάνε δες το ρολόι, άσε το να δουλέψει μια ώρα, ξαναπάνε/ξαναδές, και πολλαπλασίασε τη διαφορά με το 24, μετά με το 60 και,,,,βάλε και τουλάχιστον ένα 10 με 20 τοις εκατό πάνω σε κατανάλωση, και θα είσαι ΠΕΡΙΠΟΥ μέσα...(Μπακάλικα, εγώ, και σχεδόν ενστικτωδώς, θα σου πω ότι θα καις περίπου τις διπλάσιες κιλοβατώρες, για 2 μήνες. Θα σου βγει λίγο ο πάτος με τις χρεώσεις, αν πας σε κυμαινόμενο, αλλά θα είναι για ΔΥΟ μόνο. Εκτός φυσικά κι αν θα καις περισσότερες από 300 τον χειμώνα.......Αν ναι, ασυζητητί σταθερό.Τώρα το ΠΟΤΕ να πας, εσύ θα το υπολογίσεις : αν πας σε Γ1 ΔΕΗ με την προϋπόθεση ότι θα επιδοτείσαι, στο νέο σπίτι, και αν θα είναι πολύ σύντομα αυτό, τότε πάλι κομπιουτεράκι να δεις τί θα κερδίσεις στο Γ1 μέχρι να βάλεις μπρος τα κλιματιστικά που είπες, και το συγκρίνεις με την ποινή αποχώρησης που θα πληρώσεις αν τελικά δεν τους ζητήσεις να σε μεταφέρουν σε σταθερό φεύγοντας (λογικά θα σε συμφέρει το Γ1 και μετά κάνεις συμβόλαιο για σταθερό). Επίσης, κι ας έχεις μωρά, μέχρι να πιάσουν οι ΚΑΥΣΩΝΕΣ, δουλειά μπορούν να κάνουν ΚΑΙ δυο ανεμιστήρες (και ακόμη καλύτερα ΕΝΑΣ οροφής,,,,,αλλά να πιάνουν τα χέρια σου για να μην πληρώσεις ηλεκτρολόγο)....Τεσπα, δεν ξέρω, εσύ ξέρεις καλύτερα - σκέψου το, "μεσοβέζικες" λύσεις που όμως ΜΠΡΟΥΝ μέχρι ένα σημείο να σ' εξυπηρετήσουν, υπάρχουν.....Αν και, σοβαρά τώρα, ίσως η καλύτερη λύση να είναι,,,,,υπερωρίες (ναι, να δουλεύεις για να πληρώνεις το ρεύμα...............Τόσο στεγνά...)

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Μια απορία: Άλλαξα σε home enter plus 24/02 και καταχώρησα ενδείξεις στο ΔΕΔΔΗΕ τις οποίες και έλαβε υπόψη του. Έτσι για το διάστημα από 17/02-14/04 έκαψα 955kWh, 696 ημερήσιες και 259 νυχτερινό. Στη χρέωση αυτών, βλέπω τις εξής καταχωρήσεις: Από τις ημερήσιες, οι 98 είναι με χρέωση 0,11061 και οι 598 με 0,18. Στις αντίστοιχες της νύχτας, οι 36 με χρέωση 0,078 και οι 223 με 0,13. Είναι οι χρεώσεις για το διάστημα που ήμουν με Γ1Ν από 17/02-24/02; 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, stapd_21 είπε

Καλημέρα παιδιά. Μια απορία: Άλλαξα σε home enter plus 24/02 και καταχώρησα ενδείξεις στο ΔΕΔΔΗΕ τις οποίες και έλαβε υπόψη του. Έτσι για το διάστημα από 17/02-14/04 έκαψα 955kWh, 696 ημερήσιες και 259 νυχτερινό. Στη χρέωση αυτών, βλέπω τις εξής καταχωρήσεις: Από τις ημερήσιες, οι 98 είναι με χρέωση 0,11061 και οι 598 με 0,18. Στις αντίστοιχες της νύχτας, οι 36 με χρέωση 0,078 και οι 223 με 0,13. Είναι οι χρεώσεις για το διάστημα που ήμουν με Γ1Ν από 17/02-24/02;

Ναι. Βγαίνει αναλογικά. Το συνολικό διάστημα τιμολόγησης είναι 57 μέρες, από τις οποίες τις 8 ήσουν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

696 X 8/57 = 98 ημερήσιες Γ1Ν

Και

259 X 8/57 = 36 νυχτερινές Γ1Ν

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gx2 είπε

Ναι. Βγαίνει αναλογικά. Το συνολικό διάστημα τιμολόγησης είναι 57 μέρες, από τις οποίες τις 8 ήσουν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

696 X 8/57 = 98 ημερήσιες Γ1Ν

Και

259 X 8/57 = 36 νυχτερινές Γ1Ν

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δηλαδή οι τιμές της κιλοβατώρας, ημερήσιο και νυχτερινό, σε όποιον είναι Γ1Ν με ρήτρα αναπροσαρμογής, ποιες είναι πλέον;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/4/2022 στις 1:21 ΠΜ, GKPGR είπε

@korakios τα τσουρεκια δεν μου φουσκωνουν...τι να κανω; καμια συνταγη για βιγκαν αρνι εχεις ;

καλη η πλακα (εκ μερους μου)

ρε παιδια... αφου τα ζητηματα που εχετε εχουν σχεση με τον παροχο.... αν δεν σας απαντανε... αρχιστε αυτο που εγω αποκαλω και εφαρμοζω την "ιεραρχικη διαδικασια"

ξεκινατε απο χαμηλα και ανεβαινετε μεχρι να επιλυθει το θεμα σας...  αυτο βεβαια εξυπακουει οτι οντος (πιστευετε οτι) εχετε δικιο...!  επισης παντα να εχετε κατι χειροπιαστο οστε να μπορειτε να ανεβειτε μετα επιπεδο...ειτε αυτο ειναι ηλεκτρονικο ταχ/ηλεκτρονικο μυνημα/επιστολη/ηχητικη καταγραφη και παει λεγοντας... 

μην ξεχνατε τις αρμοδιες αρχες (αναλογος του θεματος μπορει να εμπλεκονται και αλλες αρχες ή/και κρατικες οντοντητες πχ επιτροπη ανταγωνισμου εκτος την ΡΑΕ, υπουργειο αναπτυξης -συνηθως γενικος γραμματεας- 

Μπορει τα τσουρεκια σου να μην φουσκώνουν παντως τέτοιου είδους σχολια ειδικά απο ενα member που μπορει να μην υπηρχε καν οταν γραφαμε επι του θέματος,  όντως φουσκώνουν τα δικα μας τσουρεκια ...
η ημ/νία της παράθεσης θα σου λύσει το μυστήριο για το τι προηγήθηκε και τι ενέργειες εγιναν..
Η ερώτηση μου νομιζω ειναι απλή, μετα το γραψιμο της ΡΑΕ που παει ενας μήνας , τι ενέργειες μπορω να ακολουθήσω, η τι εχει κανει καποιο αλλο μελος, γιατι συνεχίζουν να τρέχουν  οι λογαριαμσοί και εγω νομιζα βλεποντας τα σχολια οτι με την ΡΑΕ θα γινοταν δουλεια .

Επεξ/σία από baspax1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stapd_21 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δηλαδή οι τιμές της κιλοβατώρας, ημερήσιο και νυχτερινό, σε όποιον είναι Γ1Ν με ρήτρα αναπροσαρμογής, ποιες είναι πλέον;

Οι τιμές κιλοβατώρας είναι αυτές που σου χρέωσαν + ρήτρα - τυχόν επιδοτήσεις. Το ποσό της ρήτρας είναι μεταβαλλόμενο και οι επιδοτήσεις αφορούν μόνο πρώτη κατοικία και για έως 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο,(Για όσο καιρό θα υπάρχουν) και ανακοινώνονται κάθε μήνα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...