Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, definitio είπε

Πολύ σπάνια περίπτωση...

Τούς έχει στείλει κάποιο email; Σού έχουν δώσει κάποια απάντηση; Συγγνώμη αν το απάντησες ήδη και δεν το είδα.

Οχι λεω να καλεσω αυριο μεθαυριο που θα εχω αδεια... Ευθυνη του ΔΕΔΔΗΕ ειναι σωστα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Αυτό που γράφει στο λογαριασμό σου Χρέωση Αναπροσαρμογής είναι η ρήτρα αναπροσαρμογης που σου είπε ο φίλος. Και σου ήρθε 237 ευρώ ενώ πήρες 130 ευρώ έκπτωση από ΤΕΜ.

Αν το καλοκαίρι όπως λες θα έχεις μεγαλες καταναλώσεις λόγω ψύξης η ΔΕΗ και τα προγράμματα enter ή online είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση Γιάννη! Έκανα πριν απο λίγο αίτηση για my home online!

27 λεπτά πριν, paylidis είπε

Οχι λεω να καλεσω αυριο μεθαυριο που θα εχω αδεια... Ευθυνη του ΔΕΔΔΗΕ ειναι σωστα;

Όχι δεν θα καλέσεις στο τηλέφωνο.. Email θα στείλεις.. Στον Δεδδηε της περιοχης σου και στείλε στον διευθυντή παλι της περιοχης σου.. 

• Like 1

10 λεπτά πριν, spyros95 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση Γιάννη! Έκανα πριν απο λίγο αίτηση για my home online!

Οικονομία στη χρήση να κάνεις.

Ακριβά είναι και τα σταθερά της ΔΕΗ πλέον, δες την περσινή σου κατανάλωση σε kWh και κάνε τις πράξεις, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς πώς μεταβάλλονται οι εκπτώσεις ΤΕΜ; είναι σταθερές/αυξανόμενες/ ανάλογα με τον μήνα;

Χωρίς τις ΤΕΜ φαίνεται τα προγράμματα σταθερής χρέωσης -ακόμα και με το ακριβότερο 0,245ε/kWh- να συμφέρουν όσο η τιμή MWh στην χονδρική είναι περισσότερο από 140ε! Τον περασμένο Σεπτέμβριο η τιμή χονδρικής ήταν στα 134ε/MWh ενώ τον Μάρτιο ήταν 272ε/MWh. Πρακτικά, θα πρέπει να πέσει η τιμή χονδρικής στο μισό για να γίνουν ίσα τα σταθερά με τα προγράμματα ρήτρας (ΔΕΗ πάντα - χωρίς υπολογισμό ΤΕΜ).

image.png

(Στον οριζόντιο άξονα η τιμή MWh στην χονδρική - με μπλε πρόγραμμα ρήτρας, πορτοκαλί το σταθερό, στον κατακόρυφο η τελική τιμή ανά kWh.)

Επεξ/σία από iwoof

2 ώρες πριν, iwoof είπε

Ξέρει κανείς πώς μεταβάλλονται οι εκπτώσεις ΤΕΜ; είναι σταθερές/αυξανόμενες/ ανάλογα με τον μήνα;

Χωρίς τις ΤΕΜ φαίνεται τα προγράμματα σταθερής χρέωσης -ακόμα και με το ακριβότερο 0,245ε/kWh- να συμφέρουν όσο η τιμή MWh στην χονδρική είναι περισσότερο από 140ε! Τον περασμένο Σεπτέμβριο η τιμή χονδρικής ήταν στα 134ε/MWh ενώ τον Μάρτιο ήταν 272ε/MWh. Πρακτικά, θα πρέπει να πέσει η τιμή χονδρικής στο μισό για να γίνουν ίσα τα σταθερά με τα προγράμματα ρήτρας (ΔΕΗ πάντα - χωρίς υπολογισμό ΤΕΜ).

image.png

(Στον οριζόντιο άξονα η τιμή MWh στην χονδρική - με μπλε πρόγραμμα ρήτρας, πορτοκαλί το σταθερό, στον κατακόρυφο η τελική τιμή ανά kWh.)

Στις 13/4/2022 στις 3:26 ΜΜ, ilias8513 είπε

Μόλις μου στείλανε το κάτωθι μειλ ως απάντηση σε δικό μου μειλ που ζητούσα επιβεβαίωση τιμής.

Στο dei e bill μου γραφει οτι το αίτημα είναι υπό εξέταση.

Η Σύμβαση που υπέγραψα ήταν 05/04 με αναφορά στο Γ1 ενώ είχα κάνει αίτηση 31/03 για το myhome online

image.png.a7490f8437ab05b5c6dff6e3fb409239.png

Είχα διαβάσει ότι για να μπεις στο ΔΕΗonline πρέπει να είσαι στο Γ1 της ΔΕΗ. Τι γίνεται με την εγγύηση των 130 ευρώ που θέλει το Γ1; Το επιστρέφουν όταν κάνεις το online συμβόλαιο και ορίσεις πάγια εντολή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, iwoof είπε

ιστορικό θα βρεις στο excel 4o φύλλο

Επεξ/σία από korakios

22 λεπτά πριν, 1comment είπε

Με τις τελευταίες αυξήσεις στα σταθερά, το συμπέρασμα είναι ότι συμφέρει να έχεις κυμαινόμενο λόγω της αυξημένης επιδότησης; 

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

Στις 11/4/2022 στις 12:10 ΜΜ, korakios είπε

update

Σταθερό VS κυμαινόμενο για μήνα Απρίλιος

τιμή κιλοβατώρας για Γ1 στα 0,35 και 0,33 μέρας και νύχτας αντίστοιχα (η ΔΕΗ μετρά χοντρική προηγούμενου μήνα για εφαρμογή στον επόμενο)

οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν για Απρίλιο είναι 0,27€/kw<150kw/μήνα και 0,21€/kw 150kw έως 300kw , 0,29€/kw για ΚΟΤ (οι επιδοτήσεις μπαίνουν μόνο στην 1η κατοικία)

η χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας σταθερού πλέον είναι ~0,23

με τα προσωρινά δεδομένα πάμε στο οτι συμφέρει κυμαινόμενο με επιδότηση μέχρι ~600kw/μήνα  ή ~700kw/μήνα για ΚΟΤ (αν καλύπτει το οριο ΚΟΤ στο τετράμηνο φυσικά)

Άγνωστο για τον επόμενο μήνα η χοντρική ,οι επιδοτήσεις και ποιες οι τιμές των σταθερών

Επίσης οι μετρήσεις αφορούν το Γ1 μιας και η ΔΕΗ μετρά χοντρική προηγούμενου μήνα . Σε προγράμματα που μετράν τον τρέχων μήνα δε μπορεί να βγει συμπέρασμα . Το μόνο που βγαίνει είναι για τον προηγούμενο μήνα οτι οι επιδοτήσεις Μαρτίου ΔΕΝ κάλυψαν το κόστος (ξαναλέω σε άλλα προγράμματα) και ο Μάρτιος θα έρθει αστρονομικός...

Καλησπέρα Κοράκλιε. Έχω προς το παρόν το Γ1Ν ΔΕΗ και σήμερα μου πρότεινε μία φίλη μου από το ΗΡΩΝ μία τιμή στα 0,17 σταθερό για δύο χρόνια που δεν διαφημίζεται στο ίντερνετ ούτε στο site τους το HOME LIMITED 2. Εγώ στο χρόνο κάνω πάνω από 2000Kwh. Συμφέρει αυτή η τιμή σε σταθερό σε σχέση με αυτό που έχω? Μόνο που γράφει συμφωνημένη ισχύς 8Kwh ενώ με τη ΔΕΗ έχω 25Kwh .  Τι πιστεύεις εσύ, συμφέρει?

Spoiler
1 λεπτό πριν, takotime4 είπε

Καλησπέρα Κοράκλιε. Έχω προς το παρόν το Γ1Ν ΔΕΗ και σήμερα μου πρότεινε μία φίλη μου από το ΗΡΩΝ μία τιμή στα 0,17 σταθερό για δύο χρόνια που δεν διαφημίζεται στο ίντερνετ ούτε στο site τους το HOME LIMITED 2. Εγώ στο χρόνο κάνω πάνω από 2000Kwh. Συμφέρει αυτή η τιμή σε σταθερό σε σχέση με αυτό που έχω? Μόνο που γράφει συμφωνημένη ισχύς 8Kwh ενώ με τη ΔΕΗ έχω 25Kwh .  Τι πιστεύεις εσύ, συμφέρει?

1. εκτός τόπικ

2. αποκλείεται , ανέβασε στο άλλο θέμα το συμβόλαιο (χωρίς προσωπικά στοιχεία) με γενικούς και ειδικούς όρους,

ακόμα και αν ισχύει θα είναι με κυμαινόμενο πάγιο λογικά, έστω οτι είναι φθηνό, τότε

3. στο excel 4o φύλλο κατέβα κάτω και εκεί που λέει "φθηνότερη τιμή κιλοβατώρας σταθερού" βάλε 0,17

43 λεπτά πριν, 1comment είπε

Με τις τελευταίες αυξήσεις στα σταθερά, το συμπέρασμα είναι ότι συμφέρει να έχεις κυμαινόμενο λόγω της αυξημένης επιδότησης; 

Όταν οι τιμές είναι χαμηλές, επιλέγεις "σταθερό" για να γλιτώσεις τυχόν αυξήσεις.

Όταν είναι ψηλές επιλέγεις κυμαινόμενο, με την ελπίδα να σε ωφελήσει ενδεχόμενη πτώση.

Θεωρητικά αυτά..

Στην πράξη με το σταθερό έχεις να κάνεις με την κατανάλωση σου μόνο κι έχεις εσύ τον έλεγχο και την ευθύνη. Στο κυμαινόμενο είσαι έρμαιο του χρηματιστηρίου ηλεκτρικής ενέργειας και της όποιας παρέμβασης από κυβέρνηση κλπ.

2 ώρες πριν, korakios είπε

Για τα επαγγελματικά ποιά η γνώμη σου στο τι συμφέρει; Είναι ίδια η επιδότηση με τα οικιακά;

2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Για τα επαγγελματικά ποιά η γνώμη σου στο τι συμφέρει; Είναι ίδια η επιδότηση με τα οικιακά;

0,065 απο 1/1/22 και 0,13 απο Απρίλιο χωρίς όριο

βάλε στο excel επιδότηση και ΤΕΑ όση νομίζεις οτι θα είναι για 12 μήνες , ( 270 έκλεισε το Μάρτιο η ΤΕΑ )

στο φύλλο με τα επαγγελματικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...