Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Spoiler
9 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Λες και ειδανε ποτέ κανά φως από τη ΡΑΕ οσοι κάνανε καταγγελίες ή σε Συνηγόρους...Σε γράφουν όλοι εκεί που δεν πιάνει μελάνη.Κι αν δεν πας να πληρώσεις δεν μπορείς μετά ν αλλάξεις πάροχο.

πες οτι βαριέσαι να ασχοληθείς  ,επικροτώντας φυσικά σαν αποτέλεσμα την όλη κατάσταση

1 λεπτό πριν, takotime4 είπε

Το χειμώνα την άναβα κάνα 8ωρο στα γερά κρύα μπορεί και παραπάνω. Έχω πρόβλημα κινητικό και τα πόδια μου κρυώνουν πολύ εύκολα και θέλω να τα έχω ζεστά πάντα. Πολύ καίει? Λες να είναι αυτό?

σε άλλο θέμα περι κατανάλωσης και εξοικονόμησης

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Για θέρμανση εγώ έβαζα μία θερμάστρα 550W στο δωμάτιο μου που θεωρώ δεν καίει πολύ

επί 2 ώρες 1,1kWh

επί 60 μέρες 66 κιλοβατώρες

Αν ήταν 4 οι ώρες Χ 2 αυτά.

(update... 8 οι ώρες)

Όσοι είστε με ρήτρα και χωρίς επιδότηση πρέπει να αφήσετε στην άκρη αερόθερμα και θερμάστρες. Δυστυχώς από ενημέρωση του καταναλωτή μηδέν οι υπεύθυνοι (και οι δημοσιογράφοι και και...)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Φίλε μου αν την έβαζες δέκα ώρες σου έκαιγε 5 kWh αν την είχες κάθε μέρα 150 χ4 μήνες 600 kWh μια συσκευή , βλέπεις τα νούμερα μαζεύονται

Έχεις δίκιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

πες οτι βαριέσαι να ασχοληθείς  ,επικροτώντας φυσικά σαν αποτέλεσμα την όλη κατάσταση

σε άλλο θέμα περι κατανάλωσης και εξοικονόμησης

Ανοίξτε ένα να σωθεί κόσμος. (θα έρθει κι ο φίλος με τους θερμοσυσσωρευτές:P)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vassilis211973 είπε

Μου ειπαν οτι εφοσον το ενεργοποιησατε απο το ιντερνετ στις 21/3 και οχι απο τις 15 /3 που σας ειχε ενεργοποιησει ο ΔΕΔΔΗΕ σε μας  και το γραφει στους ορους οτι για να ενεργοποιηθει πληρως πρεπει να γινει αυτη η διαδικασια δεν μπορειτε να κανετε κατι αλλο.

Λες και ειδανε ποτέ κανά φως από τη ΡΑΕ οσοι κάνανε καταγγελίες ή σε Συνηγόρους...Σε γράφουν όλοι εκεί που δεν πιάνει μελάνη.Κι αν δεν πας να πληρώσεις δεν μπορείς μετά ν αλλάξεις πάροχο.Καλά τα λέει ο φίλος στο παρακάτω βίντεο....

Εγώ πάντως έχω δει φως μετά από καταγγελία σε ΣτΚ και Γενική Γραμματεία Εμπορίου για άλλη υπόθεση. 

Όσο δεν τους κυνηγάμε θα κάνουν ό,τι θέλουν στηριζόμενοι στο γεγονός ότι δε μας συμφέρει οικονομικά να πάμε δικαστικά. 

Το κλείνω γιατί είναι εκτός θέματος. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GkGiorgos είπε

Καλημέρα , μια γρηγορη ερώτηση , αν μπεις στα σταθερα της ΔΕΗ , ισχύουν οι κρατικές επιχορηγήσεις/εκπτώσεις ,(δεν μιλαω για το Κοινωνικό τιμολόγιο που ξέρω πως ισχύει ) ,αλλά για τις μηνιαίες εκπτώσεις ?

_ just ...μόλις 2 σχόλια πριν το δικό σου https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59179983

Δημοσ.

Την 8/4/2022 μέσω  e contract έκανα αίτηση για το on line. Την 12/4/2022 μου στέλνουν το συμβόλαιο χωρίς τιμοκατάλογο με ημερομηνία αίτησης την 12/4/2022 .Τους στέλνω e mail και τους ζητω να διορθωσουν την ημερομηνια και να μου γνωρισουν με ποιες τιμες θα γινει η τιμολογηση. Mου απαντησαν ηλεκτρονικα (την εχω την απαντηση ) οτι δεν γινεται διορθωση των ημερομηνιων αλλα η τιμολογηση θα γινει με τις παλιες τιμες. Δεν τους εμπιστευομαι με αυτα που διαβαζω και ειμαι ετοιμος να παω σε καταστημα για το Γ1. Οι καταναλωσεις μου ειναι 700 kwh/4 μηνο με ΚΟΤ Β και πρωτη κατοικια.Τι προτεινετε;

Spoiler

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tomtsiliras είπε

Δεν τους εμπιστευομαι με αυτα που διαβαζω και ειμαι ετοιμος να παω σε καταστημα για το Γ1

έχεις 14 μέρες υπαναχώρησης αν σε βάλουν με τις καινούριες , φυσικά πρώτα διεκδικείς τις παλιές και μετά αποχωρείς στη χειρότερη

Βέβαια

7 λεπτά πριν, tomtsiliras είπε

Οι καταναλωσεις μου ειναι 700 kwh/4 μηνο με ΚΟΤ Β και πρωτη κατοικια.

μέχρι στιγμής σε καλύπτουν οι επιδοτήσεις και βγαίνει καλύτερα το Γ1 απο τα 0,17 του online , απο την άλλη θα είσαι με μάτια ανοιχτά , αυτιά τεντωμένα και θα παρακολουθείς συνεχώς τι παίζει με την ενέργεια ...

Δημοσ.

Σε ευχαριστω Korakios.Το κακο ειναι οτι οι 14 ημερες αρχιζουν απο την ημερομηνια υπογραφης της συμβασης, οποτε μεχρι την αποστολη του πρωτου λογαριασμου δεν θα ξερω τις τιμες.Λεω να  το ρισκαρω και να παω στο Γ1, αφου σας διαβαζω απο τον Σεπτεμβριο και ΘΑ ΕΧΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tomtsiliras είπε

Σε ευχαριστω Korakios.Το κακο ειναι οτι οι 14 ημερες αρχιζουν απο την ημερομηνια υπογραφης της συμβασης, οποτε μεχρι την αποστολη του πρωτου λογαριασμου δεν θα ξερω τις τιμες.Λεω να  το ρισκαρω και να παω στο Γ1, αφου σας διαβαζω απο τον Σεπτεμβριο και ΘΑ ΕΧΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

επειδη γραπτως λιγο δυσκολο να παρεις αυτο που θελεις...προφωρικος δεν εχει νοημα... (αντε να αποδειξεις οτιδηποτε) παρτους ενα τηλεφωνο κανονισε τι θελεις να κανονισεις και στην ουσια εχεις ενα συμβολαιο (implied agreement που λενε και στα μακεδοωνοθρακιωτικα χωρια μου)   και αν δεις οτι δεν γινεται αυτο που εχεις συμφωνήσει δεν εχεις (θεωρητικα/τυπικα) κανενα προβλημα ακομα και αν περασουν οι 14 μερες ... απλα εχει φασαρια ΑΝ φτασει εκει το θεμα  (εννοω να το κυνηγησεις με την ΡΑΕ και την ΔΕΗ...) 

τα παραπανω προσωπικη αποψη...και δεν δινω νομικες συμβουλες ...το τι κανει ο καθενας προβλημα του (και δεν ειναι προσωπικο αυτο που γραφω...)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, GKPGR είπε

επειδη γραπτως λιγο δυσκολο να παρεις αυτο που θελεις...προφωρικος δεν εχει νοημα... (αντε να αποδειξεις οτιδηποτε) παρτους ενα τηλεφωνο κανονισε τι θελεις να κανονισεις και στην ουσια εχεις ενα συμβολαιο (implied agreement που λενε και στα μακεδοωνοθρακιωτικα χωρια μου)   και αν δεις οτι δεν γινεται αυτο που εχεις συμφωνήσει δεν εχεις (θεωρητικα/τυπικα) κανενα προβλημα ακομα και αν περασουν οι 14 μερες ... απλα εχει φασαρια ΑΝ φτασει εκει το θεμα  (εννοω να το κυνηγησεις με την ΡΑΕ και την ΔΕΗ...) 

τα παραπανω προσωπικη αποψη...και δεν δινω νομικες συμβουλες ...το τι κανει ο καθενας προβλημα του (και δεν ειναι προσωπικο αυτο που γραφω...)

Διαβαζω ολες τις αποψεις σας.Αυτη τη φασαρια θελω να αποφυγω. Θα περιορισω και αλλο τις καταναλωσεις με μετρα οπως : κερια για φωτισμο , πλυσιμο ρουχων στο χερι κ.α.🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tomtsiliras είπε

Οι καταναλωσεις μου ειναι 700 kwh/4 μηνο με ΚΟΤ Β και πρωτη κατοικια.Τι προτεινετε;

...είναι βέβαια αμαρτία να πληρώνεις 0,17 ενώ λόγω ΚΟΤ η αυξημένη επιδότηση στο Γ1 σε κατεβάσει στο 0,11 (για  Απρίλη έστω), αλλά το θέμα είναι (εκτός από τί θα γίνει με επιδοτήσεις ΚΑΙ τιμή χονδρικής κάθε μήνα μέχρι το τέλος του '22) τί κατανάλωση θα έχεις τον χειμώνα...ΑΝ θα χρησιμοποιήσεις ρεύμα για να ζεσταθείς (στην καλύτερη με κλιματιστικό), τότε είναι ρίσκο να μην είσαι από τώρα στο Ονλάιν (με την παλιά τιμή του 0,17). Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις κλιματιστικό ΚΑΙ για ψύξη στους καύσωνες (για 2 με 2.5 μήνες δηλαδή).

Πιάσε κομπιουτεράκι και υπολόγισε πόσο θα σου βγει και σε Γ1 (με τις τρέχουσες τιμές/επιδοτήσεις, και κάνε το ίδιο κόβωντας τουλάχιστον ένα 5λεπτο από την επιδότηση την 2η φορά) και σε Ονλάιν, με βάση πχ τις περσινες καταναλώσεις. Κι αν διαπιστώσεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά (αν ρισκαρεις να μείνεις Γ1 ελπίζοντας ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχίσουν βαρβάτες) και στις 2 περιπτώσεις, συγκρίνοντας με την σταθερή τιμή του Ονλάιν, τότε κάνεις υπαναχώρηση...

Αν από την άλλη, ΔΕΝ καίγεσαι για τα λεφτά, ακόμη και της "μεγάλης" διαφοράς, τότε καλύτερα να εμμείνεις στην ενεργοποίηση με τις παλιές τιμές που σου τάξανε (μπορεί να χρειαστεί να κάνεις καταγγελία στη ΡΑΕ), γιατί τόσο ρευστά που είναι τα πράγματα, καλύτερα να έχεις την ασφάλεια του σταθερού (ποιος ξέρει τί θα μας ξημερώσει αυριομεθαύριο, αν πχ ο Πούτιν μπει και στην Φινλανδία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην Νότια Κορέα, ο Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στην Ιλάειρα κλπκλπ). Αν μάλιστα τυχόν ανεβαίνεις πάνω από 2.000kWh τον χειμώνα, μην το συζητάς και να κοιτάξεις να πέσεις μέχρις ενός αλλά να καταφέρεις να σε βάλουν "στο παλιό Ονλάιν" (0,17).

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, washcloud είπε

...είναι βέβαια αμαρτία να πληρώνεις 0,17 ενώ λόγω ΚΟΤ η αυξημένη επιδότηση στο Γ1 σε κατεβάσει στο 0,11 (για  Απρίλη έστω), αλλά το θέμα είναι (εκτός από τί θα γίνει με επιδοτήσεις ΚΑΙ τιμή χονδρικής κάθε μήνα μέχρι το τέλος του '22) τί κατανάλωση θα έχεις τον χειμώνα...ΑΝ θα χρησιμοποιήσεις ρεύμα για να ζεσταθείς (στην καλύτερη με κλιματιστικό), τότε είναι ρίσκο να μην είσαι από τώρα στο Ονλάιν (με την παλιά τιμή του 0,17). Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις κλιματιστικό ΚΑΙ για ψύξη στους καύσωνες (για 2 με 2.5 μήνες δηλαδή).

Πιάσε κομπιουτεράκι και υπολόγισε πόσο θα σου βγει και σε Γ1 (με τις τρέχουσες τιμές/επιδοτήσεις, και κάνε το ίδιο κόβωντας τουλάχιστον ένα 5λεπτο από την επιδότηση την 2η φορά) και σε Ονλάιν, με βάση πχ τις περσινες καταναλώσεις. Κι αν διαπιστώσεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά (αν ρισκαρεις να μείνεις Γ1 ελπίζοντας ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχίσουν βαρβάτες) και στις 2 περιπτώσεις, τότε κάνεις υπαναχώρηση...

Αν από την άλλη, ΔΕΝ καίγεσαι για τα λεφτά, ακόμη και της "μεγάλης" διαφοράς, τότε καλύτερα να εμμείνεις στην ενεργοποίηση με τις παλιές τιμές που σου τάξανε (μπορεί να χρειαστεί να κάνεις καταγγελία στη ΡΑΕ), γιατί τόσο ρευστά που είναι τα πράγματα, καλύτερα να έχεις την ασφάλεια του σταθερού (ποιος ξέρει τί θα μας ξημερώσει αυριομεθαύριο, αν πχ ο Πούτιν μπει και στην Φινλανδία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην Νότια Κορέα, ο Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στην Ιλάειρα κλπκλπ). Αν μάλιστα τυχόν ανεβαίνεις πάνω από 2.000kWh τον χειμώνα, μην το συζητάς και να κοιτάξεις να πέσεις μέχρις ενός αλλά να καταφέρεις να σε βάλουν "στο παλιό Ονλάιν" (0,17).

Οι καταναλωσεις μου ειναι σταθερες. Ολα τα προηγουμενα χρονια 650 με 700 kwh/4μηνο.Θερμανση με υγραεριο (λεβητας).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά όλα αυτά με τα σταθερά, αλλά στο σπίτι που μένει η γιαγιά μου έχει ακόμα ρεύμα στο όνομα του παππού (που έχει φύγει χρόνια). Γαμωτο να μην έχει αλλαξει ονομα.

Επεξ/σία από satsok2
Δημοσ.
Spoiler

Θυμίστε μου κάτι, για να πάρεις την επιδότηση πρέπει να είναι και στο όνομά σου η παροχή και το ακίνητο δηλωμένο ως πρώτη κατοικία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...