Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, washcloud είπε

Ουδέναν συσχετισμό έχουν οι αυξήσεις που έκανε η ΔΕΗ στα σταθέρα της την Δευτέρα, με τις χρεώσεις αναπροσαρμογής (και το αν θ' ανέβει η χονδρική στα χρηματιστήρια ρεύματος). Το τί ΘΑ γίνει, απλά θα το δούμε στην πράξη όλοι.

Κατά τ' άλλα, είσαι ΒΕΒΑΙΟΣ πως μιλάμε για 1 μεγαβατώρα ΤΟΝ ΜΗΝΑ; Επίσης μιλάμε για ΚΑΘΕ μηνα του έτους; ΑΝ ναι, πας άμεσα σε σταθερό ΔΕΗ (τσέκαρέ τα στο site της, δες διαφορές, αποφάσισε ποιο). 

Είμαι περίπου στις 500-1200 kWh ανά μήνα. Περίπου 500 kWh καλοκαίρι, 1000 kWh το χείμωνα. Γύρω στις 10-11 MWh ετησίως. Δυστυχώς το σπίτι 170τ.μ. είναι τελευταίο όροφο, χωρίς μόνωση ταράτσας/κελύφους, χωρίς ηλιακό, κεντρική θέρμανση, αλλά τουλάχιστον με νέα κουφώματα.

Προσωπικά λέω, από τη στιγμή που δυστυχώς δεν πρόλαβα την παλιά τιμή, να πάρω το ρίσκο να περιμένω μέχρι μετά το Πάσχα πρωτού πάω σε σταθερό ΔΕΗ μήπως και ανακοινωθεί κάτι καλό για τα κυμαινόμενα.  (αν και δεν το κόβω απλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος με το μέλλον)

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Spoiler
8 λεπτά πριν, petros13fe είπε

Είμαι περίπου στις 500-1200 kWh ανά μήνα. Περίπου 500 kWh καλοκαίρι, 1000 kWh το χείμωνα. Γύρω στις 10-11 MWh ετησίως. Δυστυχώς το σπίτι 170τ.μ. είναι τελευταίο όροφο, χωρίς μόνωση ταράτσας/κελύφους, χωρίς ηλιακό, κεντρική θέρμανση, αλλά τουλάχιστον με νέα κουφώματα.

Προσωπικά λέω, από τη στιγμή που δυστυχώς δεν πρόλαβα την παλιά τιμή, να πάρω το ρίσκο να περιμένω μέχρι μετά το Πάσχα πρωτού πάω σε σταθερό ΔΕΗ μήπως και ανακοινωθεί κάτι καλό για τα κυμαινόμενα.  (αν και δεν το κόβω απλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος με το μέλλον)

οφτοπικ , ΜΗΝ απαντάς σε αυτό αλλά δε γίνεται να μη σχολιάσω

άμεσα μόνωση (καλό που άλλαξες κουφώματα) , αξιοπρεπή κλιματιστικά ,ηλιακό , προσπάθησε να μπεις σε εξοικονομώ

και φυσικά νυχτερινό αίτηση σήμερα (αν δεν έχεις)

υπάρχουν αντίστοιχα θέματα , ρωτάς εκεί

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, petros13fe είπε

Απλώς προσπάθα λοιπόν να περιορίσεις κατανάλωσεις (ξεσκίσου στην οικονομία τουλάχιστον άνοιξη και φθινόπωρο που είναι πιο εφικτό). Σταθερό ΔΕΗ κατά τ' άλλα, γιατί όση οικονομία και να κάνεις, τον χειμώνα θα ξεπερνάς τις 3Κ (υποθέτω). Τώρα με τί το ζεσταίνεις; Κλιματιστικά; Αν όχι, βάλε (προκειμένου να τα δίνεις στη ΔΕΗ). Αν ναι, και είναι αρχαία = 20ετίας και βάλε (κάτι μου λέει δεν είναι), αναγκαστικά αλλαγή με νέα καλά, σωστές ρυθμίσεις (στα νέα) κτλ. Και ναι, περιμένεις μέχρι να πιάσουν οι καύσωνες (φαντάζομαι και τότε θα καις φουλ κλίμα, γιατί θα ψήνεται το ρετιρέ) για να πας σταθερό (αφού τώρα αλλάξανε οι τιμές δεν νομίζω να ξανανέβουν πριν το φθινόπωρο προς χειμώνα, εκτός κι αν ο παλαβός κλείσει και τον Nord Stream 1 ξερωγω. Όσο για την αισιοδοξία, λολ : το αισιόδοξο σενάριο είναι αυτό που μόλις είπα = να μείνουν όπως έχουν οι τιμές. Αυτό που είπες εσύ - το "κάτι καλό" - είναι σενάριο φαντασίας ;ρ). Για περαιτέρω κουβεντα για τρόπους θέρμανσης, στα σχετικά θρεντς.

Δημοσ.

εκανα την αιτηση για ενταξη στο myhomeonline πριν 3 μέρες , εκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση ...

ξέρει κανείς πόσες μέρες περνει για να ενημερωσουν αν εγινε δεκτη η όχι η αιτηση; ...

υπόψιν ήμουν γραμμενος στο e bill της ΔΕΗ και δεν χρειάζονται ταυτοποιησεις κλπ....

Δημοσ.

Κοράκιε καλησπέρα . Έχω καταλήξει στης ΔΕΗ το online πρόγραμμα αλλά θέλω να το δεις κι εσύ σύμφωνα με το εξελάκι σου αν το έχω συμπληρώσει σωστά. Έχω βάλει τα 3 τελευταία τετράμηνα της χρονιάς που έκαψα και μου δείχνει της ΔΕΗ το online ότι είναι καλύτερο όπως είναι σήμερα τα πράγματα. Ελπίζωντας να το μειώσω στο μέλλον κι επειδή ανοίγουν οι μέρες θα μειωθεί πιστεύω και είναι κάτι που περνάει από το χέρι μας σε μεγάλο βαθμό. Τώρα με βάση τη τιμή αυτή που έχουμε της κιλοβατώρας αν πάει έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς πάνω κάτω με αυτά τα δεδομένα συμφέρει το πρόγραμμα της ΔΕΗ myhome online ή να πάω στο Plus που έχει και δώρο 500 ευρώ τους τεχνικούς? Ευχαριστώ εκ τον προτέρον για τη βοήθεια σου.

Καταγραφή.PNG

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ξέρει κανείς αν προβώ σε χειροκίνητη πληρωμή  λογαριασμού στο home online μέσω πιστωτικής,για να εκμεταλλευτω την εκπτωση 5%,ενώ έχω πάγια  τραπεζική εντολή έχει κάποια επίπτωση?

Η να κάνω καλού κακού έγγραφο ερώτημα στη ΔΕΗ?

Δημοσ.

χαζη απορια....αν πληρωσω νωριτερα μονος οπως βλεπω απο ενα δημοφιλες ποστ χανω το προγραμμα, ισχυει πραγματι ακομα αυτο? και αρα δεν χανεις με αυτο το τροπο και μια μειωση που σου δινανε αν πληρωσεις νωρις?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Καλησπέρα, 

Ξέρει κανείς αν προβώ σε χειροκίνητη πληρωμή  λογαριασμού στο home online μέσω πιστωτικής,για να εκμεταλλευτω την εκπτωση 5%,ενώ έχω πάγια  τραπεζική εντολή έχει κάποια επίπτωση?

Η να κάνω καλού κακού έγγραφο ερώτημα στη ΔΕΗ?

Δεν έχει τέτοια έκπτωση το online.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν έχει τέτοια έκπτωση το online.

5% σε ποντπυς go4more με πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας Εθνικής εννοούσα. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, takotime4 είπε

ή να πάω στο Plus που έχει και δώρο 500 ευρώ τους τεχνικούς?

για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας δίνει τα 500€

και

Αναφορά σε κείμενο

Η απόκτηση του προϊόντος ΔΕΗ myHome HeatPump+ προαπαιτεί την αγορά αντλίας θερμότητας από τις
συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με το Πρόγραμμα της ΔΕΗ, με υποβολή του τιμολογίου αγοράς αντλίας
θερμότητας, καθώς και τη βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης για την αγορά αντλίας
θερμότητας.

1 ώρα πριν, takotime4 είπε

Τώρα με βάση τη τιμή αυτή που έχουμε της κιλοβατώρας αν πάει έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς πάνω κάτω με αυτά τα δεδομένα συμφέρει το πρόγραμμα της ΔΕΗ myhome online ή να πάω στο Plus που έχει και δώρο 500 ευρώ τους τεχνικούς?

απο ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς ενεργοβόρα συσκευή ,λογικά για θέρμανση

Spoiler

(ελπίζω όχι θερμοσυσσωρευτές!)

αν δηλαδή και το καλοκαίρι τη βγάζεις με ~1800kw/τετράμηνο, με αρκετό ρίσκο θα έμενα με ρήτρα και επιδότηση μέχρι να βγει κάτι αξιοπρεπές σε σταθερό μιας και τα σημερινά είναι ένα απλό χάλι της όλης κατάστασης

Δημοσ.

Μου ειπαν οτι εφοσον το ενεργοποιησατε απο το ιντερνετ στις 21/3 και οχι απο τις 15 /3 που σας ειχε ενεργοποιησει ο ΔΕΔΔΗΕ σε μας  και το γραφει στους ορους οτι για να ενεργοποιηθει πληρως πρεπει να γινει αυτη η διαδικασια δεν μπορειτε να κανετε κατι αλλο.

5 ώρες πριν, korakios είπε

σε άλλο ξεχωριστό νήμα

μην το κουράζουμε , το τι σου λένε και τι απαντούν δεν έχει καμία σχέση με το τι ισχύει

σου έδωσα λινκ πριν , διάβασέ το και απο εκεί και μετά κάνεις ότι καταλαβαίνεις 

Λες και ειδανε ποτέ κανά φως από τη ΡΑΕ οσοι κάνανε καταγγελίες ή σε Συνηγόρους...Σε γράφουν όλοι εκεί που δεν πιάνει μελάνη.Κι αν δεν πας να πληρώσεις δεν μπορείς μετά ν αλλάξεις πάροχο.Καλά τα λέει ο φίλος στο παρακάτω βίντεο....

• Sad 1
Δημοσ.

Να σου πω τι φταίει και πήγε τόσο πολύ αυτό το χειμώνα. Νομίζω ο θερμοσίφωνας είναι που αν κι έχω ηλιακό, δεν είχε ήλιο αυτό το χειμώνα κι αναγκαζόμασταν κάθε μέρα να τον ανάβουμε. Ο αδελφός μου κάνει κάθε μέρα μπάνιο . Μερικές φορές το ξεχνούσαμε να το σβήσουμε και το αφήναμε αρκετές ώρες μέχρι να το σβήσουμε. Βέβαια έχει θερμοστάτη, αλλά ο θερμοσίφωνας είναι ο πιο ενεργοβόρος από οτιδήποτε άλλο στο σπίτι. Για θέρμανση εγώ έβαζα μία θερμάστρα 550W στο δωμάτιο μου που θεωρώ δεν καίει πολύ . Ανοίγαμε και το καλοριφέρ το χειμώνα που έχουμε αυτόνομη θέρμανση πετρέλαιο. Ο αδελφός μου το ρύθμιζε όλη νύχτα στο ρελαντί θεωρόντας ότι καίει λιγότερο από το να το ανάψει τρίωρο και να το κλείσει μετά  που κάνουμε οι περισσότεροι. Οπότε αυτό που προτείνεις έχει λογική , μιας και δεν θα έχουμε κρύο και οι περισσότεροι φεύγουν διακοπές. Πάντα με ρίσκο βέβαια αφού δεν ξέρουμε που θα πάει η κιλοβατώρα στο μέλλον

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, takotime4 είπε

μία θερμάστρα 550W

Αυτό είναι μισή kwh πόσες ώρες την αναβες κάνε λογαριασμό ?

Δημοσ.

Το χειμώνα την άναβα κάνα 8ωρο στα γερά κρύα μπορεί και παραπάνω. Έχω πρόβλημα κινητικό και τα πόδια μου κρυώνουν πολύ εύκολα και θέλω να τα έχω ζεστά πάντα. Πολύ καίει? Λες να είναι αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Το χειμώνα την άναβα κάνα 8ωρο στα γερά κρύα μπορεί και παραπάνω. Έχω πρόβλημα κινητικό και τα πόδια μου κρυώνουν πολύ εύκολα και θέλω να τα έχω ζεστά πάντα. Πολύ καίει? Λες να είναι αυτό?

Φίλε μου αν την έβαζες δέκα ώρες σου έκαιγε 5 kWh αν την είχες κάθε μέρα 150 χ4 μήνες 600 kWh μια συσκευή , βλέπεις τα νούμερα μαζεύονται 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...