Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

και θα γινουν και αποσβεση σχετικα γρηγορα μιας και θα πουλαμε και ρευμα οτι μενει δηλαδη.

..από όσο (λίγο) έχω "πιάσει", δύσκολο πλέον αυτό (οι τιμές πώλησης δεν είναι αυτές που κάποτε ήταν) - συνεπώς να ψαχτεις ΚΑΛΑ πριν ξανοιχτείς,,,αλλά όλα αυτά είναι οφτόπικ εδώ : υπάρχει συγκεκριμένο θρεντ.

2 λεπτά πριν, nikniknikniknik είπε

Εγω που σήμερα μπαινω στο ebill και δεν μου εμφανιζει τιποτα να παθω κριση πανικου?

Μεχρι θες ολα καλα, στο Online, εδειχνε το φρεσκο συμβολαιο που προλαβα την παρασκευη, εβαλα και την καρτα μου, μια χαρα.

Σημερα βλεπω μονο τα στοιχεια μου και ως ακινητο τιποτα...

Κριση του συστηματος? Το παθε κανενας αλλος?

Παίζει να στρώσει και "άμεσα" κι όλας (αύριο ξερωγώ). Ψυχραιμία και παρακολούθα κάθε μέρα πριν κινηθείς. Και ναι κατα καιρούς κάνει διάφορα και υπάρχουν "άπειρες" καταθέσεις εμπειριών από κόσμο εδώ, μέσα στους μήνες.

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο

Τέλη Νοεμβρίου είχα κάνει αίτηση στη ΔΕΗ μέσω του σάιτ για my home enter πρόγραμμα. 

Μου έστειλαν με μειλ την τελευταία σελίδα του συμβολαίου όπου δεν φαινόταν πουθενά το πρόγραμμα που υπέγραφα ούτε οι τιμές που υπογράφουμε κλπ. Λέω έτσι θα γίνεται και τα έστειλα υπογεγραμμένα. Ένδειξη ρολογιού, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ. 

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο μου ήρθαν λογαριασμοί χωρίς ρήτρα. Δεν έδωσα σημασία καθώς ήμουν σίγουρος για την αίτηση. Τον Μάρτιο μου ήρθε λοιπόν λογαριασμός με ρήτρα και με έβαλαν στο Γ1Ν τελικά. Τους έστειλα μειλ και μου απάντησαν ότι η αίτηση ήταν για Γ1. Εγώ είμαι σίγουρος για την αίτηση αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω καθώς δεν έχω κάτι στα χέρια μου αφού όλα έγιναν μέσω του σάιτ της ΔΕΗ. 

Έτυχε αυτό σε κάποιον άλλο;

7 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

σε πολλούς και ζητούσαν να ξαναστείλουν την αίτηση

η μόνη ελπίδα είναι αν έχεις κρατημένο (ψάξε καλά) το econtract

Spoiler

e contr.jpg

και να μην είναι κενό , ούτε να γράφει Γ1 αλλά μόνο enter

Φυσικά το ίδιο κοιτάς στα εξερχόμενα email σου για το συμβόλαιο που υπέγραψες

20 minutes ago, BOYRACER71 said:

Τέλη Νοεμβρίου είχα κάνει αίτηση στη ΔΕΗ μέσω του σάιτ για my home enter πρόγραμμα. 

Μου έστειλαν με μειλ την τελευταία σελίδα του συμβολαίου όπου δεν φαινόταν πουθενά το πρόγραμμα που υπέγραφα ούτε οι τιμές που υπογράφουμε κλπ. Λέω έτσι θα γίνεται και τα έστειλα υπογεγραμμένα. Ένδειξη ρολογιού, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ. 

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο μου ήρθαν λογαριασμοί χωρίς ρήτρα. Δεν έδωσα σημασία καθώς ήμουν σίγουρος για την αίτηση. Τον Μάρτιο μου ήρθε λοιπόν λογαριασμός με ρήτρα και με έβαλαν στο Γ1Ν τελικά. Τους έστειλα μειλ και μου απάντησαν ότι η αίτηση ήταν για Γ1. Εγώ είμαι σίγουρος για την αίτηση αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω καθώς δεν έχω κάτι στα χέρια μου αφού όλα έγιναν μέσω του σάιτ της ΔΕΗ. 

Δεν σου στείλαν τα κατεβατά με τις υπεύθυνες δηλώσεις, την ζητούμενη δήλωση απο το gov.gr και τα λοιπά; πώς έστειλαν μονο την τελευταία σελίδα της σύμβασης; ούτε καν την πρώτη που φαίνονται τα στοιχεία σου και το πρόγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

...υπάρχει ΜΗΠΩΣ περιπτωση να έκανες στο μεταξύ (μετά το econtract), αίτηση για Κοινωνικό Τιμολόγιο...; (...ναι, ξέρω, είπες ότι τους έστειλες μέιλ και σου είπαν ότι "η αίτηση ήταν για Γ1", αλλά,,,,,ας πούμε ότι υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο, στο πρόσφατο μέιλ. να σου είπαν ό,τι να 'ναι...)

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Titarasaudi είπε

Καλησπέρα παιδιά! 

Είμαι στο ΔΕΗ MyHome Online από 18-01-22. Θα γράψω εν τάχυ στο ιστορικό να μου πείτε τη γνώμη σας. Λοιπόν, επειδή δεν μου δίνει στο site του ΔΕΔΗΗΕ δυνατότητα (μου λέει μπορώ να δώσω τον Μάιο) να δώσω kwh τις δίνω κάθε μήνα στο e-bill. Τον 1ο μήνα είχα 2700kwh (533€), τον 2ο 1700kwh (430€) και τον 3ο μήνα έδωσα κιλοβατώρες (2000kwh) 31-03-22 και βγήκε λογαριασμός 08-04-22 στα 507€. Προχθές ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ και έκανε καταμέτρηση και στις 12-04-22 εκδόθηκε εκκαθαριστικός 712€. Κανονικά δε θα έπρεπε ο λογαριασμός τον 507€ (έκδοση 8-4-22} να ακυρωθεί και να πληρωθεί μόνο ο εκκαθαριστικός (έκδοση 12-4-22);;

Υπάρχει περίπτωση να μου τραβήξουν με την πάγια εντολή και τα δύο πόσα (507+721);

Let's do it...
2700+1700+2000+(3000?)=9400 Kwh x 0,17 = 1600
ΥΚΩ:https://www.rae.gr/times-kai-xreoseis/
1600 Kwh x 0,0069 = 11,4 
400 
Kwh x 0,05 = 20 
9400-2000= 74000 x 0,085 = 629 € (μόνο οι ΥΚΩ) + περί τα 300 € οι υπόλοιπες Ρ.Χ.
1600 + 1000 = 2600 € + Δημ. τέλη + ΕΡΤ + κλπ (προφανώς αφορά μεγάλο σπίτι) + φπα.
Εσύ πλήρωσες 533 + 430 + 507 + 712 =  2182 € (άρα έχεις και Ν.Τ., πάλι καλά...)
Οπότε, μια χαρά σε βρίσκω (...που έχεις την δυνατότητα να πληρώνεις τέτοιους λογαριασμούς), 
αλλά πρέπει να ψαχτείς τουλάχιστον, για ενεργειακή αναβάθμιση του κτίσματος. Η κατανάλωση είναι ''τραγική'', εκτός κι είναι επαγγελματικός ο χώρος, αλλιώς τσέκαρε για διαρροές, ρευματοκλοπές κλπ
Έχεις και πολύ ''κακή'' ημερομηνία καταμέτρησης (όλος ο χειμώνας μέσα), αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι (γνώμη μου, οι μετρήσεις έπρεπε να αφορούν όλο το έτος ή να ήταν κυλιόμενες, να μην πληρώνουν κάθε χρόνο οι ίδιοι το μάρμαρο) . 
υγ. από τη στιγμή, που δεν έχουμε χωριστά τις καταναλώσεις Κ.Τ. και Ν.Τ. δεν μπορούμε να έχουμε κι ακρίβεια, αλλά ''μοιάζει'' να είναι ΟΚ ο εκκαθαριστικός (εκτός κι ''έκαψες'' πολύ λιγότερο το τελευταίο μήνα). Το βλέπεις 
άλλωστε στον εκκαθαριστικό, αν έχει αφαιρέσει τα 507€.
υγ2. Από 12/12 ως 18/1 ήσουν στη ΔΕΗ? (Αν έρχεσαι από άλλο πάροχο, τότε αφαίρεσε τις 3000Kwh. Έτσι ''στριμώχνεται'' η κατανάλωση στις 84 ημέρες ανεβάζοντας τις Ρ.Χ. γι αυτό το διάστημα)
και πάμε (αν ισχύει το τελευταίο): 2700 + 1700 + 2000 + (300?) = 6700
Kwh
6700 x 0.17 = 1139 
ΥΚΩ: 1600
Kwh x 84/120 = 1120 x 0,0069 = 7,7 
400
Kwh x 84/120 = 280 x 0,05 = 14 
6700
Kwh - (1120 +280) x 0,085 = 450 € μόνο ΥΚΩ. Χοντρικά Ρ.Χ. = 700 € (για 84 ημέρες!)
1139 + 700 = 1840 + δ.τ. + ΕΡΤ + κλπ  +φπα.
( Αν δεν έχεις Ν.Τ. στα ίδια έρχεται. Αν  έχεις Ν.Τ. -μάλλον- δεν αφαιρέθηκαν τα 507, που δε τα χάνεις σε καμία περίπτωση). Αν αναγάγουμε τις 6700Kwh (για 84ημ.) στο 4μηνο, βγαίνει 9571Kwh (!)

Επεξ/σία από foul

3 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Eκανα αιτηση myhome online μου στειλανε εντυπα για ΓΙΝ δεν το προσεξα και με πηγανε ΓΙΝ τι κανω τωρα;

Πότε έκανες την αίτηση;

23 λεπτά πριν, marmagia είπε

Δεν σου στείλαν τα κατεβατά με τις υπεύθυνες δηλώσεις, την ζητούμενη δήλωση απο το gov.gr και τα λοιπά; πώς έστειλαν μονο την τελευταία σελίδα της σύμβασης; ούτε καν την πρώτη που φαίνονται τα στοιχεία σου και το πρόγραμμα;

Μου έστειλαν την πρώτη και τελευταία σελίδα όπου δεν γράφει πουθενά πρόγραμμα και τιμές. 

48 λεπτά πριν, korakios είπε

σε πολλούς και ζητούσαν να ξαναστείλουν την αίτηση

η μόνη ελπίδα είναι αν έχεις κρατημένο (ψάξε καλά) το econtract

Απόκρυψη περιεχομένων

e contr.jpg

και να μην είναι κενό , ούτε να γράφει Γ1 αλλά μόνο enter

Φυσικά το ίδιο κοιτάς στα εξερχόμενα email σου για το συμβόλαιο που υπέγραψες

To e contract μου το είχε βγάλει στην πλατφόρμα της ΔΕΗ οταν τελεωσα την αίτηση; Τότε μάλλον δεν το κράτησα. Τους εστειλα εμαιλ χθες και μου εστειλαν απλως την συμβαση παλι. Τους ζητησα να μου αποδειξουν αυτοι οτι ειχα κανει αιτημα για Γ1Ν

Επισυνάπτω τα δυο φύλλα της σύμβασης που μου είχαν στείλει για υπογραφή οπούς δεν αναφερόταν πουθενά ούτε τιμή ούτε όνομα συμβολαίου.

Να κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ; τ άλλο μπορώ να κάνω; είμαι 100% σίγουρος ότι έκανα αίτημα για το ΕΝΤΕΡ.

Δεν έχω ΚΟΤ

Screenshot 2022-04-14 at 00.08.01.png

Screenshot 2022-04-14 at 00.09.38.png

2 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

To e contract μου το είχε βγάλει στην πλατφόρμα της ΔΕΗ οταν τελεωσα την αίτηση; Τότε μάλλον δεν το κράτησα.

δες τα email σου , μη γράφω τα ίδια

πρώτα τσεκάρεις και μετά τα υπόλοιπα

Πολλοί στο φόρουμ αναφέρουν ότι με το που ενεργοποιείς την πάγια εντολή μεσώ ebill πραγματοποιείτε χρέωση ενός λεπτού για επιβεβαίωση της κάρτας, το οποίο στην συνεχεία επιστρέφεται, κάτι σαν την χρέωση του PayPal δηλ.

Έχω ενεργοποιήσει την πάγια εντολή εδώ και 3 εβδομάδες αλλά κοιτάζοντας τις κινήσεις στο ebanking της Εurobank δεν φαίνεται καμιά τέτοια χρέωση. Ισχύει όντως;

καρτα παγια εντολη.png

51 λεπτά πριν, sorin1977 είπε

Πολλοί στο φόρουμ αναφέρουν ότι με το που ενεργοποιείς την πάγια εντολή μεσώ ebill πραγματοποιείτε χρέωση ενός λεπτού για επιβεβαίωση της κάρτας, το οποίο στην συνεχεία επιστρέφεται, κάτι σαν την χρέωση του PayPal δηλ.

Έχω ενεργοποιήσει την πάγια εντολή εδώ και 3 εβδομάδες αλλά κοιτάζοντας τις κινήσεις στο ebanking της Εurobank δεν φαίνεται καμιά τέτοια χρέωση. Ισχύει όντως;

καρτα παγια εντολη.png

Εμένα δεν έγινε τέτοια χρέωση. Λειτουργεί κανονικότατα η πάγια εντολή μου.

• Like 2

13 ώρες πριν, Nikolaos1994 είπε

Φιλε θερμή παράκληση,αν μπορείς να δείς στη σύμβαση στη πρώτη σελίδα, στην παράγραφο ζ. τι ημερομηνία έχει, την ημερομηνία που όντως έκανες την αίτηση ή αυτήν που σου έστειλαν το mail.

Επίσης εμένα η σύμβαση έιναι μόνο δύο σελίδες και στο τέλος της αναφέρει οτι επισυνάπτεται ο τιμοκατάλογος και αναφέρεται και στο άρθρο 6, αλλά η σύμβαση είναι μέχρι το αρθρο 2.

Παίζει να στείλεις τη σύμβαση κρυβοντας προφανως τα στοιχεία σου; γιατι παιζει να μαλκιζονται και πηρα τηλ και μου ειπαν οτι έτσι είναι σε όλους.

ουτε εμενα μου εστειλαν τον καταλογο με τις τιμες, και εχω απαντησει στο μαιλ τους να μου στειλουν τιμες και να διορθωσουν ημερομινια αιτησης και τιποτα ακομα. Και οσο γινεται αυτο πληρωνω σαν τον μαλακα ρητρα στην nrg επειδη στη δεη εμπλεξαν τα μπουτια τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BOYRACER71 είπε

Μου έστειλαν την πρώτη και τελευταία σελίδα όπου δεν γράφει πουθενά πρόγραμμα και τιμές. 

To e contract μου το είχε βγάλει στην πλατφόρμα της ΔΕΗ οταν τελεωσα την αίτηση; Τότε μάλλον δεν το κράτησα. Τους εστειλα εμαιλ χθες και μου εστειλαν απλως την συμβαση παλι. Τους ζητησα να μου αποδειξουν αυτοι οτι ειχα κανει αιτημα για Γ1Ν

Επισυνάπτω τα δυο φύλλα της σύμβασης που μου είχαν στείλει για υπογραφή οπούς δεν αναφερόταν πουθενά ούτε τιμή ούτε όνομα συμβολαίου.

Να κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ; τ άλλο μπορώ να κάνω; είμαι 100% σίγουρος ότι έκανα αίτημα για το ΕΝΤΕΡ.

Δεν έχω ΚΟΤ

Εγώ που έκανα ηλεκτρονικά online μου ήρθε έτσι. Οπότε οι μπούφοι μάλλον λάθος έντυπο σου έστειλαν. Για καλό και για κακό τους έστειλα μαζί και ένα screenshot από το site τους με τις τιμές του online πριν την αύξηση. Επίσης μου έγινε η χρέωση του ενός λεπτού κατά την ενεργοποίηση της πάγιας εντολής.

image.png.4247fa5e0c21e2c338a6c9ecc0e2097f.png

Επεξ/σία από argimeg

4 ώρες πριν, washcloud είπε

...υπάρχει ΜΗΠΩΣ περιπτωση να έκανες στο μεταξύ (μετά το econtract), αίτηση για Κοινωνικό Τιμολόγιο...; (...ναι, ξέρω, είπες ότι τους έστειλες μέιλ και σου είπαν ότι "η αίτηση ήταν για Γ1", αλλά,,,,,ας πούμε ότι υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο, στο πρόσφατο μέιλ. να σου είπαν ό,τι να 'ναι...)

Έχει δίκιο εγώ έτσι την πάτησα και το ανακάλυψα από τηλεφώνημα που μου έκανε η συνεργαζόμενη με την ΔΕΗ εταιρεία τηλεπωλησεων!  

3 ώρες πριν, BOYRACER71 είπε

Δεν έχω ΚΟΤ

Αν το όλο σκηνικό το έκανες τηλεφωνικά έχεις να στηριχθεις λόγω της καταγραφής των κλήσεων....εστω και με ταλαιπωρία....

αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα έως ανέφικτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...