Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/4/2022 στις 11:41 ΠΜ, jimakos234 είπε

εγω θα ελεγα να μην παιξεις με το συστημα της ΔΕΗ για 5% ποντους και να ρισκαρεις το προγραμμα που εισαι ηδη, ειδικα αν γινει τιποτα - τωρα που ακουγεται μια αρβυλα για αυξηση τιμων, και ακομα χειροτερα αν εισαι στο παλιο online με 0,095

επανω σε αυτο που συζητας για να μην πειραξουμε τιποτε πανω σε παλιο προγραμμα της ΔΕΗ ειδικα και σε εκεινα με το 0.095 on line που ειμαι  και  εγω δεν προεβησα σε καμμια ενεργεια ''ανανεωσης ' της συμβασης που εχω στο on line home και που   ληγει το Αυγουστο του 22 γιατι 'ελπιζω' σε παραμονη σε ιδιες χρεωσεις στο 0.095 με μετατροπη της συμβασης σε αοριστου διαρκειας!Τι γνωμη εχετε οσον αφορα τις χρεωσεις ρευματος θα ειναι στο 0.095 και μετα τη ληξη του συμβολαιου μου τον Αυγουστο του 22 Φυσικα περιμενω οτι θα συμβει μετατροπη σε αοριστου διαρκειας το συμβολαιο αλλα με χρεωσεις τις νεοτερες Ομως δεν θελω μονος μου να βγαλω τα ματια μου και αφηνω την ΔΕΗ να πραξει οπως αυτη πιστευει κι εγω θα δω μετα την προταση της για μετατροπη συμβολαιου σε αοριστου διαρκειας με τις παλιες τιμες το 0.095.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 ώρες πριν, MSc CCDSP είπε

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στους όρους, όπου έχει (στο MVP) μόνο τον πίνακα με τα fixed ποσά ποινής. Την έκπτωση την κερδίζεις επειδή ήσουν συνεπής για όσο καιρό ήσουν στην Protergia.

Επειδή θα γίνει σχετικά σύντομα η ιστορία, θα επανέλθω με επιβεβαίωση είτε με την καταγελλία που θα ρίξω...

Κάποιοι (ίσως και η Πρωτέργεια, δεν θυμάμαι - θυμάμαι όμως σίγουρα 2-3 περιπτώσεις από Elpedison εδώ μέσα, πριν μήνες), στους όρους της σύμβασης μιλούν όχι στα στάνταρ ποινή αποχώρησης με βάση τους υπολοιπόμενους μήνες, αλλά επιστροφή των ποσών έκπτωσης λόγω συνέπειας εξόφλησης. Σίγουρα έχει να κάνει με το κάθε πρόγραμμα (και ειδικά παλιότερα παίζανε κάθε τρεις και λίγο διαφορετικά, ως "προωθητικές ενέργειες") και παίζει μέχρι και η εξατομίκευση (ίδιο πρόγραμμα - διαφορετικοί πελάτες - διαφορετικοί όροι).

Το νόημα των παραπάνω είναι να βλέπει ο καθένας τί ακριβώς προβλέπει η σύμβασή ΤΟΥ, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Γι' αυτό άλλωστε είχα πει στο ποστ που παρέθεσες ότι "υποπτεύομαι".

8 ώρες πριν, satsok2 είπε

Παιδιά, εμάς που υπογράψαμε myHomeEnter το Νοέμβρη μας επηρεάζει;;;

Μολις έλεγαν στο ραδιόφωνο (Real) ότι αφορά και τους παλιούς ;!;!!

...πες το στον Lucifer αυτό και μετά πες μας τί σου απάντησε (...να το βάλεις σε σπόιλερ όμως :-D)

6 ώρες πριν, Georgz είπε

Έφυγα από Γ1 της ΔΕΗ πριν από 20 μέρες και υπέγραψα σε υποκατάστημα το Enter+ με 0.18, μαζί με Κοτ Β. Θεωρητικά έχω κλειδώσει σε αυτή την τιμή για ένα χρόνο σωστα?

Επίσης με ρώτησε συγγενής που είναι στη ΔΕΗ αν συμφέρει να πάει σε σταθερό πρόγραμμα αλλά με της καινούργιες τιμές δεν ξέρω αν αξίζει να του το προτείνω ή αν του βγαίνει μια η άλλη με το Γ1 που είχε.

Μέχρι 1.200kWh4μηνο, θα παίρνει επιδότηση (αν είναι - δηλωμένη - κύρια κατοικία). Μέχρι ~1.700 kWh (ΜΕ επιδότηση) θα συνεχίσει να τον συμφέρει το Γ1. Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν ΤΩΡΑ τον συμφέρει Γ1, τί κατανάλωση θα έχει με κλιματιστικό το καλοκαίρι, όπως και τί κατανάλωση θα έχει για όλο το 4μηνο του επόμενου χειμώνα...

Στην καλύτερη (αν είναι κάτω από τις 1.700 που λέγαμε και ΑΝ παίρνει επιδότηση από τον Γενάρη που μπήκε ο κόφτης της κύριας κατοικίας), περαμένει στο Γ1 μέχρι να σφίξουν οι ζέστες και να ξεκινήσει κλιματιστικό (αν έχει) και μεταβαίνει τότε σε σταθερό.  

6 ώρες πριν, zmichalakis είπε

Εμένα τελικά μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα οτι το Home Online είναι ενεργό έως και τις 5/4/23 οπότε φαντάζομαι δε θα έχω πρόβλημα με τις τιμές....;

Ανεξάρτητα τί σου λέει το ebill, θα περιμένεις τον 1ο λογαριασμό κι εκεί θα δεις ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ με τί τιμές θα σε χρεώνουνε. Κι ΑΝ τυχόν έχει γίνει καμμια΄στραβή, τότε ξαναπερνάς από 'δω.

6 ώρες πριν, petros13fe είπε

Καλημέρα σε όλους, έχω Γ1 Οικιακό και πληρώνω ρήτρα κανονικά. Έχω κατανάλωση περίπου 1000 kwh κάθε μήνα.

Με τα τωρινά δεδομένα και τις νέες αυξήσεις τι συμφέρει (0,25-0,18); Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω αίτηση για τις προηγούμενες τιμές. Τώρα μαζί με τις αυξήσεις φαντάζομαι θα αυξηθεί και η ρήτρα αναπροσαρμογής;

Σε σύγκριση των 3 προγραμμάτων, το Online μου φαίνεται πιο οικονομικό τώρα.

Σε πρώτη κίνηση έκανα αίτηση για νυχτερινό. Γνωρίζετε πόσο καιρό παίρνει; Πλήρωσα μέσω ebanking το ποσό που μου ήρθε σε μήνυμα από το ΔΕΔΔΗΕ.

Οι αυξήσεις των σταθερών ΔΕΗ δεν σημαίνει ότι παράλληλα θ' αυξηθεί και η τιμή της "αναπροσαρμογής" πάντως. Το πού θα πάει η μέση τιμή μηνός της χονδρικής, κανε΄ςι δεν το γνωρίζει από τώρα,,,,όσο κι αν το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι προς τα πάνω να πάει, ή έστω να παραμείνει σε ψηλά επίπεδα όπως τώρα). Κατά τ' άλλα, το θέμα είναι ότι με μία μεγαβατώρα κατανάλωση/μήνα (...σίγουρα θα "καις" ΤΟΣΟ και την άνοιξη/το καλοκαίρι/το φθινόπωρο...; Παραείναι πολύ, αν δεν μιλάμε για κατανάλωση χειμώνα ΜΟΝΟ λόγω ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων,,,,,,,εκτός κι αν μιλάμε για πολύ μεγάλη οικογένεια ξερωγώ), χάνεις πολλά σε κυμαινόμενο, ακόμη κι ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ επιδότηση (μόνο για τις πρώτες 300kWh του κάθε μήνα). Ναι το Ονλάιν είναι το φθηνότερο (εσένα πχ θα σου βγει ένα 50άρικο λιγότερο για τους 12 μήνες, από το Εντερ+).

Για το δε νυχτερινό, υπάρχει σχετικό θρεντ (διάβασε κάποιες - αρκετές - σελίδες του προς τα πίσω, θα βρεις χρήσιμες σχετικές πληροφορίες). Το πόσο θα πάρει (θα δεις και στο θρεντ), είναι αναλόγως την,,,τύχη σου : μπορεί 2 βδομάδες - μπορεί 2 μήνες - μπορεί και,,,παραπάνω.

5 ώρες πριν, liopyr είπε

Μόλις πήρα τηλέφωνο, μου είπαν πως κοιτούν μόνο την ημερομηνία της αίτησης που είναι 8-4, άρα πρόλαβα με τις προηγούμενες χρεώσεις.

...αφού έτσι σου είπαν ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, έτσι θα είναι

(...άσε τί σου "ΕΙΠΑΝ" : στην ΠΡΑΞΗ θα το δεις, στον πρώτο λογαριασμό. Κι ΑΝ τυχόν σε βάλουνε τελικά με τις νέες τιμές, ΕΙΣΑΙ κατοχυρωμένος,,,,απλά θα χρειαστεί ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δες πρώτο λογαριασμό και τα λέμε μετά.) (...αν πάρεις ΔΕΚΑ τηλέφωνα, ειδικά στην ΔΕΗ, για κάποιο θέμα, να ξέρεις ότι ενδέχεται να πάρεις μέχρι και,,,δέκα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ απαντήσεις. Αν δεις τί γράφει ο κόσμος εδώ τόσους μήνες, θα φρίξεις...)

3 ώρες πριν, POUARO είπε

Αναλυτικός τιμοκατάλογος (για πελάτες που ενεργοποίησαν το προϊόν έως τις 10.04.2022)

Ετσι αναφερει η ΔΕΗ ΤΟ ΠΑΛΙΟ τιμολογιο? Τι σημαινει ενεργοποίησαν? Καλυπτει και οσους ειχαν κανει αίτηση?

...τα ίδια που είπα στον lipyr από πάνω : ασ' τα τα "τί σημαίνει και τί δεν σημαίνει". Νομικά είσαι καλυμμένος αν σου στείλανε το συμβόλαιο πριν την 11η 4ου. Αν οι ίδιοι αποφασίσουν (κατά περίπτωση μάλιστα) να τηρούν το "από την ημερομηνία της αίτησης", τόσο το καλύτερο. Έλα όμως που συνήθως γίνεται ένα τουρλουμπούκι με όλο αυτό (αίτηση/ενεργοποίηση) ΚΑΙ τις τιμές με τις οποίες σε βάζουν (όταν υπάρχει deadline ημερομηνιών)... Στην πράξη στην ουσία θα το δεις το τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, με τον πρώτο λογαριασμό. Μέχρι τότε δεν έχεις κάτι να κάνεις εσύ άλλωστε. Κι ΑΝ σε βάλουν με τις παλιές τιμές, θα το δεις και όλα ΟΚ. Αν τυχόν σε βάλουν με τις νέες, εδώ θα είμαστε και ξαναέλα.

2 ώρες πριν, fragma είπε

Υπέγραψα σε κατάστημα Enter Plus στις 2/4 με τις παλιές τιμές και δεν έχω ακόμα ενεργοποιηθεί. Είναι σίγουρο οτι ισχύει η ημερομηνία υπογραφής ή θα με βάλουν στις νεες φουσκωμένες τιμές;

Δες τις 2 πιο πάνω απαντήσεις. (το μόνο σίγουρο είναι ότι ΕΙΣΑΙ καλυμμένος - στην χειρότερη θα χρειαστεί να το "τρέξεις").

7 ώρες πριν, GKPGR είπε

το θεμα ειναι ...ειναι εφικτο...θα γλιτωσουμε τιποτα* ή στο τελος θα κανουμε τους κινεζους πιο μαγκες

*και αν ναι πως γινεται στην πραξη... 

Spoiler

Να εκμεταλλευτείς απ' ευθείας μικρή ανεμογεννήτρια που θα τη βάλεις στο μπαλκόνι σου (πχ.) δεν γίνεται στην πράξη, γιατί δεν έχει σταθερή απόδοση ούτε κάποια πρίζα σούκο για να βάλεις τις συσκευές σου. Πιθανότατα θα είναι και πολεοδομική παράβαση.

Όσοι βάζουν ΑΠΕ στο σπίτι τους, τα συνδέουν στο δίκτυο και γίνεται συμψηφισμός με την κατανάλωση.

Αν ονειρεύεσαι λύση off grid, ενεργειακή αυτάρκεια κλπ. το κονδύλι ανεβαίνει πολύ πολύ ψηλά. Γι' αυτό και δεν το κάνει και κανείς.

• Like 1

6 λεπτά πριν, radiotileorasi είπε

Τι γνωμη εχετε οσον αφορα τις χρεωσεις ρευματος θα ειναι στο 0.095 και μετα τη ληξη του συμβολαιου μου τον Αυγουστο του 22.

...δεν έχει καμμία σημασία η όποια γνώμη του καθένα πάντως, καθώς κανείς εδώ δεν έχει δηλώσει ότι έχει άκρες στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ή την διοίκηση ξερωγώ του εμπορικού της τμήματος...Που και να είχε, προσωπικά δεν νομίζω πως ούτε οι ίδιοι που θα αποφασίσουν τί ακριβώς θα κάνουν για την φάση, γνωρίζουν από τώρα τί ΘΑ κάνουν επί του συγκεκριμένου. Πολύ απλά λοιπόν θα το δεις στην πράξη, όταν λήξει η διάρκεια της σύμβασής σου (και ναι, "το πιθανότερο" - ως "λογικότερο - είναι να γυρίσουν τους περισσότερους αμέσως στις νέες τιμές. Αλλά το τί θα γίνει στην ΔΙΚΗ σου περίπτωση, είπαμε, θα το δεις απλώς στην πράξη. Μη σε απασχολεί λοιπόν. αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κάποια κίνηση που μπορείς να κάνεις ΤΩΡΑ, η οποία θα σε συμφέρει ΑΝ σε πάνε κι εσένα στο 0,20-φεύγα...).

19 λεπτά πριν, radiotileorasi είπε

επανω σε αυτο που συζητας για να μην πειραξουμε τιποτε πανω σε παλιο προγραμμα της ΔΕΗ ειδικα και σε εκεινα με το 0.095 on line που ειμαι  και  εγω δεν προεβησα σε καμμια ενεργεια ''ανανεωσης ' της συμβασης που εχω στο on line home και που   ληγει το Αυγουστο του 22 γιατι 'ελπιζω' σε παραμονη σε ιδιες χρεωσεις στο 0.095 με μετατροπη της συμβασης σε αοριστου διαρκειας!Τι γνωμη εχετε οσον αφορα τις χρεωσεις ρευματος θα ειναι στο 0.095 και μετα τη ληξη του συμβολαιου μου τον Αυγουστο του 22 Φυσικα περιμενω οτι θα συμβει μετατροπη σε αοριστου διαρκειας το συμβολαιο αλλα με χρεωσεις τις νεοτερες Ομως δεν θελω μονος μου να βγαλω τα ματια μου και αφηνω την ΔΕΗ να πραξει οπως αυτη πιστευει κι εγω θα δω μετα την προταση της για μετατροπη συμβολαιου σε αοριστου διαρκειας με τις παλιες τιμες το 0.095.

Εμείς που κάναμε τώρα αίτηση (στο τσακ παλιές πλέον τιμές) το είδαμε.

Ισχύει η τιμή "μας" για 12 μήνες και μετά η τότε τιμή του Online.

Δεν μπορώ να ξέρω τι έγραφε για τους παλιούς, ίσως να υπάρχει κάπου στη σύμβαση σας.

Καλησπερα,εκανα αλλαγη παροχου απο Προτεργια σε Δεη μετα το....κοστουμι που μου φορεσε η Προτεργια με το αρθρο 8.8.Ερωτηση.1...Επειδη ειχα συμβολαιο 12 μηνες ακομα θα πληρωσω 70 ευρω που εγραφε στο συμβολαιο μου η επειδη εχουν ενεργοποιησει την ρητρα αναπροσαρμοργης το γλυτωνω?

Ερωτηση 2 ..Ηδη εχω μεταφερθει στην Δεη και υπαρχει υπολοιπο πανω απο 1000ευρω....Αν δεν το πληρωσω με παει δικαστικως η μεταφερεται η οφειλη στο λογαριασμο της ΔΕΗ?

Παιδιά, προσπαθώ να καταχωρήσω την ένδειξη του μετρητή στο ΔΕΔΔΗΕ αλλά επιλέγοντας το σχετικό πεδίο, με πετάει σε μια σελίδα ώστε να υποβάλλω αίτημα εξυπηρτέτησης https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ Έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που καταχωρούμε την ένδειξη;

9 ώρες πριν, petros13fe είπε

Σε πρώτη κίνηση έκανα αίτηση για νυχτερινό. Γνωρίζετε πόσο καιρό παίρνει; Πλήρωσα μέσω ebanking το ποσό που μου ήρθε σε μήνυμα από το ΔΕΔΔΗΕ

Πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό μέσα σε 10 μέρες αφού φανούν τα λεφτά(δηλαδή ότι πλήρωσα).

1 ώρα πριν, radiotileorasi είπε

Τι γνωμη εχετε οσον αφορα τις χρεωσεις ρευματος θα ειναι στο 0.095 και μετα τη ληξη του συμβολαιου μου τον Αυγουστο του 22

090-kwh-hellas , να πεις και τον ωροσκόπο όμως 😁

θα έχεις τις τιμές που θα υπάρχουν , δεν υπάρχει άλλη απάντηση

στο oftopic έγινε αναφορά , καλό είναι να μην απαντάτε

2 λεπτά πριν, radiotileorasi είπε

σημερα το home on line ειχε 0,22900 ημερησιο  και νυχτερινο 0,17600

χθες

59 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

Ερωτηση 2 ..Ηδη εχω μεταφερθει στην Δεη και υπαρχει υπολοιπο πανω απο 1000ευρω....Αν δεν το πληρωσω με παει δικαστικως η μεταφερεται η οφειλη στο λογαριασμο της ΔΕΗ?

δικαστικώς και δε μεταφέρεται

Spoiler

1 ώρα πριν, leonidas1269 είπε

Καλησπερα,εκανα αλλαγη παροχου απο Προτεργια σε Δεη μετα το....κοστουμι που μου φορεσε η Προτεργια με το αρθρο 8.8.Ερωτηση.1...Επειδη ειχα συμβολαιο 12 μηνες ακομα θα πληρωσω 70 ευρω που εγραφε στο συμβολαιο μου η επειδη εχουν ενεργοποιησει την ρητρα αναπροσαρμοργης το γλυτωνω?

κάνεις αμφισβήτηση (συνέχεια εκεί)

Μάλλον θα ρωτήσω κάτι που έχει απαντηθεί ήδη, αλλά είναι πολλά τα μηνύματα εδώ και συνέχεια έρχονται καινούρια οπότε δεν έχω πολυκαταλάβει. 

1) Για να αλλάξω παρόχο πρέπει να ενημερώσω αυτόν που έχω τώρα για να γλιτώσω ρήτρα αποχώρησης(αν υπάρχει)?

2) Αν μου επιβάλουν ρήτρα αποχώρησης τι κάνω για να τη γλιτώσω? 

1 ώρα πριν, stapd_21 είπε

Παιδιά, προσπαθώ να καταχωρήσω την ένδειξη του μετρητή στο ΔΕΔΔΗΕ αλλά επιλέγοντας το σχετικό πεδίο, με πετάει σε μια σελίδα ώστε να υποβάλλω αίτημα εξυπηρτέτησης https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ Έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που καταχωρούμε την ένδειξη;

Βρήκες άκρη ?

1 ώρα πριν, leonidas1269 είπε

Καλησπερα... Δεν μεταφερονται στον νεο παροχο... Απλα θα σε κυνηγησει ο παλιος παροχος.. Εχει το δικαιωμα να ζητησει την διακοπη του ρευματος..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...