Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, unforgiven είπε

H ιστορία μου εν συντομία:

Κάνω 24/2 αίτηση για μεταφορά στη ΔΕΗ και υπαγωγή στο myHome Online. 
Κάνουν τη μεταφορά, ε ενεργοποίηση όμως ήταν σε εκκρεμότητα.
Αμέτρητα τηλέφωνα και mail, μου έλεγαν "θα επικοινωνήσει το αρμόδιο τμήμα", κάτι που ποτέ δεν γινόταν.
4 υπάλληλοι, των οποίων κράτησα τα ονόματα και την ώρα επικοινωνίας, με διαβεβαίωναν πως το θέμα είναι τεχνικό και ο πρώτος λογαριασμός θα μου έρθει με το myHome Online, σύμφωνα με το πότε έγινε η αίτηση,

Τελικά μου ήρθε με το Γ1. Για 12 μέρες, 180€.
Ταυτόχρονα μου απαντάνε πως η χρέωση με το myHome Online θα γίνει με την ενεργοποίηση του προγράμματος και όχι με την αίτηση.
Κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ.
Στέλνω το ίδιο κείμενο στο Υπουργείο ενέργειας, στον υπουργό, τον υφυπουργό και τον αρμόδιο γραμματέα.
Η ΔΕΗ απάντά στην καταγγελία πως "όπως μου είπαν, η χρέωση με το εκπτωτικό θα γίνει με την αίτηση και θα πιστωθεί η διαφορά. Τους απαντάω πως ψεύδονται και πως μου έχουν απαντήσει γραπτώς πως η έκπτωση θα αρχίσει όταν και αν ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα.
Τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μου έρχεται ένα email κοινοποιημένο από τον αρμόδιο Γραμματέα του Υ. Ενέργειας προς το cc και τον CEO (!!!) της ΔΕΗ να δουν το θέμα.
Την επόμενη μέρα, μέσα στο ΣΚ βγήκε νέος λογαρισμός με έκπτωση.
Συμπέρασμα: Κυνηγήστε τους όσο δεν πάει. Δεν γίνεται αλλιώς κα μην περιμένετε.
Συμβουλή: κρατάτε ημερομηνία και ονόματα εκπροσώπων του CC και τι σαε λένε.

Καλα κοιτα, το ιδιο εγινε και με μενα, χωρις να αρχισω τις καταγγελιες. Ενεργοποιηθηκα στην αρχη σε Γ1 και λιγες μερες αργοτερα μου ηρθε διορθωτικος λογαριασμος οπου πιστωνονταν οι διαφορες απο Γ1 σε Online, απο την ημερα της αιτησης. Ο πρωτος λογαριασμος ειχε ερθει 212€ και 1-2 μερες μετα ηρθε ο διορθωτικος οπου το 212 εγινε 76€. Με ειχαν ενημερωσει οτι ετσι θα γινει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, N3M3SiS είπε

Καλα κοιτα, το ιδιο εγινε και με μενα, χωρις να αρχισω τις καταγγελιες. Ενεργοποιηθηκα στην αρχη σε Γ1 και λιγες μερες αργοτερα μου ηρθε διορθωτικος λογαριασμος οπου πιστωνονταν οι διαφορες απο Γ1 σε Online, απο την ημερα της αιτησης. Ο πρωτος λογαριασμος ειχε ερθει 212€ και 1-2 μερες μετα ηρθε ο διορθωτικος οπου το 212 εγινε 76€. Με ειχαν ενημερωσει οτι ετσι θα γινει. 

Κι εμένα το ίδιο, με έχουν ενεργοποιήσει στο Γ1 οικιακό ενώ έκανα αίτηση για HomeOnline. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν θα με καλέσουν να με ενημερώσουν, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Εσένα έγινε αυτόματα η αλλαγή ή τους ενημέρωσες;

9 λεπτά πριν, userAnon είπε

αλλιώς θα πρέπει να τα περνάω στο e self-metering   πχ στο διάστημα 15-20/04 όπως λέει παρακάτω. Αν θυμάμαι καλά όμως καλύτερα να δινω μετρήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ κάθε 2μηνο? 

Mετα τον Εκκαθαριστικο μπορεις να δινεις για τους επομενους 3 μηνες τις ενδειξεις μεσα απο το ebill.

Η αλλη επιλογη(μετα τον Εκκαθαριστικο) ειναι να δινεις τον 1ο μηνα απο το ebill τον 2ο μεσα απο τον ΔΕΔΔΗΕ και τον 3ο απο το ebill παλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα για καποιο λογο για 3 μηνες ειχε κολλησει η αιτηση μου και κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει με βεβαιοτητα για ποιο λογο συνεβαινε αυτη η τοσο μεγαλη καθυστερηση. Παρολα αυτα ολοι με καθυσηχαζαν οτι παρολο που φαινομαι στο Γ1 τωρα, μολις ενεργοποιηθει η αιτηση μου και περασω στο Online, θα πιστωθουν οι οποιες διαφορες απο Γ1 σε online αν οχι αμεσα, στον 2ο λογαριασμο και θα μπω στις παλιες χρεωσεις, οπως ισχυαν την ημερα της αιτησης μου. Ομως ο καιρος περναγε και το Online δεν ανοιγε και λογαριασμος δεν εκδιδοταν και ειχα ξεκινησει να χανω την υπομονη μου. Τελοσπαντων μετα απο αρκετα τηλεφωνα καποια στιγμη βγαλαμε ακρη και ενεργοποιηθηκε και οπως μου ειχαν ηδη πει, ο πρωτος ηρθε σαν Γ1 και καπακια εκδοθηκε νεος οπου διορθωνε τον 1ο λογαριασμο με τις σωστες χρεωσεις και εκπτωσεις. 

Τωρα αν εγινε εξαιτιας των τηλεφωνηματων μου ή αν ετσι θα γινοταν ουτως ή αλλως.. δεν το ξερω. Οτι στην αρχη εισαι στο Γ1 ειναι βεβαιο, αν διαβασεις και εδω τα μηνυματα, ετσι γινεται οταν πας απο αλλο παροχο στην ΔΕΗ. 

Τωρα που ειδα στο ebill, την αιτηση την ειχα κανει 24/11.

27/11 τελειωσαμε με ολα τα εγγραφα που ελειπαν και χρειαζοντουσαν

6/12 ολοκληρωσε τη μετρηση η ΔΕΔΔΗΕ και περασα στην ΔΕΗ

8/3 εκδοθηκε ο πρωτος λογ/μος σε Γ1 (3 μηνες μετα!!) 212€ εναντι

9/3 εκδοθηκε ο διορθωτικος σε HomeOnline -  76€ 

1/4 εκδοθηκε ο εκκαθαριστικος για χρηση 6/12 - 23/3 250€ κανονικα με τιμη 0,096€ και 0,076€, οπως ίσχυε μεχρι τον Νοέμβριο. 

Δε το λες κ ασχημα για 2100 Kwh στο 4μηνο που εκαψα τα 326€ συνολικα που έχω πληρώσει. 

Επεξ/σία από N3M3SiS

6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Mετα τον Εκκαθαριστικο μπορεις να δινεις για τους επομενους 3 μηνες τις ενδειξεις μεσα απο το ebill.

Η αλλη επιλογη(μετα τον Εκκαθαριστικο) ειναι να δινεις τον 1ο μηνα απο το ebill τον 2ο μεσα απο τον ΔΕΔΔΗΕ και τον 3ο απο το ebill παλι.

που έχουμε καταντήσει.. Νομίζω ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα το αφήσω να βγαινει αυτόματα. Ίσως από Δεκέμβριο που θα παίξει πάλι θέρμανση με κλιματισμό θα αρχίσω να δίνω μετρήσεις για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, userAnon είπε

που έχουμε καταντήσει.. Νομίζω ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα το αφήσω να βγαινει αυτόματα. Ίσως από Δεκέμβριο που θα παίξει πάλι θέρμανση με κλιματισμό θα αρχίσω να δίνω μετρήσεις για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. 

Οπως τον βολευει τον καθεναν.

13 ώρες πριν, washcloud είπε

έκανα edit, δες το 

(πάντως δεν μετράει το πότε έκανες αίτηση για την ακρίβεια, αλλά πότε σου στείλανε την συμβαση προς υπογραφή)

Μόλις πήρα τηλέφωνο, μου είπαν πως κοιτούν μόνο την ημερομηνία της αίτησης που είναι 8-4, άρα πρόλαβα με τις προηγούμενες χρεώσεις.

• Like 1

9 λεπτά πριν, geofak είπε

Η σελιδα που εβαζες αριθμο μετρητή κι εβγαζε τις ημερομηνίες καταχώρησης άλλαξε; Μέσω αιτήματος γίνεται μόνο;

Καλημέρα. Το παρατήρησα κι εγώ και τους έχω στείλει σχετικό mail μήπως είναι πρόβλημα της σελίδας.

Καταλαβαίνω είναι κουραστικό, κυρίως για τα παιδιά που γνωρίζουν εδώ, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι που ίσως δεν έχει απαντηθεί.

Υπέγραψα σύμβαση στη ΔΕΗ για δύο οικιακές παροχές στο πρόγραμμα myhome enter (με 0,18 κ 0,13) και θα ήθελα να ρωτήσω… πότε πρέπει να ασχοληθώ στέλνοντας τις μετρήσεις του ρολογιού μου. Αφού λάβω τον τελευταίο εκκαθαριστικό από τον ιδιώτη?

Και επίσης, τι είναι πιο σωστό, να στέλνω μηνιαίες μετρήσεις στο e-bill της ΔΕΗ ή στο ΔΕΔΔΗΕ ?  Υπάρχει κάποιο ειδικό link του ΔΕΔΔΗΕ για καταχώρηση των μετρήσεων ?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.

1 λεπτό πριν, nickvog είπε

Καταλαβαίνω είναι κουραστικό, κυρίως για τα παιδιά που γνωρίζουν εδώ, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι που ίσως δεν έχει απαντηθεί.

Υπέγραψα σύμβαση στη ΔΕΗ για δύο οικιακές παροχές στο πρόγραμμα myhome enter (με 0,18 κ 0,13) και θα ήθελα να ρωτήσω… πότε πρέπει να ασχοληθώ στέλνοντας τις μετρήσεις του ρολογιού μου. Αφού λάβω τον τελευταίο εκκαθαριστικό από τον ιδιώτη?

Και επίσης, τι είναι πιο σωστό, να στέλνω μηνιαίες μετρήσεις στο e-bill της ΔΕΗ ή στο ΔΕΔΔΗΕ ?  Υπάρχει κάποιο ειδικό link του ΔΕΔΔΗΕ για καταχώρηση των μετρήσεων ?

στο ebill κατω κατω εχει πεδια που μπορεις να συμπληρωσεις να σε ενημερωνουν ειτε με SMS ή/και email  ποτε να το κανεις και επισης εχει σημειωση με τις επομενες ημερομηνιες (δεν ειναι υποχρεωτικο)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickvog είπε

Εδώ δίνεις ενδείξεις.. Καλυτερα στον Δεδδηε κάθε δυο μήνες.. 

https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1

Τρελό γέλιο η Protergia. Με παίρνει μια και μου λέει:
- Βλέπω αίτημα μεταφοράς, που πάτε;
- ΔΕΗ.
- Α, σταθερό ε; Λογικό με τις καταναλώσεις που έχετε.
- Ναι, και μάλιστα πρόλαβα την προηγούμενη τιμή.
- Α, ακόμα καλύτερα. Γειά σας.

Αναλυτικός τιμοκατάλογος (για πελάτες που ενεργοποίησαν το προϊόν έως τις 10.04.2022)

Ετσι αναφερει η ΔΕΗ ΤΟ ΠΑΛΙΟ τιμολογιο? Τι σημαινει ενεργοποίησαν? Καλυπτει και οσους ειχαν κανει αίτηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, POUARO είπε

Αναλυτικός τιμοκατάλογος (για πελάτες που ενεργοποίησαν το προϊόν έως τις 10.04.2022)

Ετσι αναφερει η ΔΕΗ ΤΟ ΠΑΛΙΟ τιμολογιο? Τι σημαινει ενεργοποίησαν? Καλυπτει και οσους ειχαν κανει αίτηση?

Επεξ/σία από kirileman

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...