Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβαζω τις τελευταιες σελιδες εδω και απο την μια νιωθω τυχερος που εκανα συμβολαιο με ΔΕΗ τοτε με 0.11 κοντα και απο την αλλη τρεμω για το τι μου ερχεται οταν τελειωσει το συμβολαιο

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Turbani είπε

Διαβαζω τις τελευταιες σελιδες εδω και απο την μια νιωθω τυχερος που εκανα συμβολαιο με ΔΕΗ τοτε με 0.11 κοντα και απο την αλλη τρεμω για το τι μου ερχεται οταν τελειωσει το συμβολαιο

2 χρόνια δεν ήτανε ? ή έκανες το παλιό το enter+ που ήταν για έναν ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, korakios είπε

2 χρόνια δεν ήτανε ? ή έκανες το παλιό το enter+ που ήταν για έναν ?

2 χρονια σωστα,απλως εχει περασει σχεδον ο πρωτος χρονος

Επεξ/σία από Turbani

Άρα δεν ήταν τρελοί στο Μάρκετινγκ της ΔΕΗ όταν δημιούργησαν το HeatPump. Επιβεβαιώθηκε η υπόθεση ότι θα εναρμονιστούν τα σταθερά με αυτό (Κοράκιε και Herthan, τους αριθμούς του προσεχούς τζόκερ θα σας τους στείλω με μήνυμα).

Επί της ουσίας, αλλάζει όλη η φιλοσοφία του πράγματος. Δεν έχω ακόμη κάνει τις πράξεις, αλλά προφανώς το όριο πάνω από το οποίο συμφέρει το σταθερό είναι πια πάνω απο τις 2000 kwh το τετράμηνο. Όσο διατηρούνται οι κρατικές επιδοτήσεις βέβαια. Εκτιμώ λοιπόν ότι θα διατηρηθούν για ένα διάστημα (είπαμε, τζόκερ είναι η φάση). Και για αυτό το διάστημα, τα σταθερά υπάρχουν μόνον για να μην καταστραφούν όσοι θερμαίνονται αποκλειστικά με ρεύμα. Δεν έχουν πλέον καθόλου να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, τα μερίδια αγοράς κλπ. Αποτελούν υποχρεωτική (επί της πολιτικής ουσίας) μέριμνα του παρόχου που έχει μέτοχο και το κράτος για αυτή την ειδική ομάδα καταναλωτών.

Άρα η επιλογή αν θα βάλει κάποιος το νέο σταθερό ουσιαστικά ταυτίζεται με την επιλογή αν θα θερμαίνεται κυρίως με ρεύμα. Και στην επιλογή αυτή καλό θα είναι να συνυπολογίζει και τις ρυθμιζόμενες, που ανεβαίνουν πολύ μετά τις 2000 kwh.

Μέχρι χτες, αυτά όλα ήταν off topic. Τώρα όμως, άλλαξε το χρηστικό περιεχόμενο του topic.

Ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος του thread από δω και πέρα να είναι η παρακολούθηση αν -και πότε- θα μας την κάνουν και θα πετάξουν στις νέες χρεώσεις τους παλιούς (ή θα πετάξουν στις μέχρι χθες χρεώσεις τους πολύ παλιούς όπως εμένα, διάφορα σενάρια μπορεί να παίξουν). Αυτό το ζήτημα έχει μεγάλη οικονομική σημασία για πολύ κόσμο.

3 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν είναι σαρκασμός , είναι οτι βιάζεσαι και δε διαβάζεις τίποτα γενικότερα .....

για τα 0,18 έβγαινε για Απρίλιο στο περίπου

Κοιτάξτε , εσείς έχετε μια μόνιμη παρουσία στο νήμα και γνωρίζετε τα πράγματα με στενή παρακολούθηση.

Εγώ (και αρκετοί άλλοι) δεν το κάνουμε αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πολλούς λόγους.

Υπό αυτό το πρίσμα , ναι , αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο σαρκασμός ;

54 λεπτά πριν, kosmasgr είπε

Επανέρχομαι μιας και μίλησα με την εξυπηρέτηση τηλεφωνικά. Η υπάλληλος με έβαλε αναμονή κάνα λεπτό για να ρωτήσει και μου είπε ρητά ότι εφόσον η αίτηση έγινε νωρίτερα ισχύει η προηγούμενη τιμή. Βέβαια επέμενα καθώς στο site αναγράφεται "όσοι ενεργοποιήθηκαν" , παρόλαυτα ήταν ξεκάθαρη ότι θα ισχύει η παλιά τιμή. 😛

Ρώτησες όνομα για να στείλουμε τα κεράσματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

Επιβεβαιώθηκε η υπόθεση ότι θα εναρμονιστούν τα σταθερά με αυτό (Κοράκιε και Herthan, τους αριθμούς του προσεχούς τζόκερ θα σας τους στείλω με μήνυμα).

δώσε !

6 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

Άρα η επιλογή αν θα βάλει κάποιος το νέο σταθερό ουσιαστικά ταυτίζεται με την επιλογή αν θα θερμαίνεται κυρίως με ρεύμα. Και στην επιλογή αυτή καλό θα είναι να συνυπολογίζει και τις ρυθμιζόμενες, που ανεβαίνουν πολύ μετά τις 2000 kwh.

δες στο excel στο 4ο φύλλο , κάτω χαμηλά βάζεις δεδομένα και το βγάζει αυτόματα το όριο είναι ουσιαστικά το :

Spoiler

Για Γ1
Χ=(1,15*MCP+11,5-50)/1000
MCP : https://www.dei.gr/el/dei-omilos/i-dei/dimosiefseis/miniaia-pliroforiaka-deltia/miniaia-timi-ekkatharisis-agoras-tis-pro-imiresias-agoras/

Α επιδότηση ως 150kw
B επιδότηση απο 150-300kw
Γ επιδότηση ΚΟΤ
Ω τιμή κιλοβατώρας σταθερού

Χ*(300+Ψ)-(Α*150+Β*150) <= (300+Ψ)*Ω
ή για ΚΟΤ Χ*(300+Ψ)-(Γ*300) <= (300+Ψ)*Ω

Με δεδομένα (edit παλιά με 0,18) Απριλίου

0,35*(300+Ψ) - ( 0,27*150+0,21*150) <= (300+Ψ)*0,18

ή για ΚΟΤ 0,35*(300+Ψ) - ( 0,29*300) <= (300+Ψ)*0,18

λύνεις ως προς Ψ για πόσες κιλοβατώρες άνω του ορίου (300) έρχεται στα ίδια

υπάρχουν και site που κάνεις copy-paste και λύνουν αυτόματα

Επεξ/σία από korakios

5 λεπτά πριν, Turbani είπε

εχεις δικιο αλλα κοιταω να ειμαι προετοιμασμενος και δεν βλεπω να γλυτωνω

Για την ψυχική σου υγεία, μην ασχολείσαι καθόλου. Έτσι κι αλλιώς του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε, όλοι.

Καλά να είμαστε, όπως σωστά γράφτηκε.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε λογαριασμός εκκαθαριστικός Online μετά από 1 μόλις Έναντι, ενώ βγήκε και με τις τιμές που δήλωσα εγώ στον ΔΕΔΔΗΕ (δήλωση Σαββατο 2/4, έκδοση λογαριασμού 6/4 με ίδιες μετρήσεις), όχι με δική του μέτρηση...

Επίσης, και μετά την έκδοση του λογαριασμού το ebill και τις επόμενες μέρες συνεχιζε να εμφανίζει τη δυνατότητα καταχώρησης μέτρησης για το προηγούμενο διάστημα, παρότι η προθεσμία μέσω ebill ήταν 6/4...ενώ μέσω ΔΕΔΔΗΕ τελικά ήταν μόνο μέχρι 4/4

Πρώτη φορά, επίσης, δεν μου ήρθε μήνυμα σε mail κ sms για την έκδοση λογαριασμού.

Μέσα σ' αυτά, αφενός έχοντας τη χρέωση 0,096/0,075 + ΚΟΤΑ και τον ήπιο χειμώνα στη συμπρωτεύουσα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ.

...μού έβγαλαν πιστωτικό 116€ στον εκκαθαριστικό αρχών Φλεβάρη, και μετά τον πρόσφατο εκκαθαριστικό απομένουν άλλα 67€ πιστωτικό για επόμενους λογαριασμούς.

...αν συνεχίσει έτσι - <30€ χρέωση ανά μήνα - παίζει μετά τις αρχές Φλεβάρη να ξαναπληρώσω ρεύμα αρχές Ιουλίου!...

Επεξ/σία από definitio

Ρε παιδια εγώ δεν έχω καταλάβει....είμαι στη W&V με 0,064 €/kwh αλλά ρητρα στο θεο...(μίνιμουμ 120 εουρος στους εναντι)...Συμφέρει τωρα να μπω στο enter που αυξηθηκε?(1η κατοικία γύρω στα 1300 kwh το τριμηνο).Ρωταω γιατί διάβασα που αναφέρατε ότι με την αύξηση στο σταθερό δεν θα χει καμία διαφορά...Να κάτσω στα αυγά μου?Έχω κλείσει για αύριο ραντεβού 

10 λεπτά πριν, Komfoukios είπε

Ρε παιδια εγώ δεν έχω καταλάβει....είμαι στη W&V με 0,064 €/kwh αλλά ρητρα στο θεο...(μίνιμουμ 120 εουρος στους εναντι)...Συμφέρει τωρα να μπω στο enter που αυξηθηκε?(1η κατοικία γύρω στα 1300 kwh το τριμηνο).Ρωταω γιατί διάβασα που αναφέρατε ότι με την αύξηση στο σταθερό δεν θα χει καμία διαφορά...Να κάτσω στα αυγά μου?Έχω κλείσει για αύριο ραντεβού 

Γιατί δεν κάνεις τους υπολογισμούς σου στο excel του κοράκιος;

8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Γιατί δεν κάνεις τους υπολογισμούς σου στο excel του κοράκιος;

Πως θα συγκρίνω απτη στιγμή που η W&V βαζει οτι να ναι ρητρα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...