Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DJ_WOODY είπε

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρχουν άλλες παρεξηγήσεις.

ανέβασε λογαριασμό για να καταλάβεις τι αλλάζει όταν αλλάζεις πάροχο

Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το  thread.

τότε διάβασε αυτό :

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

και αυτό

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

Το συμβόλαιο μου λήγει στις 19/7/22 και θέλω να έρθω στην ΔΕΗ. Πότε μπορώ να αιτηθω και πως ;

τεχνικά και απο τώρα μπορείς πληρώνοντας τυχών ρήτρα αποχώρησης αν προβλέπει το συμβόλαιο

ίσως και να συμφέρει αν έχεις μεγάλη κατανάλωση (και υπάρχει ρίσκο να μην τα προλάβεις τα της ΔΕΗ σε αυτές τις τιμές)

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
7 λεπτά πριν, DJ_WOODY είπε

IMG_20220411_000820.jpg.931e9106296aea2e9d1416cf8f011849.jpgScreenshot_2022-04-11-00-03-59-839_cn_wps.xiaomi.abroad_lite.jpg.3b7219fd98eb51e415d5892d6183dc1f.jpg

αν μπορείς βάλε μέσα σε spoiler το λογαριασμό .

Αυτός που ανέβασες μηπως είναι έναντι ? Ρωτάω γιατί δεν έχεις ρητρα αναπροσαρμογής ούτε επιδότηση (επιδότηση παίρνει μόνο η κύρια κατοικία)

edit : ανέβασε δηλαδή εκκαθαριστικό (μέσα σε spoiler)

Επεξ/σία από korakios

23 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

ποιο το "τυράκι"?

Φίλε, κατά την γνώμη μου, δεν παίζει ''φάκα'', από την στιγμή που και την ΔΕΗ, την συμφέρει (εισπράττει περισσότερα) να είσαι σε κυμαινόμενο. Τώρα, τι συμφέρει εσένα ? Νομίζω το σταθερό, από τη στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις κι ''εκπτώσεις'' στην ανατροφή ενός μωρού, αν και μεγαλώνοντας μειώνονται οι ενεργειακές ανάγκες (δε θέλει κάθε ώρα πλύσιμο, αποστειρώσεις κλπ) αλλά τότε πας για το επόμενο, με το καλό...!

2 λεπτά πριν, DJ_WOODY είπε

Αν ήξερα πως το βαζουν σε spoiler θα ήταν καλά. Ο λογαριασμός εκδίδεται κάθε μήνα γιατί στέλνω τις κιλοβατώρες μέσω app.

Spoiler

πατάς στο ματάκι πάνω δεξιά

οκ , μπορεί να δίνεις εσύ τις κιλοβατώρες μέσω app αλλά πάλι δεν είναι εκκαθαριστικός

ψάξε τελευταίους λογαριασμούς , αν δεν έχεις ρήτρα αναπροσαρμογής , τότε έχεις κερδίσει το τζόκερ

Η Προτέργια το γράφει και ως "Προσαύξηση σύμφωνα με το άρθρο 8.8"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, korakios είπε

εννοώ λιανική μιας και καλοκαίρι πάντα ανεβαίνει η ζήτηση .

Απόκρυψη περιεχομένων

Πέρυσι μάλιστα έφτασε σε οριακά σημεία το σύστημα , φέτος δε νομίζω να αντέξει (συχνότερα blackout)

κοιτα δεν μπορω να σου παω κοντρα γιατι οπως ουτε εσυ μπορεις να το "υπογραψεις" ουτε και εγω μπορω αντιστοιχα, απλα μεταφερω τι μου αναφερανε και προς θεου δεν ειναι συμβουλη για τους υπολοιπους να περιμενουν να παρουν καλυτερες τιμες.... τζοκερ ειναι ολη η κατασταση και συνηθως στο τζοκερ ξερουμε ποιος κερδιζει στο τελος....

η πληροφορια που εχω ειναι αυτη που ειπα (και δεν ειναι μονο απο ελλαδα ειναι γενικη για ευρωπη) και βασιζεται σε πολλες παραμετρους οπως και το οτι εχουν παρατηρησει οτι η καταναλωση στα νοικοκυρια πεφτει (δηλ προσπαθουν να κανουν οικονομια) και επισης στο οτι υπαρχει μεγαλυτερη ηλιοφανεια αρα μικροτερες αναγκες, αναζητηση εναλακτικων μεθοδων (καποιος ανεφερε για ανεμιστηρες και ηδη περιμενω τρελες τιμες εκει καθοτι ολοι θα προσπαθησουν να περιορισουν κλιματιστικα) και σε συνδυασμο οτι ηδη παρατηρητε οτι οι μεγαλοι καταναλωτες ενεργειας (σουπερ μαρκετ, εργοστασια κτλ) ηδη εχουν αρχισει να σχεδιαζουν τροπους μειωσης του κοστους και αλλες μορφες καλυψης (πχ φωτοβολταικα, δικα τους "μικρα παρκα" κτλπ)

ενδεικτικα σουπερ μαρκετ προσανατολιζονται οπου μπορουν να βαλουν φωτοβολταικα και να βελτιωσουν την καταναλωση ενεργειας με αλλαγες στην λειτουργεια τους και εξοπλισμο... καποια ακομα σκεφτονται να δουλευουν τα ψυγεια τους με συγκεκριμενο τροπο (δεν θα μπω σε λεπτομεριες)

πολλα εργοστασια και βιοτεχνιες ειναι ηδη σε "go slow" κατασταση ειτε για λογους οικονομιας ειτε γιατι δεν εχουν ζητηση (λογω τιμης πωλησης)  

τελευταιο καιρο η τιμη χονδρικης στην ελλαδα (στο ημερησιο) ειναι κατω απο τις 250-260 (αν θυμαμαι καλα) σχεδον συνεχεια...για αυτο εκανα και την αναλογια με τα βενζιναδικα...γιατι μπορει να πεφτουν καργα επιδοτησεις στα νοικοκυρια οριζοντιως, διαγωνιος και καθετος αλλα εγω θελω να δω επι της πραγμασι τι θα γινει με τις χρεωσεις απο τους παροχους (συμπερ. ΔΕΗ)... 

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει ακριβως πως βγαινουν τα νουμερα και πως ακριβως τιμολογουν.

αυτα και ελπιζω να καλυψα και εσενα και ολους τους υπολοιπους με το "off topic σεντονι" (για να μην νομιζουν οτι εχουμε κατι να χωρισουμε χαχα

Επεξ/σία από GKPGR
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DJ_WOODY είπε

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρχουν άλλες παρεξηγήσεις. Το πάω από την αρχή. Το συμβόλαιο μου λήγει στις 19/7/22 και θέλω να έρθω στην ΔΕΗ. Πότε μπορώ να αιτηθω και πως ; Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το  thread.

Kατ' αρχάς ξαναμπές αύριο που θα ξέρουμε ΑΝ θα έχει ανεβάσει τιμές η ΔΕΗ και πόσο.

Κατά τ' άλλα πας σε κατάστημα ΔΕΗ (ραντεβού μέσα από το site της/έχει σχετική εφαρμογή/παίζουν - γενικά - κι απογευματινά) και υπογράφεις για My Home Enter (θα σου ζητήσουν 100€ για εγγύηση, θα βάλεις πάγια εντολή όπως στην Πρωτέργεια και θα στην επιστρέψουν ως πιστωτικό στον 1ο λογαριασμό), που είναι ο πιο "ασφαλής" και γρήγορος γενικά τρόπος (απόφυγε τα ιντερνετικά e-contracts, γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο).

Και τέλος δεν χρειάζεται να διαβάσεις όλο το thread - διάβαζε προς τα πίσω, ή ακόμη καλύτερα, ξεκίνα δέκα σελίδες πίσω (σελίδα 900) και προχώρα με "γρήγορο" διάβασμα/σταμάτημα σε ποστ που σου κάνουν κλικ. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και ίσως σου ανοίξει για να πας κάποια άλλη στιγμή στην 890 κ.ο.κ. Μόνο καλό θα σου κάνει όλο αυτό, κι ας είναι σε βάθος ημερών ή και εβδομάδων. Για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις ουσιαστικά πράγματα για το τί παίζει και τί να κάνεις γενικά με το ρεύμα σου στο μέλλον.

(...αν δεν διαβάσεις τα links που σου υπέδειξε ο korakios, θα έρθουμε να σε βρούμε και είμαστε πολλοί και ζοχαδιασμένοι :P. Και πέρα απ' τον χαβαλέ, το να διαβάσεις και να εμπεδώσεις αυτά που γράφει στα links που σου έδωσε, θα είναι σαν να έχεις μάθει την αλφαβήτα και τους βασικούς γραμματικοσυντακτικούς κανόνες για μια γλώσσα που σου ήταν άγνωστη και πλεόν θα είσαι έτοιμος να γράψεις έκθεση : διότι τα συγκεκριμένα links, είναι το απόσταγμα των όσων πρέπει να ξέρεις πιάνοντας έναν λογαριασμό στα χέρια σου).

Αυτά από 'μένα και καλή συνέχεια.

21 λεπτά πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

πατάς στο ματάκι πάνω δεξιά

ψάξε τελευταίους λογαριασμούς , αν δεν έχεις ρήτρα αναπροσαρμογής , τότε έχεις κερδίσει το τζόκερ

...λες να τον έχουν ξεχάσει; Αν όντως τον έχουν ξεχάσει, βασικά δεν το έχει κερδίσει,,,,αλλά να παίξει ένα "βαρβάτο" (με τόσα που έχει γλυτώσει) για να ΤΟ κερδίσει...:-)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

11 λεπτά πριν, washcloud είπε

...λες να τον έχουν ξεχάσει; Αν όντως τον έχουν ξεχάσει, βασικά δεν το έχει κερδίσει,,,,αλλά να παίξει ένα "βαρβάτο" (με τόσα που έχει γλυτώσει) για να ΤΟ κερδίσει...:-)

στην σπάνια περίπτωση που τον ξέχασαν , μιας και ούτε σενάριο 6μηνης χάριτος παίζει αφού τελειώνει τώρα το συμβόλαιο, είναι πάλι ρίσκο να παραμείνει μιας και στην ανανέωση θα τον θυμηθούν 😁

άσε που παίζει να μην προλάβει τα 0,18 . Στις 18/4 ξεκινούν τα heatpump , βέβαια ήδη πήραν 2 φορές αναβολή , παίζει και να τα ξεκινήσουν τον άλλο μήνα .... όλα ρευστά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, korakios είπε

σπάνια περίπτωση

_που να 'βλέπες και εκκαθαριστικό, από άλλο πάροχο, με έκπτωση ΚΟΤ, έκπτωση ΤΕΜ (κανονική, όχι 2%), χωρίς ρήτρα (!)
Voilà: 

IMG.jpg

Επεξ/σία από foul

19 λεπτά πριν, foul είπε

_που να 'βλέπες και εκκαθαριστικό, από άλλο πάροχο, με έκπτωση ΚΟΤ, έκπτωση ΤΕΜ (κανονική, όχι 2%), χωρίς ρήτρα (!)

Το πιο πιθανό είναι να ήταν χρεωστούμενα που δεν μπήκαν "στην ώρα τους" (ειδικά η Βατ το είχε καραμέλα το συγκεκριμένο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοείς χρεωστούμενα, από ΚΟΤ? από ΤΕΜ? 
_Επειδή γνωρίζω για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, κι όλους τους έναντι (και τους έχω), δεν παίζουν χρωστούμενα, γενικώς.

Επεξ/σία από foul

Spoiler

29 λεπτά πριν, foul είπε

Voilà: 

5 λεπτά πριν, washcloud είπε

Το πιο πιθανό είναι να ήταν χρεωστούμενα που δεν μπήκαν "στην ώρα τους" (ειδικά η Βατ το είχε καραμέλα το συγκεκριμένο).

1 λεπτό πριν, foul είπε

_Επειδή γνωρίζω δεν παίζουν χρωστούμενα, γενικώς.

oftopic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, foul είπε

_Επειδή γνωρίζω δεν παίζουν χρωστούμενα, γενικώς.

ΤΕΜ που δεν μπήκε στην ώρα της (μπήκε μειωμένη), ενώ η αναπροσαρμογή είχε μπει κανονικά. Συμβαίνει (συνέβαινε τουλάχιστον μέχρι Φλεβάρη).

1 λεπτό πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

oftopic

Spoiler

γιου foul 😄

Επεξ/σία από washcloud

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...