Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωριζει καποιος αν η χρεωση στο ΔΕΗ myhome enter , ειναι η ιδια για κανονικο και νυχτερινο?

Ρωταω γιατι ενω προσφατα εβαλα νυχτερινο, δεν μου ηρθε ξεχωριστη χρεωση αλλα μια ενιαία.(0,105) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε

Γνωριζει καποιος αν η χρεωση στο ΔΕΗ myhome enter , ειναι η ιδια για κανονικο και νυχτερινο?

Ρωταω γιατι ενω προσφατα εβαλα νυχτερινο, δεν μου ηρθε ξεχωριστη χρεωση αλλα μια ενιαία.(0,105) .

Μαλλον ο Δεδδηε δεν εχει δωσει ακομα τις μετρησεις για ημερησιο και το  νυχτερινο...Εχεις  μονο την συνολικη..Υπομονη λιγο...

λοιπον καναμε οπως εχω πει τηλεφωνικα ενταξη στο εντερ ....ηρθε εχτες σαββατο το συμβολαιο μεσω ACS και "κλειδωσαμε"... 

ΔΕΝ το εκανα στο καταστημα γιατι ηθελα ολη η διαδικασια να ειναι καταγεγραμμενη οποτε αν παει κατι στραβα να εχω κατι να στηριχτώ.  Οπως μου ειπαν εχω κλειδωσει την τιμη που συμφωνησα στο τηλεφωνο.

Να διευκρινίσω οτι με τα ατομα στο καταστημα δεν εχω παραπονο ισα ισα που ηθελαν να βοηθησουν ΑΣΧΕΤΑ αν μου ειπανε οτι δεν μπορω να ενταχθω λογω ΚΟΤ Β στο προγραμμα.... 

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καθολου εκπαιδευση στο προσωπικο ουτε ενημερωση... απο οτι εχω καταλαβει αν συμπεριλαβω και το προσωπικο (που ηταν εξηπηρετικοτατο -μεχρι στιγμης- ) στο τηλεφωνικο ...που για καθε ερωτημα τους επαιρνε χρονο για να απαντησουν με σιγουρια (ιδου η απορια;) οτι δεν εχει υπαρξει μεριμνα καθολου πανω σε αυτο το κομματι!!! Τους λενε απλα ....αυτα ειναι τα προγραμματα ... βγαλτε τα περα μονοι σας...

Αλλο θεμα, εχουν αρχισει απο οτι μαθαινω και γκρινιες απο τους ιδιώτες για τα πακετα τις ΔΕΗ... τωρα οι λογοι;... δεν νομιζω οτι δεν καταλαβαινουμε... ελπιζω να μην εχουμε τα ιδια που ειχαμε επι ΟΤΕ (και τωρα κοσμοτε)...να αναγκασουν την ΔΕΗ να δινει πακετα "ακριβοτερα" ή ας πουμε λιγοτερο ανταγωνιστικα λογω δεσποζουσας θεσης και παει λεγοντας... 

Τελος παιδες ενημερωστε γνωστους και φιλους... υποτιθετε οτι και εγω που το "παιζω γραματιζουμενος " ... την πατησα!!!  μην φοβαστε να λετε τα παθηματα σας για να γινουν μαθηματα...οχι μονο σε εσας αλλα και στους υπολοιπους... 

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Για δαβασε τις πισω 5-6 σελιδες... Εχει 2-3 προγραμματα... Εσυ θα επιλεξεις αναλογα με τις καταναλωσεις που θα εχεις... Και φυσικα θα δεις αν υπαρχει και  νυχτερινο ρευμα..Αυτο που λες ειναι γενικο και  αοριστο.. Ψυξη με ανεμιστηρα;;

Ναι μπορει να γινει αυτο.. Στην ΔΕΗ ακομα  δεν το εφαρμοζουν τοσο καιρο...Δεν εχει ακουστει τιποτα.. Ενω οι παροχοι το εφαρμοζουν αμεσως.. Απλα στο ειπε μηπως σε τουμπαρει..Παντως κοιταξε και πιο πισω σελιδες να δεις..

Έχω ανεμιστήρα επειδή το καλοκαίρι ανοίγω τα παράθυρα. Νυχτερινό μάλλον δεν έχει. Είναι το Γ1 οικιακό τιμολόγιο.

1 λεπτό πριν, infini είπε

Έχω ανεμιστήρα επειδή το καλοκαίρι ανοίγω τα παράθυρα. Νυχτερινό μάλλον δεν έχει. Είναι το Γ1 οικιακό τιμολόγιο.

Σόμπα χαλαζία καλύτερα να την ξεχάσεις, όπως και λάμπες πυράκτωσης.

A/C για ψύξη/θέρμανση και ηλιακός για μέγιστη οικονομία.

38 λεπτά πριν, GKPGR είπε

γκρινιες απο τους ιδιώτες για τα πακετα τις ΔΕΗ

Για να μην υπάρχει σύγχυση, δεν είναι δημόσια η ΔΕΗ.

https://www.dei.gr/el/dei-omilos/ependytikes-sxeseis/enimerosi-metoxon/metoxiki-sunthesi/

• Like 2

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αν μου επιτρέπει ο φίλος ο GKPGR -που συμφωνώ με τα πιο πάνω λεγόμενα του -να σου απαντήσω ότι δεν είπε πως η ΔΕΗ είναι δημόσια, δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει.

Στο e self-metering, ποια ένδειξη του μετρητή βάζουμε ρε σεις; ( 1.8.0, 1.8.1,.1.8.2? ? ) Στο κενό που έχει αναφέρει πάνω "Ένδειξη Ημέρας". Ή το παραβλέπουμε και γράφουμε την συνολική; 

Παραπάνω αναγράφει

Τελευταία ένδειξη στο λογαριασμό σας

Είδος ένδειξης

Έναντι

Ημερομηνία

11/02/2022

Ένδειξη Ημέρας

2.092

Spoiler

8 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

ποια ένδειξη του μετρητή βάζουμε ρε σεις; ( 1.8.0, 1.8.1,.1.8.2? ? )

1.8.0 αν ΔΕΝ έχεις νυχτερινό

Αν έχεις νυχτερινό

1.8.1 μέρας και 1.8.2 νύχτας

οφτοπικ

• Like 1
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

https://www.dei.gr/el/dei-omilos/ependytikes-sxeseis/enimerosi-metoxon/metoxiki-sunthesi/

Δεσποζουσα θεση στην αγορα δεν εχει σχεση με το αν μια εταιρια ειναι δημοσια/κρατικη/ΝΠΔΔ εχει τελοςπαντον κρατικη "οντοντητα" αλλα ΣΥΝΗΘΩΣ το τι μεριδιο αγορας εχει  (τονιζω το συνηθως γιατι μπορει να υπαρξουν και αλλες παραμετροι ή αλλοι λογοι που να μην εχουν σχεση με το μεριδιο αγορας)

κλασικη περιπτωση γνωστη στους πολλους ο ΟΤΕ.... ή κοσμοτε πλεον 

50 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Αν μου επιτρέπει ο φίλος ο GKPGR -που συμφωνώ με τα πιο πάνω λεγόμενα του -να σου απαντήσω ότι δεν είπε πως η ΔΕΗ είναι δημόσια, δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει.

ακριβως 

γενικα η αγορα του ηλεκτρισμου βλεπω να εχει την ιδια πορεια με αυτη που ειχε και η πορεια των τηλεποικοινωνιακων εταιριων στην ελλαδα.

Βεβαια ολο αυτο βασιζοταν και ακομα και τωρα βασιζετε στο βρετανικο μ(π)ο(ρ)ντελο αλλα αυτα για αλλη ωρα...και αλλου....γιατι ηδη ειμαι εκτος θεματος

Αποψη μου οτι κανετε να εχετε καποιο τροπο να το αποδειξετε... μην ξεχνατε πως την πατησα εγω και μαλιστα με ατομα στην ΔΕΗ (ουτε σεκιουριταδες ουτε γραμματεις...) που ειχαν την διαθεση να με βοηθησουν... αλλα οπως τονισα η εταιρια δεν τους εχει "στειλει στον πολεμο" με εφοδια και εκπαιδευση... 

Φιλος εδω ο korakios αν θυμαμαι καλα πχ μου εδωσε εγγραφως οτι μπορουσα να γραφτω στο εντερ αλλα στο καταστημα λεγανε οχι...και οτι δεν ισχυει... τηλεφωνικα το αντιθετο οποτε το εκανα τηλεφωνικα

γενικα παντως οι τιμες μεσα στο καλοκαιρι της χονδρικης αναμενετε να πεσουν δραστικα (ηδη εχουν παρει την κατιουσα τον τελευταιο μηνα)...

βεβαια απο την αλλη θελω να δω αν θα πεσουν και στην πραξη και σε εμας τους "λιανικης" ...

προβλεπω να γινεται οπως και με τα βενζιναδικα που η τιμη ειναι κοντα στο 100 στις αγορες αλλα ολοι οι "βενζιναδες" κρατανε τις τιμες ψηλα γιατι οσονουπο αναμενεται το 50ρικο κουπονι οποτε θα παμε ολοι να γεμισουμε... 

Επεξ/σία από GKPGR

19 λεπτά πριν, GKPGR είπε

γενικα παντως οι τιμες μεσα στο καλοκαιρι της χονδρικης αναμενετε να πεσουν δραστικα (ηδη εχουν παρει την κατιουσα τον τελευταιο μηνα)...

αντίθετα καλοκαίρι θα γίνει η νέα εκτόξευση

Καλησπέρα,

αυτό που θα ρωτήσω 100% έχει απαντηθεί αλλά το thread έχει πάρει φωτιά και είναι δύσκολο να βρω άκρη, οπότε σορρυ γα το duplication.

Έχω/είχα ένα πρόγραμμα στην elpedison (home night fixed αν θυμάμαι καλά) χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Μου έστειλαν το Δεκέμβριο ένα λογαριασμό που έλεγε με ψιλά γράμματα ότι μου αλλάζουν πρόγραμμα σε ένα με ρήτρα αναπροσαρμογής και ανανεώνουν το συμβόλαιο για 2 χρόνια. Φυσικά δε το πήρα είδηση μέχρι που μου ήρθε ο λογαριασμός τον Μάρτιο.

Άρχισα να το ψάχνω και έφαγα μια φρίκη με τις τιμές που είδα στο excel του korakios (μεγάλο thanx btw, φοβερή δουλειά). Από ότι κατάλαβα συμφέρει να πάω σε κάποιο από τα προγράμματα της ΔΕΗ, αν προλάβω τις τιμές τη Δευτέρα. Έλεγα για το home enter. Η κατανάλωση είναι γύρω στις 1500-1600kWh το τετράμηνο και ΚΟΤ δε παίζει. Το σκέφτομαι σωστά ή υπάρχει καλύτερη επιλογή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...