Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, vali είπε

Αφού είναι ήδη στη ΔΕΗ, ας δοκιμάσει και σήμερα μέσο e-bill.

σωστός , δεν το σκέφτηκα καν , να κρατήσει και screenshots ή desktop recording

Μόλις τώρα, beamex είπε

Βρήκα ραντεβού για αύριο... έκλεισα στις 15:00. "Αλλαγή ονόματος/Χρήσης" επέλεξα. Ελπίζω να κάνω δουλειά.

αν είναι στο ίδιο όνομα κάντο μέσω ebill όπως πρότεινε και ο @vali

προσοχή όμως αν είναι να αλλάξεις όνομα κάντο πριν την αίτηση αλλιώς θα γίνει νέο συμβόλαιο (με άγνωστες τιμές που θα ισχύουν τότε)

τώρα με το έναντι με μπέρδεψες μιας και σε έναντι δεν έβαζε η ΔΕΗ ούτε ρήτρα ουτε επιδότηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, korakios είπε

σωστός , δεν το σκέφτηκα καν , να κρατήσει και screenshots ή desktop recording

αν είναι στο ίδιο όνομα κάντο μέσω ebill όπως πρότεινε και ο @vali

προσοχή όμως αν είναι να αλλάξεις όνομα κάντο πριν την αίτηση αλλιώς θα γίνει νέο συμβόλαιο (με άγνωστες τιμές που θα ισχύουν τότε)

τώρα με το έναντι με μπέρδεψες μιας και σε έναντι δεν έβαζε η ΔΕΗ ούτε ρήτρα ουτε επιδότηση

Το άλλαξα για αύριο, αν αλλάξει το συμβόλαιο μέχρι τις 15:00, τι να πω...!

Και όμως έναντι λέει

Spoiler

image.png.2df66042d750d3e1d735db2abc8b3f64.png

⁉️

10 λεπτά πριν, beamex είπε

Και όμως έναντι λέει

ας παραμείνει το μυστήριο 😁 (έτσι κιαλλιώς δεν έχει νόημα ) αλλά ο εκκαθαριστικός μετά θα είναι σούπερ μπλέξιμο , αν βγάλεις άκρη με το τι επιστράφηκε ειδικά αν είναι ένα μέρος enter , ουτε εβδομάδα δε θα φτάνει για αποκρυπτογράφηση 😂

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ας παραμείνει το μυστήριο 😁 (έτσι κιαλλιώς δεν έχει νόημα ) αλλά ο εκκαθαριστικός μετά θα είναι σούπερ μπλέξιμο , αν βγάλεις άκρη με το τι επιστράφηκε ειδικά αν είναι ένα μέρος enter , ουτε εβδομάδα δε θα φτάνει για αποκρυπτογράφηση 😂

Θα πάω με ένα τέτοιο...

Spoiler

Βλέπω στο excel 12 μήνες δέσμευση οπότε θα ησυχάσουμε για τοσο τουλάχιστον...

Στις 31/3/2022 στις 10:49 ΜΜ, booogieman είπε

Αρα φαινεται να στρωνει η κατασταση; Μεχρι τωρα συμφερε σταθερο απο 300 κ πανω, τωρα πηγαμε στις 423, συντομα δλδ θα ξαναγυρισουμε ολοι στα κυμαινομενα πληρωνοντας τις ρητρες μας. Παλι κερδισμενη η δεη. Το μελλον θα δειξει.

Συμφωνώ, ότι δίνεται κίνητρο να γυρίσουν στο κυμαινόμενο όσοι έχουν ''νορμάλ'' καταναλώσεις, κίνητρο που ευνοεί τους εναλλακτικούς πάροχους, που δεν έχουν ανταγωνιστικά σταθερά (δευτερευόντως και την ΔΕΗ). Σίγουρα κερδισμένη δεν βγαίνει η ΔΕΗ όσο παραμένουμε στα σταθερά. Μπορεί να συμφέρει να γυρίσεις (στα ρητροπρογράμματα), θα χαλάς λιγότερα (λόγω επιδότησης), αλλά η ΔΕΗ (κι οι ενναλακτικοί) θα εισπράττει περισσότερα.   

• Like 1

Τελικά τα my home heatpump προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από 18/4 αποτι λέει στο σαιτ της ΔΕΗ όποτε παίζει να γίνουν τότε αλλαγές και στα αλλά προγράμματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^...σκατά τα έχουν κάνει...:P

1 ώρα πριν, beamex είπε

Θα πάω με ένα τέτοιο...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

...καλού-κακού πάντως, πάρε μαζί ΚΑΙ ένα τέτοιο...->

Spoiler

Επεξ/σία από washcloud

5 ώρες πριν, Crus είπε

Καλησπερα και σε αυτο το τοπικ, μεταφορομενος απο εδω.

Ημουν απο τους "τυχερους" που τον Φλεβαρη του 21' εκανα Elpedison home night fixed με 0.0895 (ημερησια) και 0.06610 (νυχτερινη) και 3.75 ευρω παγιο τον μηνα δεν ειχα ρητρα αναπροσαρμογης.

Με βασει τις καταναλωσεις μου >350KW τους 8 μηνες τον χρονο και περιπου 550KW τους καλοκαιρινους, πληρωσα αποκλειστικα για καταναλωση ρευματος 500 ευρω για το 2021.

Ενω ειχα την εντυπωση πως το συμβολαιο μου ηταν 2ετες, τελικα ηταν 12μηνο και μου ηρθε η πρωτη κατραπακια με ρητρα 62 ευρω (-35 ευρω επιδοτησης κρατους) για 275KW, μιας και το προγραμμα μου μετατραπηκε σε electricity home night σκετο.

Η Εlpedison μου προτεινει 0.28€/KW (ημερησια) και 0.26€/KW (νυχτερινη) και παγιο 12 ευρω τον μηνα για να μην εχω ρητρα αναπροσαρμογης.

Απο οτι ειδα στο excel η ΔΕΗ δινει αυτη την στιγμη το φθηνοτερο προγραμμα χωρις ρητρα αναπροσαρμογης με 0.17€/ΚW και 0.13€/ΚW αντιστοιχα και μοναχα 1 ευρω παγιο τον μηνα και ετσι το τελικο μου κοστος για την αντιστοιχη ιδια με την περσινη καταναλωση ειναι 800 ευρω, δηλαδη 300 ευρω πανω απο περσι.

Βλεπω οτι στην περιπτωση μου προτεινουν οι περισσοτεροι να παω ΔΕΗ Enter και μαλιστα σε καταστημα. Στο excel ομως βλεπω οτι το enter online βγαινει φθηνοτερο και στην τιμη ημερησιας (0,17 αντι για 0,18) αλλα και στο παγιο (12 αντι για 36) σε σχεση με το enter home και plus.

Γιατι λοιπον προτεινεται το καταστημα και enter home? ειναι κατι που δεν εχω καταλαβει?

Από ότι έχω καταλάβει γιατί το enter το κάνεις σε κατάστημα και γίνεται πιο γρήγορα απο το online που γίνεται μόνο online.

Επίσης με το online θα πρέπει να βάλεις πάγια εντολή και αν δεν πληρώσεις 3 συνεχόμενους λογαριασμούς με πάγια, αυτόματα βγαίνεις εκτός προγράμματος και πας στο Γ1 της ΔΕΗ με την ρήτρα.

Αν τα έχω καταλάβει σωστά.

Και εγώ το Online ξεκίνησα χθες αλλά αν δεν δω φως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παω για enter.

1 ώρα πριν, argimeg είπε

Και εγώ το Online ξεκίνησα χθες αλλά αν δεν δω φως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παω για enter.

Υπ' όψιν έχει πέσει αρβύλα ότι από βδομάδα (...; ) θ' ανεβάσουν τιμές στα σταθερά....Αν προλάβεις αύριο, πάνε αύριο.

• Like 1

9 ώρες πριν, foul είπε

Συμφωνώ, ότι δίνεται κίνητρο να γυρίσουν στο κυμαινόμενο όσοι έχουν ''νορμάλ'' καταναλώσεις, κίνητρο που ευνοεί τους εναλλακτικούς πάροχους, που δεν έχουν ανταγωνιστικά σταθερά (δευτερευόντως και την ΔΕΗ). Σίγουρα κερδισμένη δεν βγαίνει η ΔΕΗ όσο παραμένουμε στα σταθερά. Μπορεί να συμφέρει να γυρίσεις (στα ρητροπρογράμματα), θα χαλάς λιγότερα (λόγω επιδότησης), αλλά η ΔΕΗ (κι οι ενναλακτικοί) θα εισπράττει περισσότερα.   

Αυτό με την προϋπόθεση ότι οι επιδοτήσεις όχι μόνο θα συνεχίσουν να δίνονται αλλά και ότι θα είναι τόσο μεγάλες όσο αυτη του Απριλίου. 

Ποιος όμως είναι βεβαιος ότι αυτα θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες και δεν θα βρεθεί ξαφνικά χωρίς επιδότηση και με 24 μήνες δέσμευση σε ρητροπρογραμμα;

Έχω σήμερα ραντεβού σε κατάστημα για αλλαγή προμηθευτή σε myHome Enter (νωρίς το αποφάσισα... 🙄). Έχει κανείς κανένα pdf με την αίτηση που κάνεις εκεί μπας και γλιτώσω λίγο ή περισσότερο χρόνο έχοντάς την προσυμπληρωμένη τουλάχιστον με τα εύκολα;

27 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Αυτό με την προϋπόθεση ότι οι επιδοτήσεις όχι μόνο θα συνεχίσουν να δίνονται αλλά και ότι θα είναι τόσο μεγάλες όσο αυτη του Απριλίου. 

Ποιος όμως είναι βεβαιος ότι αυτα θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες και δεν θα βρεθεί ξαφνικά χωρίς επιδότηση και με 24 μήνες δέσμευση σε ρητροπρογραμμα;

Καλημερα... Για λιγο ακομα ειναι το μονο  σιγουρο οτι  θα συνεχιστουν.. Τωρα θα ειναι 3 -6 μηνες κανενας δεν μπορει να στο πει και να το  ξερει αυτο... Ειναι παρα πολλοι παραγοντες καυσιμα, πολεμοι κτλπ.. Εδω λενε θα τραβηξει ολο το ετος 2022...

• Like 1

14 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Για λιγο ακομα ειναι το μονο  σιγουρο οτι  θα συνεχιστουν.. Τωρα θα ειναι 3 -6 μηνες κανενας δεν μπορει να στο πει και να το  ξερει αυτο... Ειναι παρα πολλοι παραγοντες καυσιμα, πολεμοι κτλπ.. Εδω λενε θα τραβηξει ολο το ετος 2022...

Καλημέρα, προσωπικά δεν μπορώ να βασιζόμαι στα κέφια της εκάστοτε κυβέρνησης σχετικά με το πόση επιδότηση και για πόσο καιρό θα τη δίνει ειδικά όταν όπως σωστά λες αυτή η κατάσταση θα τραβήξει για μήνες. Ο καθένας βέβαια κάνει τις επιλογές του παίρνοντας το ρίσκο της επιδότησης ή επιλέγοντας την όποια σιγουριά του σταθερού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MSc CCDSP είπε

Έχω σήμερα ραντεβού σε κατάστημα για αλλαγή προμηθευτή σε myHome Enter (νωρίς το αποφάσισα... 🙄). Έχει κανείς κανένα pdf με την αίτηση που κάνεις εκεί μπας και γλιτώσω λίγο ή περισσότερο χρόνο έχοντάς την προσυμπληρωμένη τουλάχιστον με τα εύκολα;

Δεν συμπληρώνεις καμία αίτηση. θα έχεις όλα τα δικαιολογητικά μαζί σου τα οποία αναγράφουν τα στοιχεία σου.

Ο υπάλληλος τα ετοιμάζει όλα και εσύ μόνο υπογράφεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1

1 ώρα πριν, MSc CCDSP είπε

Τα στοιχεία τα συμπληρώνει ο υπάλληλος σε υπολογιστή, αίτηση δεν υπάρχει, τη σύμβαση εκτυπώνει και το μόνο που χρειάζεται είναι η υπογραφή σου.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...