Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, messinia3 είπε

αν για κάποιο συστημικο λάθος βρεθείς και στο παλιό myhome online άναψε λαμπάδα...🤣🤣

Οντως αν γινει κατι τετοιο(που δεν νομιζω) θα προκειται για θαυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, sport_billys είπε

Οπως και να εχει θα ενημερωσω

Μην παρεις ομως κανενα τηλεφωνο η στειλεις κανενα μηνυμα για να ρωτησεις γιατι το προγραμμα σου δεν ειναι 12μηνο συμφωνα με την ημερομηνια ληξης.

Αστο ετσι οπως ειναι απλα να εχεις τον νου σου για τυχον ειδοποιησεις στον λογαριασμο σου.Για αλλαγες πιο πολυ.

• Like 2

7 λεπτά πριν, kostas314 είπε

Ρωταω γιατι εκανα και αιτημα αποχωρησης απο τον αλλο παροχο λογω μεταβολης ορων συμβασης και ετσι πως παει το πραγμα φοβαμαι μην μεινω χωρις ρευμα.

γιαυτό λέμε ποτέ καταγγελία σύμβασης ,

άσε σημείωμα στο ρολόι σου με μεγάλα γράμματα οτι έχει γίνει αίτηση αλλαγής σε άλλο πάροχο

8 λεπτά πριν, kostas314 είπε

Εκανα αιτημα για το προγραμμα enter+ πριν απο ενα μηνα και μια μερα.

Το εκανα ονλαιν.

Ακομα περιμενω ειναι φυσιλογικός χρονος αναμονης;

και γιαυτό λέμε να πας σε κατάστημα να υπογράψεις (το απλό enter μιας και τέλεος τα 50€ δώρο του enter+)

μπορείς να στείλεις παράπονο (στα χρήσιμα έγγραφα στο site) στη ΔΕΗ μιας και υποχρεούται είτε να την έχει ολοκληρώσει ή να την έχει απορρίψει την αίτηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, GimiDaTa είπε

home enter+ με υπογραφή 28.01.2022 και μετρήθηκε με το νέο τιμολόγιο (Δεν είναι δικός μου λογαριασμός θα δω αύριο το συμβόλαιο) επίσης το ΥΚΩ γιατί δεν γράφει πως υπολογίζετε; 

Καταγραφή.PNG

Καταγραφή1.PNG

O λογαριασμός φαίνεται να είναι για 56 ημέρες (από Ρυθμ. Χρεώσεις: Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε). Η απορία που προκύπτει, είναι η -μικρή- διαφορά στο πάγιο. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν 56/60 x 5,5 = 5,1333 €  (50% έκπτωση) κι όχι 5,60.
https://www.rae.gr/times-kai-xreoseis/

Συγκεκριμένα, από 03.12.2019 και εφεξής, ισχύουν οι χρεώσεις του παρακάτω πίνακα για τους οικιακούς καταναλωτές:

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)

Οικιακής χρήσης (χαμηλής τάσης) Καταναλώσεις Ημέρας

Μοναδιαία χρέωση σε €/MWh

0-1600 KWh/τετραμηνία

6,90

1601-2000 KWh/τετραμηνία

50

2001-ΑΝΩ KWh/τετραμηνία

85

Οικιακής χρήσης (χαμηλής τάσης) Καταναλώσεις Νύχτας

Μοναδιαία χρέωση σε €/MWh

0-1600 KWh/τετραμηνία

6,90

1601-2000 KWh/τετραμηνία

15

2001-ΑΝΩ KWh/τετραμηνία

30

Αν ισχύουν οι 56 ημέρες με τους δικούς μου, πρόχειρους υπολογισμούς, βγαίνει ...
1600 x 56/120 = 747 x 6,90/1000 = 5,12
400 x 56/120 = 187 x 50/1000 = 9,35€
1597 - (747+187) = 663 x 85/1000 = 56,35€

Νυκτερινό:
191 x 6.90/1000 = 1,32

Σούμα: 5,12+9,35+56,35+1,32 = 72,14 €   ΥΚΩ

(Η διαφορά 72,21 με 72,14 χάθηκε στην μετάφραση στρογγυλοποίηση τη δικιά μου κι όχι φυσικά από τον αλγόριθμο της ΔΕΗ). Τα λάθη γίνονται στις μετρήσεις κι ακόμη χειρότερα, αν δεν πάρουν καθόλου μέτρηση (που θα στην φορτώσουν στον επόμενο εκκαθαριστικό).

Όταν υπερβείς τις 2000Kwh το 4μηνο, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι Ρ.Χ. και στην περίπτωση την συγκεκριμένη, έχουν υπερβεί και τις 3200Kwh (Κ.Τ.) και 400Kwh (Ν.Τ.)
(1597+191) x120/56 = 3831Kwh συνολικά, αν αναγάγουμε στο 4μηνο, τις ημέρες χρέωσης.

Στις 1/4/2022 στις 7:59 ΜΜ, Donmitsos10 είπε

Καλησπέρα σε ολους. Ξεκινησα με home enter, πηρα εναντι για ιανουαριο και φεβρουαριο. Καπάκια αλλαζω μετρητη σε ηλεκτρονικο-νυχτερινο μετα απο αιτηση μου στον δεδδηε. Σημερα μου ηρθε ενας λογαριασμος και πραγματικα δεν βγαζω ακρη. δεν καταλαβαινω αν ειναι εκαθαριστικος. Δεν καταλαβαινω αν εχουν αφαιρεσει σωστα το εναντι. Δεν καταλαβαινω γιατι αλλες kwh εχουν μετρησει και αλλες εχουν στις χρεωσεις. Πηρα τηλεφωνο αλλα ολοι ειναι κατειλλημενοι. Επειδη δεν θελω να εκτεθω, δειτε και πειτε μου αν δεν βλεπω κατι καλα η κατι σκεφτομαι λαθος.

Nα σημειωσω επισης οτι ο καινουριος μετρητης εγκατασταθηκε 18/2 και οι μετρησεις που βλεπω σημερα ειναι 260 συνολικες, 187 ημερας και 73 νυχτας.

Παραθετω ολους τους λογαριασμουςιανουαριος_compressed.pdfφεβρουαριος_compressed.pdfαπριλιος_compressed.pdf

Δοκίμασε στο 2112110770 αλλά πιστεύω αν κάνεις υπομονή, στο εκκαθαριστικό θα γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις και τότε θα βγάλεις κι εσύ άκρη.

Επεξ/σία από foul
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas314 είπε

Εκανα αιτημα για το προγραμμα enter+ πριν απο ενα μηνα και μια μερα.

Το εκανα ονλαιν.

Ακομα περιμενω ειναι φυσιλογικός χρονος αναμονης;

Ρωταω γιατι εκανα και αιτημα αποχωρησης απο τον αλλο παροχο λογω μεταβολης ορων συμβασης και ετσι πως παει το πραγμα φοβαμαι μην μεινω χωρις ρευμα.

...όχι, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό που κάθεσαι και περιμένεις ένα μήνα και μια μέρα και δεν έχεις αρπάξει ένα ρόπαλο να κατέβεις στο τοπικό κατάστημα να τα κάνεις όλα καινούρια...

Ρε σεις, τί μιθριδατισμό έχουμε φάει πχια.

Βάλε το χαρτί που 'σου πε ο korakios, τονίζοντας ακριβώς την μαμακία που (όπως την είπες και σ' εμάς) έκανες. Άσε κι ένα τηλέφωνο να σε πάρουν (πιο πολύ για "ψαρωτικό λόγο" είναι : σου λέει "δε μαν μηνς μπίζνες". Άμα γράψεις και με αίμα "ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ, ΝΑ, ΕΤΣΙ", τους έχεις με το πλευρό σου).

Και προς θεού, ΠΑΝΕ στο κατάστημα και κάνε χαμούλη. Έστω και χωρίς ρόπαλο. Όχι ότι φταίνε ΑΥΤΟΙ, αλλά κινητοποίησέ τους να κάνουν κάτι.

Επεξ/σία από washcloud

Παρόλο που διάβασα καμιά 30αριά από τις τελευταίες σελίδες του topic, δεν βρήκα απάντηση στην απορία μου. Σόρρυ προκαταβολικά αν υπάρχει κάπου και δεν την πήρε το μάτι μου. Είμαι κανά χρόνο στην elpedison και με έχει τερματίσει με τα 300άρια και 400άρια που πληρώνω και έχω αποφασίσει να πάω στη ΔΕΗ. Καταναλώνω περίπου 600kwh/μήνα ΜΟ και έχω αντλία ψύξης-θερμότητας για θέρμανση. Επίσης έχω ΚΟΤ. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που με συμφέρει συγκεκριμένα? Από κάποιες αναρτήσεις που διάβασα πιο πίσω, κατάλαβα ότι για τόσες kwh δεν με συμφέρει πρόγραμμα με σταθερή τιμή kwh?

4 λεπτά πριν, itGamer19 είπε

Παρόλο που διάβασα καμιά 30αριά από τις τελευταίες σελίδες του topic, δεν βρήκα απάντηση στην απορία μου. Σόρρυ προκαταβολικά αν υπάρχει κάπου και δεν την πήρε το μάτι μου. Είμαι κανά χρόνο στην elpedison και με έχει τερματίσει με τα 300άρια και 400άρια που πληρώνω και έχω αποφασίσει να πάω στη ΔΕΗ. Καταναλώνω περίπου 600kwh/μήνα ΜΟ και έχω αντλία ψύξης-θερμότητας για θέρμανση. Επίσης έχω ΚΟΤ. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που με συμφέρει συγκεκριμένα? Από κάποιες αναρτήσεις που διάβασα πιο πίσω, κατάλαβα ότι για τόσες kwh δεν με συμφέρει πρόγραμμα με σταθερή τιμή kwh?

Δεν νομιζω να διαβασες τιποτα για να κανεις τετοιες ερωτησεις.Αν διαβαζες εστω και 2 σελιδες το πολυ 3 θα επαιρνες την απαντηση σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, itGamer19 είπε

...αντιθέτως, με 600kWh/μήνα (βασικά με αντλία...) πας καρφί για σταθερό ΔΕΗ.

Ιδανικά πας σε κατάστημα (όχι econtract) και υπογράφεις για Έντερ. Κι αν δεν έχεις νυχτερινό, αιτήσου στον ΔΕΔΔΗΕ.

Επεξ/σία από washcloud

4 λεπτά πριν, washcloud είπε

...αντιθέτως, με 600kWh/μήνα (βασικά με αντλία...) πας καρφί για σταθερό ΔΕΗ.

Ιδανικά πας σε κατάστημα (όχι econtract) και υπογράφεις για Έντερ. Κι αν δεν έχεις νυχτερινό, αιτήσου στον ΔΕΔΔΗΕ.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, itGamer19 είπε

600kwh/μήνα ΜΟ

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59157922

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59135570

Από 400Kwh/μήνα και πάνω (και δεν είσαι ΚΟΤ) πας σε σταθερό, για 600Κwh/μήνα είσαι, δεν είσαι στο ΚΟΤ (θα το χάσεις ούτως ή άλλως) ασυζητητί μόνο σταθερό με νυκτερινό τιμολόγιο και εννοείται μόνο ΔΕΗ (τουλάχιστον στην παρούσα φάση). 

Επεξ/σία από foul
  • Like 1

Καλημέρα!

Έκανα αίτηση για το myhome online και μου έστειλαν μια σύμβαση που γράφει ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν-Οικιακο Τιμολογιο.

Τους παίρνω τηλέφωνο να μου την αλλάξουν ή είμαστε οκ?

Θυμάμαι κάτι είχα διαβάσει στο forum σχετικά αλλά δε μπορώ να το βρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, d300s είπε

Καλημέρα!

Έκανα αίτηση για το myhome online και μου έστειλαν μια σύμβαση που γράφει ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν-Οικιακο Τιμολογιο.

Τους παίρνω τηλέφωνο να μου την αλλάξουν ή είμαστε οκ?

Θυμάμαι κάτι είχα διαβάσει στο forum σχετικά αλλά δε μπορώ να το βρω...

Αιτηση για γ1 έκανες ? Όχι, αν υπογράψεις θα μπεις σε πρόγραμμα με ρήτρα και δε θα φταιει η ΔΕΗ γιατί σε αντίθεση με αυτά που λέγονται την τελική ευθύνη την έχει αυτός που φδισβασε και υπέγραψε 

Επεξ/σία από dimostr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα... με εχουν ζωσει τα φιδια

μπηκα στο myhome online enter+ με το που μετακομισα τελος Νοεμβρη 2021... (για 12μηνες)

ο υπαλληλος μου ειπε ασε να ερθει ο πρωτος λογαριασμος και μετα αν δεις οτι σε συνφερει μπες στο ΚΟΤ χωρις κυρωσεις στην τιμη που ισχυε τοτε

οι λογαριασμοι κανονικα (χωρις εκπληξεις)

πριν μιαμιση εβδομαδα μπηκα στο ΚΟΤ (1800/4μηνο που ειναι αρκετες)

εχτες με πειρανε τηλεφωνο απο την δεη για να κλειδωσω το ΚΟΤ με σταθερη τιμη... τους ειπα οτι ειμαι στο myhome online enter+ και μου λενε οτι δεν ισχυει γιατι μπηκα στο ΚΟΤ

α) τι κανω!;;;;

β) σημαινει οτι θα πληρωνω ρυτρα σπασιματος του συμβολαιου;;;;;

βοηθηστε παρακαλω!!!

Επεξ/σία από GKPGR
  • Confused 1

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αιτηση για γ1 έκανες ? Όχι, αν υπογράψεις θα μπεις σε πρόγραμμα με ρήτρα και δε θα φταιει η ΔΕΗ 

Για myhome online έκανα...έχω και το αποδεικτικό απο το ηλεκτρονικό αίτημα που έκανα μέσω ebill...

Οπότε τηλέφωνο και απαιτώ να μου στείλουν νέα σύμβαση, έτσι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...