Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Πως μπορώ να κατεβάσω το excel; Δεν με αφήνει και μπορώ να το δω μόνο σε προβολή.

Θέλω να κάνω μια εξυπηρέτηση σε συγγενικό μου πρόσωπο (boomer θείο στον οποίο δεν μπορώ να βάλω Online διότι δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα από διαδικτυακά) το οποίο έχει στις 60 ημέρες 360 ημερήσιες και 2700 νυχτερινές (βάζει θερμοσυσσωρευτών το βράδυ).

Δεν θέλει να φύγει από τη ΔΕΗ οπότε θα κοιτάξω μόνο για Enter ή Online.

...από το μενού "αρχείο", επιλέγεις "λήψη".

- - -

Πολύ καλά κάνει και δεν θέλει να φύγει από ΔΕΗ. Είναι πλέον (με εξαιρέσεις κατά περίπτωση), "το ασφαλέστερο μέρος". Και άσε το "Online", είναι μπελάς : καλύτερα Εντερ (αν δεν έχει ήδη ebill account, φτιάξε του και ενεργοποίησέ το από εκεί. Αν τυχόν δεν το έχει διαθέσιμο - παίζει σε κάποιους τελευταία - θα πρέπει να τον πας σε κατάστημα ΔΕΗ για υπογραφές, ή να σου κάνει εξουσιοδότηση να πας εσύ. Για ραντεβού δες την σχετική φόρμα στο σάιτ ΔΕΗ).

Υπ' όψιν ότι σε λίγο θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τους Θ/Σ, και εξαρτάται από την κατανάλωση που θα έχει άνοιξη/καλοκαίρι/φθινόπωρο, εάν θα τον συμφέρει. Ζήτα να δεις λογαριασμούς ολόκληρου έτους (3 εκκαθαριστικούς δηλαδή) και εάν έχει, πες, μέχρι 200 kWh/ΜΗΝΑ ως μέσο όρο ΕΤΟΥΣ, το ξανασυζητάμε. Και πιο συγκεκριμένα, αν από τις 3.000 κιλοβατώρες (σύνολο) το χειμώνα, πέφτει ξαφνικά στις, πες 100-150 τον μήνα, σηκώνει κουβέντα εάν τον συμφέρει να πάει από ΤΩΡΑ στο Εντερ (βέβαια με τόσο λίγη πιθανή κατανάλωση, "δεν θα του φανεί" κι όλας η διαφορά).

Από την άλλη, είναι ρίσκο να το αφήσει για τον άλλο Οκτώβρη - Νοέμβρη ξερωγώ, διότι ποιος ξέρει σε τί τιμές θα είναι τότε τα σταθερά της ΔΕΗ (λογικά θα έχουν ανέβει αρκετά) και θα χάσει πολλά τον χειμώνα (σε σχέση με το να έχει τότε τις σημερινές τιμές των σταθερών, αρκεί να κάνει βε΄βαια τώρα την μετάβαση)...Αν δεν ζορίζεται τρελά οικονομικά, το καλύτερο είναι να περάσει στο σταθερό από τώρα, κι ας - τυχόν - πληρώνει παραπάνω το καλοκαίρι. Και λέω "τυχόν", γιατί πολλά μπορεί να γίνουν, πχ να σταματήσουν οι επιδοτήσεις ή να μειωθούν έστω και από την αντίθετη ν' ανέβει η χοντρική...

(...ο λόγος που "στα μπερδεύω τόσο πολύ", είναι γιατί ο πρώτος εκκαθαριστικός, μέσα στο καλοκαίρι, θα του είναι στην ουσία πιο πάνω από ότι πέρσι, και να μη νομίσει ότι "τον έκαψες"...: άρα θα του πεις, ότι στην ουσία αν μεταβεί τώρα, θα έχει το μεγάλο κέρδος τον επόμενο χειμώνα, κι όχι άμεσα....)

--- - - --- -

Επίσης αν τυχόν μιλάμε για συνταξιούχο, μπορεί και να δικαιούται ΚΟΤ (Κοινωνικό Τιμολόγιο). Υπάρχει σχετικό θρεντ για περαιτέρω (και γενικά γκούγλαρε για προϋποθέσεις ή πες του να ρωτήσει τον λογιστή του που ΞΕΡΕΙ τα εισοδηματικά/περιουσιακά του). Σε συνδυασμό με το νυχτερινό που ήδη έχει, θα έχει μεγάλη έκπτωση. Και να του πεις να μην αφήνει να λήξει λογαριασμός, γιατί θα χάνει το 5% έκπτωσης (που ειδικά με την κατανάλωση του χειμώνα θα είναι σημαντικό σαν ποσό).

39 λεπτά πριν, 731001 είπε

Τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ είναι όντως σταθερά;

Σταθερότατα είναι : για ένα έτος (το λιγότερο), 0,17 - ΕΚΤΟΣ κι αν σε κάποια φάση αλλάξει πολιτική η ΔΕΗ και ασκήσει το δικαίωμά της να κάνει αυξήσεις ή και να σε περάσει στο Γ1 (με "ρήτρα αναπροσαρμογής"). Παρά τα διάφορα μούφα δημοσιεύματα του τελευταίου καιρού όμως από κάποια σάιτ, όχι μόνο δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα (ενώ όλοι οι άλλοι πα΄ροχοι το έχουν κάνει), αλλά έβγαλε πρόσφατα και μια επίσημη ανακοίνωση ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο από μεριάς της (και δεν προτίθεται να το κάνει, παρ' ό,τι το δικαίωμα, όπως είπα, το ΕΧΕΙ).

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το φορουμ,οπότε καλώς σας βρήκα για αρχή. Ελπίζω να γράφω στο σωστο τοπικ καθώς έχω πανικοβληθεί διαβάζοντας τις υπέρογκες χρεώσεις που θα πάρει η ηλεκτρική ενέργεια σε διάφορους παρόχους.Είμαι συνδρομητής της volterra και αποφάσισα να μεταβω πάλι στη ΔΕΗ.Από πλευράς κατανάλωσης ο τελευταιος μου εκκαθαριστικός ήταν ο επισυναπτόμενος.Έχετε να μου προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΗ ή  να πάω στην τύχη (είμαι μεταξυ my homeOnline και myHome Enter+).Τί λέτε;   

Υ.Γ Ευχαριστώ τον oykas2001 για την βοήθεια!!

Επεξ/σία από nixdorfius

1 ώρα πριν, sport_billys είπε

Σήμερα είδα μέσα από το ebill ότι την αίτηση που έκανα μέσα από το ebill για το myhome online άρχισε να ισχύει από την ημερομηνία αίτησης και τα επόμενα 2 χρόνια δηλαδή 2/4/2024.

Για 1 χρόνο δεν είναι η δέσμευση

Screenshot 2022-04-05 at 13-40-24 Οι λογαριασμοί μου.png

Απο σήμερα φαίνεται και το δικό μου στο ebill αλλά αναφέρει ότι είναι υπό εξέταση. 

image.png.e899c81c02fb69c08f9666bfde04ae00.png

Το λάθος που προφανώς δεν έχουν διορθώσει είναι αυτό που αναφέρουν παραπάνω με μπλε.

Η προωθητική 30€ ισχύει μέχρι 28/02/2022.

ενώ στο site το έχουν ανανεώσει μέχρι 30/04/2022

image.png.ad0a44700a776a5edb3dc502b568a15e.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Kevin2003 είπε

Τη συμφέρει κοινωνικό τιμολόγιο ή το myhome on-line;

Το ΚΟΤ είναι έκπτωση (στους δικαιούχους του) που μπαίνει στο πρόγραμμα ρεύματος που έχεις. Απλά κάποια προγράμματα δεν δέχονται ΚΟΤ. Κι επειδή υπάρχει μια περίπτωση το Ονλάιν από 3/12/21 να μην δέχεται ΚΟΤ (πιο πριν δεχόταν), καλύτερα το Έντερ που το δέχεται 100%.

Αν έχεις ΚΟΤ και θες να μπεις σε σταθερό ΔΕΗ, καλύτερα επίλεξε Εντερ λοιπόν.

Αν από την άλλη είσαι ήδη στο Ονλάιν πριν από τις 3/12/21 και αναρωτιέσαι αν μπορείς να βάλεις ΚΟΤ, ναι μπορείς. Αν έχεις μπει στο Ονλάιν από 3/12/21 και μετά, υπάρχει η (μικρή, ίσως απειροελάχιστη) περίπτωση να σε "πετάξει" από το Ονλάιν, το σύστημα της ΔΕΗ, και να σε βάλει στο Γ1 (που έχει "ρήτρα αναπροσαρμογής"). Κάπου εδώ θα αναρωτηθείς "ε να ρωτήσω τη ΔΕΗ τί ισχύει". Αν το κάνεις, θα πάρεις αντικρουόμενες απαντήσεις πιθανώς (αν ρωτήσεις 3-4 διαφορετικούς) και δυστυχώς στο σάιτ δεν το αποσαφηνίζει.

Επεξ/σία από washcloud

Δεν έχω ούτε ΚΟΤ ούτε on-line.. ποίο από τα δύο προτείνετε;;

3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

To κοινωνικο τιμολογιο δεν ειναι προγραμμα για να το συγκρινεις με το myhome online ωστε να δεις τι σε συμφερει.

Διαβασε πρωτα τι ειναι το κοινωνικο τιμολογιο και μετα επανερχεσαι για τα υπολοιπα.

Ναι αλλά ποίο είναι ποίο οικονομικό

18 λεπτά πριν, washcloud είπε

Το ΚΟΤ είναι έκπτωση (στους δικαιούχους του) που μπαίνει στο πρόγραμμα ρεύματος που έχεις. Απλά κάποια προγράμματα δεν δέχονται ΚΟΤ. Κι επειδή υπάρχει μια περίπτωση το Ονλάιν από 3/12/21 να μην δέχεται ΚΟΤ (πιο πριν δεχόταν), καλύτερα το Έντερ που το δέχεται 100%.

Αν έχεις ΚΟΤ και θες να μπεις σε σταθερό ΔΕΗ, καλύτερα επίλεξε Εντερ λοιπόν.

Αν από την άλλη είσαι ήδη στο Ονλάιν πριν από τις 3/12/21 και αναρωτιέσαι αν μπορείς να βάλεις ΚΟΤ, ναι μπορείς. Αν έχεις μπει στο Ονλάιν από 3/12/21 και μετά, υπάρχει η (μικρή, ίσως απειροελάχιστη) περίπτωση να σε "πετάξει" από το Ονλάιν, το σύστημα της ΔΕΗ, και να σε βάλει στο Γ1 (που έχει "ρήτρα αναπροσαρμογής"). Κάπου εδώ θα αναρωτηθείς "ε να ρωτήσω τη ΔΕΗ τί ισχύει". Αν το κάνεις, θα πάρεις αντικρουόμενες απαντήσεις πιθανώς (αν ρωτήσεις 3-4 διαφορετικούς) και δυστυχώς στο σάιτ δεν το αποσαφηνίζει.

Δεν έχω ούτε ΚΟΤ ούτε on-line.. ποίο από τα δύο προτείνετε;;

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...από το μενού "αρχείο", επιλέγεις "λήψη".

- - -

Πολύ καλά κάνει και δεν θέλει να φύγει από ΔΕΗ. Είναι πλέον (με εξαιρέσεις κατά περίπτωση), "το ασφαλέστερο μέρος". Και άσε το "Online", είναι μπελάς : καλύτερα Εντερ (αν δεν έχει ήδη ebill account, φτιάξε του και ενεργοποίησέ το από εκεί. Αν τυχόν δεν το έχει διαθέσιμο - παίζει σε κάποιους τελευταία - θα πρέπει να τον πας σε κατάστημα ΔΕΗ για υπογραφές, ή να σου κάνει εξουσιοδότηση να πας εσύ. Για ραντεβού δες την σχετική φόρμα στο σάιτ ΔΕΗ).

Υπ' όψιν ότι σε λίγο θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τους Θ/Σ, και εξαρτάται από την κατανάλωση που θα έχει άνοιξη/καλοκαίρι/φθινόπωρο, εάν θα τον συμφέρει. Ζήτα να δεις λογαριασμούς ολόκληρου έτους (3 εκκαθαριστικούς δηλαδή) και εάν έχει, πες, μέχρι 200 kWh/ΜΗΝΑ ως μέσο όρο ΕΤΟΥΣ, το ξανασυζητάμε. Και πιο συγκεκριμένα, αν από τις 3.000 κιλοβατώρες (σύνολο) το χειμώνα, πέφτει ξαφνικά στις, πες 100-150 τον μήνα, σηκώνει κουβέντα εάν τον συμφέρει να πάει από ΤΩΡΑ στο Εντερ (βέβαια με τόσο λίγη πιθανή κατανάλωση, "δεν θα του φανεί" κι όλας η διαφορά).

Από την άλλη, είναι ρίσκο να το αφήσει για τον άλλο Οκτώβρη - Νοέμβρη ξερωγώ, διότι ποιος ξέρει σε τί τιμές θα είναι τότε τα σταθερά της ΔΕΗ (λογικά θα έχουν ανέβει αρκετά) και θα χάσει πολλά τον χειμώνα (σε σχέση με το να έχει τότε τις σημερινές τιμές των σταθερών, αρκεί να κάνει βε΄βαια τώρα την μετάβαση)...Αν δεν ζορίζεται τρελά οικονομικά, το καλύτερο είναι να περάσει στο σταθερό από τώρα, κι ας - τυχόν - πληρώνει παραπάνω το καλοκαίρι. Και λέω "τυχόν", γιατί πολλά μπορεί να γίνουν, πχ να σταματήσουν οι επιδοτήσεις ή να μειωθούν έστω και από την αντίθετη ν' ανέβει η χοντρική...

(...ο λόγος που "στα μπερδεύω τόσο πολύ", είναι γιατί ο πρώτος εκκαθαριστικός, μέσα στο καλοκαίρι, θα του είναι στην ουσία πιο πάνω από ότι πέρσι, και να μη νομίσει ότι "τον έκαψες"...: άρα θα του πεις, ότι στην ουσία αν μεταβεί τώρα, θα έχει το μεγάλο κέρδος τον επόμενο χειμώνα, κι όχι άμεσα....)

--- - - --- -

Επίσης αν τυχόν μιλάμε για συνταξιούχο, μπορεί και να δικαιούται ΚΟΤ (Κοινωνικό Τιμολόγιο). Υπάρχει σχετικό θρεντ για περαιτέρω (και γενικά γκούγλαρε για προϋποθέσεις ή πες του να ρωτήσει τον λογιστή του που ΞΕΡΕΙ τα εισοδηματικά/περιουσιακά του). Σε συνδυασμό με το νυχτερινό που ήδη έχει, θα έχει μεγάλη έκπτωση. Και να του πεις να μην αφήνει να λήξει λογαριασμός, γιατί θα χάνει το 5% έκπτωσης (που ειδικά με την κατανάλωση του χειμώνα θα είναι σημαντικό σαν ποσό).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την εκτενέστατη απάντηση. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

2 ώρες πριν, olddognewtricks είπε

Ως boomer και εγώ, επίσης με μεγάλες καταναλώσεις, σε ενημερώνω ότι έβαλα Enter.  Κυρίως επειδή δεν ξέρω αν θα μπορώ πάντα να πληρώσω εντός προθεσμίας και το Online σε πετάει έξω αλλιώς (στις 3 φορές). Τα σκεφτόμαστε και αυτά εμείς οι γέροι, έχουμε δει πολλά...

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

14 λεπτά πριν, nixdorfius είπε

Καλημέρα πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το φορουμ,οπότε καλώς σας βρήκα για αρχή. Ελπίζω να γράφω στο σωστο τοπικ καθώς έχω πανικοβληθεί διαβάζοντας τις υπέρογκες χρεώσεις που θα πάρει η ηλεκτρική ενέργεια σε διάφορους παρόχους.Είμαι συνδρομητής της volterra και αποφάσισα να μεταβω πάλι στη ΔΕΗ.Από πλευράς κατανάλωσης ο τελευταιος μου εκκαθαριστικός ήταν ο επισυναπτόμενος.Έχετε να μου προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΗ ή  να πάω στην τύχη (είμαι μεταξυ my homeOnline και myHome Enter+).Τί λέτε;Ευχαριστώ!!

Eκκαθαρ.pdf 851 kB · 1 download

Σου ήρθε γράμμα (όπως σε πολλούς τις τελευταίες μέρες) που λέει ότι σταματάνε το σταθερό πρόγραμμα που είσαι τώρα και σε βάζουν σε πρόγραμμα κυμαινόμενης τιμής (δηλαδή με "ρήτρα αναπροσαρμογής"); Ή από μόνος αποφάσισες να φύγεις; (Επίσης, από πότε είσαι σε αυτό το πρόγραμμα; )

Στο ρωτάω επειδή με τις τιμές που έχεις, και αν δεν είναι ν' αλλάξουν, σε συμφέρει πολύ περισσότερο να παραμείνεις (μέχρι ίσως να στο αλλάξουν κι εσένα που λέγαμε...), αντί να μεταβείς σε σταθερό της ΔΕΗ . 

Από την άλλη, το 0,17 που (πρακτικά) είναι τα σταθερά της ΔΕΗ, ποιός ξέρει μέχρι πότε θα είναι διαθέσιμο (μπορεί από Μάη, ή και νωρίτερα, να πάει πχ στα 0,25...) για νέα συμβόλαια, με τις τρέχουσες τιμές. Άρα μένοντας στης Βολτέρα με 0,11, θα "κερδίζεις", αλλά αν αλλάξει αυτή (ή και εξαγοραστεί, όπως συζητιέται ήδη από Νοέμβρη, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουμε όσοι είμαστε Βολτέρα σε κυμαινόμενο του νέου παρόχου), μπορεί τότε να λες "γιατί δεν έφυγα νωρίτερα"......

Αν θες λοιπόν "εξασφαλιση" για τους επόμενους 12 μήνες, πας σε σταθερό ΔΕΗ* από τώρα - αλλιώς παίζεις ζαριά και περιμένεις εξελίξεις......

* Το Έντερ το απλό είναι λίγο πιο φθηνό λόγω παγίου από το Εντερ+ (3€ vs 4 και κάτι), εκτός κι αν νομίζεις ότι τα "δώρα" με τις επισκέψεις τεχνικών του "+" θα σου φανούν χρήσιμα (θέλουν όμως "προσοχή", μη τυχόν και τελικά σου βγουν ακριβότερα απ' το να καλέσεις κάποιον δικό σου, που ίσως θα έχει άλλη τιμολόγηση...). Επίσης και τα 2 Εντερ θέλουν 100€ εγγύηση (την οποία πάντως, ΑΝ βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης, θα σου επιστραφεί, ως πίστωση στον 1ο λογαριασμό).

Το Ονλάιν έχει το καλό που δεν έχει εγγύηση, και είναι κατά-τί πιο φθηνό από τα Εντερ (κα'να 40άρι τον χρόνο βγαίνει), ΑΛΛΑ θέλει οπωσδήποτε πάγια εντολή και μηνιαίο ("ηλεκτρονικό") λογαριασμό.

Επίσης αν πεις να το τρενάρεις και να μην κάνεις άμεσα την μετάβαση, αν πχ πεις να το κάνεις λίγο πριν το τέλος του μήνα, να ξέρεις ότι καλύτερα θα είναι να πας σε κατάστημα για υπογραφές (όπου μπορείς να επιλέξεις μόνο μεταξύ των 2 Εντερ), γιατί ενδέχεται μέσω ιντερνετ (econtract) να καθυστερήσει η μετάβαση (και μέχρι και να παρουσιαστούν προβλήματα, όπως πχ να σε βάλουν,,,σε λάθος πρόγραμμα. Γι' αυτό, αν το κάνεις έτσι, να προσέξεις καλά τί θα λένε τα χαρτιά του συμβολείου που θα σου έρθει. ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα "γλυτώνεις", αν πας σε κατάστημα για κάποιο από τα Εντερ).

22 λεπτά πριν, Kevin2003 είπε

Ναι αλλά ποίο είναι ποίο οικονομικό

Δεν έχω ούτε ΚΟΤ ούτε on-line.. ποίο από τα δύο προτείνετε;;

...τώρα που το ξανασκέφτομαι,,,,,,μάλλον για το Zero της Watt & Volt σε κόβω εσένα...Θα περάσετε μούρλια και οι δυο σας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Καλησπέρα.Πρωτος εκκαθαριστικος για my home enter συμβόλαιο Νοέμβριου.καμμια ΈκπτωσηΤΕΜ,πέρα από 6.20€,με 1386 κιλοβάτωρες.Ειναι φυσιολογικό;στον προηγούμενο έναντι είχα τρεις εκπτώσεις ΤΕΜ.

Spoiler

IMG_20220405_161150.jpg

Επεξ/σία από Rattlehead

Ηρθε στον πατερα μου ο πρωτος λογαριασμος της Δεη μετα την αλλαγη απο Εφα μεσω e-contract τηλεφωνικα! Το προγραμμα κανονικα στο enter  οπως υπεγραψε, καμια χρεωση εγγυησης (οπως με ειχαν επιβεβαιωσει τ/φ), οπως και καμια ειδοποιηση για ΥΔΕ!! Το επισημαινω γιατι γραφετε για διαφορα περιεργα με τα e contract σε πανε πρωτα στο Γ1 κτλ δεν ξερω ισως να ημασταν τυχεροι, παντως ολα καλα!! Επομενο βημα η παγια εντολη! Βεβαια κραταω μια επιφυλαξη για την ΥΔΕ γιατι μπορει να τη ζητησουν αργοτερα..  

18 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την εκτενέστατη απάντηση. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

Να 'σαι κι εσύ καλά. Εν τω μεταξύ, δες λίγο στον εκκαθαριστικό του αν ΠΑΙΡΝΕΙ την κρατική επιδότηση για το ρεύμα που έχει μπει απ' το φθινόπωρο (αναφέρεται ως "πίστωση ΤΕΜ" με ποσά με αρνητικό πρόσημο). Το λέω επειδή από Γενάρη, δίνεται μόνο σε όσους έχουν δηλωμένο το σπίτι ως κύρια κατοικία τους, στην φορολογική δήλωση. Αν τυχόν ΔΕΝ την παίρνει πλέον, είτε πρέπει να πάει οπωσδήποτε στο Εντερ που λέγαμε, είτε τώρα που άνοιξαν οι δηλώσεις, να δηλώσει το σπίτι ως κύρια κατοικία (εάν φυσικά γίνεται να το κάνει - εννοώ δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να μην το κάνει). Δεν έχει δε σημασία αν είναι δικό του ή νοικιάζει - αρκεί να είναι δηλωμένο ως η κύρια κατοικία του...Επίσης, αν τυχόν δηλώνει ως φιλοξενούμενος κάπου, πάλι δεν παίρνει επιδότηση (σε αυτήν την περιπτωση βέβαια η παροχή μπορεί ήδη να επιδοτείται, καθώς θα είναι σε άλλο όνομα λογικά, "δηλωμένη ως κύρια κατοικία κτκτλ..."). Γενικά δες τον συγκεκριμένο λογαριασμό τί λέει (ξαναλέω, να είναι εκκαθαριστικός και να περιλαμβάνει στην περίοδο κατανάλωσης, τουλάχιστον τον Γενάρη, για να βγάλουμε συμπέρασμα. Κι αν δεν μπορείς να βγάλεις εσύ, ανέβασέ τον εδώ να δούμε - να πούμε. ΟΛΟΚΛΗΡΟ, με σβησμένα τα προσωπικά στοιχεία).

6 λεπτά πριν, Rattlehead είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Καλησπέρα.Πρωτος εκκαθαριστικος για my home enter συμβόλαιο Νοέμβριου.καμμια ΈκπτωσηΤΕΜ,πέρα από 6.20€,με 1386 κιλοβάτωρες.Ειναι φυσιολογικό;στον προηγούμενο έναντι είχα τρεις εκπτώσεις ΤΕΜ.

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20220405_161150.jpg

Από 1/1/22 έχουν σταματήσει να επιδοτούνται τα σταθερά.

• Like 1

4 λεπτά πριν, washcloud είπε

Σου ήρθε γράμμα (όπως σε πολλούς τις τελευταίες μέρες) που λέει ότι σταματάνε το σταθερό πρόγραμμα που είσαι τώρα και σε βάζουν σε πρόγραμμα κυμαινόμενης τιμής (δηλαδή με "ρήτρα αναπροσαρμογής"); Ή από μόνος αποφάσισες να φύγεις; (Επίσης, από πότε είσαι σε αυτό το πρόγραμμα; )

Στο ρωτάω επειδή με τις τιμές που έχεις, και αν δεν είναι ν' αλλάξουν, σε συμφέρει πολύ περισσότερο να παραμείνεις (μέχρι ίσως να στο αλλάξουν κι εσένα που λέγαμε...), αντί να μεταβείς σε σταθερό της ΔΕΗ . 

Από την άλλη, το 0,17 που (πρακτικά) είναι τα σταθερά της ΔΕΗ, ποιός ξέρει μέχρι πότε θα είναι διαθέσιμο (μπορεί από Μάη, ή και νωρίτερα, να πάει πχ στα 0,25...) για νέα συμβόλαια, με τις τρέχουσες τιμές. Άρα μένοντας στης Βολτέρα με 0,11, θα "κερδίζεις", αλλά αν αλλάξει αυτή (ή και εξαγοραστεί, όπως συζητιέται ήδη από Νοέμβρη, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουμε όσοι είμαστε Βολτέρα σε κυμαινόμενο του νέου παρόχου), μπορεί τότε να λες "γιατί δεν έφυγα νωρίτερα"......

Αν θες λοιπόν "εξασφαλιση" για τους επόμενους 12 μήνες, πας σε σταθερό ΔΕΗ* από τώρα - αλλιώς παίζεις ζαριά και περιμένεις εξελίξεις......

* Το Έντερ το απλό είναι λίγο πιο φθηνό λόγω παγίου από το Εντερ+ (3€ vs 4 και κάτι), εκτός κι αν νομίζεις ότι τα "δώρα" με τις επισκέψεις τεχνικών του "+" θα σου φανούν χρήσιμα (θέλουν όμως "προσοχή", μη τυχόν και τελικά σου βγουν ακριβότερα απ' το να καλέσεις κάποιον δικό σου, που ίσως θα έχει άλλη τιμολόγηση...). Επίσης και τα 2 Εντερ θέλουν 100€ εγγύηση (την οποία πάντως, ΑΝ βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης, θα σου επιστραφεί, ως πίστωση στον 1ο λογαριασμό).

Το Ονλάιν έχει το καλό που δεν έχει εγγύηση, και είναι κατά-τί πιο φθηνό από τα Εντερ (κα'να 40άρι τον χρόνο βγαίνει), ΑΛΛΑ θέλει οπωσδήποτε πάγια εντολή και μηνιαίο ("ηλεκτρονικό") λογαριασμό.

Επίσης αν πεις να το τρενάρεις και να μην κάνεις άμεσα την μετάβαση, αν πχ πεις να το κάνεις λίγο πριν το τέλος του μήνα, να ξέρεις ότι καλύτερα θα είναι να πας σε κατάστημα για υπογραφές (όπου μπορείς να επιλέξεις μόνο μεταξύ των 2 Εντερ), γιατί ενδέχεται μέσω ιντερνετ (econtract) να καθυστερήσει η μετάβαση (και μέχρι και να παρουσιαστούν προβλήματα, όπως πχ να σε βάλουν,,,σε λάθος πρόγραμμα. Γι' αυτό, αν το κάνεις έτσι, να προσέξεις καλά τί θα λένε τα χαρτιά του συμβολείου που θα σου έρθει. ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα "γλυτώνεις", αν πας σε κατάστημα για κάποιο από τα Εντερ).

Ένα ένα γιατί είσαι χειμαρρώδης και αναγκάζομαι να διαβάσω αρκετές φορές.ΝΑΙ ήρθε το ραβασάκι με όρια αναπροσαρμογής,χρεώσεις προμηθειών κτλπ. Έκλεισα ραντεβού ήδη για να πάω σε κατάστημα ΔΕΗ,άρα να τονίσω οτι επιλέγω το Εnter;

Στο πρόγραμμα είμαι από τον Οκτώβρη αν θυμάμαι καλά έκανα το λάθος απ ότι φαίνεται και πέρασα σε αυτό τον πάροχο μ άυτές τιςτιμές χωρίς χρονικό όριο συμβολαίου το οποίο δυστυχώς δεν έχω στην κατοχή μου.(Με διαβεβαίωσαν οτι δεν χρειάζεται ,δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα το λόγο).

36 λεπτά πριν, Kevin2003 είπε

Διαβασε τις τελευταιες 30 σελιδες του θεματος διαβασε τι ειναι το ΚΟΤ κι αφου τα κανεις αυτα μετα βρες το excel στην υπογραφη του korakios η στο αλλο θεμα για τους εναλλακτικους(ειναι στο sticky) και βαλε τις καταναλωσεις.

9 λεπτά πριν, Rattlehead είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Αντι να βαλεις σε σποιλερ τις εικονες εβαλες αυτο που εγραψες ε?

5 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ηρθε στον πατερα μου ο πρωτος λογαριασμος της Δεη μετα την αλλαγη απο Εφα μεσω e-contract τηλεφωνικα! Το προγραμμα κανονικα στο enter  οπως υπεγραψε, καμια χρεωση εγγυησης (οπως με ειχαν επιβεβαιωσει τ/φ), οπως και καμια ειδοποιηση για ΥΔΕ!! Το επισημαινω γιατι γραφετε για διαφορα περιεργα με τα e contract σε πανε πρωτα στο Γ1 κτλ δεν ξερω ισως να ημασταν τυχεροι, παντως ολα καλα!! Επομενο βημα η παγια εντολη! Βεβαια κραταω μια επιφυλαξη για την ΥΔΕ γιατι μπορει να τη ζητησουν αργοτερα..  

Η ΥΔΕ κατ' αρχάς δεν αφορά την ΔΕΗ, αλλά τον ΔΕΔΔΗΕ. Άρα ΑΝ "σας θυμηθεί", θα σας στείλει,,,ραβασάκι (στο 6μηνο πάνω, όπου θα σας δίνει ακόμη ένα μήνα περιθώριο, και μετά,,,,κόψιμο).

...τα "περίεργα" με το econtract έχουν "καταταθεί" εδώ και μήνες από κόσμο που τα έζησε στο πετσί του. ΔΕΝ είναι η νόρμα (αυτό έλλειπε), αλλά έχουν συμβεί/συμβαίνουν. Γι' αυτό κι εμείς το τονίζουμε, για να έχει ο κόσμος τον νου του, και να επιλέξει εν γνώσει του τί θα κάνει και τί να περιμένει ενδεχομένως. Συνεπώς, ας το θέσω έτσι : δεν ήσουν τυχερός - απλά δεν ήσουν,,,άτυχος ;)

• Like 1

2 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αντι να βαλεις σε σποιλερ τις εικονες εβαλες αυτο που εγραψες ε?

Φοβάμαι μην παραμονεύει ο korakios πουθενά 😂 και αρχίσει το κράξιμο 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nixdorfius είπε

Καλημέρα πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το φορουμ,οπότε καλώς σας βρήκα για αρχή. Ελπίζω να γράφω στο σωστο τοπικ καθώς έχω πανικοβληθεί διαβάζοντας τις υπέρογκες χρεώσεις που θα πάρει η ηλεκτρική ενέργεια σε διάφορους παρόχους.Είμαι συνδρομητής της volterra και αποφάσισα να μεταβω πάλι στη ΔΕΗ.Από πλευράς κατανάλωσης ο τελευταιος μου εκκαθαριστικός ήταν ο επισυναπτόμενος.Έχετε να μου προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΗ ή  να πάω στην τύχη (είμαι μεταξυ my homeOnline και myHome Enter+).Τί λέτε;Ευχαριστώ!!

Καλησπέρα φίλε μου, αν θες βάλε στο επισυναπτόμενο πιο καλή κάλυψη, φαίνονται τα στοιχεία σου...

Επεξ/σία από oykas2001

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...