korakios Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 2:48 ΜΜ, mitspa είπε Καλησπέρα είμαι ΔΕΗ Γ1 και έχω κατανάλωση 1200 μέχρι 1500kwh το τετράμηνο. Σκέφτομαι να πάω στο enter ,αξίζει η μετάβαση η οχι; Αν ναι ξέρουμε περίπου ποσο είναι το όφελος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)
mitspa Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/4/2022 στις 3:04 ΜΜ, korakios είπε αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022) Αρα από ότι καταλαβαίνω αν συνεχίσει η επιδότηση δεν αξίζει η μετάβαση στο enter, μιας και η μηνιαία κατανάλωση μου είναι κοντά στις 350kwh. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από mitspa
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/4/2022 στις 10:49 ΠΜ, Maurikycli είπε Ναι, αλλά έχει να εκδωθεί εκκαθαριστικός από τον Αύγουστο και δεν εχω δει επιδότηση Υπ' όψιν ότι όταν βγει ο εκκαθαριστικός, παίζει να πάθεις ένα μικρό σοκ (καθώς δεν θα υπάρχει καν επιδότηση από Γενάρη "λόγω παππού" - υποθέτω πως δεν είναι πια εν ζωή...; Εκτός κι αν εσύ δηλώνεις το σπίτι στην δική σου φορολογική, ως κύρια κατοικία). Μπες στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και δες εάν σου επιτρέπει να δώσεις μέτρηση, ώστε να βγει εκκαθαριστικός, να ξέρεις τί σου γίνεται, γιατί θα είναι πολύ ποσό μαζεμένο, ΑΝ δεν πληρώνεις πολλά στους έναντι... Στις 4/4/2022 στις 2:48 ΜΜ, mitspa είπε Καλησπέρα είμαι ΔΕΗ Γ1 και έχω κατανάλωση 1200 μέχρι 1500kwh το τετράμηνο. Σκέφτομαι να πάω στο enter ,αξίζει η μετάβαση η οχι; Αν ναι ξέρουμε περίπου ποσο είναι το όφελος; Δεν είναι τόσο το "άμεσο όφελος' που θα έχεις, καθώς αυτό αλλάζει από μήνα σε μήνα (όπως το έχουν κάνει με τις επιδοτήσεις). Υπ' όψιν πρέπει να έχεις το σπίτι δηλωμένο ως κύρια κατοικία στην φορολογική για να επιδοτείσαι (απ' τον Γενάρη που βάλανε αυτόν τον "κόφτη"). Πχ για τον Μάρτη ήταν ΟΚ να είσαι στο Γ1 (κύρια κατοικία που είπαμε), με κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες/μηνα. Τον Απρίλη και περισσότερο σε συμφέρει το Γ1 (εφ' όσον επιδοτείσαι), και για αρκετά μεγαλύτερο εύρος κατανάλωσης (περίπου μέχρι 420 kWh). Το θέμα είναι, θα συνεχίσουν έτσι οι επιδοτήσεις; Ή η τιμή της χονδρικής; Μια λογική σκέψη είναι "το αφήνω λοιπόν Γ1 και βλέπουμε τον άλλο μήνα τί κάνουμε". Ωραία, αλλά,,,ΑΝ χρειαστεί να μεταβείς ΤΟΤΕ σε σταθερό, θα,,,,υπάρχουν; Πιθανώς ναι, αλλά σε τί τιμή άραγε; Οπότε μια ΑΛΛΗ λογική σκέψη είναι "μήπως να πάω από τώρα σε σταθερό, με 0,17 την κιλοβατώρα, να εξασφαλιστώ για ένα ολόκληρο έτος, και να ησυχάσω;". Μελέτα αυτά που γράφει το λινκ του κοράκιου και αποφάσισε μόνος τί προτιμάς. Αν θες την δική μου γνώμη, πάνε στο Εντερ, και αν τα πράγματα αλλάξουν τόσο ώστε να συμφέρει σίγουρα για καιρό (πχ να εμφανιστούν εξωγήινοι και να μας πουλήσουν υγροποιημένο φυσικό αέριο σε σκοτωμένες τιμές για ΚΑΙΡΟ), στην χειρότερη πληρώνεις μικρή ποινή (40 πάνω στο 3μηνο και 20 στο 6μηνο) και ξαναγυρνάς στο Γ1. Υπ' όψιν ότι ΚΑΙ τις ποινές πρόωρης αποχώρησης μπορεί ν' αλλα΄ξουν στο μέλλον στην ΔΕΗ, εκτός από τις τιμές επί της κιλοβατώρας... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από washcloud 1
korakios Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 3:25 ΜΜ, mitspa είπε Αρα από ότι καταλαβαίνω αν συνεχίσει η επιδότηση δεν αξίζει η μετάβαση στο enter, μιας και η μηνιαία κατανάλωση μου είναι κοντά στις 350kwh. Στις 31/3/2022 στις 6:39 ΜΜ, korakios είπε Τα παραπάνω όρια ισχύουν για τον τρέχων μηνα (απο 300kw του προηγούμενου) και φυσικά όποιος είναι κοντά στα όρια ,δεν κάθεται σε κυμαινόμενο αλλά βάζει σταθερό να ξεμπερδεύει τον προηγούμενο μήνα πχ δε σε κάλυψε επίσης προϋποθέτει οτι παρακολοθείς καθημερινά τι σταθερό παίζει , ποια η χοντρική και ποιες οι επιδοτήσεις όπως και τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τον τομέα ενέργειας αν το κάνεις όντως , πάσο
Grim Ripper Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 2:12 ΜΜ, freestyoler93 είπε μπες εδω ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - ΥΔΕ (deddie.gr) και βαλε τον αριθμο παροχης σου.Οταν τα 2 τελευταια ψηφια θα ειναι διαφορετικα σημαινει οτι θα εισαι στη ΔΕΗ. Σε αλλα νεα προς το παρων καμια αλλαγη σε τιμη στα σταθερα της ΔΕΗ.Αν και βεβαια δεν εχουν ανοιξει ακομα τα myhome heatpump προγραμματα οποτε παιζει να γινει καποια αλλαγη συντομα.. Δεν άλλαξα πάροχο, πρόγραμμα άλλαξα από Γ1 σε MyhomeEnter. Στις 4/4/2022 στις 2:25 ΜΜ, takoulou είπε Καλησπέρα.. Δεν λαμβάνεις μήνυμα ότι θα περασει ο Δεδδηε... Έτσι γίνεται... Αυτό μου ήρθε σε mail [quote] Αγαπητέ πελάτη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος των εγγράφων σας και προωθήθηκε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στην Εξυπηρέτηση πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στο 8004004000. Παραμένουμε στη διάθεσή σας. [/quote] 1
Makislolo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 2:41 ΜΜ, korakios είπε Για να φύγω τώρα με τις νέες χρεώσεις γίνεται χωρίς να πληρώσω κάτι ή ισχύει κανονικά ό, τι αναγράφεται στο συμβόλαιο?
takoulou Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 5:11 ΜΜ, Grim Ripper είπε Δεν άλλαξα πάροχο, πρόγραμμα άλλαξα από Γ1 σε MyhomeEnter. Αυτό μου ήρθε σε mail [quote] Αγαπητέ πελάτη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος των εγγράφων σας και προωθήθηκε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στην Εξυπηρέτηση πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στο 8004004000. Παραμένουμε στη διάθεσή σας. [/quote] Επέκταση Παρε τοτε τηλεφωνο στον Δεδδηε να ρωτησεις να δεις... Στις 4/4/2022 στις 5:20 ΜΜ, Makislolo είπε Για να φύγω τώρα με τις νέες χρεώσεις γίνεται χωρίς να πληρώσω κάτι ή ισχύει κανονικά ό, τι αναγράφεται στο συμβόλαιο? Αν δεν πληρωσεις υπαρχει η περιπτωση να δοθει εντολη να κοπει το ρευμα... Θελει πολυ προσοχη... 1
Makislolo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 5:20 ΜΜ, takoulou είπε Παρε τοτε τηλεφωνο στον Δεδδηε να ρωτησεις να δεις... Αν δεν πληρωσεις υπαρχει η περιπτωση να δοθει εντολη να κοπει το ρευμα... Θελει πολυ προσοχη... Για να μην υπάρχει μπέρδεμα εννοώ όχι να μη πληρώσω λογαριασμό, αλλα το πέναλτι αποχώρησης που έχει το συμβόλαιο.
korakios Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 5:20 ΜΜ, Makislolo είπε Για να φύγω τώρα με τις νέες χρεώσεις γίνεται χωρίς να πληρώσω κάτι ή ισχύει κανονικά ό, τι αναγράφεται στο συμβόλαιο? ότι αναγράφεται δες και εσύ το άλλο θέμα και διάβασε αυτό πρώτα Στις 4/4/2022 στις 5:40 ΜΜ, Makislolo είπε Για να μην υπάρχει μπέρδεμα εννοώ όχι να μη πληρώσω λογαριασμό, αλλα το πέναλτι αποχώρησης που έχει το συμβόλαιο. συνέχεια εκεί Στις 4/4/2022 στις 5:19 ΜΜ, gtok34 είπε Καθως εκανα ηδη αιτηση για να παω ΔΕΗ enter plus. γιατί στο plus ? σκοπεύεις να αξιοποιήσεις την ασφάλεια σπιτιού ? Αλλιώς δεν έχει νόημα μιας και είναι ακριβότερο τoυ enter , εκτός αν πρόλαβες το 50ρικο δώρο
petrakiskap Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Τελικά η μόνη αλλαγή που κάνανε στα σταθερά προγράμματα τους ήταν το 50αρικο που αφαιρεσανε απο το enter+. Απο οτι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι 30.4 δεν θα αλλάξει κάτι. Το 30.4 το λέω γιατι my home online και my home enter+ μιλάνε για αιτήσεις ως τότε..
korakios Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 6:45 ΜΜ, petrakiskap είπε Το 30.4 το λέω γιατι my home online και my home enter+ μιλάνε για αιτήσεις ως τότε.. έτσι γράφανε και την προηγούμενη φορά που αλλάξανε τιμές , δε λέει κάτι
anazog Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Kαλησπερα.Ειμαι καινουριος στο φορουμ και ο λογος που γραφτηκα ηταν τι αλλο απο τις χρεωσεις της ΔΕΗ.Θα ηθελα να ρωτησω αν συμφερει να μπω στο my home enter η οχι?Ειμαι στο Γ1Ν τιμολογιο με οικιακο φωτοβολταικο.Η καταναλωσεις στο 4μηνο το χειμωνα ειναι περιπου στις 3000-3200 kwh και το καλοκαιρι περιπου 2500.Ο τελευταιος λογαριασμος ηταν πριν λιγες μερες 1150 ευρω και 3150 κwh για το 4μηνο.Η ρητρα αναπροσαρμογης ηταν 690 ευρω και η εκπτωση ηταν 285 ευρω.Σε σχεση με περσινη καταναλωση ειναι αυξημενος περιπου 45%.Αξιζει να κανω το my home enter η οχι?Ευχαριστω.
korakios Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 7:32 ΜΜ, anazog είπε Kαλησπερα.Ειμαι καινουριος στο φορουμ και ο λογος που γραφτηκα ηταν τι αλλο απο τις χρεωσεις της ΔΕΗ.Θα ηθελα να ρωτησω αν συμφερει να μπω στο my home enter η οχι?Ειμαι στο Γ1Ν τιμολογιο με οικιακο φωτοβολταικο.Η καταναλωσεις στο 4μηνο το χειμωνα ειναι περιπου στις 3000-3200 kwh και το καλοκαιρι περιπου 2500.Ο τελευταιος λογαριασμος ηταν πριν λιγες μερες 1150 ευρω και 3150 κwh για το 4μηνο.Η ρητρα αναπροσαρμογης ηταν 690 ευρω και η εκπτωση ηταν 285 ευρω.Σε σχεση με περσινη καταναλωση ειναι αυξημενος περιπου 45%.Αξιζει να κανω το my home enter η οχι?Ευχαριστω. αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)
usb500ml Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 5:19 ΜΜ, gtok34 είπε Ερωτηση ειχα το nrg fixed και πληρωνα 9.90 τον μηνα για να μην εχω αναπροσαρμογή. Καπου ειδα εδω οτι μπορω να καταγγείλω την εταιρεία η στην ΡΑΕ η στο ΣτΚ για την μονομερη αρση του πακετου fixed απο τη 15 Μαρτιου του 22 και την μη ενημερωση μου. Το εγραφε μονο σε εναν λογαριασμο εναντι του Νοεμβρίου τον οποιο τον βρηκα και γραφει αυτο που βαζω στην εικονα με πολυ ψιλα γραμματα κατω κατω. Αντε να το προσεξεις. Μπορω να προσβαλλω την αναπροσαρμογή που μου βαλανε απο 15 Μαρτιου εως 28 Μαρτίου και ολες τις ημερες που θα προκύψουν ακομα εως την αποχωρηση μου? Καθως εκανα ηδη αιτηση για να παω ΔΕΗ enter plus. Καπου ειδα οτι εγραψε καποιος οτι πρεπει να σου στειλουν επιστολή η καποια αλλη ειδοποιηση mail sms κατι τελος παντων. Ισχυει? Επέκταση Τά ίδια ακριβώς με w&v ό συνήγορος δεν είναι αρμόδιος βάλανε την υπόθεση αρχείο κ με στέλνουν ΡΑΕ κ από εκεί τίποτα κοιμούνται μην τους ενοχλούμε...... 1
foul Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/4/2022 στις 7:32 ΜΜ, anazog είπε 3000-3200 kwh και το καλοκαιρι περιπου 2500 Πας ''πετώντας'', σερφάροντας ακριβέστερα από το ebill. Καλύτερα με ραντεβού στο κατάστημα https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59135570 Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από foul
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από motoboots,
Οδηγίες για την αφαίρεση του Green Pass.
Έχει προταθεί από Snoob
14 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση