Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, Kyrriakos είπε

Καλημέρα

μηπως ενεργοποιώντας το μηνιαίο από e bill ακυρώνει τη μέτρηση μου (έναντι πελατη) κάθε μήνα ; γιατί στην ουσία  συμφωνώ για 3 έναντι και μετά  εκκαθαριστικό.

επειδη είμαι νέος πελατης προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί

Ας μας πει κάποιος που πληρώνει κάθε μηνα εκκαθαριστικό πως γίνεται παρακαλώ 

Σκατα είναι. Δεν έχω μηνιαίο αλλά βάζω μόνος μου μετρήσεις για το Enter.

Την πρώτη φορά (διάστημα με και χωρίς ρήτρα) πήρα εκκαθαριστικό. Ευτυχώς είχα ρήτρα για τη μισή περίοδο που αφορούσε όμως μεγάλες καταναλώσεις που είχα κάνει και αφού έβαλα enter. Όπως και να έχει δεν είχα τα αστρονομικά ποσά που διαβάζω (νομίζω 480 με ρήτρα). 

Τη δεύτερη φορά έβαλα πάλι μετρήσεις και μέσω αυτών βγήκε ένας λογαριασμός που γράφει έναντι. Πολύ απλά γιατί εκκαθαριστικός πρέπει να  βγαινει μετά από μέτρηση Δεδηε; Όπως κ να χει δεν είχε ρήτρα και ελπίζω να ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και δε θα πληρώσω κάτι έξτρα στον εκκαθαριστικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Σκατα είναι. Δεν έχω μηνιαίο αλλά βάζω μόνος μου μετρήσεις για το Enter.

Την πρώτη φορά (διάστημα με και χωρίς ρήτρα) πήρα εκκαθαριστικό. Ευτυχώς είχα ρήτρα για τη μισή περίοδο που αφορούσε όμως μεγάλες καταναλώσεις που είχα κάνει και αφού έβαλα enter. Όπως και να έχει δεν είχα τα αστρονομικά ποσά που διαβάζω (νομίζω 480 με ρήτρα). 

Τη δεύτερη φορά έβαλα πάλι μετρήσεις και μέσω αυτών βγήκε ένας λογαριασμός που γράφει έναντι. Πολύ απλά γιατί εκκαθαριστικός πρέπει να  βγαινει μετά από μέτρηση Δεδηε; Όπως κ να χει δεν είχε ρήτρα και ελπίζω να ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και δε θα πληρώσθω κάτι έξτρα στον εκκαθαριστικό.

Καλημέρα.. Καλυτερα να δίνεις τις μετρήσεις μέσω της εφαρμογής του Δεδδηε... Αυτό μπορει να γίνεται κάθε δίμηνο που σε αφήνει και καθε τετράμηνο περναει για την τακτική καταμέτρηση ο Δεδδηε.. 

Χαίρεται.Να κάνω μια ερώτηση θα ήθελα.Έχω το πρόγραμμα myHome Enter N Green Pass και ενώ μου ήρθε ο εκκαθαριστικός έχει μια έκπτωση -7.2 ευρώ (πίστωση ΤΕΜ360KWh - 7 , 20).Μόνο αυτήν την έκπτωση έχω πάρει και σε ερώτηση στην ΔΕΗ μου είπανε ότι το πρόγραμμα που έχω δεν παίρνει επιδότηση γιατί δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε βλακείες γιατί έχω γνώστους μου με το ίδιο πρόγραμμα που έχουν πάρει επιδότηση κανονικά.

1 λεπτό πριν, emoliths112 είπε

Χαίρεται.Να κάνω μια ερώτηση θα ήθελα.Έχω το πρόγραμμα myHome Enter N Green Pass και ενώ μου ήρθε ο εκκαθαριστικός έχει μια έκπτωση -7.2 ευρώ (πίστωση ΤΕΜ360KWh - 7 , 20).Μόνο αυτήν την έκπτωση έχω πάρει και σε ερώτηση στην ΔΕΗ μου είπανε ότι το πρόγραμμα που έχω δεν παίρνει επιδότηση γιατί δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε βλακείες γιατί έχω γνώστους μου με το ίδιο πρόγραμμα που έχουν πάρει επιδότηση κανονικά.

Ισχύει ότι σου είπαν από την ΔΕΗ.

11 ώρες πριν, foul είπε

Για την επιλογή προγράμματος μετράει η μέση κατανάλωση και το όριο του ΚΟΤ κι εννοείται μόνο ΔΕΗ
(και γω ΚΟΤΒ από elpedison fixed με 3,5 πάγιο, είμαι πλέον στη ΔΕΗ)
Δες κι αυτό από korakios
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59157922 
Επίσκεψη άμεσα σε κατάστημα ΔΕΗ ακόμα και για Γ1 και μετά εύκολα πας στο online (αν δεν ''τσιμπήσουν'' οι τιμές) (δεν είναι σίγουρο αν το online δέχεται ΚΟΤ, το Εnter δέχεται σίγουρα)
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59135570 

τι ενοεις μονο ΔΕΗ? το ΚΟΤΒ το ειχα και στην Nrg αφου αυτοματα ενεργοποιηθηκε μεσω ΔΕΔΗΕ. 

4 λεπτά πριν, gtok34 είπε

τι ενοεις μονο ΔΕΗ? το ΚΟΤΒ το ειχα και στην Nrg αφου αυτοματα ενεργοποιηθηκε μεσω ΔΕΔΗΕ. 

Εννοει να πας στην ΔΕΗ... Ετσι θα γινει και τωρα.. Θα κανεις την αιτηση σου...Το Εnter δέχεται σίγουρα...

• Like 1
  • Thanks 1

Το enter μπορεις να παρακολουθεις και να  το πληρωνεις και μεσω ebill κανονικα μετα σαν το online? H οχι? απλα δεν θελω να δωσω παγια εντολη για το Online και ισως δεν εχει και ΚΟΤ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Kyrriakos είπε

Καλημέρα

μηπως ενεργοποιώντας το μηνιαίο από e bill ακυρώνει τη μέτρηση μου (έναντι πελατη) κάθε μήνα ; γιατί στην ουσία  συμφωνώ για 3 έναντι και μετά  εκκαθαριστικό.

επειδη είμαι νέος πελατης προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί

Ας μας πει κάποιος που πληρώνει κάθε μηνα εκκαθαριστικό πως γίνεται παρακαλώ 

Ο μηνιαίος δεν είναι εκκαθαριστικός, είναι απλά μηνιαίος (έναντι, δλδ με βάση "εικονικές" κιλοαβτώρες, με τους δικούς τους υπολογισμούς). Ούτε όταν δίνεις δική σου μέτρηση υπάρχει εκκαθάριση - απλώς με τις δικές σου αποφεύγεις να σου βάλουν έναντι με "ό,τι να 'ναι κιλοβατώρες", δηλαδή ο έναντι να εκδοθεί με βάση την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. Η εκκαθάριση (με ό,τι συμπεριλαμβάνει αυτό, καθώς δεν υπάρχει σε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό μόνο η αξία προμήθειας ρεύματος) γίνεται μόνο όταν κάνει καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ ( =κανονικά, ανά 4μηνο).

Άρα ναι μπορείς και μηνιαίο να βάλεις να σου ΄ρχεται και τις δικές σου μετρήσεις να δίνεις (μόνο που όταν δίνεις στην ΔΕΗ τις δικές σου, υπάρχει περίπτωση στην πράξη να τα κάνουν σαλάτα, γι' αυτό και η πιο "σίγουρη" μέθοδος, όσον αφορά το να δίνεις εσύ μέτρηση, είναι να τις δίνεις στον ΔΕΔΔΗΕ στην σελίδα του - απλώς μπορείς να το κάνεις μόνο κάθε 2μηνο εκεί. Αν θες λοιπόν αν σου ΕΡΧΕΤΑΙ λογαριασμός ΚΑΘΕ μήνα, βάλε τον μηνιαίο στο ebill, και ιδανικά δίνε κάθε 2ΜΗΝΟ μετρήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ, κι όχι κάθε μήνα στην ΔΕΗ, άρα να παίρνεις έναν έναντι "εικονικό, μετά έναν έναντι με μετρήσεις ΔΕΔΔΗΕ, μετά πάλι εικονικό και τέλος εκκαθαριστικό. Αν θες να το τραβήξεις απ' τα μαλλιά, δοκίμασε να δίνεις και στους μήνες με τις "εικονικές", δηλαδή να το πηγαίνεις εναλλάξ : μια ΔΕΗ - την άλλη ΔΕΔΔΗΕ, μετά ξανά ΔΕΗ κ.ο.κ.)

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gtok34 είπε

Το enter μπορεις να παρακολουθεις και να  το πληρωνεις και μεσω ebill κανονικα μετα σαν το online?

Eννοείται, ναι.

6 ώρες πριν, emoliths112 είπε

Τα σταθερά επιδοτούντουσαν μέχρι 31/12. Από τότε, μόνο τα με "ρήτρα αναπροσαρμογής" επιδοτούνται. Συνεπώς "σωστά στο είπαν" - απλά δεν σου διευκρίνησαν ότι η πίστωση ΤΕΜ που έχεις ήταν μάλλον από τον Δεκέμβρη, αν η περιόδος κατανάλωσης ήταν από τότε (ή μπορεί και να είναι αναδρομικά επιδότησης από ακόμη πιο πριν, που ίσως δεν σου είχαν βάλει όταν έπρεπε). Το μόνο βέβαια είναι ότι δεν θα την ξαναδείς.

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2022 στις 7:37 ΜΜ, x-files είπε

Για να ξεκαθαρίσει λίγο αυτή η κατάσταση, όπως είπα πιστεύω πως δεν υπάρχει συμφωνητικό σταλμένο από ΔΕΗ που να γράφει ξεκάθαρα ΔΕΗ MY HOME ONLINE,σε εμένα έστειλαν Γ1,κα στον φίλο dimostr κενό, υπάρχει κάποιος που του έχει στείλει η ΔΕΗ σύμβαση που να γράφει ΔΕΗ my home online;;,διότι στην ουσία και εγώ και ο φίλος άλλο πρόγραμμα επιλέξαμε, άλλο μας έστειλαν για υπογραφή για να καταλήξουμε τελικά σε αυτό που επιλέξαμε

Σε μένα ...ήταν ξεκάθαρο...image.png.43dc74920ef55e17084d6b0ef7d2cd1f.png

3 ώρες πριν, washcloud είπε

...Άρα ναι μπορείς και μηνιαίο να βάλεις να σου ΄ρχεται και τις δικές σου μετρήσεις να δίνεις (μόνο που όταν δίνεις στην ΔΕΗ τις δικές σου, υπάρχει περίπτωση στην πράξη να τα κάνουν σαλάτα, γι' αυτό και η πιο "σίγουρη" μέθοδος, όσον αφορά το να δίνεις εσύ μέτρηση, είναι να τις δίνεις στον ΔΕΔΔΗΕ στην σελίδα του - απλώς μπορείς να το κάνεις μόνο κάθε 2μηνο εκεί...

Εγώ δίνω κανονικά κάθε μήνα στην ΔΕΗ, τις μετρήσεις και βλέπω φυσικά με την έκδοση του λογαριασμού ότι πραγματικά έχουν βάλει τις καταναλώσεις που τους έχω δηλώσει. Πως είναι δυαντόν να κάνουν λάθος, αφού πάντα βλέπω τι χρεώνουν?

Επίσης έδωσα την Παρασκευή την δεύτερη μέτρηση (έχει εκδοθεί 1 λογαριασμός, ξανά με δικές μου μετρήσεις) και πήγα να το δηλώσω και στον ΔΕΔΔΗΕ, όπως έχω διαβάσει ότι προτείνετε, αλλά εκεί έχει ακόμα κλειδώσει η ημερομηνία του προηγούμενου μήνα και δεν μου το επιτρέπει (μου κάνει εντύπωση καθώς, μπήκα στο Myhome online την 01.02, έδωσα μετρήσεις 01.03, στην ΔΕΗ, πήρα 1ον λογαριασμό και τώρα έδωσα ξανά με 01.04. στην ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κλειδώσει "...Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχατε τη δυνατότητα να καταχωρήσετε την ένδειξη του μετρητή σας ήταν από 22/02/2022 έως 28/02/2022..."). Ουσιαστικά μου είχε δώσει το δικαίωμα για καταχώριση στον 1ο μήνα της νέας συνδρομής (αφού λογικά 01.02 θα είχαν δώσει τις μετρήσεις στην ΔΕΗ για να να γίνει πραγματικότητα η μεταβίβαση) και πλέον δεν μου επιτρέπει να δηλώσω το 2μηνο της χρήσης, όπως λένε πολλά παιδιά εδώ. Το περίεργο επίσης είναι ότι δέχεται και τους 2 αριθμούς παροχής που δίνω (με την αλλαγή του τελευταίου ψηφίου) νέου και παλαιού και μου βγάζει την ίδια ακριβώς ημερομηνία, που ας έγραψα παραπάνω

Σε κάθε περίπτωση περιμένω και θα ελέγχω της ΔΕΗ, που στην 1η περίπτωση που έχω μέχρι στιγμής εμπειρία ήταν όλα καλά.

Επεξ/σία από akisdg
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, akisdg είπε

Πως είναι δυαντόν να κάνουν λάθος

...και να πω ότι είσαι καινούριος στο θρεντ............:-D

Επεξ/σία από washcloud

6 λεπτά πριν, washcloud είπε

...και να πω ότι είσαι καινούριος στο θρεντ............:-D

😂😂😂...Δεν το έθεσα σωστά....απλά μπορώ να τους ελέγχω🤣 και να προλαβαίνω τυχών παρασπονδίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια απορία, αύριο έχω ραντεβού στην ΔΕΗ για να μεταβώ σε ΔΕΗ από τον προηγούμενο πάροχό μου, την protergia που δεν θέλω ούτε να την ξαναδώ μπροστά μου.

Στην protergia είχα ρυθμίσει πάγια εντολή για την πληρωμή λογαριασμού, ώστε να μην χρειαστώ καταβολή εγγύησης. Ο τωρινός λογαριασμός είναι να αποπληρωθεί στις 6 απριλίου. Η ΔΕΗ γράφει στα δικαιολογητικά που απαιτούνται "Τελευταίος λογαριασμός ρεύματος από τον προηγούμενο Προμηθευτή και αποδεικτικό της πληρωμής ή της ρύθμισής του".

Πρέπει να πληρώσω χειροκίνητα, πχ μεσω ebanking τον τελευταίο λογαριασμό πρωτεργια για να έχω το αποδεικτικό πληρωμής όταν πάω στη ΔΕΗ ?

Φοβάμαι μήπως τυχόν οι άχρηστοι της protergiaς κάνουν κάποια βλακεία και σηκώσουν τα λεφτά με την πάγια παρότι πλήρωσα τον λογαριασμό με ebanking. Και φοβάμαι μην κάνουν το θρασύ να προσπαθήσουν να χρεώσουν... εγγύηση εκ των υστέρων, αν ακυρώσω την πάγια εντολή πριν αλλάξω πάροχο, επειδή πλήρωσα χειροκίνητα.

Επεξ/σία από taris

5 λεπτά πριν, taris είπε

Μια απορία, αύριο έχω ραντεβού στην ΔΕΗ για να μεταβώ σε ΔΕΗ από τον προηγούμενο πάροχό μου, την protergia που δεν θέλω ούτε να την ξαναδώ μπροστά μου.

Στην protergia είχα ρυθμίσει πάγια εντολή για την πληρωμή λογαριασμού, ώστε να μην χρειαστώ καταβολή εγγύησης. Ο τωρινός λογαριασμός είναι να αποπληρωθεί στις 6 απριλίου. Η ΔΕΗ γράφει στα δικαιολογητικά που απαιτούνται "Τελευταίος λογαριασμός ρεύματος από τον προηγούμενο Προμηθευτή και αποδεικτικό της πληρωμής ή της ρύθμισής του".

Πρέπει να πληρώσω χειροκίνητα, πχ μεσω ebanking τον τελευταίο λογαριασμό πρωτεργια για να έχω το αποδεικτικό πληρωμής όταν πάω στη ΔΕΗ ?

Φοβάμαι μήπως τυχόν οι άχρηστοι της protergiaς κάνουν κάποια βλακεία και σηκώσουν τα λεφτά με την πάγια παρότι πλήρωσα τον λογαριασμό με ebanking. Και φοβάμαι μην κάνουν το θρασύ να προσπαθήσουν να χρεώσουν... εγγύηση εκ των υστέρων, αν ακυρώσω την πάγια εντολή πριν αλλάξω πάροχο, επειδή πλήρωσα χειροκίνητα.

Πλήρωσε το μέσο ibank,και βγάλε άμεσος την πάγια εντολή που αφορά την protergia οστε να μην τα τραβήξει ξανά,αν και από την στιγμή που που πληρώνεις χειροκίνητα κλίνει η "θυρίδα",κ δεν ξανά τραβάει,αλλά εσύ για καλό και για κακό αφαίρεσε την πάγια

• Like 1

5 λεπτά πριν, taris είπε

φοβάμαι μην κάνουν το θρασύ να προσπαθήσουν να χρεώσουν... εγγύηση εκ των υστέρων, αν ακυρώσω την πάγια εντολή πριν αλλάξω πάροχο, επειδή πλήρωσα χειροκίνητα.

Ακόμη και αν χρεώσουν εγγύηση, στον τελικό λογαριασμό που θα βγει σε 2-3 βδομάδες θα συμψηφιστεί. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι πληρώνεις σήμερα και ακυρώνεις την πάγια και σε 5 μέρες βγαίνει ο επόμενος λογαριασμός που χρεώνει και εγγύηση μέσα, τον αφήνεις απλήρωτο μιας και σε 15 μέρες θα βγει ο τελικός  και εκεί  απλώς δεν την χρεώνουν. Εγώ όταν έκανα την δική μου αίτηση πήγα τον προηγούμενο λογαριασμό που είχα την απόδειξη πληρωμής, είχα μαζί και τον τελευταίο που δεν είχε λήξει ακόμη και ήταν απλήρωτος αλλά μου είπαν ότι από την στιγμή που δεν είναι ληξιπροθεσμος δεν υπάρχει πρόβλημα..

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...