Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, korakios είπε

9 στους 10 αν παρακολουθούσες το θέμα , αλλά οκ κατανοητό (και σωστό) να θες επιβεβαίωση απο άλλα μέλη :)

Κάθε μέρα παρακολουθώ και στα 3 φορα..,δεν έτυχε να δω ανεβασμένο από κάποιον, χωρίς να σημαίνει πως εχο δίκαιο

@washcloudοκ, ίσος τότε να μην είχαν κάτι τέτοιο να στείλουν και έστελναν οτι είχαν κ το διορθώσαν με το πέρασμα του χρόνου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, x-files είπε

@washcloudοκ, ίσος τότε να μην είχαν κάτι τέτοιο να στείλουν και έστελναν οτι είχαν κ το διορθώσαν με το πέρασμα του χρόνου 

...μα το ανάποδο συμβαίνει : όσο τα πράγματα ήταν "χαλαρά", όλα καλά. Με το πέρασμα του χρόνου είναι που περισσεύουν τα στραβά (της ΔΕΗ εν προκειμένω - όχι ότι οι άλλοι είναι ζεν. ΓΕΝΙΚΑ γίνεται ένα τουρλουμπούκι, απο τότε που στραβώσανε τα πράγματα στην "ενέργεια", δηλαδή από το κατακαλόκαιρο του '21....).

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, greekfragma είπε

δε θέλω να ξαναμπώ σε αυτό το θρεντ!!! ΔΕ ΘΕΛΩ! 🤪

Κανεις δεν θελει φιλε αλλα τουλαχιστον πολλοι θα μαθουμε (και δειξουμε και σε αλλους) 2-3 πραγματα παραπανω και θα ξερουμε πως θα κινηθουμε αυριο μεθαυριο.Αυτο εχει την μεγαλυτερη σημασια απ'ολα.

• Like 1

16 λεπτά πριν, x-files είπε

Κάθε μέρα παρακολουθώ και στα 3 φορα..,δεν έτυχε να δω ανεβασμένο από κάποιον, χωρίς να σημαίνει πως εχο δίκαιο

και ένα ακόμα

νομίζω περισσότερες πιθανότητες είναι να ποστάρει κάποιος αν είναι λάθος το συμβόλαιο ,παρά αν είναι σωστό

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, washcloud είπε

...μα το ανάποδο συμβαίνει : όσο τα πράγματα ήταν "χαλαρά", όλα καλά. Με το πέρασμα του χρόνου είναι που περισσεύουν τα στραβά (της ΔΕΗ εν προκειμένω - όχι ότι οι άλλοι είναι ζεν. ΓΕΝΙΚΑ γίνεται ένα τουρλουμπούκι, απο τότε που στραβώσανε τα πράγματα στην "ενέργεια", δηλαδή από το κατακαλόκαιρο του '21....).

σωστό και αυτό διότι με ότι βλέπω από αυτό που έβαλες,του συγκεκριμένου χρήστη του το είχαν στείλει λίγες μέρες πριν από μένα...

να κάνω τώρα κ μία ερώτηση, υπάρχει τρόπος,η μάλλον,μήπως θα πρέπει και εμείς να απαιτούμε να μας στείλουν το σωστό συμφωνητικό-σύμβαση,για κάθε ενδεχόμενο;;

Μπορω να κατσω να επιμεινω στο δικό μου απλα σκεφτομαι μηπως πρεπει να φευγει αμεσα να τελειωνουμε με συμβολαιο από το να επιμενω εγω και να με γραφουν κ απαντανε μετα απο μερικες μερες αυτοι της ΔΕΗ...

στα χαπια θα μας ριξουν

3 ώρες πριν, x-files είπε

Για να ξεκαθαρίσει λίγο αυτή η κατάσταση, όπως είπα πιστεύω πως δεν υπάρχει συμφωνητικό σταλμένο από ΔΕΗ που να γράφει ξεκάθαρα ΔΕΗ MY HOME ONLINE,σε εμένα έστειλαν Γ1,κα στον φίλο dimostr κενό, υπάρχει κάποιος που του έχει στείλει η ΔΕΗ σύμβαση που να γράφει ΔΕΗ my home online;;,διότι στην ουσία και εγώ και ο φίλος άλλο πρόγραμμα επιλέξαμε, άλλο μας έστειλαν για υπογραφή για να καταλήξουμε τελικά σε αυτό που επιλέξαμε

Σε μένα πάνω στη σύμβαση έγραφε οη line

• Thanks 1

18 ώρες πριν, JKrow είπε

Το τέλος της λογικής.

Δυστυχώς, τιμωρείται, εκτός τους κατόχους σταθερών κι η πολυμελής οικογένεια ....(που αναγκαστικά έχει και μεγαλύτερες καταναλώσεις) 

• Like 1

Στις 23/3/2022 στις 5:10 ΜΜ, marmagia είπε

Δεν ξέρω αν είναι ίδια ημερομηνίες έκδοσης λογαριασμών σε όλους τους πελάτες. Εμείς δυο σπίτια στην ίδια τριπλό κατοικία έχουμε ίδια ημερομηνία έκδοσης. Εκδίδεται κάθε 21 η 23 του μήνα και το περιθώριο πληρωμής είναι ως τις 13/14 του επόμενου μήνα. Άρα ουσιαστικά δίνουν περιθώριο πληρωμής 20-23 μέρες. Δεν μπορείς να επιλέξεις το ποτέ θα εκδοθεί σε σενα ο λογαριασμός και άρα το ποτέ θα πληρώνεις (πρώτο η δεύτερο μισό του μήνα)

Στις 23/3/2022 στις 5:23 ΜΜ, jimakos234 είπε

Εμενα εκδιδεται καθε 3 του μηνα, και αποπληρωνεται στο τελος, την τελευταια ημερα που αναγραφει ο λογαριασμος που ειναι στις 28 (25μερες)  τωρα αυτον τον μηνα (εχω παγια εντολη και γινεται αυτοματα). Στους δικους μου νομιζω εκδιδεται καπου στις 21. Δεν ειναι στανταρ, νομιζω εξαρταται λιγο και απο το ποτε ενργοποιηθηκες στο προγραμμα αντιστοιχα. Δεν νομιζω να εχεις θεμα με αυτο, στην τελικη αν πεσουν καπως οι ημερομηνιες και δεν βολευουν, μπορεις να επικοινωνησεις με το ebill support μηπως στο μετακυλισουν λιγο.

Στις 23/3/2022 στις 5:25 ΜΜ, Joshua21 είπε

Όχι ακριβώς, για να στην ζητήσει ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αρκεί να έχει λήξει, για να ελέγξει τη λήξη της θα πρέπει να έχεις κάνει αλλαγή ονόματος ή παρόχου.

1) Η προθεσμία εξόφλησης είναι κάπου 24-26 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης.

2) Δεν έρχονται κάθε 30+ ημέρες, έρχονται κάθε ~30 ημέρες. Και ναι, εκδίδονται σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε πελάτη, όπως είπες και εσύ μπορεί στον έναν να εκδίδεται στις 5, σε άλλον στις 10, και σε άλλον στις 7. Κατά βά

3) Με δεδομένο πως έχεις περιθώριο 24-26 ημερών από την έκδοση του, μια χαρά μπορείς να τον πληρώσεις στο 2 μισό του μήνα.

Βασικά εξαρτάται από το πότε ακριβώς έχει ο ΔΕΔΔΗΕ προγραμματισμένη καταμέτρηση για την παροχή σου.

@marmagia , @jimakos234, @Joshua21 Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

• Like 1

8 ώρες πριν, olddognewtricks είπε

Μια δική μου γενική επισήμανση για όσους τώρα επιλέγουν σταθερό και ρωτούν τι να διαλέξουν μεταξύ Enter και Online.

Στις πραγματικές μεγάλες καταναλώσεις πχ 1000 και πάνω kwh το μήνα (που παρουσιάζονται κυρίως τους χειμερινούς μήνες όταν θερμαίνεσαι με αιρκοντίσιον ή αντλία θερμότητας ), ακόμη και με τα ισχύοντα σταθερά τιμολόγια, ο μηνιαίος λογαριασμός μπορεί άνετα να έρθει 350 - 400 Ευρώ (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, τον Δήμο κλπ).

Μπορεί να μην υπάρχει πάντα δυνατότητα εμπρόθεσμης πληρωμής του, κυρίως από μισθωτούς που περιμένουν τον επόμενο μισθό. Συμβαίνουν αυτά "και στις καλύτερες οικογένειες"😄. Αν έχεις το Online και σου συμβαίνει αυτό, την τρίτη φορά θα σε πετάξουν πίσω στο Γ1. Με το Enter δεν έχει δηλωθεί κάτι τέτοιο. Άρα το enter είναι πιο ασφαλές, αν έχεις μεγάλους λογαριασμούς. Προφανώς υπάρχει η διαφορά 1 λεπτό στη χρέωση, όπως και ισχύει ότι αν πληρώσεις το Enter εμπρόθεσμα έχεις έκπτωση 5% (δηλαδή πάλι 1 λεπτό/kwh με τη χρέωση του Enter).  Αλλά αν μιλάμε για μεγάλες καταναλώσεις, αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στη χασούρα εκατοντάδων Ευρώ που θα έχεις αν σε πετάξουν πίσω στο Γ1.

Ας έχουν όλοι υπόψη τους και αυτή την παράμετρο.

εχω Nrg πλεον μεχρι τις 15 Μαρτιου ειχα το fixed το οποιο δεν πληρωνα ρητρα αναπροσαρμογής απλα πληρωνα παγιο 9 ευτω. Βγαλανε μια ανακοινωση σε εναν παλιοτερο λογαριασμο οτι αυτο θα ισχυσει εως 15 μαρτιου. Υπολογιζοντας τωρα την ρητρα που μου βαλανε λογαριασμος απο 25 Φεβ εως 28Μαρτ (13 μερες χωρις fixed ) Μου βαλαν ρητρα 220 ευρω. Δεν ειναι πολυ μεγαλο το ποσο? Εστειλα φορμα επικοινωνιας για να μου πουν τι εγινε. Ενα αλλο τραγελαφικο ειναι οτι ειμαι και ΚΟΤ Β και μου υπολογιζει οχι 998ηΜερας+718 νυκτας συνολο επι το 0.045 αλλα μονο 587 κιλοβατώρες. Δεν ξερω γιατι το κανει αυτο και πως το υπολογιζουν. Επισης μου βαζουν ΥΚΩ 45 ευρω το οποιο το βλεπω λιγο παραδοξο καθως ειναι για την βοηθεια προς τους ευαλωτους καταναλωτες...και μου ζητανε εμενα ως ευαλωτος (αναπηρια τεκνου) να πληρωσω. Μπορουν να το κανουν? 

Πλεον θα φυγω απο nrg μετα την ρητρα που μου βαλανε και οπως εβγαλαν οι ιδιοι ανακοινωση και ρωτησα στο τηλεφωνo μπορω να φυγω χωρις πεναλτυ λογω οτι ειχα fixed και το ακυρωσαν μονομερως.  για κοινωνικο τιμολογιο και τα δυο και online kai enter συνδυαζονται? γιατι στο site ειδα μονο για το enter το γραφει. Η διαφορα των δυο ειναι μονο στην παγια εντολη που απαιτειτε το Online? Eυχαριστω. 

ΥΓ η επιδοτηση 23 ευρω και η αναπροσαρμογη 220 ειμαστε για κλαματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, x-files είπε

Για να ξεκαθαρίσει λίγο αυτή η κατάσταση, όπως είπα πιστεύω πως δεν υπάρχει συμφωνητικό σταλμένο από ΔΕΗ που να γράφει ξεκάθαρα ΔΕΗ MY HOME ONLINE,σε εμένα έστειλαν Γ1,κα στον φίλο dimostr κενό, υπάρχει κάποιος που του έχει στείλει η ΔΕΗ σύμβαση που να γράφει ΔΕΗ my home online;;,διότι στην ουσία και εγώ και ο φίλος άλλο πρόγραμμα επιλέξαμε, άλλο μας έστειλαν για υπογραφή για να καταλήξουμε τελικά σε αυτό που επιλέξαμε

Χωrsίτλο.jpg

Μπορεί να έκαναν 1,5 μήνα να μου στείλουν τη σύμβαση (αλλαγή ονόματος) .... αλλά τουλάχιστον ήρθε σωστή....

Βέβαια το ότι ήρθε σωστή η σύμβαση δεν είμαι σίγουρος οτι με έβαλαν και στο πρόγραμμα που έχω υπογράψει.....  ο πρώτος μηνιαίος που έπρεπε να έχει εκδοθεί 14 ημέρες απο την μέρα που ολοκληρώθηκε η αλλαγη ονόματος δεν εκδόθηκε... τωρα περιμένω αυτες τις μέρες να εκδοθεί λογαριασμός να δω τι έχει γίνει....

Επεξ/σία από teot
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

56 λεπτά πριν, gtok34 είπε

Η διαφορα των δυο ειναι μονο στην παγια εντολη που απαιτειτε το Online?

11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το online απαιτεί ενεργοποίηση απ'το ebill, συν ενεργοποίηση πάγιας κάρτας, μηνιαίου λογαριασμού, ηλεκτρονικού λογαριασμού.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

τα υπόλοιπα τα έσπασα στα άλλα θέματα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669691-ποιον-εναλλακτικό-πάροχο-αντί-δεη/?do=findComment&comment=59161393

https://www.insomnia.gr/forums/topic/598241-κοινωνικό-τιμολόγιο-ηλεκτρικού-ρεύματος/?do=findComment&comment=59161383

Επεξ/σία από korakios
λινκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gtok34 είπε

για κοινωνικο τιμολογιο

Για την επιλογή προγράμματος μετράει η μέση κατανάλωση και το όριο του ΚΟΤ κι εννοείται μόνο ΔΕΗ
(και γω ΚΟΤΒ από elpedison fixed με 3,5 πάγιο, είμαι πλέον στη ΔΕΗ)
Δες κι αυτό από korakios
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59157922 
Επίσκεψη άμεσα σε κατάστημα ΔΕΗ ακόμα και για Γ1 και μετά εύκολα πας στο online (αν δεν ''τσιμπήσουν'' οι τιμές) (δεν είναι σίγουρο αν το online δέχεται ΚΟΤ, το Εnter δέχεται σίγουρα)
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59135570 

Επεξ/σία από foul

8 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

παιδια μου ηρθε και εμενα η πολυποθυτη 4μηνη λυπητερη 600 ευρω ,ειμαι στο κοτ και σκεφτομαι να παω σε κατι αλλο αλλα μονο ΔΕΗ. μπορει να υπαρξει μηναιο προγραμμα μαζι με κοτ?

ΔΕΗ "MyHome Enter".

• Like 1

Καλημέρα

μηπως ενεργοποιώντας το μηνιαίο από e bill ακυρώνει τη μέτρηση μου (έναντι πελατη) κάθε μήνα ; γιατί στην ουσία  συμφωνώ για 3 έναντι και μετά  εκκαθαριστικό.

επειδη είμαι νέος πελατης προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί

Ας μας πει κάποιος που πληρώνει κάθε μηνα εκκαθαριστικό πως γίνεται παρακαλώ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...