Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω κλίσει ακόμα μήνα στην ΔΕΗ στο enter+ και σκέφτομαι να μεταβώ στο Γ1 (ΚΟΤΒ με 2000Kwh όριο).
Προφανώς πληρώνω ρήτρα αποχώρησης. Θα 'χω άραγε και -50 στον πρώτο λογαριασμό να μου έρθει '' η μία η άλλη'' ?
Γενικά θεωρώ ότι συμφέρει και την ΔΕΗ η μετάβαση. Θα εισπράττει περισσότερα.
Θα προτιμούσα  βέβαια να επιδοτούσαν και τα σταθερά, που θα συνέφερε και το ταμείο, αλλά άμα αρχίσω δεν θα τελειώσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, foul είπε

Δεν έχω κλίσει ακόμα μήνα στην ΔΕΗ στο enter+ και σκέφτομαι να μεταβώ στο Γ1 (ΚΟΤΒ με 2000Kwh όριο).

Με την επιδότηση του Απριλίου, όντως μοιάζει πιο συμφέρον το Γ1, εάν και εφόσον δεν ξεπερνάς το όριο της κατανάλωσης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που θα δουλεύει το κλιματιστικό. (Καλό θα ήταν να βάλεις και νυχτερινό). Βέβαια δεν είναι και αρκετά σημαντικό αυτό το όφελος αν το βάλεις κάτω με χαρτί και με μολύβι θα δεις ότι στην καλύτερη περίπτωση βγαίνει περίπου 10 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, τίποτε δεν σε διαβεβαιώνει ότι το κράτος θα κρατήσει τόσο ψηλά την επιδότηση. Σίγουρα θα έχει μειωμένα έσοδα λόγο της κατάστασης που επικρατεί, οπότε δεν θα μπορέσει να δίνει επί μακρόν υψηλές επιδοτήσεις. Θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή κάνα δυο μήνες να δεις που πάει το πράγμα και μετά να αποφασίσεις.

• Like 1
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, foul είπε

Προφανώς πληρώνω ρήτρα αποχώρησης. Θα 'χω άραγε και -50 στον πρώτο λογαριασμό να μου έρθει '' η μία η άλλη'' ?
Γενικά θεωρώ ότι συμφέρει και την ΔΕΗ η μετάβαση. Θα εισπράττει περισσότερα.
Θα προτιμούσα  βέβαια να επιδοτούσαν και τα σταθερά, που θα συνέφερε και το ταμείο, αλλά άμα αρχίσω δεν θα τελειώσω...

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο/λόγους που θες να γυρίσεις πίσω στο Γ1;

Αν μου επιτρέπεις, η επιδότηση δεν είναι τέτοια που να λέμε ότι το Γ1 ΚΟΤ γύρισε στις τιμές προ ρήτρας. Το αντίθετο. Αν είσαι πάνω από 1200-1300kw το τετράμηνο ο λογαριασμός σου στο κυμαινόμενο είναι όσο πληρώνεις στο σταθερό, εννοείται με ΚΟΤ και τα δυο (το enter+ παίρνει ΚΟΤ, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις).

Ξέρεις αν το καλοκαίρι που το σύστημα θα πιεστεί 2000%, αν η μέση τιμή χονδρικής παραμείνει εδώ που είναι ή αν θα πάει στο Θεό; Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι τα ηλιακά θα σώσουν την κατάσταση. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και επιπρόσθετα νομίζω ότι με το που φτιάξει ο καιρός η κυβέρνηση θα αποσύρει τις επιδοτήσεις. Δεν θα δούμε φθηνό ρεύμα τα επόμενα δυο χρόνια. Ίσως ποτέ ξανά. Σαν τη βενζίνη που θα έπεφτε κάτω από το 1€ όταν το πέρασε και τώρα παρακαλάμε για τα 2. 

Προσωπικά μπήκα στο Online (δεν μπορώ να πάω σε κατάστημα για λόγους υγείας) και εφόσον περιλαμβάνει ΚΟΤ θα πληρώνω περίπου όσα πλήρωσα στο κυμαινόμενο τελευταίο λογαριασμό.

Η ρήτρα, ενημερωτικά, φάνηκε στους λογαριασμούς μου τον Οκτώβριο και αντιστοιχούσε στο 1/3 της συνολικής αξίας του ρεύματος μου (όπως αναγράφεται στις χρεώσεις προμήθειας). Τον Δεκέμβριο πήγε στο 50% και τώρα ήταν η διπλάσια. 

Οι κρατικές επιδοτήσεις είναι σαν ασπιρίνη στον καρκίνο. Το ίδιο με τα σταθερά, δεν λύνουν το πρόβλημα, απλά απαλύνουν τον πόνο. Κουλοχέρης κατάντησε ο λογαριασμός.

Προτιμώ να ξέρω τι πληρώνω τουλάχιστον, έστω αν στο Γ1 πλήρωνα λιγότερα τους επόμενους μήνες. Γνώμη μου.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα επιχειρήματά σας είναι λογικότατα, αλλά δυστυχώς εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο νομοθέτης...
θα 'πρεπε  να επιδοτεί και τα σταθερά, αντ' αυτού επιβραβεύει όσους επέλεξαν το ρίσκο της ρήτρας και στην ουσία σου δίνει κίνητρο να μεταβείς σε ρητροπρόγραμμα, αδειάζοντας έτσι και το ταμείο, με ότι αυτό συνεπάγεται....
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59157922

Επεξ/σία από foul

Εδώ και τέσσερις ώρες προσπαθώ να κάνω online συμβόλαιο στη ΔΕΗ. Δεν δέχεται με τίποτα αντίγραφα ταυτότητας. Στο πεδίο που εισάγεις φωτογραφία. Ούτε αφμ και αρμόδια ΔΟΥ...τα εισαγω και και δεν τα δέχεται όταν πατάω επόμενο για να προχωρήσει η αίτηση τα ξαναβγαζει με αστερισμό σαν να είναι ασυμπληρωτα. Το απόγευμα είχα προχωρήσει κανονικά την αίτηση αλλά δεν την ολοκλήρωσα...

41 λεπτά πριν, foul είπε

θα 'πρεπε  να επιδοτεί και τα σταθερά

Οχι σε καμια περιπτωση και δεν ειναι σωστο.

Εκαναν το ιδιο λαθος στο φυσικο αεριο γιατι δεν τελειωσαν ουτε το Γυμνασιο.Δεν ηταν ουτε εκει σωστο και δεν ειναι κι εδω.

Ξεκαθαρα θα πρεπει ΜΟΝΟ να επιδοτουνται οσοι εχουν προγραμματα κυμαινομενα με ρητρα.Οποιος θελει να μπει σε τετοιο προγραμμα κανενα προβλημα μπορει να μπει.Οποιος θελει να παει σε σταθερο παλι κανενα προβλημα μπορει να μπει.

Με λιγα λογια ο καθενας μπορει να επιλεξει οτι θελει.Οτι του αρεσει οτι του βολευει και σε οποιο εκεινος πιστευει οτι θα κανει μεγαλυτερη εξοικονομηση.Τα σταθερα ομως δεν θα επρεπε να επιδοτουνται σε καμια περιπτωση.Ουτε στο ρευμα ουτε στο αεριο.

Υποψιν οτι ειμαι και στα 2 σε σταθερο προγραμμα και δεν το λεω οπως με συμφερει αλλα οπως θεωρω εγω(γνωμη μου εννοειται) οτι ειναι το δικαιο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, foul είπε

Τα επιχειρήματά σας είναι λογικότατα, αλλά δυστυχώς εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο νομοθέτης...
θα 'πρεπε  να επιδοτεί και τα σταθερά, αντ' αυτού επιβραβεύει όσους επέλεξαν το ρίσκο της ρήτρας και στην ουσία σου δίνει κίνητρο να μεταβείς σε ρητροπρόγραμμα, αδειάζοντας έτσι και το ταμείο, με ότι αυτό συνεπάγεται....
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59157922

Απόλυτο δίκιο έχεις. Παλαβομάρα. Σ' αυτό συμφωνούμε όλοι.

Αν είσαι μέσα στην κατανάλωση που λέει ο korakios, πιθανόν συμφέρει αυτή τη στιγμή

Εκ προσωπικής εμπειρίας, είδα σε πρώτη ανάγνωση ότι θα πλήρωνα το ίδιο στον τελευταίο λογαριασμό (εκκαθαριστικός Μαρτίου) σε σχέση με το αν ήμουν σε κάποιο σταθερό. Δεν είχα ενδιαφερθεί μέχρι τώρα για τα σταθερά οι τιμές τους φαντάζουν εξωφρενικές σε σχέση με τα 0,11€ που είναι η "κανονική" χρεώση. Αλλά στην πράξη δεν πληρώνουμε πλέον 0,11€ στο Γ1.

Πλήρωσα συνολικά 310 ευρώ στις χρεώσεις προμήθειας με κατανάλωση ~2050kw και ΚΟΤ Β. Αφήνω στην άκρη τέλη και ρυθμιζόμενες δεν μας νοιάζουν είναι άσχετες με την ρήτρα. 

Η ρήτρα μόνη της σε μένα ήταν 446 ευρώ και αν δεν ήταν οι περίφημες επιδοτήσεις ο λογαριασμός θα ξεπερνούσε το ενοίκιο μόνο με τη ρήτρα. Πάλι όμως πλήρωσα 310 εκεί που θα πλήρωνα κάτι λιγότερο από 200 μισό χρόνο πριν. 

Αν είχα τώρα σταθερό με ΚΟΤ θα πλήρωνα ουσιαστικά 100 ευρώ παραπάνω στην "καθαρή" αξία του ρεύματος αλλά χωρίς τη ρήτρα και χωρίς τις επιδοτήσεις εννοείται, η διαφορά στις συνολικές χρεώσεις προμήθειας μου βγαίνει 50 ευρώ περίπου φθηνότερα ή το ίδιο, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, οπότε ας πούμε το ίδιο όπως είπα στην αρχή.

Με τις καινούριες επιδοτήσεις (του μήνα Απρίλη) και τη νέα τιμή χονδρικής εξισορροπείται βέβαια αυτή η διαφορά, αφού πληρώνεις σχεδόν το ίδιο εκτός αν έχεις χαμηλές καταναλώσεις κάτω από τις 1200-1300kw το τετράμηνο που μάλλον σε συμφέρει Γ1. Αυτό καταλαβαίνω προσωπικά ας με διορθώσει κάποιος αν κατάλαβα λάθος.

Αυτά που δεν γνωρίζουμε για τη συνέχεια: 1) αν συνεχιστούν οι επιδοτήσεις κ αν θα είναι "συμφέρουσες", 2) τι θα γίνει το καλοκαίρι με την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση στο σύστημα, 3) τις μελλοντικές τιμές χονδρικής του ρεύματος ειδικότερα από Σεπτέμβρη και έπειτα. 

Το 3ο ζήτημα είναι ο παράγοντας Χ που φοβάμαι όσο τίποτε άλλο. Με κάθε αύξηση της ΟΤΣ είναι εκθετική η αύξηση της ρήτρας επειδή ενέχει πολλαπλασιασμούς ο τύπος του υπολογισμού της. Πάλι ελπίζω ότι τα καταλαβαίνω επαρκώς γιατί ειλικρινά ψάχνομαι όπως όλοι σε ένα θέμα που έχει μετατραπεί ήδη σε κοινωνικό (εκτός από οικογενειακό) πρόβλημα. 

Επεξ/σία από JKrow

2 λεπτά πριν, JKrow είπε

Σ' αυτό συμφωνούμε όλοι.

Αν εννοεις οτι θα επρεπε να επιδοτουνται τα σταθερα τοτε δεν συμφωνουμε ολοι.

Αν εννοεις κατι αλλο τοτε οκ.

2 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αν εννοεις οτι θα επρεπε να επιδοτουνται τα σταθερα τοτε δεν συμφωνουμε ολοι.

Αν εννοεις κατι αλλο τοτε οκ.

Εννοώ για την παλαβομάρα με τα σταθερά και κυμαινόμενα που άκρη δεν βγάζουμε 😄

Για τις επιδοτήσεις να σου πω δεν το χω αν είναι σωστό ή όχι. Αν πρέπει να μπουν πλαφόν και άλλα τέτοια. Δεν έχω αποψη επειδή δεν γνωρίζω τι σημαινει η μια αποφαση ειτε η αλλη. 

Καταλαβαίνω δλδ ότι μιλάμε για επιδότηση της ρήτρας που τα σταθερά δεν έχουν άρα άκυρη οποιαδήποτε συζήτηση για επιδότηση των σταθερών. Δεν επιδοτείται αλλωστε το ρεύμα, το κράτος προσπαθεί να καλύψει μέρος της ρήτρας, που υπήρχε από χρόνια αλλά δεν είχε μετακυλίσει στον τελικό καταναλωτή. 

Τι είναι ρε παιδιά το Γ1 της ΔΕΗ ? Για οικιακούς καταναλωτές (όπως εγώ) ? Συμφέρει ?Είμαι watt&volt και μου έστειλαν λινκ σε μία ενημερωτική σελίδα που - σε 30 ημέρες - μου πάνε την (fixed) κατανάλωση από 0,199€ στα 0,499€/Kwh. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ.

Έχω μηνιαία κατανάλωση (καλώς ή κακώς) πετναμελούς οικογένειας γύρω στις 1000+ κιλοβατώρες.  

13 λεπτά πριν, foul είπε

Αν μου επιτρέπεις, τι όριο ΚΟΤ έχεις ?

Κανένα πρόβλημα 😉

2100kw. 

Το ξέρεις ότι διαφοροποιείται ανάλογα τη σύνθεση του νοικοκυριού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickvog είπε

Τι είναι ρε παιδιά το Γ1 της ΔΕΗ ? Για οικιακούς καταναλωτές (όπως εγώ) ? Συμφέρει ?Είμαι watt&volt και μου έστειλαν λινκ σε μία ενημερωτική σελίδα που - σε 30 ημέρες - μου πάνε την (fixed) κατανάλωση από 0,199€ στα 0,499€/Kwh. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ.

Έχω μηνιαία κατανάλωση (καλώς ή κακώς) πετναμελούς οικογένειας γύρω στις 1000+ κιλοβατώρες.  

Έφυγες στο άλλο θέμα ΔΕΗ online/enter και εδώ να βάλεις τις καταναλώσεις σου στο καρφιτσωμενο ποστ του korakios.

Για τέτοιες καταναλώσεις , να πας "αύριο" κιόλας σε κατάστημα ΔΕΗ να κλείσεις myHomeEnter με 0.18/kWh...

Επεξ/σία από tomtsir

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...