Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

Ωστόσο με μια πρόχειρη ματιά σε λογαριασμό φίλου με Γ1Ν, έχει για 4μηνο: 

μερα: 2103kw *0.119 =251

νύχτα:496*0,078=39

ρήτρα αναπροσαρμογής: 110

άρα 110/2103=0,052

επομένως η πρόχειρη ματιά, αφορά περίοδο που είτε δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα (πχ Ιούνιο Σεπ και να έπιασε 2 μήνες Αυγ&Σεπ) είτε κάνανε λάθος

η τελική τιμή του Γ1 του Μαρτίου είναι 0,29 και σε λίγες μέρες που θα κλείσει ο μήνας βγαίνει και του Απριλίου στα 0,35 (ευτυχώς έπεσε απο τα 0,40 που είχε φτάσει)

edit χωρίς επιδοτήσεις

15 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

Υ.Σ. Αλήθεια υπάρχει πραγματικά τρόπος να την υπολογίσει κανείς γιατί εδώ πρέπει να είσαι μαθηματικός... :)

κατεβάζεις το excel

πας στο φύλλο με τα κυμαινόμενα (διαβάζεις τα κόκκινα γράμματα)

βάζεις μηδέν στο κελί Β26

πας στο site και πρώτα βάζεις 6μηνη περίοδο (last 6 months) και μετά απο την αρχή μέχρι τέλους του μήνα , παίρνεις την τιμή "Average price" και τη βάζεις στο Β25

Μετά βλέπεις πραγματικές τιμές (οι αρχικές είναι χαμηλές γιατί περιλαμβάνουν το 30% έκπτωσης  συν το 5% συνέπειας)

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικά έχουν αναλυθεί πολλές αυτά που ρωτάς θέλει λίγο ψάξιμο να δεις τι παίζει και τι σε συμφέρει. Πολλοί μπερδεύονται όμως και καταλήγουν σε  λάθος συμπεράσματα

φίλε Πάρη απο χθες το ψάχνω αλλα και στις τελευταίες σελίδες εδώ οι απόψεις διίστανται...βιάζομαι και λίγο...βασικά όλο το ζουμί είναι η ρημάδα ρήτρα . πως υπολογίζεται και πως μπορεί αν μεταβληθεί τους επόμενους μήνες καθώς βάσει του υπολογισμού παραπάνω φαίεβται οτι τους προηγούμενους μήνες συνέφερε το παλιό Γ1...

8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αυτά μη βλέπει ο washcloud.

...να τα βλέπει ΜΙΑ φορά δεν είναι πρόβλημα - να τα επαναλαμβάνει όμως κάποιος κάθε τόσο, ε ναι, είναι.

1 λεπτό πριν, madrivermadonus είπε

βασικά όλο το ζουμί είναι

...ότι πάνω από 300kWh/μήνα, πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε σταθερό (ΔΕΗ). Τόσο απλό. Και δεν χρειάζεσαι ούτε υπολογισμούς, ούτε ρήτρες, ούτε αναπροσαρμογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω για μια ακόμη να ευχαριστήσω τους γνωστούς αγνώστους της παρέας για τις συμβουλές τους να επιμείνουμε σε παλιό τιμοκατάλογο του home online άσχετα με την ημερομηνία ενεργοποίησης:

με αρχική αίτηση 5/11/21 για αλλαγή παρόχου μέσω e-contract κι ενεργοποίηση 11/1/22, σήμερα πέρασα κανονικά στο online με διάρκεια συμβολαίου 10/1/2024 και με αντιλογισμό χρεώσεων για όσο διάστημα ήμουν στο Γ1. 

Επεξ/σία από geodimis

20 λεπτά πριν, depmode είπε

Είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση. Υπογραφή συμβολαίου σε καταστημα για enter+ στις 16/03. Πολλά μπερδέματα και αποστολή τελικά του αιτήματος από ΔΕΗ σε ΔΕΔΗΕ στις 23/03. Στο e-bill μου έβγαλε από την πρώτη μέρα ενεργό το συμβόλαιο μέχρι 15/03/23.

Από ΔΕΔΗΕ σήμερα μου είπαν ότι έχει ολοκληρωθεί το αίτημα, στις 24/03, παρόλα αυτά στο myelpedison (προηγούμενος πάροχος) μου βγάζει ακόμα ενεργή την παροχή και στο e-bill μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με εσένα (Δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Μηνιαίου Λογαριασμού. Για το υπόψη ακίνητο δεν υπάρχει ενεργή Σύμβαση Προμήθειας με τη ΔΕΗ, διότι έχει καταγγελθεί ή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί) όταν προσπαθώ να ενεργοποιήσω τον μηνιαίο λογαριασμό. Έχω περάσει ώρες στα τηλέφωνα μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ και κανένας δεν ξέρει τι γίνεται ακριβώς...

Και να φανταστεί κανείς ότι πήγα σε κατάστημα για να γίνει γρήγορα η δουλειά μου και να αποφύγω τέτοια θέματα...

Πως κατάλαβες ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά; Έρχεται κάποιο email από ΔΕΗ;

Καλησπέρα. Δεν σου είπαν από τον Δεδδηε ότι έχει ολοκληρωθεί αυτή η εντολή.. Έχεις μεταφερθεί στον νέο παροχο.. Και θα ενημερωθεί ο προηγουμενος πάροχος για να βγαλει τον λογαριασμό με τις ενδείξεις που παρελαβε από τον Δεδδηε.. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

πως μπορεί αν μεταβληθεί τους επόμενους μήνες

...δε μας ζητάς τους αριθμούς του Τζόκερ καλύτερα; Θα έχει και μεγαλύτερο όφελος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

φίλε Πάρη απο χθες το ψάχνω αλλα και στις τελευταίες σελίδες εδώ οι απόψεις διίστανται...βιάζομαι και λίγο...βασικά όλο το ζουμί είναι η ρημάδα ρήτρα . πως υπολογίζεται και πως μπορεί αν μεταβληθεί τους επόμενους μήνες καθώς βάσει του υπολογισμού παραπάνω φαίεβται οτι τους προηγούμενους μήνες συνέφερε το παλιό Γ1...

Δε μπορώ να στο εξηγήσω από το κινητό αλλά πχ δες εδώ παράδειγμα

https://www.dei.gr/media/wfdn3xou/paradeigma-efarmogis-ritras-anaprosarmogis-xreoseon.pdf

Τον Μάρτιο ίσως πάει η x 270mwh η 0.27/€ kWh οπότε βάζεις αυτό ως Χ και υπολογίζεις..

(Αν δε κάνω λάθος βγαινει πάλι κάπου εκεί οπότε μετά τις επιδοτήσεις τρως καπέλο 0.27 + τη κανονική με.εκπτωση.. βγαίνει πολλά λεφτά.

20 λεπτά πριν, washcloud είπε

...να τα βλέπει ΜΙΑ φορά δεν είναι πρόβλημα - να τα επαναλαμβάνει όμως κάποιος κάθε τόσο, ε ναι, είναι.

...ότι πάνω από 300kWh/μήνα, πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε σταθερό (ΔΕΗ). Τόσο απλό. Και δεν χρειάζεσαι ούτε υπολογισμούς, ούτε ρήτρες, ούτε αναπροσαρμογές.

Δε βάζω και κάθε τόσο. Ίσως εσύ αντιμετωπίζεις πιο ψύχραιμα  και λογικά φαινόμενα που βλέπω. Πιστεύω ότι ένα σεβαστό ποσοστό είναι κάτω από 300kwh και δεν έχουν δει αλλαγή και μερικοί από αυτούς βριζουν όσους είναι παραπάνω με διάφορους χαρακτηρισμούς χωρίς να έχουν ιδέα τι γίνεται. Δεν επηρεάζει όλους το ίδιο.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

2 ώρες πριν, totomis είπε

τη σύμβαση και τα υπόλοιπα για υπογραφή μου τα έστειλαν χτες. Δεν τα έχω στείλει πίσω υπογεγραμμένα, γιατί όπως είπα αναγράφουν λάθος πρόγραμμα.

και σε εμένα έχει κάτι περίεργο και θα το στείλω αύριο διορθωμένο

ενώ σε αυτά που θα υπογράψω λέει Home Online

image.png.adcd8085a5c36594ad41543357e17e6c.png

στο κείμενο με τις οδηγίες στο mail λένε το παρακάτω

Παρακαλώ πολύ να μας αναφέρετε για την πλήρη ή μερική αποδοχή οφειλής καθώς και σε ποιο πρόγραμμα επιθυμείτε την ένταξή σας.(HOME ENTER/HOME ENTER PLUS)

ισως να είναι και τυποποιημένο το μειλ, δεν ξέρω. το καλό είναι ότι αναγράφεται σωστά εκεί που υπογράφω

25 λεπτά πριν, dimostr είπε

3,15,17,26,27 tzoker 8

...μην τους λες σε μένα, στον madrivermadonus πες τους, εγώ τους ξέρω :-D

22 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε βάζω και κάθε τόσο. Ίσως εσύ αντιμετωπίζεις πιο ψύχραιμα  και λογικά φαινόμενα που βλέπω.

δεν έχουν δει αλλαγή. Δεν επηρεάζει όλους το ίδιο.

...ναι αλλά μ' εκείνον τον "γνωστό στον Ήρωνα", μας είχες τουμπανιάσει σε κάποια φάση - μέρα παρά μέρα, όλο και κάτι "σχετικό" με δαύτον σχολίαζες. Δεν είναι το θέμα το να δεις κάτι "περίεργο" και να το αναφέρεις "προς εξέταση" ή να σου λυθούν οι απορίες : το θέμα είναι όταν ποστάρεις με,,,σιγουριά ότι "υπάρχουν τυχεροί", την στιγμή που ΜΟΝΟ άτυχοι υπάρχουν.

...μια χαρά αλλαγή έχουν δει, καθώς διπλασιάστηκε η προμήθεια του ρεύματος σε σχέση με πέρσι και για όσους παίρνουν επιδότηση. Αν είναι γιάχου και δεν καταλαβαίνουν τί πληρώνουν, δεν μας αφορά.

15 λεπτά πριν, booogieman είπε

Ποιο παταω για ραντεβου για να μπει καποιος σε σταθερο προγραμμα;

Όποιο και να πατήσεις, σημασία έχει τί θα τους ζητήσεις όταν πας.

(...λες να 'χουν έναν υπάλληλο για το καθένα; Αηδίες του web dev του σάιτ είναι αυτές.  Παραπάνω κουμπάκια για παραπάνω λεφτάκια...:ρ)

• Like 1

παιδιά προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί το excel. στο φυλλο με τα προγραμματα χωρίς ρήτρα απο όσα καταλαβαίνω το online φαίνεται πιο συμφέρον αλλα πως γίνεται αφού έχει μονο 1 λεπτό χαμηλότερη χρέωση αλλα δεν έχει τα 2% έκπτωση παγίου και 5% συνέπειας; δεν βλέπω κάτι; τα 50ε και 30ε 1ου λογαριασμού δεν με απασχολούν τόσο...

5 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

δεν βλέπω κάτι;

πάγιο ανα έτος μεταξύ των προγραμμάτων ? (και υπολογισμός δώρων) μπορεί και να έχω κάπου λάθος βέβαια (δεν είναι η πρώτη φορά 😁)

αν δείτε τίποτα περίεργο πείτε

Λέω να βάλω τα δώρα στη στήλη όφελος ανα 1ο/ετος και όχι στην τελική τιμή , πως σας φαίνεται ?

17 λεπτά πριν, korakios είπε

Λέω να βάλω τα δώρα στη στήλη όφελος ανα 1ο/ετος και όχι στην τελική τιμή , πως σας φαίνεται ?

....όπου θες βαλ' τα - απλά κάνε καμμιά αύξηση 😁 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...