Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@booogiemanτα έχεις μπερδεψει.

Ξανά δες την φώτο, στις χρεώσεις προμήθειας γράφει 645 ευρώ.

Αν ήταν στο online στο πινακάκι χρεώσεις προμήθειας θα εγραφε:

2120 * 0,17 = 360,4

615 × 0,13 = 79,95

Άρα σύνολο 440,35 συν 4 (περιπου) το πάγιο

Άρα 645 (φωτο) - 444,35 = 200,65 (λιγοτερα)

Στο έγραψαν παραπάνω από ότι είδα τώρα. Πόσο πιο αναλυτικα να τα γράψουμε;

Μην βάζεις ρυθμιζόμενες χρεώσεις μέσα, είναι ίδιες δεν χρειάζεται. Ούτε το σύνολο του λογαριασμού, διότι αλλάζει...

Επεξ/σία από lazarnik
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, lazarnik είπε

@booogiemanτα έχεις μπερδεψει.

Ξανά δες την φώτο, στις χρεώσεις προμήθειας γράφει 645 ευρώ.

Αν ήταν στο online στο πινακάκι χρεώσεις προμήθειας θα εγραφε:

2120 * 0,17 = 360,4

615 × 0,13 = 79,95

Άρα σύνολο 440,35 συν 4 (περιπου) το πάγιο

Άρα 645 (φωτο) - 444,35 = 200,65 (λιγοτερα)

Στο έγραψαν παραπάνω από ότι είδα τώρα. Πόσο πιο αναλυτικα να τα γράψουμε;

Παιδια ειναι και οι εναντι στο παιχνιδι. Μακαρι να κανω λαθος, διαβασε το προηγουμενο μνμ μου που τα εξηγω.

Μόλις τώρα, booogieman είπε

Παιδια ειναι και οι εναντι στο παιχνιδι. Μακαρι να κανω λαθος, διαβασε το προηγουμενο μνμ μου που τα εξηγω.

Αν και δεν εχει σημασια και τζαμπα το συζηταμε, αλλα ας το παμε οπως το πας.Και το online έχει έναντι και μάλιστα από 3 μηνιαίους, οπότε αφαίρεσε από τα 440 και τα έναντι (κάτσε να τα υπολογίσεις 😁).

Μόλις τώρα, lazarnik είπε

Αν και δεν εχει σημασια και τζαμπα το συζηταμε, αλλα ας το παμε οπως το πας.Και το online έχει έναντι και μάλιστα από 3 μηνιαίους, οπότε αφαίρεσε από τα 440 και τα έναντι (κάτσε να τα υπολογίσεις 😁).

Αυτα λεω πως υπολογισα και βγαινουν τα ιδια.

Συγκρινω συνολικα 4μηνα, με εναντι και ρυθμιζομενες μεσα. Γ1 0.31 vs online 0.30. Ισοπαλια. ;)

1 λεπτό πριν, booogieman είπε
3 λεπτά πριν, booogieman είπε

Αυτα λεω πως υπολογισα και βγαινουν τα ιδια

Επειδή αρκετοί εδώ μέσα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους υπολογισμούς που κανείς, μήπως μπορείς να μας τους δείξεις μήπως και τους καταλάβουμε;

7 λεπτά πριν, booogieman είπε

Συγκρινω συνολικα 4μηνα, με εναντι και ρυθμιζομενες μεσα. Γ1 0.31 vs online 0.30. Ισοπαλια

Με το Excel του κοράκιου δεν μπορεί πάντως να γίνει σύγκριση σταθερού με κυμαινόμενο.

Μόλις τώρα, vali είπε

Επειδή αρκετοί εδώ μέσα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους υπολογισμούς που κανείς, μήπως μπορείς να μας τους δείξεις μήπως και τους καταλάβουμε;

Μην επαναλαμβανομαστε, διαβασε τα μνμ μου πιο πισω τα λεω αναλυτικα πως τα υπολογισα, συμφωνα με το Γ1 του συμφορουμιτη. Διαβασε τα και αν εχει καπου ενσταση μου λες, ισως εχω κανει καπου λαθος σκεψη.

πήγα και έβαλα σήμερα τελικά, Γ1Ν …. υπολογίζω περίπου 1300kw/έτος ημερήσιο και περίπου  1000kw/έτος νυχτερινό … με τη βοήθεια αυτόνομου φωτοβολταϊκού …

30 λεπτά πριν, booogieman είπε

Μην επαναλαμβανομαστε, διαβασε τα μνμ μου πιο πισω τα λεω αναλυτικα πως τα υπολογισα, συμφωνα με το Γ1 του συμφορουμιτη. Διαβασε τα και αν εχει καπου ενσταση μου λες, ισως εχω κανει καπου λαθος σκεψη.

Το Γ1 καταλάβαμε ότι προσθέσες το τι πλήρωσε στον έναντι και στον εκκαθαριστικό και έβγαλες μέση τιμή kwh 0,31(σφάλμα, φαντάσου να είχε κλειστό το σπίτι και να τραβούσε ρεύμα μόνο ο συναγερμός πχ 3kwh θα του έρχονταν να πληρώσει 30 ευρώ για ΔΤ ΤΑΠ ΕΡΤ, τότε τι θα έλεγες 30 ευρώ δια 3 kwh = 10 EUR/kwh). Για να δεχθεί κάποιος τον συλλογισμό σου πρέπει πάλι να προσθέσεις έναν έναντι και έναν εκκαθαριστικό από online, με παρόμοια κατανάλωση στον ίδιο Δήμο και παραπλήσια τετραγωνικά.

Αν θέλεις την γνώμη μου για να μην χάνεις τον χρόνο σου, μην το ψάχνεις άλλο, μέχρι 1200kwh το τετράμηνο το Γ1 έρχεται περίπου στα ίδια, με το on-line, μιλώντας πάντα με τις σημερινές χρεώσεις και επιδοτήσεις. Τις παραπάνω kwh όμως θα τις πληρώσεις 80-85% ακριβότερα

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Σήμερα βγήκε εκκαθαριστικός λογαριασμός ύψους 80 ευρώ.

Παραθέτω τις σχετικές χρεώσεις για όποιον ενδιαφέρεται ή για λόγους αντιπαραβολής.

Είναι πρόγραμμα myhome online ενεργοποιημένο από την πρώτη στιγμή που βγήκε (Ιούλιος 2020).

Αν ειχες Γ1Ν ΔΕΗ θα πληρωνες παραπανω (οπως ο Harkonto παραπανω), για τις κιλοβατωρες πανω απο τις 1200 οι οποιες δεν επιδοτουνται.

Αν ησουν κατω απο 1200 θα ηταν χοντρικα τα ιδια με Γ1Ν ΔΕΗ μετα τις επιδοτησεις, οπως δοθηκαν αυτο το 4μηνο.

Οποιος κανει καταναλωσεις πανω απο 1200kwh ή δεν ειναι πρωτη κατοικια (και εχει αρκετη καταναλωση), μαλλον συμφερει να παει σε σταθερο.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, booogieman είπε

Τι σημασια εχουν οι εναντι; Οτι λεει ο εκκαθαριστικος μετραει. Μπορει να σου βγαλει η ΔΕΗ 1εκ € εναντι και εκαθαριστικο 200€. Σε αυτη τη περιπτωση θα στα επιστρεψει τη διαφορα. 

Αν δε πληρωνες εκκαθαριστικο θα εδινες μονο 200€. Ο εναντι ειναι απλα μια εκτιμηση.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Απλα ειδα ενα λογαριασμο που ειχε ποσταρει καποιος και ελεγε γιατι συμφερει το Γ1 παρα τη ρητρα και ειχε δικαιο παροτι νομιζα πως το οριο ειναι 300kw/h το μηνα. (126 μερες)

10kw/ημέρα είναι ουσιαστικά

8 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εχω παρατηρησει πως γραφει ενα πεδιο "εκπτωση ενεργειας" στα Γ1/Γ1Ν που ειναι 30%.

Αυτο στα σταθερα χανεται;

ναι , αφορά μόνο το Γ1/ΓΝ1

5 ώρες πριν, Dominique13 είπε

Το θέμα είναι ότι δεν περνώ την κρατική επιδότηση για το ρεύμα γιατί το σπίτι το νοίκιασα Νοέμβριο και δε φαίνεται στη φορολογική δήλωση. Έχω μέση κατανάλωση κάθε μήνα περίπου 300kwh (το καλοκαίρι λογικά θα αυξηθεί λόγω κλιματιστου)

Το θέμα μου είναι, να πάω σε πρόγραμμα enter ή Γ1 με την προοπτική ότι στη φετινή δήλωση θα δηλώσω το σπίτι οπότε κάποια στιγμή θα έχω και την επιδότηση??

Α και κάτι τελευταίο, θα πληρώσω και ρήτρα αποχώρησης 150€ γιατί δεν έχω κλείσει εξάμηνο... Αν περιμένω 1 μήνα ακόμα όμως η ρήτρα πάει στα 100€.

Να κάνω τώρα που γυρνάει την αλλαγή ή να περιμένω για να γλυτώσω αυτό το 50αρι??

ένα-ένα

μέχρι 31/12 παίρνεις κανονικά την επιδότηση ,

σε άρθρα είπαν οτι θα πάρεις αναδρομικά επιδότηση απο 1/1/22 όταν κάνεις διόρθωση και μπει σαν κύρια κατοικία

ρήτρα αποχώρησης σύμφωνα με τον νόμο δεν ισχύει σε κυμαινόμενα , γνώμη μου κάνε αμφισβήτηση της ρήτρας αναπροσαρμογής (στην καρφιτσωμένη ανάρτηση θα δεις τα βήματα στο άλλο θέμα με εναλλακτικούς) και ζητάς και να φύγεις αζημίως.

με το που πάρεις (αν πάρεις) θετική απάντηση να φύγεις αζημίως την κάνεις και συνεχίζεις να διεκδικείς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Επεξ/σία από korakios

σε αίτηση μέσω econtracts για μεταφορά από άλλο πάροχο στο myhome online, μου έστειλαν σήμερα για υπογραφή σύμβαση που γράφει "ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1 -Οικιακό Τιμολόγιο".

φυσικά τους απάντησα πως δεν έχω αιτηθεί να μεταφερθώ στο Γ1 και ζήτησα να μου στείλουν διορθωμένη σύμβαση.

το θέμα είναι ποια θεωρείτε πιο γρήγορη επιλογή (και κατά συνέπεια πιο ασφαλή σε περίπτωση αλλαγής τιμών): υπογραφή σύμβασης Γ1 και επιλογή home online όταν πάρουμε κωδικό εταίρου, ή αναμονή για απάντηση της ΔΕΗ και παραλαβή νέας σύμβασης;

ποια από τις 2 παραπάνω επιλογές έχει περισσότερες πιθανότητες να δικαιωθεί σε περίπτωση που υπάρξει στο μεσοδιάστημα κάποια αλλαγή τιμών και η διαδικασία ολοκληρωθεί αφού έχουν αλλάξει οι τιμές του προγράμματος; 

η δια ζώσης αλλαγή παρόχου και υπογραφή enter/enter + δεν είναι εφικτή για διαφόρους λόγους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, totomis είπε

το θέμα είναι ποια θεωρείτε πιο γρήγορη επιλογή (και κατά συνέπεια πιο ασφαλή σε περίπτωση αλλαγής τιμών): υπογραφή σύμβασης Γ1 και επιλογή home online όταν πάρουμε κωδικό εταίρου, ή αναμονή για απάντηση της ΔΕΗ και παραλαβή νέας σύμβασης;

ξαναζητάς το online

43 λεπτά πριν, dis83 είπε

1.085 kWh το 4μηνο με ΚΟΤ Β το αφήνουμε ακόμα χωρίς πρόγραμμα ; 

το 0,105 με προβλημάτισε πάντως , μήπως είχες το παλιό enter και έκανες αίτηση για ΚΟΤ και σε πέταξαν στο Γ1 ?

όσο για το αν παραμείνεις Γ1 αντί των νέων σταθερών το βλέπεις και μόνος σου κάνοντας

(Χρέωση ενέργειας Προμήθειας ΔΕΗ συν πάγια αυν έκπτωση ΚΟΤ) δια σύνολο κιλοβατ που έκαψες

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά μου από efa σε enter+ (άλλαξε ο τελευταίος αριθμός στον αριθμό παροχής στην ιστοσελίδα ελέγχου της ΥΔΕ).

Έχω εγγραφεί στο ebill από τη στιγμή της αίτησής μου και σήμερα αφού ολοκληρώθηκε μεταφορά, προσπαθώ να ενεργοποιήσω τη μηνιαία αποστολή λογαριασμού αλλά βγάζει μήνυμα:

Δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Μηνιαίου Λογαριασμού. Για το υπόψη ακίνητο δεν υπάρχει ενεργή Σύμβαση Προμήθειας με τη ΔΕΗ, διότι έχει καταγγελθεί ή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Επεξ/σία από popopo

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...