Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, εχω το ΔΕΗ MyHome Online. Διαβασα σε ενα ποστ πιο πανω απο τον ekrepali οτι εαν δεν πληρωνεις μεσω παγιας εντολης θα σε πεταξουν απο το προγραμμα. Γινεται καποιος να εξηγησει περι τινος προκειται?

Πχ εγω με το που μου ερθει μπαινει ο λογαριασμος στο email μπαινω και τον πληρωνω μεσω της πλατφορμας ebill σχεδον την ιδια μερα. Αποσο γνωριζω η παγια εντολη σου τραβαει τα λεφτα δυο μερες πριν ληξει ο λογαριασμος. Δεν αφηνω την παγια εντολη γιατι μπορει την μερα που θα τα τραβηξει να μην εχω ολα τα λεφτα στην καρτα και στην τελικη προτιμω να το κανω εγω και να φευγει απο την μεση απο το να χρειαζεται να εχω το νου μου.

Με αλλα λογια πληρωνω τον λογαριασμο στην ωρα μου αν μη τι αλλο ακομα πριν την ωρα του, το να σε πεταξουν απο το προγραμμα επειδη πληρωνεις στην ωρα σου δεν εχει πολυ λογικη, γινεται καποιος να επιβεβαιωσει οτι γινεται κατι τετοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, BananaTzo είπε

Καλησπερα, εχω το ΔΕΗ MyHome Online. Διαβασα σε ενα ποστ πιο πανω απο τον ekrepali οτι εαν δεν πληρωνεις μεσω παγιας εντολης θα σε πεταξουν απο το προγραμμα. Γινεται καποιος να εξηγησει περι τινος προκειται?

Πχ εγω με το που μου ερθει μπαινει ο λογαριασμος στο email μπαινω και τον πληρωνω μεσω της πλατφορμας ebill σχεδον την ιδια μερα. Αποσο γνωριζω η παγια εντολη σου τραβαει τα λεφτα δυο μερες πριν ληξει ο λογαριασμος. Δεν αφηνω την παγια εντολη γιατι μπορει την μερα που θα τα τραβηξει να μην εχω ολα τα λεφτα στην καρτα και στην τελικη προτιμω να το κανω εγω και να φευγει απο την μεση απο το να χρειαζεται να εχω το νου μου.

Με αλλα λογια πληρωνω τον λογαριασμο στην ωρα μου αν μη τι αλλο ακομα πριν την ωρα του, το να σε πεταξουν απο το προγραμμα επειδη πληρωνεις στην ωρα σου δεν εχει πολυ λογικη, γινεται καποιος να επιβεβαιωσει οτι γινεται κατι τετοιο?

Διάβασε την καρφιτσωμενη ανάρτηση ακριβώς από πάνω σου στην αρχή της σελίδας τα παιδιά που το γράφουν αυτό λογικά το έχουν υσεκαρει και αυτό θα ισχύει για το home online 

Επεξ/σία από dimostr

19 λεπτά πριν, harkonto είπε

Όχι καμία αλλαγή ονόματος μόνο προγράμματος. Ο ΔΕΔΔΗΕ μέτρησε 22/3 λόγο εκκαθαριστικού. Θα ξανάρθει δηλαδή; 

Καλησπέρα.. Ναι θα ξαναρθεί ο Δεδδηε για να κάνει την μέτρηση... Έτσι γινεται.. Αν δεν δώσει την καταμέτρηση  ο Δεδδηε δεν γίνεται αυτή η αλλαγή.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Κατανοητό, δεν επιμένω.

Όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου τον Ιούλη του 2022, θα μπορώ να μεταβώ πάλι σε online ή enter από το site ή όπως διαβάζω θα πρέπει να τρέχω σε καταστήματα; Έχει κάποιος ίδια εμπειρία;

Αν δεν κάνεις τίποτα θα παραμείνεις στο ίδιο πρόγραμμα, αλλά με την τιμή που θα έχει το πρόγραμμα τότε, το γράφει στους όρους του συμβολαίου που έχεις υπογράψει.

Όσο για το αν θα χρειαστεί να πας σε κατάστημα για να αλλάξεις πρόγραμμα τον Ιούλιο 2022, προφανώς και ΔΕΝ έχει κάποιος ίδια εμπειρία, μπορεί τότε να ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πλήρωσα ρεύμα στη zenith 1000€ μαζί με τα έναντι για 2400 κιλοβατόρες. Τους πήρα τηλ και βγήκε αγενέστατη η υπάλληλος και μου λεει: πρέπει να το βάλετε καλά στο dna σας ότι εχουμε τη μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση ενέργειας και ο λογαριασμός ειναι σωστός και δεν καταλαβαίνω τι ζητάτε απο μένα.

Να αλλάξω πάροχο αμέσως σε home οnline με συμφέρει; Ας βοηθήσει κάποιος που είναι ψαγμένος γιατί από τα νεύρα μου δεν έχω καθαρό μυαλό.

Σας ανεβάζω και τον εκαθαριστικό αν βοηθάει. Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί.

Spoiler

Untitled.jpg.528577ed3b6a764ab7b28f7517302de2.jpg

Επεξ/σία από Passionate

1 ώρα πριν, BananaTzo είπε

H επίσημη γραπτή απάντηση απ'τη ΔΕΗ είναι ότι αν γίνουν 3 διαδοχικές πληρωμές χωρίς πάγια εντολή, η πάγια εντολή ακυρώνεται (δηλαδή ακυρώνεται και το online που προϋποθέτει πάγια εντολή).

Κάποιος συμφορουμήτης όμως ανέφερε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς εδώ και 1 χρόνο δεν έχει αφήσει ποτέ τη πάγια εντολή να τραβήξει λεφτά και πληρώνει νωρίτερα με κάρτα χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι στη παρούσα φάση όπως είναι ρυθμισμένο το σύστημα τους... η πάγια εντολή ακυρώνεται μόνο αν γίνουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες (πχ ανεπαρκές υπόλοιπο).

Αν όμως η ΔΕΗ αυστηροποιήσει τις παραμέτρους και εφαρμόσει τους όρους κατά γράμμα, τότε στις 3 διαδοχικές πληρωμές χωρίς πάγια εντολή καίγεσαι. Οπότε εγώ δεν το ρισκάρω πλέον, αφήνω τη πάγια να τραβήξει τα λεφτά. Τη τελευταία μέρα τα τραβάνε, συνήθως κατά τις 13:00. Κυριολεκτικά τελευταία στιγμή...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Passionate είπε

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πλήρωσα ρεύμα στη zenith 1000€ μαζί με τα έναντι για 2400 κιλοβατόρες. Τους πήρα τηλ και βγήκε αγενέστατη η υπάλληλος και μου λεει: πρέπει να το βάλετε καλά στο dna σας ότι εχουμε τη μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση ενέργειας και ο λογαριασμός ειναι σωστός και δεν καταλαβαίνω τι ζητάτε απο μένα.

Να αλλάξω πάροχο αμέσως σε home οnline με συμφέρει; Ας βοηθήσει κάποιος που είναι ψαγμένος γιατί από τα νεύρα μου δεν έχω καθαρό μυαλό.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Untitled.jpg.528577ed3b6a764ab7b28f7517302de2.jpg

Τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ χωρίς οτσ είναι μονόδρομος για καταναλώσεις που η αύξηση των τιμών  δεν μπορεί να καλυφθεί απο τις επιδοτήσεις

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

1 ώρα πριν, Passionate είπε

Να αλλάξω πάροχο αμέσως σε home οnline με συμφέρει

Σε συμφέρει, αλλά το home online είναι λίγο δύστροπο ως προς την ενεργοποίηση του, απ'ότι έχουν αναφέρει πολλοί συμφορουμιτες. Καλήτερα να πας άμεσα σε κατάστημα ΔΕΗ και να βάλεις home enter+ , που είναι πιο άμεση η διαδικασία. Υπόψιν ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι από βδομάδα θα αυξηθούν τα σταθερά της ΔΕΗ, οπότε μην το καθυστερήσεις. Επίσης μιας και έχεις τόσο μεγάλη κατανάλωση καλά θα ήταν, μετά την αλλαγή παρόχου να κάνεις και μια αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ για νυχτερινό.

• Like 1

1 ώρα πριν, Passionate είπε

Εάν πας online θα πληρώνεις 0,17 την κιλοβατώρα σταθερά βρέξει-χιονίσει , πρωί-βράδυ (μιας και δεν έχεις νυχτερινό). Ισχύει για 12 μήνες δέσμευση (χωρίς να σε εμποδίσει κανείς να φύγεις νωρίτερα με μικρό πρόστιμο)

Όπως είσαι τώρα (σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σου) πληρώνεις 0,09 την κιλοβατώρα  (ΣΥΝ +) την Ρήτρα Αναπροσαρμογής (Αναπροσαρμογή ΟΤΣ) = χονδρικά σου βγαίνει περίπου 0,33. Αλλά η ρήτρα προσαρμογής ΟΤΣ άλλαζει κάθε μήνα (σαν το χρηματιστήριο). Δες το επισυναπτόμενο πινακάκι.

Για να σε συμφέρει κάποιο κυμαινόμενο πρόγραμμα η ΟΤΣ πρέπει να ξεφουσκώσει στις περσινές τιμές.

Είναι και άλλοι παράγοντες πχ κοινωνικό τιμολόγιο, ή έαν βάλεις νυχτερινό.

OTS.png

• Like 1

3 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Πες μας καταναλώσεις ή ακόμη 98270καλύτερα βάλε κάποιον εκκαθαριστικό λογαριασμό (με σβησμένα προφανώς τα στοιχεία σου) ώστε να δούμε αν σε συμφέρει ή όχι να μπεις σε κάποιο πρόγραμμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν εχω ιδέα πώς να ανεβασω τον λογαριασμο εδώ.

Στον εκκαθαριστικό που εκδόθηκε λίγες μέρες πριν όμως αναφερει Τελευταία Καταμέτρηση: 99768.Προηγούμενη Καταμέτρηση:98270 Διαφορά Καταμέτρησης: 1498

Ελπίζω να βοήθησα

Καλησπέρα, μου ηρθε και εμενα φουσκομένος ο λογαριασμός ρευματος, για 2200 KWh 510 ευρώ και πήγα να κάνω και εγώ μια αίτηση αλλαγής να πάω στο Online της ΔΕΗ.
Μου ήρθε mail επιβεβαίωσης και μου ήρθαν η σύμβαση και κάποια άλλα σχετικά χαρτιά να υπογράψω. Στην σύμβαση στο τιμολόγιο αναγράφεται το πακέτο Γ1Ν ενω εγώ είχα ζητήσει το Online. Επίσης μέσα η συμβαση δεν αναφέρεται πουθενά η διάρκεια σύμβασης καθώς και οι χρεώσεις της KWh και αν υπάρχει η οχι Ρήτρα. Σε οσους κατάφεραν και εκαναν συνδεση μεσω αυτης της διαδικασίας, σας ήρθε αντίστοιχη σύμβαση και υπογράψατε η σας ήρθε διαφορετική?
Τι κάνω στην τελική, το αγνοώ και υπογράφω και τα βρισκουμε στην πορεια ωστε να προχωρήσει γρήγορα η αίτηση? Η ζηταω διευκρινήσεις?

5 λεπτά πριν, ShadowGame είπε

Τι κάνω στην τελική, το αγνοώ και υπογράφω και τα βρισκουμε στην πορεια ωστε να προχωρήσει γρήγορα η αίτηση? Η ζηταω διευκρινήσεις?

ζητάς να σου ξαναστείλουν το συμβόλαιο ή πας υπογράφεις enter επιτόπου , δεν έχει κάτι άλλο

4 ώρες πριν, what30 είπε

Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να μπω σε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα ή να μείνω στην ΔΕΗ ως έχει? Οικιακός πελάτης κάνενα πρόγραμμα.

4ο φύλλο του excel

1 ώρα πριν, ShadowGame είπε

Καλησπέρα, μου ηρθε και εμενα φουσκομένος ο λογαριασμός ρευματος, για 2200 KWh 510 ευρώ και πήγα να κάνω και εγώ μια αίτηση αλλαγής να πάω στο Online της ΔΕΗ.
Μου ήρθε mail επιβεβαίωσης και μου ήρθαν η σύμβαση και κάποια άλλα σχετικά χαρτιά να υπογράψω. Στην σύμβαση στο τιμολόγιο αναγράφεται το πακέτο Γ1Ν ενω εγώ είχα ζητήσει το Online. Επίσης μέσα η συμβαση δεν αναφέρεται πουθενά η διάρκεια σύμβασης καθώς και οι χρεώσεις της KWh και αν υπάρχει η οχι Ρήτρα. Σε οσους κατάφεραν και εκαναν συνδεση μεσω αυτης της διαδικασίας, σας ήρθε αντίστοιχη σύμβαση και υπογράψατε η σας ήρθε διαφορετική?

...ξέχνα τις αιτήσεις (και το Οline γενικότερα) και πάνε όσο πιο γρήγορα μπορείς σε κατάστημα ΔΕΗ για να υπογράψεις για το Εντερ+ (δες την 3η απάντησή μου σε άλλον πιο κάτω). Θέλει δυστυχώς 100€ εγγύηση, αλλά κάνε την θυσία, διότι αξίζει.

1 ώρα πριν, what30 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν εχω ιδέα πώς να ανεβασω τον λογαριασμο εδώ.

Στον εκκαθαριστικό που εκδόθηκε λίγες μέρες πριν όμως αναφερει Τελευταία Καταμέτρηση: 99768.Προηγούμενη Καταμέτρηση:98270 Διαφορά Καταμέτρησης: 1498

Ελπίζω να βοήθησα

Στο πεδίο που πληκτρολογείς το μήνυμά σου, γράφει "σύρετε αρχεία" (με "drag & drop" με το ποντίκι) ή κλικαρε στο "επιλέξτε αρχεία" αν τον έχεις σε ψηφιακό αρχείο στον υπολογιστή (αν πχ σου έρχεται στο mail, κατέβασέ το στον υπολογιστή). Αν πάλι όλα αυτά σου είναι άγνωστα και τον έχεις σε χαρτί, ή πάνε σε κάποιο φωτοτυπάδικο/βιβλιοπωλείο να τον σκανάρουν/να στον στείλουν στο μέιλ. Ή έστω, σβήσε τα "προσωπικά σου στοιχεία" και πάρε τον μια φωτογραφία και μετάφερέ την στον υπολογιστή κτλ. Ισχύουν και για εσένα όσα γράφω στον φίλο από κάτω (=πάνω από 300 κιλοβατώρες τον ΜΗΝΑ, ως μέσο όρο μηνός σε βάθος έτους, δηλαδή 3.600/έτος), ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πας για το Εντερ+ σε κατάστημα ΔΕΗ, όσο προλαβαίνεις...

3 ώρες πριν, Passionate είπε

Να αλλάξω πάροχο αμέσως σε home οnline με συμφέρει;

...όχι, γιατί από άλλο πάροχο θα καθυστερήσει η αίτηση για το Ονλάιν, και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξουν οι τιμές των σατθερών ΔΕΗ από 4/4 (ή και νωρίτερα). Πρέπει να πας ΑΜΕΣΑ σε κάτασημα ΔΕΗ, όπου μπορείς να υπογράψεις για Εντερ+ (πληρώνοντας εγκαίρως τους λογαριασμούς έχεις 5% έκπτωση, άρα πάει και του Εντερ+ η κιλοβατώρα στα 0,17, όπως του Ονλάιν). Το κακό είναι ότι θέλουν 100 εγγύηση επιτόπου. Αν πάντως βάλεις αυτόματη εξόφληση λογαριασμών μέσω κάρτας (χρεωστικής ή πιστωτικής), εκτός του ότι θα έχεις ένα επιπλέον 2% έκπτωση (μιλάμε πάντα για το "κόστος του ρεύματος" και όχι το σύνολο του λογαριασμού, που περιέχει χρεώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τον πάροχο και την αξία ρεύματος που σου πουλάει), κατά πάσα πιθανότητα θα σου επιστραφούν ως πίστωση στον επόμενο λογαριασμό (κάτι είναι κι αυτό).

Στο σάιτ της ΔΕΗ έχει εφαρμογή για ραντεβού (άνάλογα την επριοχή έχει και απογευματινά), κι αν δεις ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα σύντομα, πάνε το γρηγορότερο δυνατόν και στήσε την έξω από ΔΕΗ με το που θ' ανοίξουν (ενδεόμενα θα βρεις ουρά), καθώς παίρνουν και κόσμο χωρίς ραντεβού (απλά πιθανώς θα περιμένεις ουρά που είπα). Δες επίσης στο σάιτ τα διακιολογητικά που θα χρειαστείς (κυρίως πιθανό ενοικιαστήριο ή Ε9, φωτό από το ρολόι της ΔΕΗ να φαίνονται οι ενδείξεις καταμέτρησης, και πάνω απ' όλα εξοφλημένο ΜΕ απόδειξη εξόφλησης το κερατιάτικο της Ζενίθ. Αν δεν σε παίρνει για άμεση εξόφληση, ζήτα τους διακανονισμό και πάνε με έγγραφο της Ζενίθ για τον διακανονισμό στην ΔΕΗ. Όπως καταλαβαίνεις ΕΧΕΙ "δουλίτσα", οπότε σκουμπώσου και μην αφήσεις καθόλου χρόνο να πάει χαμένος : οργανώσου, ετοιμάσου, πάνε.)

Όχι απλά "σε συμφέρει", αλλά πάνω από 1.200kWh/4μηνο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πας σε σταθερό πρόγραμμα (και δη της ΔΕΗ), καθώς τις υπόλοιπες 1.200 τις πληρώνεις χωρίς καν την κρατική επιδότηση (την οποία δεν είμαι καν σίγουρος αν παίρνεις πια, αν το σπίτι δεν το έχεις δηλωμένο ως κύρια κατοικία στην φορολογική, καθώς βλέπω επιδοτήσεις για μέχρι και Δεκέμβριο - ανεβασες "μισό" τον λογαριασμό, και δεν βλέπουμε περίοδο κατανάλωσης, αν και πιθανολογώ να είναι από Οκτώβρη έως Γενάρη - άντε Φλεβάρη).

Επίσης πρέπει να βάλεις νυχτερινό (42€) - κάνε αίτηση στο σάιτ του ΔΕΔΔΗΕ και όταν σου αλλάξουν ρολόι (αν είσαι τυχερός θα μπει γρήγορα, αλλιώς μπορεί και σε μήνες), φρόντισε (αφού τσεκάρεις τα ωράριά του ανά εποχή ή και περιοχή) να κάνεις όσες περισσότερες καταναλώσεις εντός ωραρίων "νυχτερινού". Τέλος τσέκαρε και τα κριτήρια του ΚΟΤ (κοινωνικού τιμολογίου) ή ρώτα και τον λογιστή σου (καθώς είναι εισοδηματικά τα κριτήρια) να δεις μήπως το δικαιούσαι. Κατά τ' άλλα, το ρεύμα έχει παέι στο θεό (ακόμα και στο σταθερο της ΔΕΗ πληρώνεις σχεδόν διπλάσια από ό,τι πχ πέρσι), οπότε οικονομία. Και λίγο το ένα-λίγο το άλλο, αν τα κάνεις όλα αυτά, θα περιορίσει σημαντικά την ζημιά...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, washcloud είπε

Το κακό είναι ότι θέλουν 100 εγγύηση επιτόπου

Εμένα την εγγύηση μου είπε ότι θα μου την χρεώσουν στον πρώτο λογαριασμό. Δεν πλήρωσα τίποτα όταν έκανα την αίτηση. Μάλιστα μου είπε ο υπάλληλος ότι αν βάλω πάγια εντολή, στον δεύτερο λογαριασμό θα μου επιστραφεί η εγγύηση.

Επεξ/σία από vali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ Δεν ξέρω τί ρόλο βαράνε : σε άλλους την ζητάνε επιτόπου, σε άλλους - όπως εσύ - λένε για χρέωση στον 1ο λογαριασμό (λιγότερες τέτοιες περιπτώσεις έχω δει εδώ μέσα πάντως). Είναι θέμα καταστήματος/υπαλλήλου; Κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά και εξαρτάται από προϋποθέσεις; (Πχ σε δικαιούχους ΚΟΤ, ζητάνε λιγότερα.) Ήταν παλιότερα έτσι και το κάνανε "προσφάτως" γιουβέτσι; Δεν ξέρω. Πιθανότερο πάντως θεωρώ να του πουν να τα δώσει επιτόπου, άρα να είναι προετοιμασμένος.

Όπως επίσης σε κάποιους έχουν πει τελευταία "δεν ισχύει πλέον η επιστροφή της εγγύησης αν βάλεις αυτόματη εξόφληση". Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το λοιπόν η φάση...

Επεξ/σία από washcloud

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...