Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να παιζει?

Ενώ ολοκλήρωσα την αίτηση για μετάβαση στο home online πρόγραμμα , έχει κολλήσει η αίτηση στο "το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση".

Παίζει να έχουν περάσει 3 εβδομάδες με κολλημένο αυτό το στάτους.

Στη πρώτη μου σύνδεση, σε άλλη οικία, η μετάβαση έγινε απροβληματιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, CptBill είπε

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να παιζει?

Ενώ ολοκλήρωσα την αίτηση για μετάβαση στο home online πρόγραμμα , έχει κολλήσει η αίτηση στο "το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση".

Παίζει να έχουν περάσει 3 εβδομάδες με κολλημένο αυτό το στάτους.

Στη πρώτη μου σύνδεση, σε άλλη οικία, η μετάβαση έγινε απροβληματιστα.

Είχα κάνει αίτηση για home online για τους γονείς μου και την επόμενη μέρα είχε εγκριθεί, έδειχνε και ποτέ λήγει το πρόγραμμα (23/3/2023)

22 ώρες πριν, washcloud είπε

Δεν ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησαν τα συγκεκριμένα προγράμματα, αλλά κρίνοντας από το πρώτο ποστ εδώ, μάλλον κατά το καλοκαίρι του '20 (αν και κάτι σαν να θυμάμαι κάποιος να λέει πριν καιρό, ότι είχε μπει τον Απρίλη του '20). Άρα δεν ξέρουμε ακόμα τί ακριβώς ΘΑ κάνει η ΔΕΗ με αυτά. Λογικά (θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος με τέτοιο πρόγραμμα, αν είχε υπογράψει σύμβαση με τους γενικούς όρους) όμως είθισται να διατηρεί το δικαίωμα ο πάροχος, με την λήξη ισχύος ενός προγράμματος, να γυρίσει τον πελάτη στο βασικό του τιμολόγιο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Γ1 (εκτός κι αν προηγηθεί συνεννόηση μέσα στον τελευταίο μήνα πριν την λήξη, με τον πελάτη, για το τί ακριβώς θα γίνει στη συνέχεια). Πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ακριβώς σημασία, καθώς το Γ1 δεν έχει χρονική δέσμευση, οπότε δεν "χρειάζεται" να προσυνεννοηθεί κανείς : αν πχ σε βάλουν όντως σε Γ1 μετά τον Αύγουστο, κοιτάς να μπεις άμεσα στα σταθερά που θα υπάρχουν εκείνη την στιγμή. ΒΕΒΑΙΑ, πoιος ξέρει με τί τιμές και όρους θα είναι τότε (ενώ πχ σήμερα, είναι με 0,17/kWh). Aν γενικά έχεις (και ειδικά αν ΘΑ έχεις το διάστημα που θ' ακολουθήσει, πχ με κλιματιστικό/α το καλοκαίρι ή/και τον χειμώνα) αρκετή κατανάλωση, μια λογική είναι να αλλάξεις από τώρα (χάνοντας 4+ μήνες την τιμή του 0,10 που έχεις τώρα), για να μη τυχόν πληρώσεις πολλά για το υπόλοιπο του '22 (μετά τον Αύγουστο) και το '23. Η ΑΛΛΗ λογική λέει "κάτσε εκεί που είσαι, εξάντλησε το 0,10, κι όταν έρθει ο Αύγουστος, βλέπεις τί θα κάνεις", ανάλογα αν όντως θα σε γυρίσουν (και πότε) στο Γ1.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πιθανότερο θεωρώ εγώ όντως να σε γυρίσουν στο Γ1. Αλλά δεν το ξέρεις κι όλας. Άρα ζαριά θα είναι, ό,τι και να κάνεις. Αν ήμουν στην θέση σου (δεν ξέρω βέβαια τις καταναλώσεις σου, αλλά και πάλι), μάλλον θα έμενα ως έχει και θα περίμενα εξελίξεις. Πάντως μην πολυβασίζεσαι στο ότι θα συνεχίσεις με τις ίδιες τιμές, μετά τον Αύγουστο. Μακάρι απλώς να μην είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα τότε, και "χτυπάς το κεφάλι σου" που δεν άλλαξες από Μάρτη...  

(...για την ακρίβεια, μια πολύ καλή πιθανότητα δίνω να πάνε τα σταθερά τους από Απρίλη, στα ~0,25. Πράγμα που σημαίνει ότι ΑΝ τελικά σε γυρίσουν από Αύγουστο στο Γ1, θα πληρώνεις - αν όντως πάνε τόσο - ~+0,07 επιπλέον, από ότι αν άλλαζες τώρα στα σημερινά σταθερά, για ένα έτος. Ενώ αντίστοιχα θα χάσεις 0,07 αν πας από τώρα στα υπάρχοντα σταθερά, "μόνο" για ένα τετράμηνο+...Δηλαδή ένα κάρο "αν" και "τότε θα", και παράγοντες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από τώρα...

Και τέλος, αν τυχόν έχεις λιγότερες από 1.200kWh/τετράμηνο, και σε Γ1 να σε γυρίσουν, αν θα υπάρχουν τότε επιδοτήσεις και η τιμή αναπροσαρμογής θα είναι ακόμα ψηλά, δεν θα σε πολυχαλάσει και να ΜΕΙΝΕΙΣ στο Γ1...)

Μόλις τώρα, radiotileorasi είπε

εχω τετραμηνο  πανω κατω 2000kwh  παντα.

51 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Το αποτέλεσμα δε μας λες όμως ,αυτό το βίντεο δεν δικαιώνει τιποτα από την στιγμή που δεν πήρε τα λεφτά που πλήρωσε αλλά και το βίντεο κόβει τον ήχο τα τελευταία δευτερόλεπτα που είναι  το ρεζουμε της υπόθεσης 

γιαυτο θα ήταν σκόπιμο όταν θα έχεις τα αποτελέσματα της υπόθεσης σε παρακαλώ να τα ποστάρεις εδώ η όπου άλλου κρίνεις ότι μπορεί να γίνει για να βοηθηθούμε όλοι 

Spoiler

6 ώρες πριν, magicnumbers είπε

σε ξεχωριστό θέμα μιας και ανάβουν τα αίματα σε τέτοια ποστ και κλειδώνουν σύντομα , τουλάχιστον να μη γίνει σε αυτό

6 ώρες πριν, radiotileorasi είπε

εχω τετραμηνο  πανω κατω 2000kwh  παντα.

...αφού μετά βγήκαν παιδιά και ειπαν ότι όντως γίνεται αορίστου (και δεν σε γυρνάνε Γ1 όπως υπέθετα) και το πολύ να σου αλλάξουν τις τιμές, ή το ρισκάρεις με το να μην κάνεις τίποτα και να δεις αν δεν θα σου τις αλλάξουν, ή πας από τώρα στις ισχύουσες τιμές μη τυχόν και τις αλλάξουν από Απρίλη. Απόφαση δική σου.

1 ώρα πριν, dream21 είπε

Ποιον πάροχο μου προτείνεται με ημερήσια σταθερή κατανάλωση στο σπίτι 30kWh ;

...δεν είναι μόνο ζήτημα παρόχου αλλά και προγράμματος. Αν είσαι σε εναλλακτικό (και δεν έχεις καμμιά εξοντωτική ποινή προωρης αποχώρησης), πας άμεσα (και "αυστηρά") σε κατάστημα ΔΕΗ (ραντεβού μέσω της εφοαμρογής στο σάιτ τους - ΟΧΙ econtract δηλαδή τηλεφωνικές αιτήσεις) για να υπογράψεις (και να "κλειδώσεις" την ημερομηνία υπογραφής, καθώς τις επόμενες μέρες ή το αργότερο μέχρι 4/4 ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ν' ανέβουν οι τιμές) για MyHome Enter+ (που είναι το πιο συμφέρον). Επίσης, με τέτοια κατανάλωση, αν δεν έχεις νυχτερινό, κάνε οπωσδήποτε αίτηση στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (κόστος 42€, υπάρχει σχετικό thread για περαιτέρω).

Αν πάλι είσαι ήδη ΔΕΗ (Γ1), τότε ενεργοποίηση του Εντερ+ μέσα από την εφαρμογή του ebill (αν δεν έχεις account, φτιάξε).

• Like 1

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...αφού μετά βγήκαν παιδιά και ειπαν ότι όντως γίνεται αορίστου (και δεν σε γυρνάνε Γ1 όπως υπέθετα) και το πολύ να σου αλλάξουν τις τιμές, ή το ρισκάρεις με το να μην κάνεις τίποτα και να δεις αν δεν θα σου τις αλλάξουν, ή πας από τώρα στις ισχύουσες τιμές μη τυχόν και τις αλλάξουν από Απρίλη. Απόφαση δική σου.

...δεν είναι μόνο ζήτημα παρόχου αλλά και προγράμματος. Αν είσαι σε εναλλακτικό (και δεν έχεις καμμιά εξοντωτική ποινή προωρης αποχώρησης), πας άμεσα (και "αυστηρά") σε κατάστημα ΔΕΗ (ραντεβού μέσω της εφοαμρογής στο σάιτ τους - ΟΧΙ econtract δηλαδή τηλεφωνικές αιτήσεις) για να υπογράψεις (και να "κλειδώσεις" την ημερομηνία υπογραφής, καθώς τις επόμενες μέρες ή το αργότερο μέχρι 4/4 ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ν' ανέβουν οι τιμές) για MyHome Enter+ (που είναι το πιο συμφέρον). Επίσης, με τέτοια κατανάλωση, αν δεν έχεις νυχτερινό, κάνε οπωσδήποτε αίτηση στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (κόστος 42€, υπάρχει σχετικό thread για περαιτέρω).

Αν πάλι είσαι ήδη ΔΕΗ (Γ1), τότε ενεργοποίηση του Εντερ+ μέσα από την εφαρμογή του ebill (αν δεν έχεις account, φτιάξε).

οκ ευχαριστω

Καλησπέρα παιδιά, 

Είμαι στο Γ1Ν με ετήσια κατανάλωση περίπου:

6500 kwh  / χρόνο = 2166 kwh /τετράμηνο = 541 kwh/μήνα

ΔΕΝ έχω κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ.

Μετά από πολύ διάβασμα σε αυτό και σε άλλα τοπικς είπα να βάλω το ΔΕΗ home enter +.
Μπήκα στο ebill αλλά εκεί μου έχει ως επιλογή ΜΟΝΟ το ΔΕΗ online.

Είναι λογικό;  Εσάς σας αφήνει το ebill να επιλέξετε τα προγράμματα enter;

Γιατί να μην βάλω το online που βγαίνει και ελαφρώς φθηνότερα η κιλοβατώρα (το δοκίμασα και στο excel του korakios).  Έτσι και αλλιώς δεν έχω ΚΟΤ.

Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω στο online είναι ότι πληρώνεται αυτόματα, άρα δεν έχεις τον έλεγχο του πώς και πότε θα το πληρώσεις.

Το μόνο πλεονέκτημα του enter + που βρήκα είναι ότι σε καλύπτει μέχρι 100€ για μαστορικά στο σπίτι κάτι που θεωρώ περιττό καθώς δεν έχει πατήσει τα τελευταία 25 χρόνια υδραυλικός και ηλεκτρολόγος στο σπίτι (τα φτιάχνω μόνος μου).

Ξεχνάω κάτι άλλο; Τί είναι τα "προαπαιτούμενα" του ΔΕΗ online που αναφέρει κάποιος φίλος λίγο πιο πάνω;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά κυρίως για την πληροφόρηση της κοινότητας πάνω στο θέμα του ρεύματος που μας καίει όλους...

deh ebill.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ordinary_insomnia_user_845 είπε

Τί είναι τα "προαπαιτούμενα" του ΔΕΗ online που αναφέρει κάποιος φίλος λίγο πιο πάνω;

πάγια εντολή (edit μέσω κάρτας μόνο) & μηνιαίο

Μπήκα στο ebill αλλά εκεί μου έχει ως επιλογή ΜΟΝΟ το ΔΕΗ online.

Είναι λογικό;  Εσάς σας αφήνει το ebill να επιλέξετε τα προγράμματα enter;

ναι , σε πολλούς είναι κολλημένο , πρέπει να πάρεις τηλ ή email στο support να το φτιάξουν

Το μόνο πλεονέκτημα του enter + που βρήκα είναι ότι σε καλύπτει μέχρι 100€ για μαστορικά στο σπίτι κάτι που θεωρώ περιττό καθώς δεν έχει πατήσει τα τελευταία 25 χρόνια υδραυλικός και ηλεκτρολόγος στο σπίτι (τα φτιάχνω μόνος μου).

άρα (αν δε βγάλεις άκρη με το ebill) , βάλε (edit επιτόπου σε κατάστημα) το απλό enter μιας και το + είναι ακριβότερο μετά το 1ο χρόνο (απλά δίνει τώρα τα δώρα και δείχνει οικονομικό τον πρώτο χρόνο)

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , σε πολλούς είναι κολλημένο , πρέπει να πάρεις τηλ ή email στο support να το φτιάξουν

Εμένα μόνο παροχή που είχα βάλει το Enter μου έχει ακόμη και τις 3 επιλογές, στην άλλη παροχή έχει μόνο το online.

Σε τηλεφώνημα που έκανα εχθές και συγκεκριμένα διάλεξα να μιλήσω για το ebill μου είπαν ότι τα enter/enter+ είναι μόνο μέσω τηλεφώνου ή καταστήματος...

Τώρα αν κατάφεραν να το φτιάξουν σε κάποιον δεν το γνωρίζω.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Grim Ripper είπε

Τώρα αν κατάφεραν να το φτιάξουν σε κάποιον δεν το γνωρίζω.

κάποιος νομίζω οτι το είχε αναφέρει πίσω , μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά , έχω αλλάξει το συμβόλαιο των δικών μου σε online και φαίνεται κανονικά κλπ και την πάγια εντολή έβαλα με κάρτα. Απλά είχε έρθει ένας λογαριασμός που λήγει αρχές Απριλίου με το παλιό πρόγραμμα, (δεν είχαμε πριν πάγια εντολή , ούτε καν e-bill ) θα πληρωθεί μόνο του με πάγια εντολή την ημέρα που λήγει  η μπορώ να τον πληρώσω τώρα εγώ; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...