Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, stavros34 είπε

Εντάξει λοιπόν θα σας ρωτήσω εδώ και όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει... πήρα αυτόν τον λογαριασμό σήμερα από την ΔΕΗ. Μέχρι 10/1/22 είχα απλό τιμολόγιο ΔΕΗ Γ1 και 10/1/22 εγκρίθηκε το my home enter plus. Οι προηγούμενοι λογαριασμοί ήταν τις τάξης των 150ευρω. Και μόλις ήρθε ο νέος λογαριασμός με το καινούργιο τιμολόγιο έπαθα πλάκα...οι χρεώσεις προμήθειας ρεύματος είναι καλές? Γιατί δεν βγάζω άκρη....μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι παίζει? Γιατί τόσο πολύ ο λογαριασμός ρε παιδιά? 

...ο ένας προηγούμενος ήταν έναντι όμως και ο πιο προηγούμενος εκκαθαριστικός καλοκαιριού-φθινοπώρου (μάλλον θερμαίνεσαι με κλιματιστικό ή τεσπα μέσω ηλεκτρικής ενέργειας), και (πέρα από το ότι τότε είχε άλλη τιμή το ρεύμα, πολύ χαμηλότερη) λογικά έκαψες λιγότερες κιλοβατώρες, γιατί εδώ έχεις 2.077 (και το ότι ξεπέρασες τις 2.000 επίσης κακό, γιατί τιμολογήθηκες ~0,01 παραπάνω (ένα 20άρι επιπλέον είναι "μονο",,,,αλλά θα το γλύτωνες αν παρακολουθούσες το ρολόι και φρόντιζες να μην τις ξεπεράσεις. ΑΝ βέβαια ήξερες για την κλιμακωτή χρέωση. Θα μου πεις "για ένα 20άρι τί να λέμε", αλλα αν το είχες στο χέρι σου, θα το πεταγες στον δρόμο...; Το νόημα είναι : προσπάθα να είσαι ενημερωμένος για τον λογαριασμό και τις χρεώσεις, ρωτώντας πχ εδώ μέσα να μάθεις, ώστε να προσέχεις αυτά που χρειάζεται από 'δω και πέρα, καθώς το ρεύμα έχει γίνει φωτιά...). Επίσης θα πεις "και πέρσι τόσο έκαψα αλλά δεν είχα τέτοιο λογαριασμό",,,,αλλά από το καλοκαίρι τα πράγματα πάνε απ' το κακό στο χειρότερο με το ρεύμα. Άρα θέλει προσοχή/περιορισμό στις καταναλώσεις και μελέτη του τί παίζει και πώς να κινείσαι από εδώ και πέρα : ΜΗΝ αφήσεις το θρεντ και το θυμηθείς με την "επόμενη έκπληξη" (αν πχ είχες κινητοποιηθεί έστω τέλος Νοέμβρη, θα είχες γλυτώσει πολλά).

Κατά τ' άλλα, ούτε καν τις απλές προσθαφαιρέσεις δεν έκανες, και απλώς ρωτάς "Οι χρεώσεις προμήθειας ΔΕΗ είναι λέει 374.88 και με τόσα μείον από κάτω πάλι τόσα είναι...γιατί?". Αν τις κάνεις (καν' το, για να μπεις στο πνεύμα σιγά-σιγά) θα δεις ότι σωστές είναι. Απλώς "σου μοιάζανε τα ποσά" και μπερδεύτηκες (το "τελικό" - για την "προμήθεια ρεύματος" - 374,88 και το 379,61 που είναι το ποσό "αναπροσαρμογής" και το αναφέρουν ως "λοιπές χρεώσεις" (το "πιστώσεις",,,,τελείως άκυρο). Προσθέτεις λοιπόν τα ποσά χωρίς πρόσημο (όπως ΚΑΙ τις "λοιπές χρεώσεις") και αφαιρείς ότι βλέπεις να έχει μείον μπροστά.

Τον νου σου λοιπόν γενικά με τους λογαριασμούς, το "τί γίνεται στο ρεύμα", και το θρεντ από εδώ και πέρα (έστω και μια φορά στο τόσο) , γιατί πχ το ότι μπήκες στο σταθερό που μπήκες, ΔΕΝ σημαίνει ότι "καθάρισες" και για έναν χρόνο...Μπορεί στο 6μηνο να σου ανεβάσουν τιμές (πιθανώς δεν θα σε ειδοποιήσουν καν), μπορεί επίσης να καταργήσει ΚΑΙ η ΔΕΗ τα σταθερά της (αν και χλωμό για αυτήν έστω) και να ξαναγυρίσεις σε Γ1 (σε αυτήν την περίπτωση ΘΑ σε ειδοποιήσουν - γι' αυτό από εδώ και πέρα να κοιτάς ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τον λογαριασμό, από πάνω έως κάτω, και ειδικά τα "ψιλά γράμματα" και ακόμα ειδικότερα ότιδήποτε μικρό και,,,καινούριο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μολις
τηλεφωνησα στην υποστηριξη του ebil σχετικα με τη μη εμφανιστη στο ebil των προγραμματων "myenter & my enter+".
Η κυρια στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ειχαν ενημερωση εχθες οτι αυτα τα 2 αποσυρονται απο το ebill αλλα συνεχιζουν να υπαρχουν κανονικα απο την ιστοσελιδα ή τηλεφωνικα για παραδειγμα, χωρις να αλλαζει τιποτε απολυτως.
Σας μεταφερω οτι μου ειπε.

Αυτα καλη συνεχεια!

34 λεπτά πριν, Christopher_B είπε

Μολις
τηλεφωνησα στην υποστηριξη του ebil σχετικα με τη μη εμφανιστη στο ebil των προγραμματων "myenter & my enter+".
Η κυρια στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ειχαν ενημερωση εχθες οτι αυτα τα 2 αποσυρονται απο το ebill αλλα συνεχιζουν να υπαρχουν κανονικα απο την ιστοσελιδα ή τηλεφωνικα για παραδειγμα, χωρις να αλλαζει τιποτε απολυτως.
Σας μεταφερω οτι μου ειπε.

Αυτα καλη συνεχεια!

Εγώ μόλις συνδεθηκα και φαίνονται 

Εχω δυο ερωτήσεις αν καποιος ξερει ας με βοηθησει.

• Ειχα παγια εντολη απο το παρελθον. Ενω εχω ενεργοποιησει το online εδω και καιρο δεν εχω επιλογη να βαλω καρτα αντι για παγια. Γινεται να το αλλαξω καπως αν επικοινωνησω;
  • Υπαρχει τροπος να παρω απαντηση απο ΔΕΔΔΗΕ σε ερωτημα που εχω; Εχω στειλει ερωτημα αλλα δε μου απαντανε εδω και μηνες.

4 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εχω δυο ερωτήσεις αν καποιος ξερει ας με βοηθησει.

• Ειχα παγια εντολη απο το παρελθον. Ενω εχω ενεργοποιησει το online εδω και καιρο δεν εχω επιλογη να βαλω καρτα αντι για παγια. Γινεται να το αλλαξω καπως αν επικοινωνησω;
  • Υπαρχει τροπος να παρω απαντηση απο ΔΕΔΔΗΕ σε ερωτημα που εχω; Εχω στειλει ερωτημα αλλα δε μου απαντανε εδω και μηνες.

Πρέπει να μπεις στο e banking να ακυρώσεις την πάγια και τότε θα σου εμφανίσει επιλογή στο ebill να βάλεις κάρτα 

Τηλέφωνο στο δεδδηε 

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Πρέπει να μπεις στο e banking να ακυρώσεις την πάγια και τότε θα σου εμφανίσει επιλογή στο ebill να βάλεις κάρτα 

Τηλέφωνο στο δεδδηε 

Την ειχα ακυρωσει αλλα δε φανηκε τιποτα ενω περιμενα 3 βδομαδες.

Στο τηλεφωνο δε ξερουν και λενε να κανω αιτημα

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μου ήρθε λογαριασμός.

2620kwh σε 90ημερες = 445€ τελική τιμή στο homeonline με τις παλιές χρεώσεις.

Άρα 0.17€ / kwh.

Ούτε του παπά.

Ευτυχως προλαβες. Αν συνεχισει ομως ετσι δε ξερω τι μας επιφυλασει το μελλον.

10 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Σιγουρα μερικους μηνες......εως και πολλους.

Σε μενα εκαναν εικοσι μερες αλλο θελω να ρωτήσω έχω ebill να ερχετε καθε μηνα λογω αλλαγης ρολογιου δεν έδωσα δεν έπρεπε να βγει λογαριασμός με τα πριν και μετά μαζι με το νυχτερινό?

17 λεπτά πριν, leouliss είπε

Σε μενα εκαναν εικοσι μερες αλλο θελω να ρωτήσω έχω ebill να ερχετε καθε μηνα λογω αλλαγης ρολογιου δεν έδωσα δεν έπρεπε να βγει λογαριασμός με τα πριν και μετά μαζι με το νυχτερινό?

Αυτα θα δωσει ο Δεδδηε τις μετρησεις οταν θα ειναι..

• Thanks 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μου ήρθε λογαριασμός.

2620kwh σε 90ημερες = 445€ τελική τιμή στο homeonline με τις παλιές χρεώσεις.

Άρα 0.17€ / kwh.

Ούτε του παπά.

Τελικα σου έρχεται μηνιαίος ? 

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι ακόμα σίγουρος. Ήρθε με τις μετρήσεις μου.

Σε μένα ο τελευταίος βάσει των δικών μου μετρήσεων βγήκε 10/2 και ακόμα δεν έχουν στείλει και για να δώσω μέτρηση πάλι με αφήνει από 5/4 

10 ώρες πριν, washcloud είπε

...κακό αυτό. Πάει η επιδότηση, άρα τους πας άμεσα σε Εντερ+.

Σας ευχαριστώ ολους για την αμεση ενημερώση , 

Ο Επίλογος 

α) Εχω κανει την αίτηση για νυκτερινό

β) Θα περιμένω εως 07/04 που θα εκδοθεί ο δικός μου Enter+ ,για να εχουμε τα χαμπάρια και απο εκει ,

και τοτε θα αποφασίσω !

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...