Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν και εφόσον τελικά στείλω τα χαρτια υπογεγραμμένα του Γ1 που μου είχε στείλει η ΔΕΗ να ξεμπερδευω. Μετά από καιρο μπορώ να κάνω αίτηση για το Έντερ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς έπρεπε να φτάσει ως εδώ το πράγμα για να δούμε πως θα κάνουμε οικονομία στο ρεύμα...ανίδεος μέχρι σήμερα για το τι θα γλιτώνες από δω και από κει...και δεν γνώριζα και την υπάρξη του γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα είχα κοτ α και οι λογαριασμοί ήταν πολύ μικροί...

Εχθές έκανα αίτηση στον δεδηε για νυχτερινό...πόσες μέρες κάνουν?

7 ώρες πριν, Inci624 είπε

Ο εκκαθαριστικός του Φεβρουαρίου μας ήρθε 243Ε με ρήτρα αναπροσαρμογής 386.33Ε. Έχει έρθει και σε σας τόσο υψηλή;

Νορμάλ είναι (σχετικά χαμηλή κι όλας, με 0,20), για το συγκεκριμένο διάστημα και την συγκεκριμένη κατανάλωση. Υπάρχουν και πολύ χειρότερες διατιμήσεις αναπροσαρμογής (0,25 και βάλε) και φυσικά ανάλογα την κατανάλωση, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό ποσό). Στον επόμενο εκκαθαριστικό λογικά θα είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμή της αναπροσαρμογής, αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, οπότε φροντίστε από αύριο κι όλας να περιορίσετε όσο μπορείτε την κατανάλωση (ο Απρίλης ας πούμε θα τιμολογηθεί με τιμή αναπροσαρμογής Μαρτίου, που ήδη κοντεύει τα 0,40). Υπ' όψιν το σπίτι πρέπει να είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία στην περσινή φορολογική (αφορά στοιχεία του '20), αλλιώς ήδη δεν επιδοτείστε καν, από Γενάρη...

Η κατανάλωσή μας ήταν στα 1867 Kwh και είμαστε δικαιούχοι ΚΟΤ Α με όριο 1600 Kwh. Το όριο το ξεπεράσαμε κατά 267 Kwh.  

Προσπαθείστε να μειώσετε καταναλώσεις, για να μην χάνετε την έκπτωση (μέχρι 1.760 δεν θα την χάνατε, απλά τις επιπλέον 160, ένα 10% επιπλέον δηλαδή, θα το πληρώνατε κανονικά). Και γενικά να παρακολουθείτε το ρολόι, τουλάχιστον κάθε μήνα, και ειδικά τον 3ο, αν γίνεται πχ κάθε βδομάδα, για να περιοριστείτε ώστε να μην χάνετε την έκπτωση περνώντας το όριο. Αν είχατε βάλει νυχτερινό από έστω το φθινόπωρο (με αίτηση από το καλοκαίρι, καθώς αργούν γενικά όταν δεν υπάρχει ήδη μετρητής νυχτερινού από παλιά), δεν θα είχατε χάσει την έκπτωση του ΚΟΤ (οι "νυχτερινές" κιλοβατώρες δεν προσμετρούνται για το όριο). Κάντε αίτηση άμεσα, και προσπάθήστε να κάνετε όση περισσότερη κατανάλωση μπορείτε εντός των. Είναι αμαρτία να χάνετε το ΚΟΤ, πόσο μάλλον που είναι Α, με μεγαλύτερη έκπτωση.

Προσωπικά κατέγραψα τις καταναλώσεις μας στους εκκαθαριστικούς: Φεβ 2022 Κατανάλωση 1867 Kwh, Φεβ 2021 Κατανάλωση 1628 Kwh, Φεβ 2020 Κατανάλωση 1205 Kwh, Ιουν 2021 Κατανάλωση 1269 Kwh, Ιουν 2020 Κατανάλωση 927 Kwh, Οκτ 2021 Κατανάλωση 482 Kwh, Οκτ 2020 Κατανάλωση 425 Kwh. Όπως βλέπετε δεν έχουμε κατανάλωση >1200 Κwh/ 4μηνο ή 300kwh/μήνα παρά μόνο στους εκκαθαριστικούς του Φεβρουαρίου. 

1. Συνεπώς είναι καλύτερα να παραμείνουμε στο Γ1 Οικιακό με ΚΟΤ Α και τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουμε για την πρώτη/κύρια κατοικία; Η υπάλληλος της ΔΕΗ στο τηλέφωνο μου πρότεινε ότι για την περίπτωσή μας καλύτερο θα ήταν να αποκτήσουμε ένα από τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ. 

...λόγω συγκεκριμένης κατανάλωσης (όσο βγαίνει ο χειμώνας καταναλώνετε λιγότερο, άρα συμφέρει το κυμαινόμενο Γ1 κι όχι κάποιο σταθερό) και λόγω αυξημένης επιδότησης ελέω ΚΟΤ (δεν εννοώ την έκπτωση του ΚΟΤ, αλλά και η επιδότηση είναι μεγαλύτερη και χωρίς διαβαθμίσεις), συμφέρει να παραμείνετε στο Γ1, για την ώρα. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι τώρα, γιατί το θέμα είναι, πόσο θα φτάσει η χονδρική της κιλοβατώρας τους επόμενους μήνες, και αν οι επιδοτήσεις θα συνεχίσουν να είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα αναλογικά...Όπως επίσης το θέμα είναι, τί τιμές θα έχουν τα σταθερά της ΔΕΗ τότε. Η μία λοιπόν λογική λέει "μείνετε εκεί, γιατί ίσως και να σας συμφέρει", και η άλλη λογική λέει "κι αν στραβώσουν πολύ τα πράγματα και δεν έχετε πάει από νωρίς σε σταθερό...;". Προσωπικά, θα έλεγα με τόσο αβέβαιο μέλλον, καλύτερα σε σταθερό. Όχι για να πληρώνετε λιγότερα από τώρα, αλλά για να μη τυχόν πληρώνετε περισσότερα από το Γ1 του επόμενου διαστήματος. Για λιγότερα, μόνο να προσέχετε μην περνάτε το όριο ΚΟΤ και να μειώσετε ούτως ή άλλως τις καταναλώσεις.

2. Επειδή η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι υπερβολικά υψηλή, θα μπορούσαμε να την αμφισβητήσουμε καθώς είναι δυσανάλογη με την κατανάλωση που κάναμε; Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούμε να ζητήσουμε διακανονισμό του ποσού των 243Ε ή η ΔΕΗ θα αρνηθεί επειδή έχουμε σε εξέλιξη άλλον διακανονισμό που δεν έχει ολοκληρωθεί; 

Όπως ήδη είπα, η αναπροσαρμογή που λες πως είχατε, είναι σε νορμάλ τιμές (εφ' όσον αφορά περίοδο κατανάλωσης Οκτώβρη - Φλεβάρη). Για τόση κατανάλωση, τόσο αντιστοιχεί στην ΔΕΗ και γενικά αμφισβήτηση δεν μπορεί να γίνει (αν δεν κάνω λάθος), καθώς υπήρχε ειδοποίηση στον λογαριασμό του Ιουνίου για την αναπροσαρμογή από Αύγουστο (τσέκαρέ το αν όντως υπήρξε). Η μόνη περίπτωση, αν και πάλι δεν κάνω λάθος, είναι εάν υπήρξε ναι μεν ειδοποίηση, αλλά ήταν μετά τις 5-6-21. Αν δηλαδή ο λογαριασμός με την ειδοποίηση για αλλαγές τιμολόγησης εκδόθηκε όχι πριν τις 5-6-21, αλλά πχ στις 25-6-21, τότε (νομίζω) διεκδικείτε επιστροφή αναπροσαρμογής για τις 20 αυτές μέρες. Η τιμή αναπροσαρμογής βέβαια για τις 20 μέρες του Αυγούστου, ήταν με τιμές Ιουλίου, δηλαδή γύρω στο 0,10 και δεν ξέρω καν πώς ακριβώς το υπολογίζουν ότι κάψατε τις συγκεκριμένες μέρες, αλλά αν το πάνε απλώς αναλογικά, μιλάμε για περίπου 100 κιλοβατώρες, άρα πολύ μικρό ποσό. Με μια επιφύλαξη όλα αυτά - ο ειδικός επί του θέματος είναι το μέλος korakios - αν ενδιαφέρεσαι, ρώτα εκείνον).

Διακανονισμό δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε πριν ολοκληρωθεί ο προηγούμενος, αλλά νομίζω όταν είσαι σε διακανονισμό δεν μπορείς να μπεις σε σταθερό πρόγραμμα. Μιλήστε με ΔΕΗ για σίγουρα, και μάλιστα καλύτερα σε κατάστημα και με προϊσταμένους κτλ.

3. Η τιμή της κιλοβατώρας στα κυμαινόμενα προγράμματα διάβασα στα σχόλια ότι δεν είναι 0.11€ στην πραγματικότητα αλλά  0,29-0,30€/kw καθώς πρέπει να προσθέσουμε και τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Με ποιον τρόπο υπολογίζουμε την τελική τιμή της κιλοβατώρας; 

Γενικά : 0,11-30% "έκπτωση ενέργειας" -5% έκπτωση συνέπειας εξόφλησης (σε διακανονισμό δεν νομίζω να υφίσταται) = τέλος πάντων περίπου 0,07. Εκεί προσθέτεις μ.ο τιμής αναπροσαρμογής είτε μήνα είτε τετραμήνου και μετά αφαιρείς την ανάλογη επιδότηση.

Αλλά και στο δικό μας πρόγραμμα εφόσον είμαστε δικαιούχοι ΚΟΤ Α, μήπως την κιλοβατώρα δεν  την πληρώνουμε 0.11Ε αλλά λίγο λιγότερο;

...όταν ΔΕΝ χάνετε το ΚΟΤ, προφανώς πληρώνετε πολύ λιγότερο, καθώς το "0,11", χωρίς κάποια άλλη από τις εκπτώσεις ή την επιδότηση, κατεβαίνει στο 0,035 (ΚΟΤ-Α). ΜΕ τις υπόλοιπες εκπτώσεις, φυσικά κατεβαίνει κι άλλο (ειδικά η επιδότηση για όσους έχουν και ΚΟΤ, είναι μέχρι στιγμής στο 0,17, αμιγώς για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες/μήνα (οι μη έχοντες ΚΟΤ, και μικρότερη επιδότηση παίρνουν, και σε 2 κλίμακες κατανάλωσης : για τις πρώτες 150kWh 0,15 και για τις τυχόν επόμενες 0,11). Για την τιμολόγηση του Μάρτη δηλαδή με τιμές αναπροσαρμογής Φλεβάρη (η ΔΕΗ παίρνει τις τιμές αναπροσαρμογής του προηγούμενου μήνα), θα είναι γύρω στο 0,07+0,22-0,17-0,075 = 0,045 για δικαιούχους ΚΟΤ (οι πρώτες 300kWh - οι άλλες, +0,17).

Πάντως για τα προγράμματα my home online, enter η υπάλληλος της ΔΕΗ μου είπε πριν λίγες μέρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ότι η τιμή της κιλοβατώρας σε αυτά είναι σταθερή 0.17Ε ή 0.18Ε ανάλογα με το πρόγραμμα και ότι τυχόν έκπτωση από ΚΟΤ  την αφαιρώ από το συνολικό ποσό πληρωμής. Δεν εφαρμόζεται δηλαδή η έκπτωση στην τιμή της κιλοβατώρας αλλά στο ποσό πληρωμής.

Η έκπτωση του ΚΟΤ είναι επί της τιμής κιλοβατώρας, όχι για το σύνολο του λογαριασμού. Απλώς λόγω ΚΟΤ υπάρχουν μειώσεις ΚΑΙ στις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις". Το ίδιο ισχύει και για το "νυχτερινό" (υπάρχουν και εκεί μειώσεις). Οι ουσιαστικές όμως είναι του ΚΟΤ (γι' αυτό, σε συνδυασμό με νυχτερινό, φροντίστε να μην ξεπερνάτε το όριο).

4. Σκέφτομαι να κάνω τους λογαριασμούς μηνιαίους για να φαίνονται καλύτερα οι καταναλώσεις μας. Να επιλέξω μέσω  e-bill την έκδοση μηνιαίου λογαριασμού; 

Καλύτερα ναι, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται, λόγω του διακανονισμού.

5. Διάβασα ότι πολλοί από εσάς δίνετε τις μετρήσεις στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να σας έρχονται εκκαθαριστικοί και όχι έναντι-κατ' εκτίμηση λογαριασμοί. Σε αυτήν την περίπτωση καταχωρούμε ένδειξη μέτρησης σε ημέρα που να καλύπτει και ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ; π.χ. Στον λογαριασμό μας της ΔΕΗ γράφει ότι μπορούμε να καταχωρήσουμε ενδείξεις στο e-bill από 13-04 ως 18-04-22 ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ μπορούμε από 08-04 ως 14-04-22. Επιλέγουμε 13 ή 14-04 ως ημέρα καταχώρησης μετρήσεων; Επίσης, αναρωτιέμαι δεν μπορεί ο καθένας να καταχωρήσει οποιαδήποτε ένδειξη θέλει ή μήπως όχι επειδή περνά και ο ΔΕΔΔΗΕ, καταχωρεί και αυτός τη δική του ένδειξη και μετά ελέγχεται αν η δική μας καταχώρηση συμπίπτει με  αυτή του ΔΕΔΔΗΕ και απλώς αν η δική μας προηγήθηκε του ΔΕΔΔΗΕ και είναι σωστή μετρά η δική μας ενώ αν καταχωρήθηκε μετά την ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ τότε υπερισχύει αυτή του ΔΕΔΔΗΕ ; Έτσι το σκέφτηκα, δεν γνωρίζω αν ισχύει.

Με βάση την ημερομηνία που δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ να δίνετε, και υπερισχύει η δική του καταμέτρηση (όταν γίνεται).

6.Οι δικαιούχοι Νυχτερινού Τιμολογίου δικαιούνται και δύο ώρες από το μεσημέρι;

Ναι (απλά το 6μηνο του χειμώνα, σπάει σε δύο ζώνες το ωράριο).

Επίσης, το πάγιο στο Γ1Ν κατά τη διάρκεια της ημέρας διαμορφώνεται στα 1.69Ε και τη νύχτα στα 2.22Ε; Αφού η τιμή της κιλοβατώρας τη νύχτα είναι πιο χαμηλή για ποιο λόγο το πάγιο είναι πιο υψηλό; 

"Παροχή υπηρεσίας" (και ως συνήθως, η όποια υπηρεσία, χρεώνεται. Ή αλλιώς : σου παίρνουν πίσω, λίγα από όσα σου δίνουν...Τα γνωστά ελληνικά συστήματα....).

7. Για όσες-όσους επέλεξαν κάποιο από τα τρία σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ (my home) το συμβόλαιο σας το στέλνουν με courrier ή μέσω e-mail ;  

Μακρυά από συμβόλαια, κούριερ, τηλέφωνα, περιστέρια και πελαργούς : επίσκεψη σε κατάστημα, ή, εφ' όσον δεν θα είναι πρόβλημα ο διακανονισμός (που μάλλον θα είναι), από την στιγμή που έχετε ebill, ενεργοποίηση του Enter+ μέσα από το ebill.

6 ώρες πριν, POUARO είπε

Δηλαδή υπογράφουμε την σμβαση με το Γ1??? Αν περάσει 31/03 και δεν έχει γίνει η σύμβαση , μηπως σε πάνε σε άλλο τιμολογιο? 

Αν υπογράψεις για Γ1, Γ1 θα είσαι, τί "'άλλο τιμολόγιο". Λάθος χαρτιά σου στείλανε. Για το Ονλάιν θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις μόνος σου, όταν εμφανιστεί στο ebill η παροχή του Γ1 (και μπορεί να πα΄ρει πιο μετά από τις 31/3). Γενικά ΜΗΝ υπογράφεις κάτι που δεν λέει πάνω το πρόγραμμα που θέλεις. Κι αν σώνει και καλά θες το Ονλάιν, πάνε σε κατάστημα για το Γ1, ζήτα κωδικό εταίρου, φτιάξε ebill, και όταν εμφανιστεί η παροχή του Γ1 εκεί, ενεργοποίησε το Ονλάιν. Εγώ θα έλεγα καλύτερα σε κατάστημα για Εντερ+.

5 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αν έχει κάποιος κοινωνικό τιμολόγιο πάλι έχει κέρδος;

Φαντάζομαι ότι του χρόνου που θα λήξει μπορεί κάποιος να το γυρίσει στο απλό enter για να γλιτώσει τα πιο μεγάλα πάγια;

Το ΚΟΤ ανεξάρτητα σε ποιο πρόγραμμα είσαι (αρκεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δέχεται ΚΟΤ), έχει την δική του έκπτωση (Α=0,075 &  Β=0,045) και εννοείται συμφέρει. Απλά στα Εντερ, όταν υπάρχει ΚΟΤ, δεν ισχύει το 5% για έγκαιρη εξόφληση.

Προφανώς όταν λήξει το πρόγραμμα (για την ακρίβεια μέχρι 15 μέρες πριν), συνεννοείσαι με τον πάροχο για το πού θα μεταβείς, ανάλογα τί θα υπάρχει τότε.

5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Θα προσπαθησω να μαθω. Δεν ειναι ο μοναδικος πιστευω καθως καποιοι γνωστοι μου δινουν λιγοτερα απο οτι διναν. Βεβαια πολλοι δινουν 3πλασια απλα υπαρχει ενα ποσοστό που δεν εχω βρει ακομα την αιτία που δινουν τοσα λιγα.

Εχει στον ΗΡΩΝ απο το 2017 Οκτ. Δε ξερει καν τι ειναι η ρητρα ουτε τον απασχολει. Απλα επειδη εδω και πολυ καιρο του ερχεται ελαχιστα ειχε ανησυχησει και επικοινωνουσε με ΗΡΩΝ αλλα του λεγαν πως ειναι μια χαρα ολα.

Και αλλοι πχ φοβοντουσαν και μου λενε μου ηρθε  μονο 20€ εκαθαριστικος. Δυστυχως δεν εχω στοιχεια οποτε ειναι μυστηριο ολο αυτο που συμβαινει.

Επισης ειναι φεβρουαριου ο λογαριασμος. ετσι και αλιως δεν υπηρχε ΤΕΜ παλαια αν δε κανω λαθος

...προς τί η εμμονή να λες και να ξαναλές το ίδιο πράγμα, βδομάδες τώρα; Ούτε εμάς - ούτε κανέναν - απασχολεί, εάν ο συγκεκριμένος γνωστός σου έχει αυτή την ιδιαίτερη μεταχείριση (αν υποθέσουμε ότι όντως υφίσταται), όχι από την στιγμή που όποιος πάει τώρα να υπογράψει σε Ήρωνα ΔΕΝ θα την έχει. Για την ακρίβεια, το σχολίασες σήμερα σε κάποιον που ρώταγε για προγράμματα/παρόχους όπως ΔΕΗ, Ήρωνας κλπ, με έναν τρόπο που θα μπορούσε να το πάρει ως συμβουλή/προτροπή να μεταβεί στον Ήρωνα, πράγμα δυνητικά έως και καταστροφικό γι' αυτόν. Δεν ξέρω αν έχεις κάποιον σκοπό ή όχι, αλλά αν το κάνεις απλά λόγω αφέλειας, καλύτερα να σταματήσεις.

2 ώρες πριν, dvlsakos είπε

Έτσι μου έρχεται να πάω σε ότιναναι ελπεντισον η ότι ναναι για να βάλω ρεύμα στο σπίτι.

Η ΔΕΗ όπως το πάει ούτε Παρασκευή δεν θα έχω.

...ναι αλλά έβαλες τα χέρια σου κι έβγαλες τα μάτια σου, ενώ εμάς έχεις μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ο συντομότερος δρόμος είναι σε κατάστημα για Έντερ (ή έστω για Γ1 και μετά μόνος ενεργοποίηση του σταθερού μέσα από το ebill). Κάνε όπως νομίζεις, αλλά ειδικά η ΕΛΠΕ είναι πιθανώς η χειροτερη επιλογή. Αν δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείς να παραβρεθείς σε κατάστημα ΔΕΗ, άσε "τα χαρτιά", και πήγαινε σε κατάστημα να υπογράψεις για αυτό που είναι το πιο συμφέρον για εσένα.

51 λεπτά πριν, GkGiorgos είπε

ΔΕΝ είναι η κυρια κατοικία.

...κακό αυτό. Πάει η επιδότηση, άρα τους πας άμεσα σε Εντερ+.

42 λεπτά πριν, GkGiorgos είπε

Μα δεν  αλλάζει η κυρια κατοικία  , την παιρνουν απο το Ε1 .

Δεν είναι λαθος η φ/κη δήλωση , απο χρόνια η επιλογή ειναι να δηλώνεται ως κυρια κατοικία  ο  τόπος καταγωγης  

...ο korakios σου είπε για κατάστημα γιατί μάλλον νόμισε ότι είναι σε άλλο πάροχο. Μπες μέσα από το ebill (αν δεν υπάρχει account, φτιάξε, χρειάζεται ο "κωδικός εταίρου" - υπάρχει πάνω στους λογαριασμούς, και μέσα από εκεί κάνε μετάβαση στο Εντερ+.)

29 λεπτά πριν, GkGiorgos είπε

Πρέπει να σκεφτούμε πολλά  σιγουρα  !! αν παει ετσι το πράγμα  .

Ναι 0,26 που φθάνει τα 0,37 με τις υπολοιπες χρεώσεις  ( ΦΠΑ ,ρυθμιζόμενες ,Δημος , Ερτ ) . 

...τί αν πάει "έτσι" - χειρότερα θα πάει.

Τις "υπόλοιπες χρεώσεις" ΔΕΝ θα τις υπολογίζεις "με αναγωγή στην κιλοβατώρα" : είναι λάθος και κάποια στιγμή θα σε μπερδέψει σε κάτι.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, korakios είπε

το έχω έτοιμο ήδη

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Μάρτιος 2022)

...ωραία πράγματα. Θα το κάψουμε κυρ-Στέφανε....(όχι το ρεύμα πάντως)

25 λεπτά πριν, washcloud είπε

Θα το κάψουμε κυρ-Στέφανε....(όχι το ρεύμα πάντως)

...αναπροσαρμογή (:P) ατάκας  :

maxresdefault.jpg.154ee22e697002f07a4bea71601ad0d0.jpg

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Κανε μια αναζητηση και θα το βρεις.

.

Δεν εχω βρει κάτι. Αν το ειχα βρει  δεν θα ρωτούσα  κιόλας.

Οποτε αν θυμάσαι ,θα ηταν καλό να το αναφέρεις. 

Επεξ/σία από xraxra

8 λεπτά πριν, harkonto είπε

Στο ebill βλέπω και γω μόνο το online και όχι τα enter

Πάρε τηλέφωνο στη ΔΕΗ. Και στου πατέρα μου μόνο το online φαινόταν. Το διόρθωσαν την επόμενη μέρα. 

15 λεπτά πριν, magdalhnh είπε

Πάρε τηλέφωνο στη ΔΕΗ. Και στου πατέρα μου μόνο το online φαινόταν. Το διόρθωσαν την επόμενη μέρα. 

Έχεις δίκιο μπήκα και από το ebill του πατέρα μου και φαίνεται κακονικα. Οπότε κάτι γίνεται με το δικό μου. Θα πάρω αύριο. 

1 ώρα πριν, xraxra είπε

Δεν εχω βρει κάτι. Αν το ειχα βρει  δεν θα ρωτούσα  κιόλας.

Οποτε αν θυμάσαι ,θα ηταν καλό να το αναφέρεις. 

Αν το θυμομουν θα στο ειχα αναφερει δεν θα στο εκρυβα.Στο ανεφερα απλα για την αναζητηση μηπως μπορεσω και σε βοηθησω για να το βρεις.

• Thanks 1

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/symvaseis-ilektrodotisis/

Αναφορά σε κείμενο

Ποιο είναι το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβάλω;

Κατά τη σύναψη νέας Σύμβασης Προμήθειας, εισπράττουμε ένα ποσό ως εγγύηση, αποκλειστικά για την εξασφάλιση μελλοντικών οφειλών που απορρέουν από τη Σύμβαση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το ποσό της εγγύησης επιδιώκεται να είναι περίπου ίσο με την αξία του ρεύματος που πιθανολογείται ότι θα καταναλώνετε μεταξύ δύο διαδοχικών λογαριασμών.

Το ποσό αυτό επιστρέφεται άτοκα όταν διακόψετε τη σύμβασή σας και μετά τον συμψηφισμό τυχόν οφειλών σας.

Μετά την ενεργοποίηση πάγιας τραπεζικής εντολής ή πάγιας εντολής σε κάρτα, το συνολικό ποσό της εγγύησης σύμφωνα με την κατηγορία σας, θα σας επιστρέφεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Η εγγύηση θα επαναχρεωθεί στην περίπτωση ακύρωσης της πάγιας εντολής (ισχύει για νέες συμβάσεις από 14.7.2021).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...