Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, washcloud είπε

...κοίτα να δεις που ήμουν σίγουρος ότι είχα διαβάσει ποστ που ρωτούσαν "αφού είμαι πλέον στο Έντερ ΔΕΗ, γιατί έχω και ρήτρα αναπροσαρμογής στον λογαριασμό;"...Χμ. Κάτι θα μπέρδεψα.

υπάρχουν , όταν είναι ανάμεικτα με Γ1 (όχι απο άλλο πάροχο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1,15*313,11+11,5-50)/1000=0,32 η προσαύξηση για το Γ1

τρομπάρουν και απο το υπουργείο και δεν έχουν βγάλει ακόμα επιδοτήσεις για Μάρτιο να αλλάξω το λινκ για σταθερό VS κυμαινόμενο

Όπου κάπου σε έχασα. Δηλαδή για 2000 πχ θα πληρώσω 2000Χ0,11 συν την ρήτρα 2000Χ0,32;

6 λεπτά πριν, korakios είπε

υπάρχουν , όταν είναι ανάμεικτα με Γ1 (όχι απο άλλο πάροχο)

Παραδίνομαι :-D (...γαμώ τις περιπτώσεις, τις υπο-περιπτώσεις, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις τους...Σιχάθηκα την ψυχή μου πια! )

6 λεπτά πριν, harkonto είπε

Όπου κάπου σε έχασα. Δηλαδή για 2000 πχ θα πληρώσω 2000Χ0,11 συν την ρήτρα 2000Χ0,32;

...μείον τις όποιες εκπτώσεις ΔΕΗ, μείον την επιδότηση (αν την δικαιούσαι)

4 λεπτά πριν, harkonto είπε

αν μέχρι τέλους του μήνα παραμείνει η ΤΕΑ ίδια ,τότε αν κάψεις Απρίλιο 2000kw ειναι όντως η ρήτρα 2000Χ0,32

αλλά στην τιμή προμήθειας όχι επί 0,11 αλλά επί 0,0735 που έχει το Γ1 με τις εκπτώσεις (απο 3/8/21)

μετά θα πάρεις και για 300kw/μήνα την αντίστοιχη άγνωστη κρατική επιδότηση

Στις 11/3/2022 στις 4:18 ΜΜ, thanospetr είπε

Το ΚΟΤ Β σου δίνει έκπτωση αλλά δεν αξίζει. Σου προτείνω να μείνεις χωρίς ΚΟΤ και να πληρώνεις παραπάνω.

Παρακαλω ας λειπουν οι ειρωνιες σε μια διατυπωση μου που δεν την εγραψα σωστα.Εδω ειμαστε για να βοηθαμε,ειδικα σε τετοιες εποχες.

Ευχαριστω τον @washcloud που "επιασε" τι εννοουσα και την βοηθεια του!

• Like 1

5 λεπτά πριν, washcloud είπε

...κοίτα να δεις που ήμουν σίγουρος ότι είχα διαβάσει ποστ που ρωτούσαν "αφού είμαι πλέον στο Έντερ ΔΕΗ, γιατί έχω και ρήτρα αναπροσαρμογής στον λογαριασμό;"...Χμ. Κάτι θα μπέρδεψα.

Josh, με συγχωρείς για την "παραπληροφόρηση"...

Άλλη περίπτωση αυτοί, προφανώς έκαναν μόνο αλλαγή προγράμματος οπότε ο λογαριασμός που έλαβαν ήταν "υβριδικός", είχε μέσα κάποιο διάστημα με Γ1 και κάποιο με enter.

Δεν τρέχει τίποτα πάντως, και εγώ μπερδεύτηκα, ήμουν σίγουρος πως είχα διαβάσει post που έλεγαν ότι μετά την αλλαγή ονόματος δεν τους έβαλαν κατευθείαν στο enter.

Μόλις τώρα, tavlamari είπε

Παρακαλω ας λειπουν οι ειρωνιες σε μια διατυπωση μου που δεν την εγραψα σωστα.Εδω ειμαστε για να βοηθαμε,ειδικα σε τετοιες εποχες.

Δεν εγινε και τιποτα αλλα ετσι οπως το εγραψες.....!!!

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

αν μέχρι τέλους του μήνα παραμείνει η ΤΕΑ ίδια ,τότε αν κάψεις Απρίλιο 2000kw ειναι όντως η ρήτρα 2000Χ0,32

αλλά στην τιμή προμήθειας όχι επί 0,11 αλλά επί 0,0735 που έχει το Γ1 με τις εκπτώσεις (απο 3/8/21)

...ΚΑΙ πτυχίο μαθηματικού/στατιστικολόγου-μελλοντολόγου...:mrgreen:

Αχχχχχχ τί ζούμε ρε πούστη.........

αν μέχρι τέλους του μήνα παραμείνει η ΤΕΑ ίδια ,τότε αν κάψεις Απρίλιο 2000kw ειναι όντως η ρήτρα 2000Χ0,32

αλλά στην τιμή προμήθειας όχι επί 0,11 αλλά επί 0,0735 που έχει το Γ1 με τις εκπτώσεις (απο 3/8/21)

Δηλαδή στην ρήτρα που αλλάζει κάθε μήνα και αν υποθέσουμε ότι ειναι για τον Μάρτη 0,28 δεν συμπεριλαμβάνεται και το 0,11 του Γ1; 

Οταν με λίγα λόγια θα βγει ο λογαριασμός θα είναι 2000Χ0,28 Plus 2000X0,11 μείον την κρατική επιχορήγηση και τις μειώσεις της δεη; Η θα είναι 2000Χ0,28 μαζί με τις μειώσεις και τελος; 

Ειμαι λοιπον ηδη σε KOT Β,εχω και νυχτερινο και η ερωτηση μου ηταν αν θα με συμφερει καλυτερα να μπω σε καποιο προγραμμα.Βρισκομαι στη ΔΕΗ και προς το παρον τουλαχιστον δεν σκοπευω να την εγκαταλειψω,μεχρι να σταθεροποιηθει αυτη η κατασταση.Οι λογαριασμοι μου ανεκαθεν ηταν ψιλοφυσιολογικοι(οσο μπορει καποιος κα το πει αυτο).

Πληρωνοντας τον τελευταιο εκκαθαριστικο ο οποιος ηταν στα 399 με 1800 κιλοβατωρες,μου προτειναν στη δεη να μπω στο home.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

11 λεπτά πριν, harkonto είπε

Δηλαδή στην ρήτρα που αλλάζει κάθε μήνα και αν υποθέσουμε ότι ειναι για τον Μάρτη 0,28 δεν συμπεριλαμβάνεται και το 0,11 του Γ1; 

δε χρειάζεται να λέμε τα ίδια

ξεχωρίζει ποια η προσαύξηση και ποιο το σύνολο , άλλο το ένα άλλο το άλλο

επίσης δεν υπάρχει 0,11 πλέον στο Γ1 , είναι 0,11 μείον 30% (έκπτωση ενέργειας ΔΕΗ)  , τα είπαμε πάμε παρακάτω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, tavlamari είπε

Ειμαι λοιπον ηδη σε KOT Β,εχω και νυχτερινο και η ερωτηση μου ηταν αν θα με συμφερει καλυτερα να μπω σε καποιο προγραμμα.Βρισκομαι στη ΔΕΗ και προς το παρον τουλαχιστον δεν σκοπευω να την εγκαταλειψω,μεχρι να σταθεροποιηθει αυτη η κατασταση.Οι λογαριασμοι μου ανεκαθεν ηταν ψιλοφυσιολογικοι(οσο μπορει καποιος κα το πει αυτο).

Πληρωνοντας τον τελευταιο εκκαθαριστικο ο οποιος ηταν στα 399 με 1800 κιλοβατωρες,μου προτειναν στη δεη να μπω στο home.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

...για μέχρι 1.200kWh (υπολόγισέ το όμως με βάση την κατανάλωση ΕΤΟΥΣ - μήπως πχ το 4μηνο του καλοκαιρού πέφτεις πιο κάτω από τις 1.800) συμφέρει το Γ1. Με ΚΟΤ, συμφέρει μέχρι τις 1.400 το Γ1.

Οι 1.800 να υποθέσω είναι το σύνολο ημερήσιων και νυχτερινών, ή μόνο οι ημερήσιες; Αν είναι το σύνολο, τις 400 τις πληρώνεις ακριβότερα στο Γ1 (πόσο μάλλον αν το σύνολο είναι 2.200), οπότε ναι πας (μέσω ebill - αν δεν έχεις account, φτιάξε) στο MyHome Enter+ (είναι πιο συμφέρον από το απλό Εnter και καλύτερα αυτό σε σχέση με το MyHome Online, το οποίο και "μπελάς" είναι, και προϋποθέτει πάγια εντολή εξόφλησης).

Και όπως το είπες, η ΔΕΗ είναι σανίδα σωτηρίας για ό,τι συμβαίνει εδώ και καιρό. Και ειδικότερα τα σταθερά της. Οπότε όντως μην το κουνάς από ΔΕΗ.

Και διάβασε αυτό που προτείνει ο korakios από κάτω. Και γενικά  μπάινε "συχνά" στο thread, καθώς αποτελεί σημαντική ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Τουλάχιστον μια φορά το Σ/Κ. Πχ, τα σταθερά της ΔΕΗ (όπως και όλων,,,,όσων έχουν ακόμα σταθερό), παίζει μετά το 6μηνο ν' αλλάξουν τιμές (το δίνει το δικαίωμα ο Νόμος στους παρόχους - όπως και στον καταναλωτή να φύγει χωρ΄ςι ποινή). Η ΔΕΗ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει αλλαγές σε τιμές σταθερών (υπάρχει κόσμος που κοντεύει τα 2 χρόνια με σταθερό ΔΕΗ με τις τιμές είχαν από τότε που υπέγραψαν), αλλά όπως εξελίσσεται το "πανηγύρι" που ζούμε, δεν αποκλείεται να το κάνει. Οπότε όταν θα πλησιάζει το 6μηνο, να έχεις τον νου σου στους λογαριασμούς (λογικά δεν θα έχεις κι επιλογές βέβαια και απλά θα "δεχτείς" την όποια τυχόν αύξηση...), απλά για να ξέρεις τί να περιμένεις, και ίσως να περιορίσεις την κατανάλωση για να "ισοφαρίσεις"...

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

15 λεπτά πριν, tavlamari είπε

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σας και καλη εβδομαδα

αναφερω μολις τελειωσα το διαβασμα του Σ/Κ απο 758 σελιδα...

σαν να λεμε Δευτεριατικη εφημεριδα!

Αναμενων για 1ο "διμηνο" ΔΕΗ enter

και εξηγω τα διαλυτικα στο διμηνο:

Στον ΔΕΔΔΗΕ μου εβγαλε για καταχωρηση απο 4/3 μεχρι 11/3,πραγμα που εκανα, ενω στο e bill μου δινει απο 10/3 εως 15/3. (γενικα να ακολουθαω της ΔΕΔΔΕΗ καλυτερα,σωστα;)

τελευταια εκκαθαριστικη ενδειξη συμφωνα απο τον ΔΕΔΔΕΗ ηταν 8/2 τοτε που μπηκα ΔΕΗ. Ισως θεωρω να μου ηρθε τωρα για καταχωρηση καθοσον ειχα γραψει σε παλαιοτερο ποστ μου, οτι ο τελευταιος εκκαθαριστικος της ΖΕΝΙΘ βγηκε 17/1 και μαλλον δεν ξερω για ποιον λογο,οταν μπηκα επισημα στις 7/2 στην ΔΕΗ,στις 8 που "υποτιθεται" οτι ηρθαν οι της ΔΕΔΔΗΕ σπιτι μου,βαλαν ενδειξη την τελευταια που ειχε η ΖΕΝΙΘ.οποτε γι αυτο πιθανως μου ζητανε ενδειξη τωρα σαν διμηνο απο 17/1

Επεξ/σία από lacta13

Ενεργοποίησα το ebill τελικά ήθελε διαγραφή και να το κάνω από την αρχή... έκανα αίτηση για το  online εβαλα πιστωτική και μου είπαν 2 με 3 εργάσιμες μερες..... Άντε να δούμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...