Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, korakios είπε

το λες σαν να πιστεύεις οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μη του δώσουν κωδικούς για ebill και να μην κολλήσει το σύστημα στην ενεργοποίηση του online 😁

edit ,βέβαια τώρα που το σκέφτομαι το ίδιο μπορεί και να συμβεί με την αίτηση online (του online ω online, όνομα που βρήκανε....)

πάντως αν ήμουν στη θέση του θα έβαζα το enter επιτόπου

Οποτε καταληγουμε οτι....συμφωνα με ολα οσα ξερουμε κι ολα οσα εχουμε δει αυτο που πρεπει να κανει κι αυτο θα κανει στην τελικη ειναι:

@GBorbκλεινεις ενα ωραιο ραντεβου στο τοπικο καταστημα κι ενεργοποιεις το enter+.

Παρε και τον ομορφο τον σκυλο σου μαζι σου για καθε ενδεχομενο.😝🙌

4 λεπτά πριν, GBorb είπε

Παντως 50 € το χρονο για μενα δεν κανει την διαφορα στα προγραμματα

Τα βαζεις κατω κι αποφασιζεις τι σε συμφερει τοτε αν τα 50 τον χρονο δεν κανουν την διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, HERTHAN είπε

Οποτε καταληγουμε οτι....συμφωνα με ολα οσα ξερουμε κι ολα οσα εχουμε δει αυτο που πρεπει να κανει κι αυτο θα κανει στην τελικη ειναι:

@GBorbκλεινεις ενα ωραιο ραντεβου στο τοπικο καταστημα κι ενεργοποιεις το enter+.

Παρε και τον ομορφο τον σκυλο σου μαζι σου για καθε ενδεχομενο.😝🙌

χαχα Μαλλον αυτο θα κανω ευχαριστω
Οσο για το θηριο που εχω στην φωτογραφια ως σκυλι ειναι μολις 9 κιλα. Ισως παρω μαζι ενα απο τα αλλα 2 που εχω. Λευκο λαμπραντορ διασταυρωση με κυνηγοσκυλο σχεδον 50 κιλα !!

7 ώρες πριν, vagstef είπε

Καλημέρα, είχα δει κάποιον που έλεγε εδώ μέσα ότι πρέπει να πας σε κατάστημα και διάφορα άλλα, ότι κάνει 3 μήνες να ενεργοποιηθεί..Το έκανα χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί είχε ενεργοποιηθεί. Ούτε καν 3 μέρες που έλεγε

Ποιον είδες; Τί ακριβώς έλεγε; Για ποια περίπτωση μιλούσε (από άλλο πάροχο και online ΑΙΤΗΣΗ/έστω τηλέφωνο, ή για υφιστάμενους πελάτες ΔΕΗ και μετάβαση μέσω ebill); Είσαι σίγουρος ότι διάβασες/κατάλαβες/συγκράτησες σωστά τί έλεγε; Τί διάφορα άλλα έλεγε; Κατά τ' άλλα, δες λίγο τί γράφεις : "3 μήνες" στην 2η πρόταση - "3 μέρες που έλεγε" στην τελευταία.

7 ώρες πριν, vagstef είπε

μέσω e-bill δεν χρειάζεσαι τίποτα. πατάς απλά ενεργοποίηση. οντως υπερβολικο

...προφανώς μέσω ebill η μετάβαση (όταν ήδη είσαι πελάτης ΔΕΗ σε Γ1) γίνεται "άμεσα" - η ενεργοποίηση ΙΣΩΣ πάρει κάποιες μέρες (έχουν αναφερθεί σχετικές περιπτώσεις). Άρα δεν υπάρχει σιγουριά πόσο θα κάνει στην ΚΑΘΕ περίπτωση - καλώς ή κακώς (προφανώς κακώς) είναι ζήτημα,,,,τύχης.

5 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εμένα χθες η υπάλληλος της ΔΕΗ μου έλεγε ότι μπορεί να τα αλλάξουν/καταργήσουν αυτά τα προγράμμα σχετικά σύντομα λόγω αυξήσεων (οκ μπορεί να ήθελε να τα προωθήσει αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις τιμές).

...μάλλον σε υπεύθυνο άτομο έπεσες (ψιλοσπάνιο, ειδικά για ΔΕΗ) και όντως σου είπε το αυτοννόητο, παρά σε άτομο με διάθεση "να προωθήσει συγκεκριμένο προϊόν".

5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αφου δε σου μπηκε τι ανυσηχεις αστο ετσι. Εισαι μαλλον απο τους τυχερους που δεν εχουν ρητρα

...είναι στα όρια του επικίνδυνου αυτό που του πρότεινες. Χωρίς καν να τον ρωτήσεις περισσότερα πράγματα, τον συμβούλεψες για κάτι που μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά. Και δεν υπάρχουν καν "τυχεροί", που "δεν έχουν ρήτρα". Εκτός από τις δικές σου "περίεργες" δηλώσεις περί κάποιων γνωστών σου (ποστάροντας έναν και μόνο ΜΙΣΟ λογαριασμό), κανείς άλλος, από τους εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) που περνούν από εδώ κάθε μήνα, δεν έχουν καταθέσει αδιαμφισβήτητα σχετικά περιστατικά, για να τα λάβουμε υπ' όψη, ΕΣΤΩ και σαν ένα "απειροελάχιστο ποσοστό,,,,,κωλοφαρδίας". Που συνήθως τα λάθη συμβαίνουν εις ΒΑΡΟΣ των καταναλωτών, και όχι κατά των παρόχων και των συστημάτων τους.

2 ώρες πριν, Brown είπε

Καλησπερα πηγα και εκανα το online ελπιζω να εκανα καλα…..το enter+  Που προτεινε η κοπελα εχει 0,1674 (παγια εντολη και εκπτωση συνεπειας 7%)την κιλοβατορα αλλα μεγαλυτρο παγιο, και η καταναλωση μου 330kwh σε 2 μηνες οποτε πιστευω εκανα καλα.. 

...κανένα "Online" δεν έκανες. Σε κατάστημα ΔΕΝ γίνεται "Online" (...εξ' ου και η ονομασία του). Το Enter+ που πρότεινε η κοπέλα, ΔΕΝ είναι καθόλου καλή επιλογή, για κατανάλωση 115kWh/μήνα (ΑΝ όντως έχεις τόση και ΑΝ μιλάμε για σταθερή κατανάλωση μηνός - σε βάθος ΕΤΟΥΣ όμως). Αν της είπες για τέτοια κατανάλωση και σου πρότεινε κάποιο από τα Εντερ, θέλει κρέμασμα - στην περίπτωση που σε ρώτησε αν είναι δηλωμένο το σπίτι που μένεις ως κύρια κατοικία στην φορολογική σου του '21 και της είπες "ναι".

2 ώρες πριν, tavlamari είπε

Ας ρωτησω και εγω αν κ μπορει να εχει απαντηθει.Σε ΚΟΤ Β αξιζει η μεταβαση?Εχω και νυχτερινο.Ο προηγουμενος λογαριασμος ηταν ο εκκαθαριστικος κ μου ηρθε 399.Απ οτι ειδα το προγραμμα ισχυει μεχρι 31/3.

...δεν υπάρχει "μετάβαση", το ΚΟΤ δεν είναι πρόγραμμα - είναι έκπτωση για όσους έχουν κάνει σχετική αίτηση στην ΗΔΙΚΑ και είναι δικαιούχοι. Και ναι, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αξίζει να μπει κανείς σε ΚΟΤ, ΕΚΤΟΣ κι αν το πρόγραμμα του παρόχου του δεν αποδίδει τις εκπτώσεις του (υπάρχει μάλιστα περίπτωση να βρίσκεσαι σε πρόγραμμα που σε συμφέρει να παραμείνεις, και κάνοντας αίτηση για ΚΟΤ, αν το δικαιωθείς, να βγεις αυτόματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν είναι σταθερής τιμής, και να βρεθείς αυτόματα σε "ρητροπρόγραμμα" και να μη σου πει και κανείς τίποτα). Για περισσότερα, πόσταρε στο σχετικό thread για ΚΟΤ (επίσης, δεν αρκεί το "έχω νυχτερινό κι ο λογαριασμός μου ήταν τόσος" : σε ποιον πάροχο; Ποιο πρόγραμμα; Ποια η περιόδος κατανάλωσης του εκκαθαριστικού; 

Φταίει κι ο τρόπος διατύπωσής σου, γιατί τώρα που το ξανακοιτώ, ΜΑΛΛΟΝ εννοείς ότι είσαι σε πρόγραμμα με ΚΟΤ (ποιον πάροχο, ποιο πρόγραμμα κλπ), και ρωτάς εάν το να μεταβείς σε κάποιο από τα σταθερά της ΔΕΗ (3 είναι), συμφέρει. Αν είσαι ήδη ΔΕΗ (Γ1 προφανώς), έχει να κάνει με τις καταναλώσεις σου : ανέβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον λογαριασμό (έχοντας σβήσει προσωπικά στοιχεία) για να μιλάμε συγκεκριμένα (το πιθανότερο είναι να σε συμφέρει,,,,αλλά ανέβασε λογαριασμό).

1 ώρα πριν, Brown είπε

Μου ειπε κανουμε  ενετρ+  Συμβολαιο θα μπεις στο Γ1 και μεσο ebill μετα  ενεργοποιουμε το online…

Η παραπάνω πρόταση δεν βγάζει νόημα. Προσπάθησε να διατυπώνεις ακριβέστερα (το οποίο μου κάνει ότι ΔΕΝ είσαι συγκεντρωμένος, όπως σε αυτά που γράφεις, έτσι ούτε και σε όσα έκανες στην ΔΕΗ, και συνήθως όλο αυτό καταλήγει να πληρώνεις κερατιάτικα).

Κατά τ' άλλα, προφανώς δεν γνωρίζεις καθόλου από όσα θα έπρεπε (σχετικά "με το ρεύμα"), και η συγκεκριμένη κατά πάσα πιθανότητα σε έχει βάλει σε διαδικασίες που και θα "μπλέξεις", και θα πληρώνεις περισσότερα. Απάντα λοιπόν σε αυτά, και ανάλογα, πιθανώς το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαναπάς στο κατάστημα (εντός 14 ημερών, αλλά μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή) και να ζητήσεις ν' ακυρώσεις την αίτηση για Γ1 :

Πόση είναι η κατανάλωση σου των 3ων τελευταίων εκκαθαριστικών λογαριασμών που έρχονται μέσα σε ένα έτος; (ΑΝ μπορείς, ανέβασέ τους, ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ, σβήνοντας προσωπικά στοιχεία, για να μη χριάζεται να ρωτάμε διάφορα - να μας τα πουν οι ίδιοι οι λογαριασμοί.)

1 ώρα πριν, thanospetr είπε

Το ΚΟΤ Β σου δίνει έκπτωση αλλά δεν αξίζει. Σου προτείνω να μείνεις χωρίς ΚΟΤ και να πληρώνεις παραπάνω.

...αν δεν τρολάρεις, σβήσε καλύτερα αυτό το ποστ. Βασικά σβησ' το, τρολάρεις - δεν τρολάρεις. Είναι δυνητικά από άκυρο έως κακόβουλο. Ακόμη κι αν υπάρχει η μικρή περίπτωση να ισχύει η συγκεκριμένη διατύπωση, θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσεις απαραίτητα κάποια πράγματα που θα βγάζανε συμπέρασμα εάν όντως "δεν αξίζει". Αλλά έτσι γενικά, μόνο κακό κάνει.

1 ώρα πριν, Brown είπε

Α οκ… ειλικρινα κορακιε δεν καταλαβα τι εκανα γτ της ειπα θελω το online λογο παγιου και μου ειπε αυτη ειναι η διαδικασια, γτ η καταναλωση μου ειναι μικρη και οταν το παγιο παει στο 5,5 που εχει το enter+ Το online θα ειναι πιο οικονομικο και τα 50ε που δινουν καλυπτουν μεν τα παγια αλλα στο online 12ε τα παγια - 30εεπιδοτηση 18ε κερδος και αυτα τα 18ε για να τα αντισταθμισω με τιμη 0,1674 του enter+ Σε σχεση με το 0,17 του online δεν θα το κανω σε κανεννα λογαριασμο με 330 κιλοβατορες το 2μηνο.. το σκεφτομαι καλα;;;;;

Δηλαδη το enter+ Ενεργοποιητε πιο γρηγορα;; Μου ειπαν ειναι η ιδια διαδικασια

Πρωτα παω στην δεη και μετα με περνουν τηλ και ενεργοποιουμε το πακετο

...όχι, δεν το σκέφτεσαι καλά. Τα σταθερά της ΔΕΗ είναι ΟΥΤΩΣ ή άλλως διάρκειας ενός έτους, οπότε γι' αρχή δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι "η έκπτωση παγίου είναι μόνο για ένα χρόνο" : ναι, τόσο είναι, εκμεταλλεύσου την. Και ΜΗΝ μπλέκεις με το Online και την ενεργοποίησή του μέσω ebill - όταν δεν γνωρίζεις πράγματα διακινδυνεύεις να μείνεις για καιρό στο Γ1, να μην βγάζεις άκρη με την ΔΕΗ, και να συνεχίζεις να πληρώνεις τιμές αναπροσαρμογής. ΑΝ είναι να πας σε σταθερό, στο Enter+ να πας. Αλλά είπαμε : με τόσο μικρή κατανάλωση, μιας και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν οι επιδοτήσεις και θα είναι αρκετές, μάλλον στο Γ1 σε συμφέρει να παραμείνεις. Με την προϋπόθεση ξαναλέω της "κύριας κατοικίας". 

"Ίδια η διαδικασία" είναι όταν υπογράφεις, Ο,ΤΙ κι αν υπογράψεις, σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (σε κατάστημα είναι που γίνονται όλα πιο γρήγορα, σε σχέση με το να κάνεις αίτηση μέσω της υπηρεσίας "e-contract", όταν είσαι σε άλλο πάροχο).

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

το online δεν είναι καλύτερο απο το enter ή μου διαφεύγει κατι;

Από άποψη καθαρά οικονομική, αν ΔΕΝ λάβεις υπ' όψη τις εκπτώσεις συνέπειας και πάγιας εντολής, το Online έχει κατά 0,01 φθηνότερη κιλοβατώρα και φθηνότερο πάγιο. Αν πάρεις το 7% των εκπτώσεων που είπαμε όμως, είναι "στα ίδια". Η ζυγαριά γέρνει υπέρ του Enter+ επειδή το Online είναι γενικά "προβληματικό" (πχ απενεργοποιούνται κατά περίπτωση ξεκάρφωτα διάφορα προαπαιτούμενα στο ebill), ενώ το Enter είναι πιο "ασφαλές".

1 ώρα πριν, korakios είπε

εκεί , λάθος , απλά βαριότανε επιτόπου

...πιο πολύ για ζαβή μου κάνει εμένα...

20 λεπτά πριν, corrupted199 είπε

Παιδιά καλησπέρα, σε λογαριασμό Γ1Ν με ΚΟΤ Β και με περίπου 3000 KW κατανάλωση το 4μηνο και επειδή η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει ξεφύγει, αξίζει η μετάβαση σε κάποιο από τα Enter ή Enter+ ?

...όχι απλά "αξίζει" - ΕΠΙΒΕΛΛΕΤΑΙ, πάνω από 1.400kWh/4μηνο.

49 λεπτά πριν, GBorb είπε

Λευκο λαμπραντορ διασταυρωση με κυνηγοσκυλο σχεδον 50 κιλα !!

...σκέψου έξυπνα : στήσε την έξω από κατάστημα και νοίκιαζέ το με το τέταρτο (τόσο διαρκεί το ραντεβού), για όσους είναι να μπούνε μέσα : σε λίγες μέρες θα έχεις βγάλει τα λεφτά του εκκαθαριστικού :-D

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά κ πάλι. Είμαι στο ΔΕΗ enter από 30.12 και διάβασα σε άρθρο σήμερα ότι η ΔΕΗ κάνει το κόλπο των υπολοίπων παροχων ρεύματος και χρεώνει ΟΤΣ από τον 6ο μήνα κ μετα του συμβολαίου. 

Παίζει αυτό όντως? Είναι κανείς που μπορει να μας πει? 

Μπορούμε να κάνουμε κάτι αν συμβεί? Θεωρητικά είμαι οκ μέχρι 30.6

4 minutes ago, trobinhood said:

Καλησπέρα παιδιά κ πάλι. Είμαι στο ΔΕΗ enter από 30.12 και διάβασα σε άρθρο σήμερα ότι η ΔΕΗ κάνει το κόλπο των υπολοίπων παροχων ρεύματος και χρεώνει ΟΤΣ από τον 6ο μήνα κ μετα του συμβολαίου. 

Παίζει αυτό όντως? Είναι κανείς που μπορει να μας πει? 

Μπορούμε να κάνουμε κάτι αν συμβεί? Θεωρητικά είμαι οκ μέχρι 30.6

Ως τώρα δεν έχει επιβάλει ρήτρα σε κανένα πελάτη της. Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρει κανείς 

• Like 1

19 λεπτά πριν, trobinhood είπε

Μπορούμε να κάνουμε κάτι αν συμβεί?

Ναι μπορείς. Είτε να αλλάξεις πρόγραμμα, είτε να αλλάξεις πάροχο. Και πρακτικά είσαι Οκ μέχρι 30/6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τα τρολ συνεχίζουν ακάθεκτα το θεάρεστο έργο τους 

Ελπίζω να μην εννοείς εμένα. Εγώ μόλις διάβασα αυτό γι αυτό ρώτησα. 

https://itechnews.gr/2022/03/dei-dekades-kataggelies-gia-ta-stathera-timologia/

Επεξ/σία από trobinhood

2 λεπτά πριν, trobinhood είπε

Ελπίζω να μην εννοείς εμένα. Εγώ μόλις διάβασα αυτό γι αυτό ρώτησα. 

https://itechnews.gr/2022/03/dei-dekades-kataggelies-gia-ta-stathera-timologia/

Όχι φίλε μου δεν εννοώ εσενα , αυτά τα άρθρα αυτές τις μέρες δίνουν και παίρνουν σε αυτά αναφέρομαι , το έχουμε συζητήσει το θέμα αυτό εδώ και πολλές μέρες ,εαν είχες κάνει μια αναζητηση μερικές σελίδες πίσω θα το έβλεπες 

• Like 1

Καλησπέρα, θα μπορουσα να κάνω σε αυτό το tread μια ερώτηση? Είμαι στο home enter της ΔΕΗ και από το Δεκέμβριο και μετά έρχονται χρεώσεις για 680-700 κιλοβατώρες ανά μήνα ενώ η επόμενη μέτρηση είναι προγραμματισμένη για 18/4/2022. Η τελευταία μέτρηση του Δεκεμβρίου ήταν 780 κιλοβατώρες για ένα τετράμηνο. Επειδή κοντευω να πάθω εγκεφαλικό με τα 180€/μηνα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται εδώ, αν ξέρει??? 

Ευχαριστώ πολύ και είμαι υπόχρεη! 

6 λεπτά πριν, Marizemid είπε

Επειδή κοντευω να πάθω εγκεφαλικό με τα 180€/μηνα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται εδώ, αν ξέρει??? 

υποθέτω έναντι είναι και οτι το πρόβλημα είναι το σύνολο kw που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα , να δίνετε καταμέτρηση στο site του ΔΕΔΔΗΕ (ανα δίμηνο) ή μέσω ΔΕΗ

Αν είναι λάθος μετρήσεις απευθύνεστε στο ΔΕΔΔΗΕ

8 λεπτά πριν, Marizemid είπε

Καλησπέρα, θα μπορουσα να κάνω σε αυτό το tread μια ερώτηση? Είμαι στο home enter της ΔΕΗ και από το Δεκέμβριο και μετά έρχονται χρεώσεις για 680-700 κιλοβατώρες ανά μήνα ενώ η επόμενη μέτρηση είναι προγραμματισμένη για 18/4/2022. Η τελευταία μέτρηση του Δεκεμβρίου ήταν 780 κιλοβατώρες για ένα τετράμηνο. Επειδή κοντευω να πάθω εγκεφαλικό με τα 180€/μηνα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται εδώ, αν ξέρει??? 

Ευχαριστώ πολύ και είμαι υπόχρεη! 

Με.τι τιμές είναι το συμβόλαιο σου;

6 ώρες πριν, Brown είπε

Μου ειπε κανουμε  εντερ+  Συμβολαιο θα μπεις στο Γ1 και μεσο ebill μετα  ενεργοποιουμε το online

Συγγνώμη, μόνο εγώ κάηκα με το παραπάνω; Εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω.

58 λεπτά πριν, kirileman είπε

Συγγνώμη, μόνο εγώ κάηκα με το παραπάνω; Εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω.

δεν έχεις άδικο , άφησε μισή την πρόταση

να σε ρωτήσω με την ευκαιρία

να κάνω το home online ή να πάω σε κατάστημα ? 😁

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...