Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, petran91 είπε

Καλησπέρα, είμαι στο Γ1Ν Οικιακό. Έχω κάποιο όφελος να μπω σε κάποιο συμβόλαιο τύπου Enter?
Γύρω στις 800-900 kwh ανά τετράμηνο κατανάλωση.

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

και παρακολουθείς καθημερινά εξελίξεις

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, allareas είπε

Καλησπέρα, τελικά ισχύει η έκπτωση ΚΟΤ Β για τα νέα συμβόλαια myHome online ή όχι;

πάρε γραπτή απάντηση απο ΔΕΗ, ότι και να σου πούμε δε μετρά απο τη στιγμή που δεν αναφέρεται στους όρους

• Like 2

4 λεπτά πριν, korakios είπε

πάρε γραπτή απάντηση απο ΔΕΗ, ότι και να σου πούμε δε μετρά απο τη στιγμή που δεν αναφέρεται στους όρους

στο hotline τους πάντως μου είπαν ότι ισχύει κανονικά.

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Ποιο hotline και ροζ τηλέφωνο μου λες... Γραπτή απάντηση, mail ή chat.

Kαλυτερα στο hotline γιατι μπορει να δινουν κι εξτρα υπηρεσιες.:whistle:

8 ώρες πριν, rounsmith είπε

Υ.Γ.1. Θα εκτυπώσω όλα τα χαρτιά σήμερα που λένε ότι χρειάζονται τα έχω ήδη από την αίτηση που έκανα για το myhomeonline.

Υ.Γ.2. Την εγγύηση την παίρνω πίσω αν βάλω πάγια εντολή?(τα 100€ δηλαδή).

Εμένα τουλάχιστον με μπέρδεψες. Είσαι στο Ονλάιν, δεν λες; Τότε τί είναι να κάνεις στο κατάστημα; (Πάντως, ό,τι περισσότερα χαρτιά έχεις μαζί σου - γενικά αυτό - τόσο λιγότερο "δικαινδυνεύεις" να σε γυρίσουν πίσω για επιπλέον χαρτιά). Εκτός κι αν εννοείς ότι θες να μεταβείς στο Εντερ+ (από Ονλάιν), αλλά έτσι θα πληρώσεις ποινή αποχώρησης...Αν έτσι όπως τα λέω είναι, κάτσε Ονλάιν.

(...ναι, στον 1ο-20 λογαριασμό, θα σου πιστωθεί η εγγύηση όταν βάζεις πάγια στο Εντερ)

8 ώρες πριν, popopo είπε

Πόσες μέρες απαιτούνται για αλλαγή παρόχου σε ΔΕΗ μέσω ραντεβού σε κατάστημα;

...πρακτικά άγνωστο, εξαρτάται από την,,,τύχη σου - αλλά, επίσης πρακτικά, μέσω καταστήματος συνήθως γίνεται η διαδικασία γρηγορότερα.

9 ώρες πριν, franky10 είπε

μηπως το παω για ονλαιν αφου συμφερει καλύτερα και φάω ήττα σε κατάστημα. 

BTW έφαγα άκυρο απο κατάστημα για το home online και ρωτησα αν μπορουσα να κάνω το enter και να το αλλαξω σε online και απάντησαν πως θα χρεωθώ ρήτρα αποχώρησης. (το ίδιο και στο τηλεφωνο που πήρα) αναγκαστικά περιμένω την ολοκλήρωση απο το e-contract

Το Ονλάιν είναι για ενεργοποιήσεις ΜΟΝΟ μέσω του ebill. Επίσης, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ συμφέρει καλύτερα το Ονλάιν, αλλά το Εντερ+ (έστω ελάχιστα, από άποψη "κέρδους" - αλλά το θέμα είναι ότι επειδή το Ονλάιν είναι "μπελάς", ΓΕΝΙΚΑ είναι "καλύτερο το Εντερ"). Με μπέρδεψες με το econtract - έχεις κάνει αίτηση και αργεί; Αν ναι, την ακυρώνεις και υπογράφεις για Εντερ+ σε κατάστημα (νομίζω ότι μπορούν να στην ακυρώσουν κι εκεί, την αίτηση econtract).

3 ώρες πριν, Christopher_B είπε

Γεια σας
προ ολιγου στο τηλεφωνο με πωλητη της ΔΕΗ, μου ανεφερε για τιμη KWh στο Γ1 0,33!

...όντως, αυτή πάιζει να είναι - χωρίς εκπτώσεις/επιδοτήσεις όμως...; Εξαρτάται τί ακριβώς εννοούσε.

2 ώρες πριν, petran91 είπε

Καλησπέρα, είμαι στο Γ1Ν Οικιακό. Έχω κάποιο όφελος να μπω σε κάποιο συμβόλαιο τύπου Enter?
Γύρω στις 800-900 kwh ανά τετράμηνο κατανάλωση.

...όπως έχουν τα πράγματα, για κατανάλωση κάτω από 1.200, μένεις Γ1,,,,,,αλλά το θέμα είναι, πώς θα είναι τα πράγματα αυριομεθαύριο (στην κυριολεξία). Και υπό αυτή την έννοια, το να πάει κανείς ΑΠΟ ΤΩΡΑ σε σταθερό, ίσως αποδειχτεί σωτήριο για το μέλλον (αλλά άμεσα, θα χάνει, με τέτοιες καταναλώσεις...). Καθαρά δική σου απόφαση τί θα κάνεις - δεν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει να επιλέξεις...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοουσε

οτι τοσο βγαινει με τη Ρητρα Αναπροσαρμογης στο Γ1, δεν αναφερθηκε καθολου σε εκπτωσεις, οποτε μαλλον δεν ειναι και μεσα!

Επεξ/σία από Christopher_B

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καλημέρα, το my home enter plus έχει εγγύηση στην περίπτωση εξόφλησης με πάγια εντολή?

Μια και δεν μου απάντησε κανένας απαντώ στον εαυτό μου, ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον:

Ναι, η εγγύηση πληρώνεται κανονικά και δεν επιστρέφεται, ακόμα και στην περίπτωση εξόφλησης με πάγια εντολή. Μου το επιβεβαίωσαν σήμερα στη ΔΕΗ που πήγα να υπογράψω νέα σύμβαση.

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια και δεν μου απάντησε κανένας απαντώ στον εαυτό μου, ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον:

Ναι, η εγγύηση πληρώνεται κανονικά και δεν επιστρέφεται, ακόμα και στην περίπτωση εξόφλησης με πάγια εντολή. Μου το επιβεβαίωσαν σήμερα στη ΔΕΗ που πήγα να υπογράψω νέα σύμβαση.

Τη Παρασκευή που έκανα την αίτηση, πλήρωσα την εγγύηση και μου είπαν ότι επιστρέφεται, με πάγια εντολή...

Επειδή με σκάλωσε κοίταξα το συμβόλαιο,  αλλά δεν αναφέρει τπτ περί επιστροφής,  μέσο πάγια εντολής.

4 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Τη Παρασκευή που έκανα την αίτηση, πλήρωσα την εγγύηση και μου είπαν ότι επιστρέφεται, με πάγια εντολή...

Επειδή με σκάλωσε κοίταξα το συμβόλαιο,  αλλά δεν αναφέρει τπτ περί επιστροφής,  μέσο πάγια εντολής.

Παλιότερα επιστρεφόταν ή δεν χρεωνόταν στους νέους πελάτες, πλέον όμως έχει καταργηθεί, έτσι μου είπε.

Ούτε στη σελίδα της ΔΕΗ λέει κάτι τέτοιο, ενώ παλιότερα το έγραφε:

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/myhome-enterplus/

• Like 1

2 ώρες πριν, Christopher_B είπε

Εννοουσε

οτι τοσο βγαινει με τη Ρητρα Αναπροσαρμογης στο Γ1, δεν αναφερθηκε καθολου σε εκπτωσεις, οποτε μαλλον δεν ειναι και μεσα!

Υπάρχουν πλέον 4 διαφορετικές τελικές τιμές στο Γ1, ανάλογα την κατανάλωση ! Άλλη μέχρι 300 Kwh το μήνα, άλλη μέχρι 500, άλλη μέχρι 600 (που είναι το όριο μιας μικρής πρόσθετης έκπτωσης της ΔΕΗ), άλλη για παραπάνω κατανάλωση. Για πάνω από 600 Kwh το μήνα, που η μόνη έκπτωση/επιδότηση πλέον είναι το γνωστό 30% επί της αρχικής χρέωσης, βγαίνει: 0,11936 χ 0,70 =0,083 + 0,205 ρήτρα = 0,29 ! Και οι ρυθμιζόμενες για τέτοια κατανάλωση είναι άλλο 0,13. Πολλοί καταναλωτές σήμερα πληρώνουν για το τμήμα της κατανάλωσής τους πάνω από 600 Kwh το μήνα αυτή την τιμή, 42 λεπτά την Kwh συνολικά. Για τους ίδιους καταναλωτές, με την προβλεπόμενη ρήτρα Απριλίου, η τελική χρέωση  για την μεγαλύτερη από 600 Kwh κατανάλωσή τους  θα φτάσει (με τις ρυθμιζόμενες) πολύ πάνω από μισό Ευρώ την Kwh !

• Like 2

30 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

στο myhome enter μπορεις να επιλεψεις να ερχεται ανα μηνα ο λογαριασμος και ηλεκτρονικα η ειναι μονο  myhomeenter+ αυτο ?

Σε ολα τα σταθερα της ΔΕΗ μπορεις, στο Online ειναι υποχρεωτικο κιολας.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, washcloud είπε

Εμένα τουλάχιστον με μπέρδεψες. Είσαι στο Ονλάιν, δεν λες; Τότε τί είναι να κάνεις στο κατάστημα; (Πάντως, ό,τι περισσότερα χαρτιά έχεις μαζί σου - γενικά αυτό - τόσο λιγότερο "δικαινδυνεύεις" να σε γυρίσουν πίσω για επιπλέον χαρτιά). Εκτός κι αν εννοείς ότι θες να μεταβείς στο Εντερ+ (από Ονλάιν), αλλά έτσι θα πληρώσεις ποινή αποχώρησης...Αν έτσι όπως τα λέω είναι, κάτσε Ονλάιν.

(...ναι, στον 1ο-20 λογαριασμό, θα σου πιστωθεί η εγγύηση όταν βάζεις πάγια στο Εντερ)

...πρακτικά άγνωστο, εξαρτάται από την,,,τύχη σου - αλλά, επίσης πρακτικά, μέσω καταστήματος συνήθως γίνεται η διαδικασία γρηγορότερα.

Το Ονλάιν είναι για ενεργοποιήσεις ΜΟΝΟ μέσω του ebill. Επίσης, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ συμφέρει καλύτερα το Ονλάιν, αλλά το Εντερ+ (έστω ελάχιστα, από άποψη "κέρδους" - αλλά το θέμα είναι ότι επειδή το Ονλάιν είναι "μπελάς", ΓΕΝΙΚΑ είναι "καλύτερο το Εντερ"). Με μπέρδεψες με το econtract - έχεις κάνει αίτηση και αργεί; Αν ναι, την ακυρώνεις και υπογράφεις για Εντερ+ σε κατάστημα (νομίζω ότι μπορούν να στην ακυρώσουν κι εκεί, την αίτηση econtract).

...όντως, αυτή πάιζει να είναι - χωρίς εκπτώσεις/επιδοτήσεις όμως...; Εξαρτάται τί ακριβώς εννοούσε.

...όπως έχουν τα πράγματα, για κατανάλωση κάτω από 1.200, μένεις Γ1,,,,,,αλλά το θέμα είναι, πώς θα είναι τα πράγματα αυριομεθαύριο (στην κυριολεξία). Και υπό αυτή την έννοια, το να πάει κανείς ΑΠΟ ΤΩΡΑ σε σταθερό, ίσως αποδειχτεί σωτήριο για το μέλλον (αλλά άμεσα, θα χάνει, με τέτοιες καταναλώσεις...). Καθαρά δική σου απόφαση τί θα κάνεις - δεν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει να επιλέξεις...

Λοιπόν επειδή σε μπέρδεψα θα τα πώ άλλη πιο αναλυτικά.

Προχώρησα σε αλλαγή παρόχου στις 28/1 από W&W σε ΔΕΗ και συγκεκριμένα myHomeOnline. 18/2 μου έστειλαν email από την ΔΕΗ ότι έγινε η αλλαγή. Μπήκα στο Ebill στις 22/2 και μου έλεγε το αίτημα σας για το myHomeOnline είναι υπό εξέταση και ενεργοποίησα ΠΑΛΙ την πάγια εντολή(ενώ την είχα βάλει με την αίτηση).

Καλώ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τις 22/2 και μου λένε το ίδιο ότι έχουμε προωθήσει το αίτημά σας στο αρμόδιο τμήμα και θα περιμένετε να σας πάρουν.

Οι μισοί μου λένε ότι θα χρεωθείτε από αρχή με χρεώσεις myHomeOnline και μόνο ένας που πραγματικά το παλικάρι του αξίζουν χίλια μπράβο μου είπε ότι δυστυχώς είστε Γ1Ν και είναι λάθος του συστήματος και το έχω στείλει να το διορθώσουν.

Τι να κάνω να πάω στην ΔΕΗ και να μου αλλάξουν συμβόλαιο αφού είμαι Γ1Ν σε enter+ ή να το ενεργοποιήσω από το ebill.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...