Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, korakios είπε

σε σχέση με τα 0,10 που τρέχανε μέχρι Δεκέμβρη

του Μαρτίου πάντως έχει κλείσει ήδη η προσαύξηση για Γ1 της ΔΕΗ μιας και παίρνει ΤΕΑ Φεβρουαρίου 211,71

(1,15*211,71+11,5-50)/1000= +0,205 στις αρχικές τιμές

Ο Μάρτιος φαρμάκι

μάλλον , θα δείξει με τι επιδότηση θα παίξουνε

επίσης 344 έπεσε , αμέσως να κινδυνολογείτε 😁

Οκ τώρα τι κάνω μένω όμως έχει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μου ήρθε ο λογαριασμός για το μαγαζί:

Τιμολόγιο: Γ21

Από 15/10/2021 έως 13/02/2022 : 122 ημέρες

9503 kWh

Έχει καταλάβει κανείς με ποιον τύπο υπολογίζονται οι πιστώσεις ΤΕΜ?

Υπάρχει κάπου συγκεντρωτικά κάποιο πινακάκι/οδηγίες?

Την έκπτωση Ενέργειας χάρη στο excel του @korakios την καταλαβαίνω.

Είναι το 30% επί της τιμής της kwh.

Η επιδότηση ΔΕΗ780kwh, πως προκύπτει?

Ευχαριστώ.

22327220_2022-03-052_53_55.png.2b957b0752bcdbcebda9f332aa1e1968.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kaplamas_a είπε

Η επιδότηση ΔΕΗ780kwh, πως προκύπτει?

0,03 απο 300-600kw/μήνα

μέχρι 2021 ήταν και στα επαγγελματικά το ίδιο με τα οικιακά

απο 2022 είναι 0,065 χωρίς όριο κιλοβατώρας

6 λεπτά πριν, kaplamas_a είπε

Την έκπτωση Ενέργειας χάρη στο excel του @korakios την καταλαβαίνω.

αφού είδες το excel κακώς το άφησες ,  έχασες τζάμπα ένα 800άρι βάσει τελευταίου καλού προγράμματος και 1400€ βάσει προγράμματος Σεπτεμβρίου (που σε κάλυπτε μέχρι σήμερα)

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

@korakios σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την άμεση απάντηση!

1 ώρα πριν, korakios είπε

αφού είδες το excel κακώς το άφησες ,  έχασες τζάμπα ένα 800άρι βάσει τελευταίου καλού προγράμματος και 1400€ βάσει προγράμματος Σεπτεμβρίου (που σε κάλυπτε μέχρι σήμερα)

και στην ΔΕΗ κλέφτες θα γίνουν? 😂

Καλησπέρα σε όλους, μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη η ερώτηση που θα κάνω αλλά θα παρακαλούσα όποιος θέλει να απαντήσει.

Από Γ1Ν σε ποιο πρόγραμμα για καταναλώσεις μέχρι 1600KWh / 4μηνο, χωρίς ρήτρες κλπ.

Ρωτάω γιατί στο site της ΔΕΗ μόνο το MY HOME ENTER+ αναφέρει ότι δεν έχει ρήτρες, από όσο ξέρω και τα άλλα (Online & Enter) δεν έχουν ρήτρες σωστά;

Υπάρχει δυνατότητα πάγιας εντολής και πληρωμή ανά μήνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, allareas είπε

Καλησπερα... Θελεις να κοιταξεις λιγο στις πισω 5-6  σελιδες...

Επεξ/σία από takoulou

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Θελεις να κοιταξεις λιγο στις πισω 5-6  σελιδες...

Καλησπέρα και σε σενα,  κοιταξα 5-6 σελίδες πιο πίσω αλλά ακρη δεν έβγαλα, με απλά λόγια σε συμφέρει αλλαγή απο το Γ1Ν μόνο αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις από 1500KWh /4μηνο και πάνω ή και σε μικρότερες κάτω των 600KWh / 4μηνο; Και σε ποιο online ή enter ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, allareas είπε

Καλησπέρα σε όλους, μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη η ερώτηση που θα κάνω αλλά θα παρακαλούσα όποιος θέλει να απαντήσει.

Από Γ1Ν σε ποιο πρόγραμμα για καταναλώσεις μέχρι 1600KWh / 4μηνο, χωρίς ρήτρες κλπ.

Ρωτάω γιατί στο site της ΔΕΗ μόνο το MY HOME ENTER+ αναφέρει ότι δεν έχει ρήτρες, από όσο ξέρω και τα άλλα (Online & Enter) δεν έχουν ρήτρες σωστά;

Υπάρχει δυνατότητα πάγιας εντολής και πληρωμή ανά μήνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

...όπως σου είπε ο αποπάνω διάβαΖε όσο περισσότερο γίνεται (ακόμη και σε βάθος ημερών) σελίδες προς τα πίσω, όπως και την "προτεινόμενη ανάρτηση" από το μέλος korakios (και ρίξε και μια ματιά και στο excel αρχείο της υπογραφής του) στο ΑΛΛΟ θρεντ για ρεύμα (για "εναλλακτικούς"), για να καταλάβεις γενικά περισσότερα πράγματα για την κατάσταση που επικρατεί - και γενικά μην αφήσεις τα σχετικά θρεντς (να μαπίνεις να ενημερώνεσαι τακτικά για τις εξελίξεις), αλλά. εν είδει τυφλοσούρτη : πάνω από 1.200 κιλοβατώρες το 4μηνο, πας στο Εντερ+ (αναπροσαρμογή υπάρχει ΜΟΝΟ στο Γ1).

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, washcloud είπε

...όπως σου είπε ο αποπάνω διάβαΖε όσο περισσότερο γίνεται (ακόμη και σε βάθος ημερών) σελίδες προς τα πίσω, όπως και την "προτεινόμενη ανάρτηση" από το μέλος korakios (και ρίξε και μια ματιά και στο excel αρχείο της υπογραφής του) στο ΑΛΛΟ θρεντ για ρεύμα (για "εναλλακτικούς") και γενικά μην αφήσεις τα σχετικά θρεντς (να μαπίνεις να ενημερώνεσαι τακτικά για τις εξελίξεις), αλλά. εν είδει τυφλοσούρτη : πάνω από 1.200 κιλοβατώρες το 4μηνο, πας στο Εντερ+ (αναπροσαρμογή υπάρχει ΜΟΝΟ στο Γ1).

σε ευχαριστώ, δηλαδή το enter+ συμφέρει περισσότερο από το online;

1 ώρα πριν, allareas είπε

κατάλαβες τι γίνεται @washcloud ?

τουλάχιστον κράτα κάποιες σημειώσεις σε ένα πρόχειρο να πετάς ξερά λινκ για τέτοιες περιπτώσεις

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

excel σύγκρισης προγραμμάτων , δες και τα σχόλια στο excel και στα κελιά

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

@allareas η επόμενη ερώτηση να είναι πάνω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που διάβασες και δεν κατάλαβες

• Like 2
  • Thanks 1

Μία γρήγορη ερώτηση γιατί κλείνω ραντεβού να πάω Πέμπτη Πρωί σε κατάστημα της ΔΕΗ.

Επειδή τώρα τυπικά μετά την αλλαγή WATT and WOLT έχω αλλάξει και είμαι στην ΔΕΗ χρειάζεται όλα αυτά τα χαρτιά που λέει στην σελίδα να τους πάω? (Είμαι στην φάση που έχω πάει από 18/2 με myHomeOnline αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί και θέλω να ενεργοποιηθεί άμεσα).

• Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για ιδιώτη ή αντίστοιχα του νόμιμου εκπροσώπου για εταιρεία).
  • Γνωστοποίηση ΑΦΜ & Αριθμού Παροχής
  • Τελευταίος Λογαριασμός ρεύματος στον τωρινό Προμηθευτή με αποδεικτικό εξόφλησης ή ρύθμισης (είναι υποχρεωτικός, όταν παραμένει ο ίδιος πελάτης από τον προηγούμενο Προμηθευτή).
  • Την ένδειξη/τις ενδείξεις του μετρητή.

Η απλά να πάω από εκεί και να τους πώ ότι θέλω απλά να αλλάξω πρόγραμμα(από αυτό που είμαι τώρα τυπικά Γ1 γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί το myHomeOnline) να πάω στο enter + ? 

Επειδή καίω 2000 kwh + το τετράμηνο θεωρώ ότι με συμφέρει το enter + λόγω ότι έχει και 2% έκπτωση συνέπειας.(βάση και των παραπάνω που διάβασα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rounsmith είπε

Η απλά να πάω από εκεί και να τους πώ ότι θέλω απλά να αλλάξω πρόγραμμα(από αυτό που είμαι τώρα τυπικά Γ1 γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί το myHomeOnline) να πάω στο enter + ? 

Επειδή καίω 2000 kwh + το τετράμηνο θεωρώ ότι με συμφέρει το enter + λόγω ότι έχει και 2% έκπτωση συνέπειας.(βάση και των παραπάνω που διάβασα).

...εννοείται θα πας με ΟΛΑ τα χαρτιά.

Ναι για Εντερ+ θα πας (5% είναι η συνέπεια - 2% είναι αν θα βάλεις πάγια εξόφληση)

2 ώρες πριν, korakios είπε

κατάλαβες τι γίνεται @washcloud ?

τουλάχιστον κράτα κάποιες σημειώσεις σε ένα πρόχειρο να πετάς ξερά λινκ για τέτοιες περιπτώσεις

Spoiler

...το έχω καταλάβει εδω και καιρό αδερφέ και καταλαβαίνω ότι ενδεχόμενα κάποιους τους "καλομαθαίνω" (κι όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους τυχόν μπαίνουν και βλέπουν, ΚΑΙ "παραμεγαλώνω" με σεντόνια το θρεντ κτλκτλ - τα καταλαβαίνω κι από μόνος όλα αυτά). ...Αλλά λειτουργώ "αυθόρμητα" - παίρνω φόρα κι αρχίζω και δεν σταματάω*...Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που αξίζει να τους τα λέει κανείς με την μία αναλυτικά για την δική τους περίπτωση, αλλά  στην πλειονότητα εννοείται καλύτερη είναι η παραπομπή στα "προτεινόμενά σου" (ή και σε 'κανα λινκ δικό μου ή και άλλου,,,,,,αλλά μαλακίζομαι και δεν κρατάω τέτοια...Όσο και να το ΕΧΩ υπ' όψη....). Είναι και που " το βλέπω" ότι κάποιοι ΔΕΝ θα καθίσουν ούτε ένα λινκ να πατήσουν/να διαβάσουν και θα φύγουν και μετά θα τον πΧιούνε - θα μου πεις αν είναι έτσι ας κόψουν τον λαιμό τους, αλλά.......

*...που να με δεις στον δρόμο όταν κάποιος τύχει να με ρωτήσει οδηγίες...Μόνο χάρτη δεν ζωγραφίζω, ο ανώμαλος... 😂

Τεσπα, ή που θα εξαφανιστώ μια κι έξω σε κάποια φάση (γιατί εννοείται ότι και εγώ έχω εξοντωθεί με όλο αυτό) - ή που θα "στρώσω"....:-D

3 ώρες πριν, allareas είπε

...εμ για να στο λέμε....; (...αυτό που σε ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ, είναι "να πάρεις αυτά που σου λέμε - όπως στα λέμε". Κι αν τύχει κανείς να πει κάτι λάθος, να είσαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος σίγουρα θα απρεμβληθεί για να το διορθώσει. Για να ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΕΙΣ το γιατί να κάνεις αυτά που σου λέμε, η λύση είναι το διάβασμα που σου είπαμε. Κάνε πρώτα τις κινήσεις,,,,και τις καταλαβαίνεις εν καιρώ, ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ. ;)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάποια άρθρα που δημοσιεύονται και αναφέρονται σε καταγγελίες που πραγματοποιούν οι καταναλωτές στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας σχετικά με την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ στα σταθερά τιμολόγια και ιδίως στο my home enter και my home enter+, μετά την παρέλευση 6μηνών.

Έχει πέσει κάτι στην αντίληψή σας καθώς εγώ είμαι από το Νοέμβριο είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω δει ποτέ ρήτρα αλλά δεν έχω κλείσει και το εξάμηνο.

Επίσης νομίζω ότι από τη νομοθεσία της επιτρέπεται να την ενεργοποιήσει μετά την παρέλευση των έξι μηνών.

Επεξ/σία από thanos_e

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, thanos_e είπε

Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάποια άρθρα

και οι υπόλοιποι που έχουν ήδη ποσταρει αρκετές φορές για το ίδιο θέμα, αγνόησέ το προχωράς

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

4 λεπτά πριν, thanos_e είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάποια άρθρα που δημοσιεύονται και αναφέρονται σε καταγγελίες που πραγματοποιούν οι καταναλωτές στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας σχετικά με την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ στα σταθερά τιμολόγια και ιδίως στο my home enter και my home enter+, μετά την παρέλευση 6μηνών.

Έχει πέσει κάτι στην αντίληψή σας καθώς εγώ είμαι από το Νοέμβριο είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω δει ποτέ ρήτρα αλλά δεν έχω κλείσει και το εξάμηνο.

Επίσης νομίζω ότι από τη νομοθεσία της επιτρέπεται να την ενεργοποιήσει μετά την παρέλευση των έξι μηνών.

Ισχυει το 6μηνο κανονικα.

Παπαριες ειναι αυτα τα αρθρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...