Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση,

είμαι στο MyHomeOnline απο τον Οκτώβριο του 2021 (με το συμβόλαιο να λήγει Οκτώβριο 2023) και με την χρέωση 0,096ευρώ/KWh ημέρας και 0,076ευρώ/KWh νύχτας.

Εντελώς ξαφνικά σταμάτησε να έρχεται ο λογαριασμός. Κοιτάω στο ebill και όλα ήταν κανονικά (δηλ. το πρόγραμμα, η πιστωτική για την αυτόματη πληρωμή, ο μηνιαίος λογαριασμός κλπ). Στέλνω μήνυμα στην ΔΕΗ και μου απαντούν ότι έχει απενεργοποιηθεί η μηνιαία έκδοση λογαριασμού. Φυσικά και δεν την απενεργοποίησα εγώ γιατί όπως γνωρίζετε όσοι είστε στο πρόγραμμα αυτό δεν είναι δυνατό, η επιλογή είναι ανενεργή για επεξεργασία. Μου απάντησαν ακόμη να κάνω ένα αίτημα για να ενεργοποιηθεί ξανά ο μηνιαίος λογαριασμός. 

Αυτό που με απασχολεί είναι μην μου πουν ότι αφού ξαναενεργοποιήθηκε η επιλογή συνεχίζω στο myhomeonline αλλά με το "ακριβό"  τιμολόγιο που ίσχυσε απο τον Δεκέμβριο του 2021.

Ποιά η γνώμη σας, έχει συμβεί σε κανέναν;

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να άλλαξε απο μόνη της κάποια ρύθμιση που ούτως ή άλλως ήταν κλειδωμένη και μη επεξεργάσιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, tempo είπε

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να άλλαξε απο μόνη της κάποια ρύθμιση που ούτως ή άλλως ήταν κλειδωμένη και μη επεξεργάσιμη.

καθόλου , είναι ο βραχνάς του online γιαυτό και δεν το προτείνω

4 λεπτά πριν, tempo είπε

Αυτό που με απασχολεί είναι μην μου πουν ότι αφού ξαναενεργοποιήθηκε η επιλογή συνεχίζω στο myhomeonline αλλά με το "ακριβό"  τιμολόγιο που ίσχυσε απο τον Δεκέμβριο του 2021.

Ποιά η γνώμη σας, έχει συμβεί σε κανέναν;

και κράτα συνομιλίες που να δείχνουν οτι είναι συστημικό λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντομεταξυ ενω ειχα δωσει μετρηση αρχες φλεβαρη , βλεπω οτι η τελευταια που αναφερει ειναι τον δεκεμβρη. αν και τον φλεβαρη ηρθε και ο δεδδηε για μου εβγαλε εκαθθαριστικο. επισης αφου εκδιδεται καθε μηνα δεν θα επρεπε να ζηταειο και μετρηση καθε μηνα ;βλεπω επομενη ημερομηνια για καταχωρηση μου δινει 1/4. και τωρα που το βλεπω καλυτερα εχω εναν λογαργιασμο 13/12 και εποεμνως ηρθε 8/2 , δηλαδη δυμηνος ; τι φαση ;

Επεξ/σία από GeG

39 λεπτά πριν, GeG είπε

εντομεταξυ ενω ειχα δωσει μετρηση αρχες φλεβαρη , βλεπω οτι η τελευταια που αναφερει ειναι τον δεκεμβρη. αν και τον φλεβαρη ηρθε και ο δεδδηε για μου εβγαλε εκαθθαριστικο. επισης αφου εκδιδεται καθε μηνα δεν θα επρεπε να ζηταειο και μετρηση καθε μηνα ;βλεπω επομενη ημερομηνια για καταχωρηση μου δινει 1/4. και τωρα που το βλεπω καλυτερα εχω εναν λογαργιασμο 13/12 και εποεμνως ηρθε 8/2 , δηλαδη δυμηνος ; τι φαση ;

2-3 σελίδες πίσω το συζητήσαμε αυτό το θεμα

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, stelios120 είπε

Παραθέτω link Και εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί άλλα μου είπανε εξ αρχής. https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/613191/i-dei-koroideyei-tous-katanalotes-me-ta-stathera-timologia-dekades-oi-kataggelies

Χωρις να αποκλειω οτι ενδεχεται να εχει συμβει, κατα 99% μου φαινεται για fake news / λασπη απο ιδιωτες (ειδικα το κειμενο "Τα οφέλη των καταναλωτών από τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ εξανεμίζονται μόλις συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο. Από την επόμενη ημέρα ο λογαριασμός επιστρέφει στην ρήτρα αναπροσαρμογής." -- 1.5 χρονο στους δικους μου ιδια τιμη εχουν στο Home enter) . Δεν λεω οτι ειναι αγια η ΔΕΗ, αλλα οκ, κατι θα ειχαμε δει και εδω. Αν μπορουσα να κανω ενα report την σελιδα για ενδεχομενη παραπληροφορηση, θα το εκανα με μια επιφυλαξη.

Επεξ/σία από jimakos234
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Χωρις να αποκλειω οτι ενδεχεται να εχει συμβει, κατα 99% μου φαινεται για fake news / λασπη απο ιδιωτες (ειδικα το κειμενο "Τα οφέλη των καταναλωτών από τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ εξανεμίζονται μόλις συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο. Από την επόμενη ημέρα ο λογαριασμός επιστρέφει στην ρήτρα αναπροσαρμογής." -- 1.5 χρονο στους δικους μου ιδια τιμη εχουν στο Home enter) . Δεν λεω οτι ειναι αγια η ΔΕΗ, αλλα οκ, κατι θα ειχαμε δει και εδω. Αν μπορουσα να κανω ενα report την σελιδα για ενδεχομενη παραπληροφορηση, θα το εκανα με μια επιφυλαξη.

Μαλλον λασπη ειναι. ετσι κιαλλιως με τις "ευλογιες" του κρατους και η ΔΕΗ και οι υπολοιποι μπορουν να αναπροσαρμοσουν τιμες μετα απο 6 μηνες. Δεν νομιζω να επιστρεφει στη ρητρα αναπροσαρμογης ( αφου αυτο λογικα δεν μπορει να το αλλαξει στο 6μηνο) απλα μαλλον μπορει να αυξησει τις σταθερες. περιμενω βεβαια να δω αν ισχυει οντως στον επομενο εκαθαριστικο.

Μολις βγηκε ο εναντι μηνιαιος του φλεβαρη. Δεν εχει αλλαξει ξ σταθερη χρεωση ουτε υπαρχει ρητρα αναπροσαρμογης. Ειμαι απο τον σεπτεμβρη το Online, οποτε αν ισχυει αυτο που λενε θα το δω στον επομενο μηνιαιο

Επεξ/σία από NTC Labs

Καλησπέρα σε όλους.

Αργά βρήκα το συγκεκριμένο post. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί ήρθε ο ωραίος 4μήνος λογαριασμός ΔΕΗ σε Γ1 με ρήτρα στο θεό (860€).
Κατάλαβα με τα όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής πως πρέπει να πάω σε σταθερό πρόγραμμα όταν είναι μεγάλη η κατανάλωση.
Θέλω να ρωτήσω κυρίως όσους γνωρίζουν για τη κατανάλωση που έχω:
100τμ σπίτι με αντλία θερμότητας μόνιμα ανοιχτή στους 20C (23:00-18:00) και 22C(18:00-23:00) με σώματα αέρα και τα ζεστά νερά μόνιμα στους 47C.
H κατανάλωση μου ήρθε το 4μήνο (Οκτ-Ιαν) 4300kwh. Οι συσκευές όλες στο σπίτι είναι καινούργιες με χαμηλή όσο γίνεται κατανάλωση.
Είναι ο πρώτος χρόνος που δουλεύω την αντλία θερμότητας και προσπαθώ να δω τι λάθος μπορεί να κάνω.
Να καταναλώνει ρεύμα η αντλία περισσότερο επείδη έχω τα ζεστά νερά ανοιχτά μόνιμα; Ή είναι φυσιολογική η κατανάλωση;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, stfanos είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Αργά βρήκα το συγκεκριμένο post. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί ήρθε ο ωραίος 4μήνος λογαριασμός ΔΕΗ σε Γ1 με ρήτρα στο θεό (860€).
Κατάλαβα με τα όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής πως πρέπει να πάω σε σταθερό πρόγραμμα όταν είναι μεγάλη η κατανάλωση.
100τμ σπίτι με αντλία θερμότητας μόνιμα ανοιχτή στους 20C (23:00-18:00) και 22C(18:00-23:00) με σώματα αέρα και τα ζεστά νερά μόνιμα στους 47C.
H κατανάλωση μου ήρθε το 4μήνο (Οκτ-Ιαν) 4300kwh. Οι συσκευές όλες στο σπίτι είναι καινούργιες με χαμηλή όσο γίνεται κατανάλωση.
Είναι ο πρώτος χρόνος που δουλεύω την αντλία θερμότητας και προσπαθώ να δω τι λάθος μπορεί να κάνω.
Να καταναλώνει ρεύμα η αντλία περισσότερο επείδη έχω τα ζεστά νερά ανοιχτά μόνιμα; Ή είναι φυσιολογική η κατανάλωση;

Ευχαριστώ!

Πηγαινε σε σταθερα.. Δεν γινεται αλλιως.. Εχεις νυχτερινο;;

Ψαξε  σε διπλανο ποστ ενναλακτικο παροχο να δεις τιμες.. Εχει ενα excel  επανω.... Αλλα εισαι να συνεχιζεις σε ΔΕΗ.. Στα σταθερα και γρηγορα...Σε καταστημα...

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2022 στις 5:19 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Είμαι πολύ περίεργος αν η ΔΕΗ θα διατηρήσει ακόμα και τις υπάρχουσες τιμές εάν συνεχίσει έτσι όπως πάει όλος ο Μάρτιος στο χρηματηστηριο ενέργειας...για όσους δε έχουν προλάβει τις προ Δεκεμβρίου τιμές ας ανάψουν κεράκι. 

Επεξ/σία από messinia3

Στην περίπτωση της Ελλάδας η αύξηση είναι ιδιαίτερα αισθητή καθώς αγγίζει το 13%, με συνέπεια η ελληνική αγορά Επόμενης Ημέρας να διαμορφώνεται σήμερα τα 255,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημαντική αιτία το υψηλό μερίδιο του φυσικού αερίου στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής, που ξεπερνά το 49%. Δεύτερο μερίδιο κατέχουν οι ΑΠΕ, με περίπου 22%.

1 ώρα πριν, stfanos είπε

και νυχτερινό (στο άλλο θέμα)

1 ώρα πριν, stfanos είπε

υπάρχει άλλο θέμα για αντλίες θερμότητας ,δεν έχω λινκ σίγουρα υπάρχει στο μπλα-μπλα στις πρώτες σελίδες

• Like 1

1 ώρα πριν, stfanos είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Ευχαριστώ!

...αν αντέχεις οικονομικά, θα το αφήσεις έτσι. Ούτε ο πρώτος είσαι και σίγουρα δεν θα είσαι ο τελευταίος που αναφέρει υψηλότατες καταναλώσεις με αντλία θερμότητας. Πιθανώς να έχει σχέση και η περιοχή μαζί με την θερμομόνωση του σπιτιού (+ το αν γειτνιάζει με άλλο, αν είναι διαμέρισμα "περικυκλωμένο" ή μονοκατοικία πανταχόθεν "εκτεθειμένη") κλπκλπ. Γενικά πάντως, οι αντλίες θερμότητας αποδείχτηκαν χαρακίρι, κρίνοντας από το πού έφτασε η τιμή του ρεύματος. Ίσως όταν τις προτείνανε να ήταν "καλός" τρόπος θέρμανσης, αλλά πλέον είναι ασύμφορος. Προφανώς "δεν κάνεις κάτι λάθος" και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις την "πολυτέλεια" ενός μονίμως σωστά θερμαινόμενου σπιτιού, ανοίγοντάς την λιγότερες ώρες (και κλείνοντας ίσως - αν υπάρχει η δυνατότητα - τα "ζεστά νερά").

Κατά τ' άλλα, δυστυχώς δεν το είχες καταλάβει πριν τον χειμώνα και δεν πέρασες σε σταθερό πρόγραμμα, που πάνω από 1.200kWh/4μηνο θα έπρεπε να είχες πάει. Αν και τα επόμενα 4μηνα θα έχεις πάνω από 1.200kWh (ειδικά πχ λόγω κλιματιστικών το καλοκαίρι), ναι να αλλάξεις σε Enter+ άμεσα, μέσω του ebill. Kι αν τυχόν δεν έχεις νυχτερινό, άμεσα αίτηση (εκτός από την τιμή της "νυχτερινής κιλοβατώρας", γλυτώνεις ποσά από τις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" και λόγω αντλίας, οπωσδήποτε θα σε ωφελήσει).

Σημερα απ οτι καταλαβα πηγε η ειδοποιηση στον παλιο παροχο (efaenergy) για το αιτημα αλλαγης σε ΔΕΗ αφου με πηραν τηλεφωνο για να με μεταπεισουν να μεινω σ αυτους....Φυσικα με αυτα που ζητησα, (τιμες enter χωρις παγιο) απλα με χαιρετισαν....Γνωριζουμε σε ποσες μερες γινεται η μεταφορα, μπορω να το δω καπου;ευχαριστω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...