Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Με τα στοιχεία της φωτογραφίας αξίζει να μπω σε κάποιο πρόγραμμα από τα 3;

με τα στοιχεία του λινκ θα πάρεις απάντηση

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

αν ναι , 2 σελίδες πριν ,που δεν είδες ,έχει πληροφορίες στο ποστ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, korakios είπε

με τα στοιχεία του λινκ θα πάρεις απάντηση

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

αν ναι , 2 σελίδες πριν ,που δεν είδες ,έχει πληροφορίες στο ποστ

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω το ποστ σου. Οπότε θα ήθελα μια απλή απάντηση από κάποιον που γνωρίζει. 

Σ ευχαριστώ για την προθυμία. 

Μόλις τώρα, ThanosR92 είπε

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω το ποστ σου.

ούτε τις τελευταίες 3 σειρές απο το πρώτο λινκ ? περίεργο

Μόλις τώρα, ThanosR92 είπε

Σ ευχαριστώ για την προθυμία. 

παρακαλώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία :)

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ούτε τις τελευταίες 3 σειρές απο το πρώτο λινκ ? περίεργο

παρακαλώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία :)

Το είδα και εννοείς πως αξίζει το Enter+. Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι στην χρέωση ρεύματος τι θα κερδίσω, αν κερδίσω κάτι.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Το είδα και εννοείς πως αξίζει το Enter+.

όχι δεν είπα αυτό

28 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι στην χρέωση ρεύματος τι θα κερδίσω, αν κερδίσω κάτι.. 

3 τελευταίες σειρές στο παρακάτω λινκ εννοούσα

33 λεπτά πριν, korakios είπε

αν και οι υπόλοιπες βατές είναι , κάνε copy-paste γραμμή γραμμή ότι δεν καταλαβαίνεις

Επεξ/σία από korakios

20 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Με τα στοιχεία της φωτογραφίας αξίζει να μπω σε κάποιο πρόγραμμα από τα 3;

My HomeOnline - My HomeOnline Enter - My HomeOnline Enter + ;

668824943_Screenshot_20220228-213830_GooglePDFViewer.jpg.e13fdffa4fcf8a44578812a7300225b4.jpg

Σε ένα διπλανό ποστ  και πανω ψηλά εχει ένα   excel και εχει τις τιμές των παροχων.. Βάλε την κατανάλωση που έχεις και βλέπεις τι σε συμφέρει και πιο πρόγραμμα... 

Γράφει ποιον εναλλακτικό... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Σε ένα διπλανό ποστ  και πανω ψηλά εχει ένα   excel και εχει τις τιμές των παροχων.. Βάλε την κατανάλωση που έχεις και βλέπεις τι σε συμφέρει και πιο πρόγραμμα... 

Γράφει ποιον εναλλακτικό... 

εδώ δεν κατάλαβε τα βασικά , με το excel δε θα βγάλει άκρη (όχι οτι είναι εύκολο το excel για όποιον το ανοίγει πρώτη φορά, αν και υπάρχουν οδηγίες)

Επεξ/σία από korakios

1 ώρα πριν, Elenakam είπε

Πωπω..σε υπερευχαριστω για την υπεραναλυτικη απάντηση. Δεν έχω ποινή αποχώρησης.  Όχι δεν είχε προλάβει να εκδοθεί ο επόμενος..δεν ξέρω τι να πω..θα κάνω και αυτά που μου έγραψε ο κορακιος.. και θα βάλω και ένα νυχτερινό και βλέπουμε..αν και στον Ήρων δε μετράει το νυχτερινό δεν έχω άλλη τιμή.

Αυτό με τις 1200 μακάρι να τις έριχνα πραγματικά..καίμε πολύ θερμοσίφωνα αυτό κατάλαβα..είναι νοικιασμένο το σπίτι οπότε για ηλιακό δεν παίζει..

Εννοώ αν θα την έχω και στα home της ΔΕΗ 

Να ΄σαι καλά. Το ότι δεν έχεις ποινή (...ΣΙΓΟΥΡΑ; 100% ; Εγώ θα έλεγα να τους ρωτήσεις μ' ένα μέιλ. Πότε αλήθεια μπήκες στο πρόγραμμα αυτό; )

Ναι, εννοείται να κάνεις όσα είπε ο korakios. Δώσε πολλή προσοχή σε αυτά που γράφει στις οδηγίες που σε παρέπεμψε. Μελέτα για να συνειδητοποιήσεις επίσης μήπως και έχεις και πάτημα για "καταγγελία" μέσω ΡΑΕ, γενικά για τις χρεώσεις αναπροσαρμογής. Αφού διαβάζεις τα σχετικά threads εδώ, θα έχεις καταλάβει ότι η απόπειρα να βρεις "δίκιο" μέσω ΡΑΕ δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα ως τώρα - και με τις πιθανώς χιλιάδες "καταγγελίες" που έχει, εγώ θα έλεγα χλωμό όντως να ΚΑΝΕΙ κάτι σχετικά - αλλά αυτός δεν είναι ακριβώς λόγος να προσπαθήσεις να διεκδικήσεις. Και ΙΣΩΣ μήνες/χρόνια μετά να,,,,δικαιωθείς και να σου επιστρέψει ποσά ο Ήρωνας. Κι ας παραμείνεις σε αυτούς : έτερον - εκάτερον...

Και φυσικά όντως κάνε ό,τι είναι να κάνεις, για την "συνέπεια" που δεν σου έχουν αποδώσει ακόμα (εγώ θα έπαιρνα κι ένα τηλέφωνο πρώτα να τους ρωτήσω τί παίζει, να δω τί θα μου πουν) - δηλαδή κι εδώ καταγγελία μέσω ΡΑΕ.

Νυχτερινό ναι να βάλεις ούτως ή άλλως. Φαντάσου πόσα 42άρια έχετε δώσει για της μπιπ τον χαβά - οπότε σε αυτό, αξίζει. Ακόμη κι αν δεν έχεις ΤΟΣΟ μεγάλες καταναλώσεις (βέβαια ο λογαριασμός που ανέβασες πιάνει μέχρι Νοέμβρη, και δεν ξέρω αν μέσα στο χειμώνα ανεβαίνουν, αν πχ καίτε ρεύμα για θέρμανση. Ή έστω αν το καλοκαίρι έχετε κλιματιστικό. Αν ισχύει κάτι από αυτά, τότε το Εντερ+ είναι επιβεβλημένο), διότι όπως σου  είπε ο korakios έχει κι άλλα οφέλη το νυχτερινό, πχ στις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις". Και όχι μόνο, καθώς και βοηθά και στο ΚΟΤ - αν και δεν ξέρω τί όριο έχετε - ώστε να μην χάνετε τις εκπτώσεις του, αν/όποτε ξεπερνάτε το όριο, καθώς αυτές δεν προσμετρούνται για το όριο. Άσε που, αν τυχόν έχετε μεγάλο όριο κατανάλωσης ΚΟΤ και δεν το φτάνετε καν, τότε μέχρι το όριο, θα τιμολογούνται από τις νυχτερινές, με την έκπτωση του ΚΟΤ. Δηλαδή πες πως έχετε όριο 1.600kWh/μηνο και καταναλώνετε 1.000, τότε 400 από τις νυχτερινές θα τιμολογηθούν αντί με την 'νυχτερινή τιμή", που είναι ναι μεν κι αυτή με έκπτωση, με την τιμή του ΚΟΤ, που είναι σαφώς συμφερότερη. Κι επειδή ανάλογα πού βρίσκεστε ίσως καθυστερήσουν να σας βάλουν νυχτερινό μετρητή, μην το αργείς, αν περισσεύουν τα 42 που κοστίζει εφάπαξ, κάνε άμεσα αίτηση μέσω του σάιτ του ΔΕΔΔΗΕ (μια φωτό απλά θέλει). Θα περιμένεις να σε ειδοποιήσουν, με μέιλ μάλλον, τον κωδικό πληρωμής του ποσού, και καπάκι πληρώνεις. Αν το κάνεις με ebanking, θα ψάξεις για "ΔΕΔΔΗΕ ιδιώτες" στην λίστα πληρωμών. Κι απ' την στιγμή που πληρώσεις, εχουν υποχρέωση σε 10 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ να σου βάλουν μετρητή - να έχεις ανοιχτή την πρόσβαση στο ρολόι για πιαθνώς θα περάσουν απροειδοποίητα - τουλάχιστον για 3 βδομάδες. Μετά τις 10, να ξέρεις ότι σου οφείλουν αποζημίωση 20€. Τέλος να μελετήσεις από τώρα τα ωράρια του νυχτερινού - αλλάζουν με την εποχή - ώστε να πάρετε το μάξιμουμ από την έκπτωση, προσαμρόζοντας τις καταναλωτικές σας συνήθειες.

Και μιας και είεπς για νοικιασμένο, το έχετε νοικιάσει πριν το 2021; Το έχετε δηλώσει στην φορολογική αυτού που έχει το μισθωτήριο, ως κύρια κατοικία; Γιατί αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, ήδη δεν παίρνετε επιδότηση από τον Γενάρη (και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πας ΑΜΕΣΑ σε κατάστημα ΔΕΗ για υπογραφή Εντερ+ και όχι μέσω ιντερνετ/τηλ. γιατί πιθανώς θα καθυστερήσει η μετάβαση).

Τέλος όχι, τα σταθερά (όπως τα "ΜyHome" της ΔΕΗ) έχουν πάψει να επιδοτούνται από Γενάρη (εκείνο το λίγο που επιδοτούντουσαν τεσπα).

21 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Το είδα και εννοείς πως αξίζει το Enter+. Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι στην χρέωση ρεύματος τι θα κερδίσω, αν κερδίσω κάτι.. 

Για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ (και όχι απλα΄να σου πούμε τί να κάνεις), πρέπει να διαβάσεις τα λινκ που δίνει ο korakios. Εκτός κι αν για κάποιο λόγο δεν σου εμφανίζονται....; Λέω μήπως παίζει κι αυτό. Και το λέω γιατί αν τα διαβάσεις προσεκτικά, θα καταλάβεις αρκετά πράγματα.

Θέλει λίγο μελέτη το πράγμα, Θάνο. Για καλό σου θα είναι. ΔΙάβασε και ξαναδιάβασε και αν παρ' ολ' αυτά έχεις ακόμα συγκεκριμένες απορίες, ρώτα. Κατά τ' άλλα, ο λογαριασμός που ανέβασες είναι εναντι και δεν βοηθά, πχ για να καταλάβουμε πόση κατανάλωση έχεις έστω στο 4μηνο. Αλλά γενικά καλό θα ήταν να μας πεις την κατανάλωση μιας ολόκληρης χρονιάς. ΑΝ πχ είσαι γύρω στις 8.000kWh (άρα 2.000/4μηνο), τότε "τυφλοσούρτικα", ναι, καλύτερα να πας σε σταθερό (Εντερ+), για ένα χρόνο (και μετά βλέπεις για παραπέρα). Επίσης με τέτοιες πιθανές καταναλώσεις, καλό είναι να αιτηθείς και νυχτερινό.

• Like 1

Είναι λογικό να βλέπω ελαφρώς διαφορετικες ημερομηνίες για selfmetering ανάμεσα σε ΔΕΗ (08/03/2022 εως 13/03/2022) και ΔΕΔΔΗΕ( 02/03/2022 έως 09/03/2022  );

Ποια από τις δύο επιλέγω; Ή να βάλω 8/3 που πιάνει και τις δύο; 😋

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είναι λογικό να βλέπω ελαφρώς διαφορετικες ημερομηνίες για selfmetering ανάμεσα σε ΔΕΗ (08/03/2022 εως 13/03/2022) και ΔΕΔΔΗΕ( 02/03/2022 έως 09/03/2022  );

Καλημέρα να βάλεις μεταξύ 8-9/3..

• Thanks 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

ΔΕΔΔΗΕ να διαλέγεις εφόσον έχεις την επιλογή. Θα βγαίνει εκκαθαριστικός.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...