Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 10:33 ΠΜ, grinder_ είπε

Καλέ μου φίλε

...θα πω απλά ότι δεν διαφωνώ καθόλου με όσα μόλις έγραψες. Μόνο που, είσαι από τους ελάχιστους που τα είχαν  καταλάβει όλα σωστά. Δεν μπορούσα να το ξέρω, γι' αυτό και σου έγραψα ό,τι έγραψα. Κατά τ' άλλα (το τί ρόλο ίσως βαράει ΚΑΙ η ΔΕΗ, είναι "να 'χαμε να λέγαμε" και "περί ορέξεως"....Θέλω να πω, "κουβέντα να γίνεται" κάνουμε. Και κυρίως, έκανα. Κι όπως είδες ήδη είπα ότι δεν αποκλείω να είμαι αφελής που το ρίχνω στην "ανοργανωσιά" τους...). 

(...έχω μια μικρή διαφωνία για το ότι "δεν έχει σχέση η σχέση της με το κράτος" - αλλά αρκετή,,,,κουβέντα για την κουβέντα έκανα, το αφήνω εδώ).

Επιμύθιο (που είναι και η ουσία) : ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ και κατέθεσες αυτά που κατέθεσες.

• Like 1
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπήκα σε 2 παροχές στο online στις 28/11/21. (όμορα σπίτια στο ίδιο όνομα ιδιοκτήτη)
Οι πρώτοι λογαριασμοί μετά από την αλλαγή ήρθαν κάπως παράξενα.
Στην μία παροχή (που το σπίτι κατοικείται) έλαβα έναντι στις 9/12/12 και στις 10/2/22 εκκαθαριστικό. Δηλαδή δεν εκδόθηκε λογαριασμός τον Ιανουάριο.
Στην άλλη παροχή (που είναι κενό) έλαβα έναντι στις 10/12/12, στις 12/1/22 και στις 10/2/22 εκκαθαριστικό.

Το θέμα μου βέβαια δεν είναι γιατί δεν εκδόθηκε ένας λογαριασμός αλλά το γεγονός ότι στους εκκαθαριστικούς υπάρχει χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής.  Υποτίθεται ότι το online δεν έχει ή έχω καταλάβει λάθος;

Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 10:33 ΠΜ, grinder_ είπε

Καλέ μου φίλε, ήμουν πολύ προσεκτικός σε όσα ανέφερα. Μπορώ να "διαβάσω" και να εξηγήσω έναν λογαριασμό και δεν θα πω "α τους αλήτες" μόλις δω την χρέωση του λογαριασμού. Μάλιστα ήμουν και αρκετά καλοπροαίρετος ώστε να ενημερώσω την εταιρία για να διευθετηθεί αυτό το "κατά τα φαινόμενα σφάλμα". Πριν το αναφέρω το διασταύρωσα με διαφορετικούς λογαριασμούς. Στην περίπτωσή μου είναι αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα μιας και είμαι ενταγμένος στο home online πριν απο το Σεπτέμβρη.

Είναι πολύ απλό. Και τα σταθερά προγράμματα σύμφωνα με την ΚΥΑ δικαιούνται πίστωση ΤΕΜ για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο (30+31+30+31) 122 ημέρες.
Αυτό σημαίνει συνολικά Πίστωση ΤΕΜ 1220kwh (με την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση ήταν >300kwh μηνιαίως, διαφορετικά αναλογικά).
Όποιος ενδιαφέρεται, ας κάνει τις συγκρίσεις του και να δει τι έλαβε για την εν λόγω περίοδο.

Εγώ διαπίστωσα ότι δεν έλαβα αυτά που μου αναλογούν και αυτό που με ενόχλησε είναι η έγγραφη απάντηση της εταιρίας (που ως "αυτογκόλ" θα χρησιμοποιηθεί στις καταγγελίες) όταν κάποιος σου επισημαίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες επέμεναν με διάφορα ψέματα ότι έχει γίνει ορθή απόδοση της κρατικής επιχορήγησης. Δεν υπάρχει λοιπόν δόλος από την εταιρία όταν δε μιλάμε για έναν "άσχετο" υπάλληλο αλλά σε/στους περισσότερους; Που και πάλι, κατά μια περίεργη "σύμπτωση" συμφωνούν μεταξύ τους στην άρνηση της διευθέτησης του ζητήματος...

Όπως είπα και πριν ο περισσότερος κόσμος δεν θα ασχοληθεί για 5€ και 10€ διαφοράς όταν μάλιστα δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της έκπτωσης. Οπότε ναι είμαι πεπεισμένος ότι το θέμα είναι γενικευμένο και συμβαίνει και σε άλλους, γι αυτό κιόλας το ανέφερα για να πάρει έκταση.
Το ότι έχει ιδιαίτερη σχέση η ΔΕΗ με το κράτος δεν έχει καμία σημασία. Η ΔΕΗ (και ο κάθε πάροχος) θα αναφέρει ότι ο @washcloud είχε κατανάλωση 2000kwh > η κρατική επιχορήγηση για το μέγιστο 1200kwh θα διοχετευτεί > ο πελάτης τελικά θα λάβει Πίστωση ΤΕΜ 750kwh και το θέμα έκλεισε. Πώς θα επαληθευτεί ότι τα εκατομμύρια των κρατικών επιχορηγήσεων αποδόθηκαν τελικώς στους καταναλωτές εάν δεν μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στα λογιστικά συστήματα της εταιρίας; Βέβαια κάτι τέτοιο προϋποθέτει και τα ανάλογα "κέφια" από τις "ανεξάρτητες αρχές".

Επέκταση  

Παντως εχει ζητηθει απο τους παροχους σε επιστολη της ΡΑΕ..

https://www.capital.gr/epikairotita/3612650/xekina-elegxos-apo-ti-rae-gia-tis-epidotiseis-reumatos-erxontai-kuroseis

https://www.insider.gr/epiheiriseis/211646/reyma-sfalmata-stoys-ypologismoys-ton-epidotiseon-entopise-i-rae

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Είμαι λίγο τυχερός που έκανα τέλη Οκτ μεταφορά στο ΔΕΗ myhome online και τότε οι τιμές ήταν 0.096 (ημερ.) και 0.076 (νυχτ) με πάγιο 0.5 το μήνα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής... Πριν ήμουν στην Electricon (χωρίς ρήτρα και τότε) και ήμουν πολύ ευχαριστημένος μέχρι Σεπτ που αναγκαστικά ανακοίνωσαν αυξήσεις οπότε και την έκανα φιδίσια

Μέχρι τώρα πάω με αυτά... ελπίζω να τα κρατήσω τα επόμενα 2 χρόνια που ειναι το συμβόλαιο και βλέπουμε μετά

Screenshot at Feb 27 13-32-55.png

Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 11:34 ΠΜ, dimitrakis1980 είπε

Μέχρι τώρα πάω με αυτά... ελπίζω να τα κρατήσω τα επόμενα 2 χρόνια που ειναι το συμβόλαιο και βλέπουμε μετά

Ας τα κρατησουμε 6 μηνες και βλεπουμε μετα τι θα κανουμε.

Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 11:48 ΠΜ, HERTHAN είπε

Ας τα κρατησουμε 6 μηνες και βλεπουμε μετα τι θα κανουμε.

ε αν μας αλλάξουν θα πάμε στις τιμές που ανακοίνωσαν το Δεκ... νομίζω 0,17 / 0,13 και 1 ευρώ το μήνα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/2/2022 στις 11:50 ΠΜ, petrosthei είπε

Είναι μεγάλες οι διαφορές του απλού με το "+" ?

...μικρές. Αφού έκανες το απλό, ασ' το έτσι.

Στις 27/2/2022 στις 11:59 ΠΜ, paiktaras69 είπε

Έχει ακουστεί κάτι για αλλαγές στο home online?

...για αλλαγές στον χάρτη της Ευρώπης ακούω μόνο απ' τα χαράματα - για το Online τπτ :P (ακόμα)

Στις 27/2/2022 στις 11:50 ΠΜ, dimitrakis1980 είπε

ε αν μας αλλάξουν θα πάμε στις τιμές που ανακοίνωσαν το Δεκ... νομίζω 0,17 / 0,13 και 1 ευρώ το μήνα... 

...έτσι όπως πάει το πράμμα, κάτσε να μην τα κάνουν όλα 0,27 / 0,23 και 10 Ευρώ τον μήνα, μια κι έξω...

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
  Στις 26/2/2022 στις 10:34 ΠΜ, ppmarkos είπε

Αυτό θέλω να το μάθω κι εγώ. Σε συγγενικό μου πρόσωπο που το έκανε τηλεφωνικά δεν ζήτησαν εγγύηση. 

Ε ναι άμα ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει σύντομα. 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

https://www.enikonomia.gr/my-money/257696,oikonomou-i-stirixi-tis-kyvernisis-se-energeia-revma-kai-fysiko-a.html

Διάβασα το παραπάνω άρθρο και έχω μία ένσταση...πλέον όλοι έχουμε λάβει τους αυξημένους λογαριασμούς με τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Για ποιο λόγο επιδοτούνται από το Γενάρη μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος όταν μιλάμε για γενική στήριξη των νοικοκυριών ουδείς δημοσιογράφος τολμά να ρωτήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/2/2022 στις 12:35 ΜΜ, messinia3 είπε

https://www.enikonomia.gr/my-money/257696,oikonomou-i-stirixi-tis-kyvernisis-se-energeia-revma-kai-fysiko-a.html

Διάβασα το παραπάνω άρθρο και έχω μία ένσταση...πλέον όλοι έχουμε λάβει τους αυξημένους λογαριασμούς με τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Για ποιο λόγο επιδοτούνται από το Γενάρη μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος όταν μιλάμε για γενική στήριξη των νοικοκυριών ουδείς δημοσιογράφος τολμά να ρωτήσει?

Στην Πραγματικότητα, Γιατί δεν υπάρχει λεφτοδεντρο και τα λεφτά δεν είναι απεριόριστα αφενός και αφετέρου γιατί είναι σε δυσκολότερη κατάσταση όσοι είναι σε κυμαινόμενο και πληρώνουν 0,25-0,30+ την κιλοβατώρα. Βέβαια τα νέα σταθερά είναι πιο ακριβά από τα παλιά, αλλά δεν μπορείς νομοθετικά να πεις δίνω επιδότηση στα σταθερά που κοστίζουν από 0,ΧΧ ευρώ και όχι σε όλα

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 11:50 ΠΜ, dimitrakis1980 είπε

Ναι σιγουρα με αυτο το πλευρο να κοιμομαστε.

Αν ξεφυγουν οι τιμες θα φαμε ολοι στο κεφαλι ενα 0,30 - 0,35 και θα λεμε κι ευχαριστω.Οχι απλα δεν θα υπαρχει το 6μηνο προστασιας αλλα θα μας βαλουν κι αναδρομικα.Η κατασταση ειναι καθε μερα και χειροτερη και θα χειροτερεψει ακομη περισσοτερο.

Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 12:38 ΜΜ, marmagia είπε

Στην Πραγματικότητα, Γιατί δεν υπάρχει λεφτοδεντρο και τα λεφτά δεν είναι απεριόριστα αφενός και αφετέρου γιατί είναι σε δυσκολότερη κατάσταση όσοι είναι σε κυμαινόμενο και πληρώνουν 0,25-0,30+ την κιλοβατώρα. Βέβαια τα νέα σταθερά είναι πιο ακριβά από τα παλιά, αλλά δεν μπορείς νομοθετικά να πεις δίνω επιδότηση στα σταθερά που κοστίζουν από 0,ΧΧ ευρώ και όχι σε όλα

....το πιο σημαντικό όμως παρέλειψες : η πλειονότητα είναι σε ρητροπρογράμματα. Άρα, πιο εύκολο το σφάξιμο των,,, σταθεράκηδων......

Στις 27/2/2022 στις 12:59 ΜΜ, HERTHAN είπε

Ναι σιγουρα με αυτο το πλευρο να κοιμομαστε.

Αν ξεφυγουν οι τιμες θα φαμε ολοι στο κεφαλι ενα 0,30 - 0,35 και θα λεμε κι ευχαριστω.Οχι απλα δεν θα υπαρχει το 6μηνο προστασιας αλλα θα μας βαλουν κι αναδρομικα.Η κατασταση ειναι καθε μερα και χειροτερη και θα χειροτερεψει ακομη περισσοτερο.

...βασικά παίζει και όχι ρε συ : ιδιωτικοποίηση / ξε-ιδιωτικοποίηση, ο εθνικός παίκτης, ήταν και θα είναι η ΔΕΗ. Κι ο γκαντεμοντολμαδόσαυρος, είναι που είναι στην μπούκα, ε μάλλον θα ευεργετήσει τους ψηφ,,,ε, τους πολίτες μέσω της ΔΕΗ (οι εναλλακτικοί, χεσμεντέν), "στην δύσκολη αυτή συγκυρία"....

Δηλαδή παίζει να μείνουν στην θέση τους οι τιμές (προσωπική εκτίμηση). Άλλωστε λίγοι είναι με τα σταθερά - άρα τί ειν' ο ψηφοφόρος - τί ειν' το ζουμί του....

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 27/2/2022 στις 12:38 ΜΜ, marmagia είπε

Αυτό που εννοώ είναι ότι συζητάνε να αυξήσουν λέει την επιδότηση για τα κυμαινόμενα. Οκ πλήρως θεμιτό και κατανοητό. Για ποιο λόγο διέκοψαν τη μικρή επιδότηση των σταθερών όμως,ενώ οι τιμές τους αυξηθηκαν 80%?

Η στήριξη των νοικοκυριών, εστων των πρώτων κατοικιών, δεν είναι λοιπόν γενική, αλλά εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις νοικοκυριών με νέα σταθερά που θα κληθούν να πληρώσουν πιο ακριβή τιμή kwh από αυτούς σε κυμαινομενα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...