Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vali είπε

Και εγώ ΚΟΤ Β είμαι με 500 kwh το μήνα (είμαστε 6 άτομα οπότε τις καλύπτει και τις 500 το κοτ β) η χρέωση για την παροχή ρεύματος μόνο έιναι 400 ευρώ για 2000kwh αφού έχουν αφαιρεθεί οι εκπτώσεις του κοτ β και η επιδότηση του κράτους. Η τιμή βγαίνει περίπου 20 λεπτά η κιλοβατώρα. Όπως και να το δεις σε σχέση με Γ1/Γ1Ν συμφέρει το enter+. Μόνο σε ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών θα βγεις χαμένος, όμως σε περαιτέρω αύξηση το όφελος θα είναι μεγαλύτερο. Επίσης η ρήτρα για πρόωρη αποχώρηση που βάζει η ΔΕΗ είναι μικρή, οπότε αν γίνει κάποιο θαύμα και οι τιμές επιστρέψουν στα περσινά επίπεδα δίνεις 40 ή 20 ευρώ ρήτρα και αλλάζεις πρόγραμμα ή πάροχο.

Οκ, ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

το ξερω πως προσπαθεις να βοηθησεις και ευχαριστω αλλα 对我来说都是希腊语 😛

κάνε copy-paste κομμάτια απο το κείμενο που σου φαίνονται 对我来说都是希腊语

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαγή στο excel , έκανα λάθος στο enter+ και  χρέωνα αντί να αφαιρώ την έκπτωση παγίων

ευχαριστούμε @batatoudis

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

1 ώρα πριν, vali είπε

Και εγώ ΚΟΤ Β είμαι με 500 kwh το μήνα (είμαστε 6 άτομα οπότε τις καλύπτει και τις 500 το κοτ β) η χρέωση για την παροχή ρεύματος μόνο έιναι 400 ευρώ για 2000kwh αφού έχουν αφαιρεθεί οι εκπτώσεις του κοτ β και η επιδότηση του κράτους. Η τιμή βγαίνει περίπου 20 λεπτά η κιλοβατώρα. Όπως και να το δεις σε σχέση με Γ1/Γ1Ν συμφέρει το enter+. Μόνο σε ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών θα βγεις χαμένος, όμως σε περαιτέρω αύξηση το όφελος θα είναι μεγαλύτερο. Επίσης η ρήτρα για πρόωρη αποχώρηση που βάζει η ΔΕΗ είναι μικρή, οπότε αν γίνει κάποιο θαύμα και οι τιμές επιστρέψουν στα περσινά επίπεδα δίνεις 40 ή 20 ευρώ ρήτρα και αλλάζεις πρόγραμμα ή πάροχο.

Καλησπέρα, είμαι στο Γ1 ΚΟΤ Β με εκκαθαριστικο (4μηνο) 158€ και καταναλωση 700kwh. Μπορώ να ενταχθω στο myhomeonline  και στο enter, enter+. Ποιο συμφέρει περισσότερο; Οταν βαζω τα στοιχεία μου στο excel διπλα στο homeonline μου γραφει ΚΟΤ??

Ευχαριστώ

10 λεπτά πριν, disturb3d είπε

Οταν βαζω τα στοιχεία μου στο excel διπλα στο homeonline μου γραφει ΚΟΤ??

ναι , γιατί το site της ΔΕΗ δεν αναφέρει αν παρέχεται για ΚΟΤ

11 λεπτά πριν, disturb3d είπε

Καλησπέρα, είμαι στο Γ1 ΚΟΤ Β με εκκαθαριστικο (4μηνο) 158€ και καταναλωση 700kwh.

μικρή κατανάλωση έχεις , δες το 4ο φύλλο

βέβαια έρχεται νέο τσουνάμι επομένως θέλει σκέψη

• Like 1

Ας κάνω κι εγω το ερώτημά μου.

Μπήκα εδώ

https://www.energycost.gr/el

και έκανα μια συγκριση. Εχω Γ1Ν και τρωω κατά μέσο όρο 900 kw το 4μηνο.

Κάνοντας τη συγκριση βλέπω πως το Γ1Ν είναι το φθηνότερο απ όλα τα άλλα συμβόλαια της ΔΕΗ.

Δηλαδη αν στο 4μηνο θα μου έρθει 180 ευρω με το Γ1Ν, με τα άλλα συμβολαια που διαφημίζει η ΔΕΗ, το ποσό πάει 220-230.

Τι χάνω? Και γιατί όλοι λένε οτι ειναι καλύτερο να πάω σε σταθερό συμβόλαιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Και γιατί όλοι λένε οτι ειναι καλύτερο να πάω σε σταθερό συμβόλαιο;

κανένας δε λέει κάτι τέτοιο

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

2 ώρες πριν, korakios είπε

βέβαια έρχεται νέο τσουνάμι επομένως θέλει σκέψη

Επεξ/σία από korakios
λινκ

8 ώρες πριν, vali είπε

Το enter+ έχει  πάγιο για ένα έτος που είναι το συμβόλαιο 49,50 ευρώ(6*2,75+6*5,50). Σου δίνει δώρο στον πρώτο λογαριασμό 50 ευρώ, άρα στην ουσία σου μηδενίζει το πάγιο. Επίσης με την πάγια εντολή θα έχεις μια επιπλέον έκπτωση 2%. Αν έχεις πολύ μεγάλες καταναλώσεις πάνω από 2500kwh το τετράμηνο ίσως το online να είναι λίγο καλύτερο. Αλλά αν δικαιούσαι ΚΟΤ και έχεις μικρότερες καταναλώσεις το enter+ είναι σίγουρα πιο συμφέρον.

Ρεύμα 7-11:20 124 μερες 880kwh.pdf

Ρεύμα 6-10:21 126 μερες 852kwh.pdf

Σε λίγες μερες αναμένω και τον τελευταίο εκ. Λογαριασμό για να δω ξανά σε τι τιμές βρισκομαι..

Όπως βλέπεις είμαι 800-900 στο τετράμηνο αλλά θα πω άντε 1000 Αν έρθει ένα παιδί..

Για ΚΟΤ δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν έπαιρνα διότι φαινόμουν φιλοξενούμενος μεχρι πριν ένα χρόνο,τώρα από την νέα φορολογική δήλωση θα μπορώ να δηλωθώ ότι είμαι 1 χρόνο πλέον σε ενοίκιο αλλά δεν ξέρω ποια τα κριτήρια βάση εισοδήματος κλπ (άλλο θέμα αυτό) 

όποτε με βλέπω για εντερ+ κ με πάγια εντολή να πάρω το 2% μείον τα 0,50€ από παρακράτηση τς τράπεζας..

Σωστά;

Μπέρδεμα το κοινωνικό τιμολόγιο ! 

Η κατάσταση θα αλλάξει λογικά προς το χειρότερο και θα καθυστερήσει να ομαλοποιηθεί, οπότε αν και αρχικά (πριν ένα μήνα περίπου) το άφησα χωρίς πρόγραμμα,  πλέον νομίζω οτι συμφέρει να συνδιαστεί με κάποιο από αυτά. Αλλά ποιό ; 

Λογικά το Enter + λόγω του 50ρικου. 

1.000 Kwh max το τετράμηνο έχω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πάει το τρολαρισμα συννεφο σε αυτό το θέμα η κάτι άλλο συμβαίνει........

Επεξ/σία από dimostr

1 ώρα πριν, dis83 είπε

Λογικά το Enter + λόγω του 50ρικου. 

1.000 Kwh max το τετράμηνο έχω. 

...αν έχεις και ΚΟΤ, τότε σε συμφέρει να παραμείνεις (για την ώρα έστω) στο Γ1 (η επιδότηση είναι ακόμη περισσότερη για εσένα, λόγω ΚΟΤ. Και λόγω μικρής κατανάλωσης δεν χάνεις καθόλου από αυτήν).

ΕΚΤΟΣ κι αν δεν σε νοιάζει το όποιο τωρινό κέρδος, αλλά θες να "εξασφαλιστείς" για το επόμενο διάστημα, με το σταθερό.

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Η πάει το τρολαρισμα συννεφο σε αυτό το θέμα η κάτι άλλο συμβαίνει........

.....?

5 ώρες πριν, pontez2 είπε

Μπήκα εδώ

https://www.energycost.gr/el

και έκανα μια συγκριση. Εχω Γ1Ν και τρωω κατά μέσο όρο 900 kw το 4μηνο.

Κάνοντας τη συγκριση βλέπω πως το Γ1Ν είναι το φθηνότερο απ όλα τα άλλα συμβόλαια της ΔΕΗ.

Δηλαδη αν στο 4μηνο θα μου έρθει 180 ευρω με το Γ1Ν, με τα άλλα συμβολαια που διαφημίζει η ΔΕΗ, το ποσό πάει 220-230.

Τι χάνω? Και γιατί όλοι λένε οτι ειναι καλύτερο να πάω σε σταθερό συμβόλαιο;

...ο καθένας λέει ό,τι έχει καταλάβει - αλλά ενώ είναι "μια γενική αλήθεια" το ότι σταθερό>κυμαινόμενο, εξαρτάται και από την περίπτωση. Πχ με μικρή κατανάλωση όπως εσύ και κυρίως λόγω ΚΟΤ (η επιδότηση είναι μεγαλύτερη), ναι, όντως σε συμφέρει, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, να μείνεις στο Γ1.

2 ώρες πριν, stagkia είπε

Για ΚΟΤ δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν έπαιρνα διότι φαινόμουν φιλοξενούμενος μεχρι πριν ένα χρόνο,τώρα από την νέα φορολογική δήλωση θα μπορώ να δηλωθώ ότι είμαι 1 χρόνο πλέον σε ενοίκιο αλλά δεν ξέρω ποια τα κριτήρια βάση εισοδήματος κλπ (άλλο θέμα αυτό) 

όποτε με βλέπω για εντερ+ κ με πάγια εντολή να πάρω το 2% μείον τα 0,50€ από παρακράτηση τς τράπεζας..

Σωστά;

Μέχρι 1200kWh/4μηνο σε συμφέρει (όπως ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ τα πράγματα) να μείνεις στο Γ1. Ειδικά αν δικαιωθείς ΚΟΤ, θα συμφέρει ακόμη περισσότερο. Το πώς θα ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ όμως τα πράγματα σε μερικες μέρες, βδομάδες, μήνες, φυσικά κανείς δεν ξέρει. ΑΝ θες να "εξασφαλίσεις" από τώρα τις τιμές του Εντερ+ , πας από τώρα σε αυτό (αν ανέβει πολύ η χονδρική το επόμενο διάστημα, πιθανώς θ' ανεβάσουν και τις τιμές των σταθερών, οπότε....Πάντως και με έγκαιρη εξόφληση, έχεις εκτός του 2% ΚΑΙ 5% έκπτωση, συνόλο 7% δηλαδή).

Για το ΚΟΤ, ένα γκουγκλάρισμα να κάνεις "ΚΟΤ προυποθέσεις όρια" θα βρεις άμεσα απαντήσεις ρε συ......Τί πα' να πει "δεν ξέρω". Υπαρχει και σχετικό θρεντ στο φόρουμ για διάβασμα/ερωτήσεις...Τεσπα, αίτηση μπορείς να κα΄νεις και τώρα - ρώτα τον λογιστή σου αν τυχόν μπορεί να κάνει κάποια τροποποίηση αναφορικά με το ότι πλέον ΔΕΝ είσαι φιλοξενούμενος (μην περιμένεις απλά ν' ανοίξουν οι φορολογικές).

6 ώρες πριν, disturb3d είπε

Καλησπέρα, είμαι στο Γ1 ΚΟΤ Β με εκκαθαριστικο (4μηνο) 158€ και καταναλωση 700kwh. Μπορώ να ενταχθω στο myhomeonline  και στο enter, enter+. Ποιο συμφέρει περισσότερο;

Δες τί έγραψα και στους άλλους από πάνω με μικρή κατανάλωση και ΚΟΤ όπως εσύ.

9 ώρες πριν, lsk1977 είπε

για να κάνω αίτηση για Online/Enter ( μεταφορά από άλλον πάροχο ) τι είναι προτιμότερο? Online αίτηση - τηλεφωνικά - σε κατάστημα ? 

Πόσο χρόνο κάνει η μεταφορά?

...γενικά η τηλεφωνική ή ιντερνετική αίτηση, έχει βγάλει πολλά και διάφορα προβλήματα. Κάποιοι μπορεί να σου πουν "εγώ έκανα και σύντομα ενεργοποιήθηκα", αλλά μιλάν για τον εαυτό τους, και όχι για όσους έχουν ταλαιπωρηθεί μέχρι και ΜΗΝΕΣ. Συμπέρασμα : ο πιο "ασφαλής" τρόπος = σε κατάστημα. Κλείσε ραντεβού από την εφαρμογή στο σάιτ της ΔΕΗ. Το πόσο χρόνο ΘΑ κάνει η μετάβαση, κανεις δεν μπορεί να στο εγγυηθεί. Μπορεί και λίγες μέρες, μπορεί και,,,ακόμη περισσότερες. Είτε μέσω econtract (απόφυγέ το όμως), είτε από κατάστημα (απ' όπου η εμπειρία λέει τα πράγματα γίνοντα πιο γρήγορα ΚΑΙ πιο ομαλά). Σούμα : πας σε κατάστημα για Enter+ και,,,σταυρώνεις και τα δάχτυλα.

(...είσαι όμως σίγουρος ότι σταθερό είναι αυτό που χρειάζεσαι.....; )

• Thanks 1

Καταναλωση 1353 το προηγουμενο τετραμηνο..νυχτερινο δεν εχω . Τι με συμφέρει?  Τωρα ειμαι protergia οικιακο. Το ENTER+ μπορει και να αυξηθει???. Δεν ειναι σταθερο?

Για αλλαγη παροχου (οχι ονοματος)  θα χρειαστω πιστοποιητικο ηλεκτρολογου (σιγουρα εχει ληξει).. ???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...