Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Κάνα 2 μηνο να μου έρθει το γράμμα για να πληρώσω και κάνα 2-3 βδομαδες για να έρθει το συνεργείο να το εγκαταστήσει. Δυτική Θεσσαλονίκη 

Συγνώμη αν πλατιαζω αλλά δεν καταλαβαίνω. Εγώ καίω στη πραγματικότητα γύρω στις 200-250 kWh το μήνα. Πάντα η ΔΕΗ μου χρέωνε για έναντι 300 όποτε μικρό το κακό. Τώρα όμως βλέπω ότι στα έναντι μου χρεώνει 400-450 με αποτέλεσμα να μου έρχονται λογαριασμοί άνω των 120 ευρώ. Για αυτό σκέφτηκα να ξεκινήσω self metering για να πληρώνω στον έναντι ότι πραγματικά καίω. Το θέμα είναι ότι πλέον δεν γνωρίζω τις παλιές μου kWh γιατί με την εγκατάσταση του καινούριου μετρητή αυτές μηδενίστηκαν. Αν εγώ πάω τον επόμενο μήνα και βαλω ότι βλέπω στη συνολική κατανάλωση (ας πούμε 180 kWh) θα είναι legit? Η δεδδηε απτην άλλη αφού μηδενίστηκε πως θ ξέρει τα παλιά για να υπολογίσει; Μήπως είναι σωστό να το αφήσω μέχρι τον εκκαθαριστικό και μετά να βάζω ότι βλέπω; Είμαι λίγο μπερδεμένος όπως καταλαβαίνεται. (Επίσης ο μετρητής έχει και ένα λαμπάκι που γράφει net, αυτό σημαίνει ότι τα βλέπουν από τον δεδδηε online?) 

Θα περιμενεις να περασουν τις ενδείξεις από τον Δεδδηε.. Όταν την δώσουν στον παροχο σου... Δεν τα βλέπει on-line      ο Δεδδηε ακόμα.. Αργότερα στο μέλλον... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν με θυμάστε, εγώ που προσπαθούσα να βάλω μετρήσεις στο self metering και επειδή είχε γίνει αλλαγή μετρητή δεν μπόρεσα τελικά; και ανησυχούσα τι θα μου έρθει ο πρώτος έναντι λογαριασμός στο my home online?

Ε καλά έκανα και ανησυχούσα... 

Έναντι 22/1- 14/2 (24 ημέρες) 

Κατανάλωση ημέρας 378, νύχτας 693(??) , συνολική 1071kWh, ένα ωραιότατο συνολακι 221 ευρώ... 

Δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι για περίπου 5 μέρες μέρες που τους πήρε να με βάλουν στο online (για το οποίο και είχα κάνει εξαρχής αίτηση μεταφοράς από ελιν) με είχαν στο Γ1Ν και πληρώνω για αυτό 43€ ρήτρα αναπροσαμρογης(νόμιζα ότι η ρήτρα ήταν μόνο στο εκκαθαριστικο εν τω μεταξύ). 

Ερωτώ, υπάρχει τρόπος να το κυνηγήσω;;; το καλοκαίρι ήρθα σε αυτό το σπίτι, δεν ξέρω τι έκαιγε το χειμώνα ο προηγούμενος, αλλά να είχε 1100 κατανάλωση το μήνα μου φαίνεται τραβηγμένο από τα μαλλιά, δυάρι είναι όχι καμία βίλα. 

Αν δεν το κυνηγήσω, στον εκκαθαριστικό τι θα αφαιρεθεί ακριβώς; μόνο η χρέωση προμήθειας των έναντι ή και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (οι οποίες είναι 46 ευρώ btw). Αν αφαιρεθούν όλα, ας το καταπιώ τώρα, αλλιώς δεν θέλω να πληρώνω για πράγματα που δεν καταναλώνω. 

Υπάρχει τρόπος να απαιτήσω να υπολογιστουν όλες οι καταναλωσεις με τον τιμοκατάλογο του online μιας και δεν είναι δικό μου πρόβλημα η ανικανότητα του συστήματος τους να με βάλουν στο πρόγραμμα που ζήτησα απευθείας και όχι μετά από 5 μέρες. Αν και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν είναι η ρήτρα, αλλά η κατανάλωση. 

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα τους. Τι 221 ευρώ για 24 μέρες; 

Edit: Στις ΥΚΩ δεν έχει τύπο υπολογισμού απλά έχουν πετάξει έτσι 17 ευρώ, ξέρουμε τον τύπο; 

Επεξ/σία από epir21

19 λεπτά πριν, isash είπε

Εχω απορία. Γιατι 2 φορες χρεωσανε; Μπορει να εξηγήσει κανεις;

χρέωση Γ1

18 λεπτά πριν, epir21 είπε

Έναντι 22/1- 14/2 (24 ημέρες) 

να δίνεις μέσω ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον

19 λεπτά πριν, epir21 είπε

Ερωτώ, υπάρχει τρόπος να το κυνηγήσω;;;

10 τελευταίες σελίδες διάβασμα και

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=58938960

και

o yiankap έχει γράψει ένα πολύ ωραίο κείμενο , προσάρμοσέ το
https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=58981634

• Like 1

Ρε παιδιά μου ήρθε έναντι 1942€ στο myHome ONLINE. Με χρέωσαν 8212kwh για ένα μήνα που δεν ξεπερνώ τις 500 το δίμηνο. Παίρνω εξυπηρέτηση πελατών μου λένε συστημικό λάθος και να πάρω ΔΕΔΔΗΕ. Παίρνω τον ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΔΕΗ. Εκανα έντυπο  αμφισβήτηση της συναλλαγής και κοινοποίηση ραε κτλ να δω θα γίνει επανέκδοση ή όχι. Εντωμεταξύ στην ΔΕΗ μου είπαν ότι δεν έστειλε καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ μου λέει έστειλε. Ότι να ναι. Και δεν φτάνει αυτό είναι και με πάγια εντολή κάρτας. 

Αν βάλω μια που δεν έχει χρήματα μέσα και δεν εκδώσουν έγκαιρα τον σωστό λογαριασμό, αν πάει να τραβήξει και δεν βρει χρήματα θα με πετάξει μετά από το Online ή υποτίθεται το ανεξοφλητο ποσό θα μεταφερθεί στον επόμενο λογαριασμό; 

• Like 1

37 λεπτά πριν, isash είπε

Εχω απορία. Γιατι 2 φορες χρεωσανε; Μπορει να εξηγήσει κανεις;

2022-02-18_223916.jpg

Επίσης σου χρέωσαν ΥΚΩ ενώ έχεις κοινωνικό τιμολόγιο. 

Μαντάρα τα έχει κάνει η ΔΕΗ αν κρίνω από όσα διαβάζω εδώ πέρα. Φοβάμαι τι έκπληξη μπορεί να μου επιφυλάσσουν και μένα στον πρώτο λογαριασμό με enter.

4 λεπτά πριν, magdalhnh είπε

Επίσης σου χρέωσαν ΥΚΩ ενώ έχεις κοινωνικό τιμολόγιο. 

Που το λέει ότι οποίος έχει ΚΟΤ δε πληρώνει ΥΚΩ?

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Που το λέει ότι οποίος έχει ΚΟΤ δε πληρώνει ΥΚΩ?

η νομοθεσία , συνέχεια στο άλλο θέμα περι ΚΟΤ

35 λεπτά πριν, katsiletra είπε

Αν βάλω μια που δεν έχει χρήματα μέσα και δεν εκδώσουν έγκαιρα τον σωστό λογαριασμό, αν πάει να τραβήξει και δεν βρει χρήματα θα με πετάξει μετά από το Online ή υποτίθεται το ανεξοφλητο ποσό θα μεταφερθεί στον επόμενο λογαριασμό; 

τέρμα απάνω ,σε κάθε σελίδα είναι η απάντηση στο ερώτημα

επίσης πάρε γραπτή απάντηση απο ΔΕΗ

• Like 1

Βοήθεια:

Elpedison ή ΔΕΗ 

myHome OnlineIMG-0ab8ef915388ce02c19b4eaa97f5663b-V.jpg.1be023ece63e3786211a201e984cae8e.jpg

Αν κατάλαβα καλά η elpedison χρεώνει περισσότερα στο πάγιο 4,50 € ( χωρίς ΦΠΑ) αλλά οι χρεώσεις είναι σταθερές και μειωμένες κατά 50% (ενδεικτικές τιμές ΔΕΗ).

Οπότε συμφέρει σε περίπτωση υψηλής κατανάλωσης.

Το ερώτημα είναι εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι όμοια με της ΔΕΗ ή τελικά θα είναι μια ή άλλη στο τελικό ποσό.

Εγώ αυτή τη στιγμή έχω Γ1 και παρακαλώ για τη γνώμη σας, εάν προτείνεται ως καλύτερη επιλογή το σταθερό home online της ΔΕΗ ή το τιμολόγιο της Elpedison.

Βοήθεια μας...

• Confused 1
  • Sad 2

7 λεπτά πριν, diegito1979 είπε

Βοήθεια:

Elpedison ή ΔΕΗ 

myHome OnlineIMG-0ab8ef915388ce02c19b4eaa97f5663b-V.jpg.1be023ece63e3786211a201e984cae8e.jpg

Αν κατάλαβα καλά η elpedison χρεώνει περισσότερα στο πάγιο 4,50 € ( χωρίς ΦΠΑ) αλλά οι χρεώσεις είναι σταθερές και μειωμένες κατά 50% (ενδεικτικές τιμές ΔΕΗ).

Το ερώτημα είναι εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι όμοια με της ΔΕΗ ή τελικά θα είναι μια ή άλλη στο τελικό ποσό.

Εγώ αυτή τη στιγμή έχω Γ1 και παρακαλώ για τη γνώμη σας, εάν προτείνεται ως καλύτερη επιλογή το σταθερό home online της ΔΕΗ ή το τιμολόγιο της Elpedison.

Βοήθεια μας...

Καταρχην τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν ρήτρα 

• Like 1

Βοήθεια μας...

Σε σχέση με τη ρήτρα που βάζει η ΔΕΗ στα παλιά τιμολόγια Γ1, μήπως η ρήτρα άλλων εταιρειών είναι διαφορετική?

Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ρήτρα στα σταθερά της ΔΕΗ.

Μάλιστα με βάση υπολογισμό που έκανα η τιμή για το ρεύμα που πλήρωσα σε λογαριασμό με 1750 kw ημερας και 750 kw νύχτας ήταν παρόμοια (διάφορα 5€) συγκρίνοντας τα προγράμματα Γ1 και enter της ΔΕΗ.

Διορθώσετε με αν καλό λάθος...

26 λεπτά πριν, dimostr είπε

Καταρχην τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν ρήτρα 

Σε σχέση με τη ρήτρα που βάζει η ΔΕΗ στα παλιά τιμολόγια Γ1, μήπως η ρήτρα άλλων εταιρειών είναι διαφορετική?

Μάλιστα με βάση υπολογισμό που έκανα η τιμή για το ρεύμα που πλήρωσα σε λογαριασμό με 1750 kw ημερας και 750 kw νύχτας ήταν παρόμοια (διάφορα 5€) συγκρίνοντας τα προγράμματα Γ1 και enter της ΔΕΗ.

12 λεπτά πριν, diegito1979 είπε

Βοήθεια μας...

Δεν έχεις αντιληφθεί το αντικείμενο της όλης συζήτησης, Διάβασε λίγο κάποιες από τις προηγούμενες σελίδες. 

Αν πάλι θέλεις μια περιληπτική εξήγηση, με παραδείγματα μόνον για την ημερήσια χρεώση (αν θες αναλυτική και για όλες τις περιπτώσεις, διαβάζεις τα προηγούμενα είπαμε):

Ας ΄πουμε ότι το Α πρόγραμμα της τάδε εταιρείας, σου πουλάει την KWH 0,05 Ευρώ (με την έκπτωση συνέπειας). Εσύ πληρώνεις αυτά τα 0,05 ΣΥΝ ΤΗ ΡΗΤΡΑ που είναι περίπου 0,22 Ευρώ η Kwh. Δηλαδή πληρώνεις 0,27. Αυτό το πληρώνεις για το σύνολο της κατανάλωσης σου, ας πούμε ότι καταναλώνεις 2200 ημερήσιες το τετράμηνο και 0 νυχτερινές.

Βέβαια επίσης πληρώνεις ΥΚΩ και άλλες ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΦΠΑ κλπ ούτως ή άλλως, ισχύουν σε κάθε πρόγραμμα αυτά και άρα δεν τα βάζουμε στην κουβέντα,. Απλά σου θυμίζω ότι πληρώνεις και αυτά. . 

Το κράτος σου δίνει επιδότηση (αν έχεις τέτοιο πρόγραμμα, με ρήτρα) περίπου 40 Ευρώ το μήνα. Δηλαδή 160 το τετράμηνο. Άρα πληρώνεις (χωρίς τις ΥΚΩ κλπ) το τετράμηνο 2200 Χ 0,27 = 594 Ευρώ. Μείον τα 160 της επιδότησης. 594-160=434. 

Με σταθερό πρόγραμμα, πχ το Online, πληρώνεις 0,17 την Kwh. Χωρίς ρήτρα και χωρίς επιδότηση. Άρα πληρώνεις 2200 Χ 0,17 = 374 Ευρώ.  60 Ευρώ λιγότερα από το "φθηνότερο"  με ρήτρα. 

Αν καταναλώσεις αντί για 2200, 3000 Kwh το τετράμηνο, η διαφορά γίνεται τεράστια, γιατί η ρήτρα ισχύει για όλες τις kwh ενώ η κρατική επιδότηση δεν αυξάνεται (τα 40 το μήνα προκύπτουν ως επιδότηση των πρώτων 300 kwh το μηνα, οι παραπανίσιες δεν επιδοτούνται). 

Αυτό είναι περίπου το θέμα. Και για αυτό όλοι λένε ότι για καταναλώσεις πάνω από 1200 kwh το τετράμηνο, δεν συμφέρουν τα "εκπτωτικά" προγράμματα με ρήτρα. Εσύ είσαι πολύ πάνω (έχεις κάποιες kwh σε νυχτερινό, αλλά και αυτό έχει την ίδια ρήτρα !!!!)

• Like 1

Από 14/12/21 που έχω ενεργοποιηθεί στο home online, δεν έχω πάρει ακόμη λογαριασμό...

Εκτός από email που έχω στείλει για εξηγήσεις, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω ή απλά περιμένω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή @diegito1979 τα υπολόγισες όλα και κατέληξες ότι η διαφορά είναι στα 5€; Το εν λόγω προγραμμα της elpedison έχει 0,27 την κιλοβατώρα νύχτας και 0,29 την ημέρας...
πραγματικά για οποίος ενδιαφέρεται ο @korakios έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά στο πολυπόθητο excel, μην θελουμε μασημένη τροφή.. και δεν διαβάζουν μερικοί ούτε 10 σελίδες πίσω, και θέλουν και κάποιον να τους μασήσει την τροφή και να την φτύσει μασημένη στο στόμα τους

3 hours ago, Swimmer21 said:

Αν βάλεις ΔΕΗ enter σου αποδίδουν την επιδότηση του κράτους;

Όχι

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...