Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, leouliss είπε

θα δω πως θα στειλω τωρα πριν απο 5 μερες μου ηρθε 42 ευρω και εληγε 1/3 σημερα μου ηρθε αλλος μπορεις να μου πεις τι γινετε εδω>?

Προηγούμενο Ανεξόφλητο Ποσό 42,00€
Αγνοήστε το εάν έχει πληρωθεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, korakios είπε

Προηγούμενο Ανεξόφλητο Ποσό 42,00€
Αγνοήστε το εάν έχει πληρωθεί

αφου εληγε 1/3 ρε φιλε γιατι μου ηρθε αλλος σημερα και με ρητρα μεσα αυτο ρωτησα

2 λεπτά πριν, leouliss είπε

αφου εληγε 1/3 ρε φιλε γιατι μου ηρθε αλλος σημερα και με ρητρα μεσα αυτο ρωτησα

δεν κατάλαβα τότε τι ρώτησες

σου ήρθε εκκαθαριστικός στον οποίο εφαρμόστηκε η ρήτρα του Γ1 (αν ήρθες απο άλλον πάροχο κάνε αμφισβήτηση) και μπήκαν και οι αντίστοιχες πιστώσεις

ανέβασε τον προηγούμενο , μάλλον έναντι θα ήταν και συστημικό λάθος

επίσης βλέπω οτι είσαι αρκετά κάτω απο τα 300kw/μήνα επομένως το νέο online σου βγαίνει λίγο ακριβότερο

1 ώρα πριν, greengr21 είπε

Οκ καταλαβα,παντως δεν καταλαβαινω την λογικη να δινουν εκπτωση ΤΕΜ και στα σταθερα καλυτερα να εδιναν μεγαλυτερη εκπτωση στα αλλα

Κατ' αρχάς είπαμε, έχει 1.5 μήνα που σταμάτησε η επιδότηση των σταθερών, οπότε μπρορείς να ησυχάσεις :P

Κατά 2ον, πολλά σταθερά πήραν αυξήσεις, εξ' αιτίας της απότομης αύξησης της χονδρικής (τότε υφιστάμενα όπως ΚΑΙ νέα). Χάνουν λοιπόν ΚΑΙ αυτοί. Αν το πάμε με "υποκειμενικές λογικές" όμως, γιατί να επιδοτούνται τώρα τα ρητροπρογράμματα, αφού τόσα χρόνια και μέχρι το καλοκαίρι, όσοι ήταν σε αυτά γλυτώσανε πολλά; Γιατί να επιδοτούνται τώρα ΚΑΙ από τους φόρους όσων την τρώγανε στα σταθερά χρόναι τώρα; Ρήτρες υπογράψανε - ρήτρες κι ας πληρώσουνε...Και γιατί "σπαταλούσανε" ρεύμα τόσο καιρό; Δεν μπορούσαν να κάνουν οικονομία;

...δεν έχει "λογική" μια τέτοια λογική όμως. Και ΟΚ καταλαβαίνω ότι το σκεπτικό σου είναι μια "εξισορρόπηση" για όλους, καθώς οι σε ρητροπρόγραμμα έχουν ν' αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα ποσά, αλλά οι λογική των κραούντων είναι βασικά "κάτσε να δώσουμε και λίγο στους άλλους για να μη γκρινιάζουν κι αυτοί που δεν πήραν τίποτα". Επίσης η λογική είναι "τόσα μπορούμε να δώσουμε", οπότε τί κι αν έπαιρναν εκείνο το 6άρι οι ρητροπρογραμματούχοι; Σε ένα ιδανικό κράτος (εκτός του ότι δεν θα υπάρχε παρά μόνο ένας τύπος προγράμματος), θα έπρεπε να τους αγκαλιάσουν όλους και να τους καλύψουν ξερωγώ ένα 80% της συνολικής αύξησης, χωρίς "μαγειρέματα" και όρια...Αλλά επειδή είμαστε πολύ μακρυά απ' το ιδανικό, τί  ψ ά χ ν ε ι ς  κι εσύ τώρα...

9 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν κατάλαβα τότε τι ρώτησες

σου ήρθε εκκαθαριστικός στον οποίο εφαρμόστηκε η ρήτρα του Γ1 (αν ήρθες απο άλλον πάροχο κάνε αμφισβήτηση) και μπήκαν και οι αντίστοιχες πιστώσεις

ανέβασε τον προηγούμενο , μάλλον έναντι θα ήταν και συστημικό λάθος

επίσης βλέπω οτι είσαι αρκετά κάτω απο τα 300kw/μήνα επομένως το νέο online σου βγαίνει λίγο ακριβότερο

οσοι εχουν ερθει ειναι εναντι δε βγαζω ακρη με αυτους δες και πες μου ρε φιλε τι γινεται εδω ρητρα πληρωνα στη προτεργια εδω γιατι αφου δεν εχει λεει

442506138041_2022-02-08(1).pdf

Δεν έχω καταλάβει κάτι .  Στο Γ1 που ήμουν μέχρι 20.1 πλήρωνα 0,11 την ημερήσια και συνολικά με ολες τις χρεώσεις έφτασε   0,20  στον τελευταιο  εκκαθαριστικο τον Νοεμβρη. Για 707 kw  το διμηνο ειχα πληρώσει 142,00 ευρώ.

Στον τελευταιο εναντι ( με δικες μου μετρήσεις) τον Ιανουάριο με 1397 kw πλήρωσα 0,11 την ημερομησια και συνολικά με ολες τις χρεώσεις  έφτασε στο 0,23 , συνολο 326 ευρώ.

Το ερώτημα μου ειναι το εξής. Εκανα καλά που πήγα στο enter ή οχι;; Ναι δεν έχει ρήτρα, ναι ειναι σταθερό πρόγραμμα, τα εχω καταλάβει αυτά , αλλά η ημερήσια εκεί πάει 0,18. Αυτό το 0,18 αφορά την κατανάλωση του ρεύματος μόνο ή όλον τον λογαριασμό;; Γιατι αν εχω καταλάβει σωστά και αφορά το ρευμα μονο , τότε με ολες τις χρεώσεις δεν θα ξεπεράσει τα 0,20 ή τα 0,23 που πλήρωσα πριν;; Αρα μήπως πληρώνω περισσότερα αντί για λιγότερα που ήθελα;

8 λεπτά πριν, leouliss είπε

οσοι εχουν ερθει ειναι εναντι δε βγαζω ακρη με αυτους

και εγώ , ένας λόγος απο τους πολλούς που έφυγα ήταν αυτός

9 λεπτά πριν, leouliss είπε

δες και πες μου ρε φιλε τι γινεται

τι να δω , ότι να΄ναι είναι όντως ο εκκαθαριστικός

άλλη μέτρηση έχει , άλλη χρεώνει , ζήτα επανέκδοση .

αμφισβήτηση στο [email protected]

15 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Το ερώτημα μου ειναι το εξής. Εκανα καλά που πήγα στο enter ή οχι;;

το σωστό ερώτημα είναι

διάβασα τελευταίες σελίδες του θέματος ?

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,29-0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, korakios είπε

το σωστό ερώτημα είναι

διάβασα τελευταίες σελίδες του θέματος ?

Τα έχω διαβάσει αναλυτικότατα. Αλλά συγνωμη δεν έχω καταλάβει  ακόμα αν έκανα καλά η όχι.  Εμένα η χρέωση στους 2 τελευταιους λογαριασμούς μου αλλά και πιο παλιά ( κατέβασα ολους απο το 2019 μεχρι σήμερα)   έφτανε τα  0,20  η kw συνολικά. Και στους τελευταιους 2 δεν έφτασα τα 0,29 ή 0,30. Και σκέφτομαι οτι αν η χρέωση ρευματος στο enter  ειναι ηδη 0,18, απο 0,11 που ηταν στο γ1 , τότε δεν θα ξεπεράσω τα 0,20 ή τα 0,23 με ολες τις χρεώσεις;;

Θα περιμενω μαλλον να δω τον λογαριασμο τον Μαρτιο για να πάρω την απάντηση μου. Το πιθανότερο ειναι οτι εγω δεν έχω καταλάβει κατι σωστά και το δέχομαι. Πριν ένα μήνα άρχισα να ανακαλύπτω αυτά τα  καινουρια προγράμματα

Επεξ/σία από petrakiskap

2 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

τότε δεν θα ξεπεράσω τα 0,20 ή τα 0,23 με ολες τις χρεώσεις;;

είναι αδιάφορες οι υπόλοιπες χρεώσεις μιας και δεν έχουν σχέση με πρόγραμμα και γράφεις νούμερα που δεν καταλαβαίνω αν τις βάζεις μέσα

3 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Τα έχω διαβάσει αναλυτικότατα. Αλλά συγνωμη δεν έχω καταλάβει  ακόμα αν έκανα καλά η όχι. 

>300kw/μήνα εύγε

<300kw κακά , φτου τατα το σταθερό

κατανοητό ?

Μόλις τώρα, korakios είπε

είναι αδιάφορες οι υπόλοιπες χρεώσεις μιας και δεν έχουν σχέση με πρόγραμμα και γράφεις νούμερα που δεν καταλαβαίνω αν τις βάζεις μέσα

>300kw/μήνα εύγε

<300kw κακά , φτου τατα το σταθερό

κατανοητό ?

Συγνώμη  αλλά στα νούμερα δεν μου φαινονται κατανοητά εμένα να πληρώνω πριν  0,20 συνολικά τον λογαριασμο (ρεύμα , χρεώσεις,  ερτ , τα πάντα)   και τώρα με το εντερ  0,18 μονο το ρευμα χωρις τα υπόλοιπα.

Θα δω τον λογαριασμο και πιστεύω θα το καταλάβω καλύτερα. Στην θεωρία τα έχω καταλάβει  αυτά που λες και εσύ και οι υπόλοιποι (για αυτό και μπήκα στο εντερ  με το που το έμαθα)  στην πράξη ομως  δεν το έχω.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σου.

5 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

στην πράξη ομως  δεν το έχω.

πιο απλά δυστυχώς δεν μπορώ να στο πω , το μόνο σίγουρο είναι για να μην μπερδεύονται οι υπόλοιποι να αναφέρεσαι μόνο στο κόστος του ρεύματος και όχι ρυθμιζόμενες και λοιπές χρεώσεις

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...το "800kWh" πολλαπλασιαζόμενο με "0,16" θα σου δώσει απλά το "κόστος προμήθειας ρεύματος". Αν εννοείς πόσο θα σου έρχεται όλος ο λογαριασμός, δεν υπολογίζεται έτσι (κιλοβατώρες επί τιμή κιλοβατώρας ας πούμε).

Το "0,16" από πού έχει προκύψει εν τω μεταξύ;

Τέλος, εξαρτάται σε ποιόν πάροχο θα είσαι και κυρίως σε τί είδους πρόγραμμά του, και ΦΥΣΙΚΑ σε πόσο ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα τις καταναλώσεις τις "800kWh", ακόμη και για να υπολογίσεις το "κόστος του ρεύματος". Πες μας πού και σε τί και σε πόσο, για να σου πούμε και εμείς.

(...σε γενικες γραμμές πάντως, αν εννοείς "800kWh το ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ", το "128" που έβγαλες, χοντρικά διπλασίασέ το, ΑΝ είναι να πας σε σταθερό πρόγραμμα, πχ της ΔΕΗ, που πράγματι σχεδόν κάπου εκεί βγαίνει η κιλοβατώρα της - για να υπολογίσεις πόσο περιπου θα πληρώνεις ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ, για ΟΛΟΝ τον λογαριασμό και όχι μόνο την χρέωση ρεύματος. Η περιοχή δεν παίζει, όχι άμεσο έστω, ρόλο, όταν μιλάς για συγκεκριμένη κατανάλωση. Αν όμως θα είσαι κοντά στη θάλασσα, άρα υγρασία, και θα χρησιμοποιείς ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα, εκείνο το "800" παίζει και να μη φτάνει για κάθε μήνα τον χειμώνα...)

Αν έχεις επισυνάψει αρχείο δοκίμασε χωρίς αυτό.

Το 0,16 το είπα στην τύχη  🤣🤣

800kwh τον μήνα εννοούσα  :)

στην ΔΕΗ είμαι χωρίς κάποιο πρόγραμμα. 

Δεν έχει έρθει ακόμα λογαριασμός αλλά είδα πως σε 2 μήνες έχει γράψει 1600 khw  και προσπαθώ κάπως να υπολογίσω πόσο θα είναι τον μήνα 

3 λεπτά πριν, anthkout είπε

Το 0,16 το είπα στην τύχη  🤣🤣

800kwh τον μήνα εννοούσα  :)

στην ΔΕΗ είμαι χωρίς κάποιο πρόγραμμα. 

Δεν έχει έρθει ακόμα λογαριασμός αλλά είδα πως σε 2 μήνες έχει γράψει 1600 khw  και προσπαθώ κάπως να υπολογίσω πόσο θα είναι τον μήνα 

...αν εννοείς ότι είσαι στο βασικό τους πρόγραμμα = Γ1 (το γράφει πάνω στο λογαριασμό, τον οποίον καλύτερα θα ήταν να μας τον ανέβαζες ΟΛΟΚΛΗΡΟ έχοντας σβήσει προσωπικά στοιχεία), και έχεις 1.600kWh σε 2 μήνες και δεν έχεις νυχτερινό μετρητή (ενεργοποιημένο που να...μετράει κι όλας) τότε καβάτζωσε από τώρα υπερτασικά (κι αν δεν είναι δηλωμένο το σπίτι που είσαι τώρα στη φορολογική σου του '21 για χρήση '20/η παροχή στ΄όνομά σου, φρόντισε να είναι κι υπογλώσσια......).

Γνώμη μου, κατέβασε το γενικό μέχρι να φύγεις από 'κει

13 λεπτά πριν, anthkout είπε

1600*0,30=480€

επιδότηση

150*0,16+150*0,12+150*0,15+150*0,11=81€

κανα 400άρι σύνολο είσαι , θα σε φάνε και οι ρυθμιζόμενες άσχημα αν δεν έχεις νυχτερινό

(για το δίμηνο , δλδ 200/μήνα χωρίς ρυθμιζόμενες)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Συγνώμη  αλλά στα νούμερα δεν μου φαινονται κατανοητά εμένα να πληρώνω πριν  0,20 συνολικά τον λογαριασμο (ρεύμα , χρεώσεις,  ερτ , τα πάντα)   και τώρα με το εντερ  0,18 μονο το ρευμα χωρις τα υπόλοιπα.

Θα δω τον λογαριασμο και πιστεύω θα το καταλάβω καλύτερα. Στην θεωρία τα έχω καταλάβει  αυτά που λες και εσύ και οι υπόλοιποι (για αυτό και μπήκα στο εντερ  με το που το έμαθα)  στην πράξη ομως  δεν το έχω.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σου.

Αδερφέ τα μπερδεύεις πολύ τα πράγματα : ΜΗΝ βγάζεις νούμερα που να εμπεριέχουν τις "ρυθμιζόμενες χρεώσεις" & δήμο/ΕΡΤ. Τις συγκρίσεις θα τις κάνεις /θα τις αναφέρεις μόνο αναφορικά με την "αξία ρεύματος". Τα πράγματα είναι απλούστατα : αν έχεις καταναλώσεις πάνω από 300kWh τον μήνα, το Έντερ που πήγες σε συμφέρει ασυζητητί.

*...επειδή κάτι σαν να πήρε το μάτι μου για τις χρεώσεις του Γ1 : ΔΕΝ είναι "0,11" η κιλοβατώρα στο Γ1. Εξαρτάται από την κατανάλωσή σου για να υπολογίσεις πόσο βγαίνει (επειδή αναλογα την κατανάλωση δίνονται κι οι επιδοτήσεις του κράτους), αλλά η κιλοβατώρα του Γ1 ξεκινάει από (πες) 0,07 (έχοντας αφαιρέσει τις εκπτώσεις της ΔΕΗ), όπου προσθέτεις την επιβάρυνση της αναπροσαρμογής = (πες) 0,22. Ενώ το Έντερ βγαίνει με έκπτωση συνέπειας (πες) 0,17. Τις ρυθμιζόμενες και τα άλλα ΔΕΝ θα τις ανακατεύεις με τον υπολογισμό της αξίας του ρεύματος γιατί είναι σαν να προσθέτεις σάμαλι σε σε παστίτσιο.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...