Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος γιατί θέλω να στείλω καταγγελία και στον ΣτΚ για την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω συμβόλαιο-σύμβαση ενέργειας του 2005 για να δω τι προβλέπει για την αλλαγή όρων της σύμβασης ενέργειας?

Καλησπέρα θά σού πρότεινα νά στείλεις στην ΡΑΕ εγώ πού έστειλα στον ΣτΚ με στείλανε στη ΡΑΕ έλαβα email τους ότι είναι αναρμόδιοι (άν είναι δυνατόν)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 minutes ago, usb500ml said:

Καλησπέρα θά σού πρότεινα νά στείλεις στην ΡΑΕ εγώ πού έστειλα στον ΣτΚ με στείλανε στη ΡΑΕ έλαβα email τους ότι είναι αναρμόδιοι (άν είναι δυνατόν)

Το θέμα είναι ποσό καιρό θα κάνουν να απαντήσουν. Όταν είχα στείλει στη ΡΑΕ αίτημα γιατί μου έλεγαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ότι παρότι έχω υπογράψει ον-λάιν "θα μείνω στο Γ1 για όσο χρειαστεί με ότι αυτό συνεπάγεται από ρήτρες" πήρα απάντηση σε λιγότερο από εβδομάδα και το θέμα διορθώθηκε. Τώρα που έχω στείλει με αποδεκτή την ΕΔΑ πάνε 12 μέρες και δε έχω απάντηση 

19 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος γιατί θέλω να στείλω καταγγελία και στον ΣτΚ για την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω συμβόλαιο-σύμβαση ενέργειας του 2005 για να δω τι προβλέπει για την αλλαγή όρων της σύμβασης ενέργειας?

αν εννοείς τη μη έγκαιρη ατομική ενημέρωση , τότε ότι και να γράφει το συμβόλαιο δε μπορεί να αποκλίνει απο τη νομοθεσία

22 λεπτά πριν, usb500ml είπε

Στη ΡΑΕ έχω στείλει προ καιρού..Έχεις γραπτή ενημέρωση από το Στκ ότι είναι αναρμόδιοι?!

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που υπάρχει γραπτά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πάντως είναι!

4 λεπτά πριν, korakios είπε

αν εννοείς τη μη έγκαιρη ατομική ενημέρωση , τότε ότι και να γράφει το συμβόλαιο δε μπορεί να αποκλίνει απο τη νομοθεσία

Εννοώ το να μην υπήρχε στο συμβόλαιο ουδεμία πρόβλεψη για επιβολή ρητρών...η ατομική ενημέρωση θα καλυφθεί από τον κώδικα προμήθειας...εγώ θέλω να κυνηγήσω την ένταξη με τον παλιό τιμοκατάλογο λόγω δικής τους καθυστέρησης σχετικής ενημέρωσης. 

4 ώρες πριν, lacta13 είπε

καλημερα,εγω που εκανα στις 7/2 το enter  σε καταστημα,στο ebill δεν μου βγαζει επιλογη το enter plus .μαλλον δεν γινεται ε; λεει για νεους πελατες... το λεω για το 50αρι το extra που βαλαν...γιατι 14 παραπανω ειναι το παγιο τον χρονο,αλλα με το 50αρι σε ΅καλυπτει΅τα εξοδα για 3,5 χρονια....

παλι offside  βγηκαμε...ebill.jpg.6e92f6f00f7f79a8d71e9800c0f27124.jpg

Και ολα τα άλλα είναι ίδια μεταξυ των 2 προγραμμάτων?

4 λεπτά πριν, messinia3 είπε

εγώ θέλω να κυνηγήσω την ένταξη με τον παλιό τιμοκατάλογο λόγω δικής τους καθυστέρησης σχετικής ενημέρωσης.

δύσκολο (υποθέτω)

εκτός αν εκδόθηκε 4μηνο μετά τις 2/12 ή λίγο πριν και δεν είχες καμία ειδοποίηση πιο μπροστά

6 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Στη ΡΑΕ έχω στείλει προ καιρού..Έχεις γραπτή ενημέρωση από το Στκ ότι είναι αναρμόδιοι?!

στο συγκεκριμένο δεν ξέρω , αλλά γνωρίζω οτι σε περίπτωση μη αποδοχής της εταιρίας στη σύσταση του ΣτΚ , τότε προτρέπει να γίνει μέσω ΡΑΕ

7 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Εννοώ το να μην υπήρχε στο συμβόλαιο ουδεμία πρόβλεψη για επιβολή ρητρών...

όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο , είχαν ρήτρα CO2 που την κατάργησαν και μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής

εδώ τίθεται το

πόσο είναι η ρήτρα CO2 ? Σε άλλα μέλη που αφορούσε κατανάλωση μέχρι τέλη Σεπ ,οκ , μετά θέλει ψάξιμο για το πόσο πήγε, δηλαδή μήπως Οκτ, Νοε,Δεκ είναι στα ύψη (δεν έχω ιδέα)

και

υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ασαφές σημείο στη νομοθεσία

Για αλλαγή τιμών (δυστυχώς) , ο πάροχος μπορεί να εφαρμόσει την τιμή αναδρομικά στην περίοδο κατανάλωσης του λογαριασμού, Δηλαδή βλέπεις τις αυξημένες χρεώσεις μαζί με την ειδοποίηση

Φυσικά σε κάτι τέτοιο επιμένει κάποιος οτι είναι στην αλλαγή γενικών όρων αφού μέχρι σήμερα οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά σε ενεργοποίηση ρήτρας , αλλαγή συντελεστών ορίων βρίσκεται στο πεδίο γενικών όρων της σύμβασης και όχι στον τιμοκατάλογο

1 λεπτό πριν, xraxra είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

Στις 14/2/2022 στις 12:13 ΜΜ, GREGORYMO είπε

ΠΩΣ το απέδειξες !!!!!

Με το μισθωτηριο ?

ΥΓ. Φαντάζομαι, η ΔΕΗ σου είπε: πλήρωσε τα και κυνηγά τον, αφού έχεις αποδείξεις.

Ναι και στα δύο.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση οπως αναφερω, ειναι οτι για τη μια περιπτωση μου ζητουν ΥΔ Ν1599 μεσω του gov.gr και στην άλλη περιπτωση ΥΔ Ν1599 χειρογραφη.

Ξερει κανεις αν στο προγραμμα myhome enter οι εκπτωσεις συνέπειας και παγιας εντολης πληρωμης εφαρμοζονται στην ημερησια καταναλωση (0,18-(0,18*0,07)=16,74€/kwh) και αντιστοιχως νυχτερινη (0,13-(0,13*0,07=12,09€?

Αν ειναι ετσι αυτο ειναι τελικά το πιο συμφερον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτησα να κανω παγια εντολη τραπεζης και μου ειπαν οτι για το Home Enter γινεται μονο με χρηση καρτας.

Ειναι δυνατον να μην μπορω να κανω κανονικη παγια εντολη τραπεζικη?

Επεξ/σία από Apostol.

19 λεπτά πριν, korakios είπε

δύσκολο (υποθέτω)

εκτός αν εκδόθηκε 4μηνο μετά τις 2/12 ή λίγο πριν και δεν είχες καμία ειδοποίηση πιο μπροστά

στο συγκεκριμένο δεν ξέρω , αλλά γνωρίζω οτι σε περίπτωση μη αποδοχής της εταιρίας στη σύσταση του ΣτΚ , τότε προτρέπει να γίνει μέσω ΡΑΕ

όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο , είχαν ρήτρα CO2 που την κατάργησαν και μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής

εδώ τίθεται το

πόσο είναι η ρήτρα CO2 ? Σε άλλα μέλη που αφορούσε κατανάλωση μέχρι τέλη Σεπ ,οκ , μετά θέλει ψάξιμο για το πόσο πήγε, δηλαδή μήπως Οκτ, Νοε,Δεκ είναι στα ύψη (δεν έχω ιδέα)

και

υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ασαφές σημείο στη νομοθεσία

Για αλλαγή τιμών (δυστυχώς) , ο πάροχος μπορεί να εφαρμόσει την τιμή αναδρομικά στην περίοδο κατανάλωσης του λογαριασμού, Δηλαδή βλέπεις τις αυξημένες χρεώσεις μαζί με την ειδοποίηση

Φυσικά σε κάτι τέτοιο επιμένει κάποιος οτι είναι στην αλλαγή γενικών όρων αφού μέχρι σήμερα οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά σε ενεργοποίηση ρήτρας , αλλαγή συντελεστών ορίων βρίσκεται στο πεδίο γενικών όρων της σύμβασης και όχι στον τιμοκατάλογο

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

Η έκδοση του 4μηνου έγινε 21/12..εκεί θέλω να πατήσω.

Η ρήτρα CO2 δεν παίζει να είναι υψηλότερη της ρήτρας χρέωσης προμήθειας, άρα σίγουρα κάποιο όφελος υπάρχει.

Η αναδρομική χρέωση επέτρεψε μου, αλλά νομικά προσβάλλεται και υπάρχουν συγκεκριμένα άρθρα του καταναλωτικού κώδικα που μπορείς να πατήσεις και να δικαιωθείς και επίσης το συγκεκριμένο αφορά όπως είπες τροποποίηση γενικών όρων της σύμβασης και όχι αλλαγή τιμοκαταλόγου.

Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλια σου, πολύ επικοδομητικά για την καλύτερη σύνταξη της αναφοράς.

29 λεπτά πριν, xraxra είπε

εχει καποια extra παροχες το plus,αλλα δεν με κανουν τοσο αυτες,οσο το 50ικο

4 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Ρωτησα να κανω παγια εντολη τραπεζης και μου ειπαν οτι για το Home Enter γινεται μονο με χρηση καρτας.

Ειναι δυνατον να μην μπορω να κανω κανονικη παγια εντολη τραπεζικη?

πλεον τραβανε οι εταιρειες τις παγιες εντολες μεσω καρτας η οποια ειναι συνδεδεμενη με καποιον τραπεζικο λογαριασμο,ειτε πιστωτικη οπως ηταν παντα

εκτος αν καταλαβες οτι μπορεις μονο με πιστωτικη,κατι που δεν ισχυει.μπορεις και χρεωστικη

• Like 1

4 λεπτά πριν, lacta13 είπε

εχει καποια extra παροχες το plus,αλλα δεν με κανουν τοσο αυτες,οσο το 50ικο

πλεον τραβανε οι εταιρειες τις παγιες εντολες μεσω καρτας η οποια ειναι συνδεδεμενη με καποιον τραπεζικο λογαριασμο,ειτε πιστωτικη οπως ηταν παντα

εκτος αν καταλαβες οτι μπορεις μονο με πιστωτικη,κατι που δεν ισχυει.μπορεις και χρεωστικη

Οχι χρεωστικη οκ, αλλα εχω ενα λογαριασμο που δεν ειναι συνδεδεμενος με καρτα.

Ειναι το 2% οποτε αναγκαστικα πρεπει να συνδεσω καρτα με αυτο το λογαριασμο.

2 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Οχι χρεωστικη οκ, αλλα εχω ενα λογαριασμο που δεν ειναι συνδεδεμενος με καρτα.

Ειναι το 2% οποτε αναγκαστικα πρεπει να συνδεσω καρτα με αυτο το λογαριασμο.

ε ναι,αναγκαστικα

34 λεπτά πριν, zevage είπε

Ξερει κανεις αν στο προγραμμα myhome enter οι εκπτωσεις συνέπειας και παγιας εντολης πληρωμης εφαρμοζονται στην ημερησια καταναλωση (0,18-(0,18*0,07)=16,74€/kwh) και αντιστοιχως νυχτερινη (0,13-(0,13*0,07=12,09€?

ναι (όσο τουλάχιστον έχουν αναφέρει άλλα μέλη)

34 λεπτά πριν, zevage είπε

Αν ειναι ετσι αυτο ειναι τελικά το πιο συμφερον.

κατέβασε το excel της υπογραφής μου

36 λεπτά πριν, zevage είπε

16,74€/kwh

βέβαια αν φτάσει τόσο η κιλοβατώρα την κάτσαμε 😛

Καλησπέρα και από μένα,

Πρόσφατα πήρα στο όνομα μου αριθμό παροχής και ενεργοποίησα το ebill. Μέσω ebill επιλέγω το πρόγραμμα MyHome Online, πατάω υποβολή και εμφανίζεται το μήνυμα που περιγράφει ποιο είναι το επόμενο βήμα. Παρ'όλα αυτα δεν εμφανίζεται κάποια επιλογή να συνδέσω τη κάρτα μου για πάγια εντολή.

Στο ιστορικό επιλογών του ebill φαίνεται η επιλογή μου όπως στο συνημμένο.

Πρέπει να περιμένω κάποιο σχετικό email για να προχωρήσει η διαδικασία ενεργοποίησης του προγράμματος;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

2022-02-15 15_25_43-Window.png

γιατι αναφερεσθε στην τιμη και οχι στις χρεωσεις  υπερ τριτων και φπα που ξεπερνουν το 50% του τιμολογιου. Με ποιους εισθε με αυτους  τους δημαγωγους ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...