Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 11/2/2022 στις 8:04 ΜΜ, lazarnik είπε

Θα περιμένεις την επόμενη φορά. 

Edit. Χθες συγγενής με παρομοιο προβλημα και με την καθοδήγηση μου, του το ενεργοποίησαν. Μόλις κοιτάξαμε στο ebill και εκεί που μέχρι χθες έλεγε καταχώρηση τον Μάρτιο άλλαξε σε Φεβρουάριο. Οπότε λογικά ρίξε μια ματιά και εσύ απο αύριο.

Ολα καλά,μάλλον λόγο σ/κ,τελικά σήμερα φάνηκε η αλλαγή και σε μένα,και από Μάρτη που ήταν έγινε για τώρα Φλεβάρη,όλα καλά λοιπόν μετά από επίμονη και άπειρα τηλέφωνα,τόρα η καταχώριση μηνιαίας είναι οκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 λεπτά πριν, Pepelux71 είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Πέρασα άπειρες ώρες στα σχετικά thread και στις πληροφορίες που έχουν μοιραστεί όλοι και θα ήθελα να ακούσω μία δεύτερη γνώμη, εάν έχει κάποιος το χρόνο και την διάθεση για αυτό θα παραθέσω το ερώτημα όσο πιό περιεκτικά μπορώ μαζί με τους 3 λογαριασμούς που επισυνάπτω.

- 4μελής οικογένεια με ετήσια κατανάλωση 7000-8000 Kwh χωρίς πρόβλεψη μείωσης της κατανάλωσης άμεσα :-) Επιπλεόν σύντομα θα προστεθεί στο οικοσύστημα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που απαιτεί 5ωρη φόρτιση (2,7 Kwh) με πρόβλεψη γαι επιπλέον 1200KWh ανά έτος (Νυχτερινό)

- Είμαστε στο ΦΣΑ και μέχρι τον Νοέμβριο όλα ψιλοδιαχειρίσιμα. Μεγάλος εκκαθαριστικός στις 10/12/2021 και καπάκι έναντι 31/12/2021 και μετά 10/2/2021. Και οι 2 έναντι, για πρώτη φορά, με υπερ-προβλέψεις στην κατανάλωση και αντίστοιχα υψηλές "Προσαρμογές" (συνήθως με 2000KWh εκκαθαριστικό οι επόμενοι έναντι παλιότερα ήταν 300-500Kwh ενώ τώρα 900 & 1100Kwh).

Είμαι έτοιμος να κάνω έτοιμος στο ΔΕΗ MyHome Online για τους παρακάτω λόγους:

α) Τους τελευταίους 12 μήνες η καθαρή κατανάλωση μου έχει στοιχίσει στο FSA: 1614*0,07848. + 5713*0,107 = 737,95772 συν 512 = 1249. Στην ΔΕΗ MyHome Online η καθαρή κατανάλωση θα μου στοίχιζε: 1614*0,13 + 5713*0,17 = 1.181,03. 444. Οριακά οφέλη με το ONLINE, αλλά με μέτρο σύγκρισης το σήμερα (12/02/2022) και με "νοομάλ" Προσαρμογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για κάθε μήνα πλέον που η ενέργεια θα παραμένει το ίδιο ή περισσότερο ακριβή, η ψαλίδα θα ανοίγει αισθητά πλέον υπέρ του ONLINE.

β) Φοβάμαι ότι η κρίση στην ενέργεια έχει δρόμο ακόμα με όρους 12-μήνων (μπορεί να πέφτει το κόστος για 2-3-4 μήνες και να τινάζεται για άλλους τόσους κλπ) και την ίδια ώρα διαβάζω σήμερα το άρθρο "Ενεργειακή καταιγίδα μέχρι αρχές του 2023".

γ) Αποχώρηση από το ΦΣΑ στους 13 μήνες μου σημαίνει 90,00 ευρώ ποινή, το οποίο ποσώς με ενδιαφέρει σε σχέση με τα νούμερα συζητάμε.

δ) Τέλος και λόγω της μόνο 12μηνης υποχρέωσης του ONLINE, ακόμα και εάν όλο αυτό που συμβαίνει τελειώσει πολύ νωρίτερα, τότε απλά θα έχω περάσει από το ONLINE και θα το έχω χρησιμοποιήσει ως ένα ασφαλές καταφύγιο κατά την αβέβαιη περίοδο.

Είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να διαχειριστώ ψυχολογικά τους λογαριασμούς JOKER, αυτό που ανοίγεις το μήνυμα και πραγματικά δεν ξέρεις αν θα λέει 60 ή 140 ή 230 ή 450 ευρώ. Θέμα ιδιοσυγκρασίας. 

Ελλείψει εμπειρίας και γνώσης στον κοντινό μου κύκλο θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη σχετικά με το σκεπτικό μου, εάν κάποιος προτίθεται και ευχαριστώ εκ των προτέρων

INSOMNIA-DEH.pdf 619 kB · 2 downloads

Καλημερα... Επρεπε ηδη να εχεις φυγει εδω και καιρο... Αργησες... Οντως τωρα λενε οτι οι τιμες  θα τραβηξουν μεχρι και  το 2023...

31 λεπτά πριν, Pepelux71 είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Πέρασα άπειρες ώρες στα σχετικά thread και στις πληροφορίες που έχουν μοιραστεί όλοι και θα ήθελα να ακούσω μία δεύτερη γνώμη, εάν έχει κάποιος το χρόνο και την διάθεση για αυτό θα παραθέσω το ερώτημα όσο πιό περιεκτικά μπορώ μαζί με τους 3 λογαριασμούς που επισυνάπτω.

- 4μελής οικογένεια με ετήσια κατανάλωση 7000-8000 Kwh χωρίς πρόβλεψη μείωσης της κατανάλωσης άμεσα :-) Επιπλεόν σύντομα θα προστεθεί στο οικοσύστημα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που απαιτεί 5ωρη φόρτιση (2,7 Kwh) με πρόβλεψη γαι επιπλέον 1200KWh ανά έτος (Νυχτερινό)

- Είμαστε στο ΦΣΑ και μέχρι τον Νοέμβριο όλα ψιλοδιαχειρίσιμα. Μεγάλος εκκαθαριστικός στις 10/12/2021 και καπάκι έναντι 31/12/2021 και μετά 10/2/2021. Και οι 2 έναντι, για πρώτη φορά, με υπερ-προβλέψεις στην κατανάλωση και αντίστοιχα υψηλές "Προσαρμογές" (συνήθως με 2000KWh εκκαθαριστικό οι επόμενοι έναντι παλιότερα ήταν 300-500Kwh ενώ τώρα 900 & 1100Kwh).

Είμαι έτοιμος να κάνω έτοιμος στο ΔΕΗ MyHome Online για τους παρακάτω λόγους:

α) Τους τελευταίους 12 μήνες η καθαρή κατανάλωση μου έχει στοιχίσει στο FSA: 1614*0,07848. + 5713*0,107 = 737,95772 συν 512 = 1249. Στην ΔΕΗ MyHome Online η καθαρή κατανάλωση θα μου στοίχιζε: 1614*0,13 + 5713*0,17 = 1.181,03. 444. Οριακά οφέλη με το ONLINE, αλλά με μέτρο σύγκρισης το σήμερα (12/02/2022) και με "νοομάλ" Προσαρμογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για κάθε μήνα πλέον που η ενέργεια θα παραμένει το ίδιο ή περισσότερο ακριβή, η ψαλίδα θα ανοίγει αισθητά πλέον υπέρ του ONLINE.

β) Φοβάμαι ότι η κρίση στην ενέργεια έχει δρόμο ακόμα με όρους 12-μήνων (μπορεί να πέφτει το κόστος για 2-3-4 μήνες και να τινάζεται για άλλους τόσους κλπ) και την ίδια ώρα διαβάζω σήμερα το άρθρο "Ενεργειακή καταιγίδα μέχρι αρχές του 2023".

γ) Αποχώρηση από το ΦΣΑ στους 13 μήνες μου σημαίνει 90,00 ευρώ ποινή, το οποίο ποσώς με ενδιαφέρει σε σχέση με τα νούμερα συζητάμε.

δ) Τέλος και λόγω της μόνο 12μηνης υποχρέωσης του ONLINE, ακόμα και εάν όλο αυτό που συμβαίνει τελειώσει πολύ νωρίτερα, τότε απλά θα έχω περάσει από το ONLINE και θα το έχω χρησιμοποιήσει ως ένα ασφαλές καταφύγιο κατά την αβέβαιη περίοδο.

Είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να διαχειριστώ ψυχολογικά τους λογαριασμούς JOKER, αυτό που ανοίγεις το μήνυμα και πραγματικά δεν ξέρεις αν θα λέει 60 ή 140 ή 230 ή 450 ευρώ. Θέμα ιδιοσυγκρασίας. 

Ελλείψει εμπειρίας και γνώσης στον κοντινό μου κύκλο θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη σχετικά με το σκεπτικό μου, εάν κάποιος προτίθεται και ευχαριστώ εκ των προτέρων

INSOMNIA-DEH.pdf 619 kB · 2 downloads

Ακριβώς το ίδιο θα κάνω και εγώ.

Επιχειρήματα:

Μικρό διάστημα δέσμευσης.

Μικρό πέναλτι για πρόωρη αποχώρηση.

Μικρό πάγιο.

Μικρή χρέωση (σχετικά με άλλους) ανα kwh.

Προσοχή στο υποχρεωτικό δικαιολογητικο ΥΔ τύπου 4. Σε βάζουν να δηλώσεις ότι όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς την εταιρεία που αφορούν τον ΑΦΜ σου θα μεταφέρονται στην πάγια εντολή της σύνδεσης. Αυτό είναι πολύ πονηρό. Ενώ η ΥΔ που σου ζητούν για ταυτοποίηση τη θέλουν από το ηλεκτρονικό σύστημα gov.gr, αυτή την τύπου 4 τη θέλουν χειρόγραφα και τη στέλνουν με τη σύμβαση.

Το ψάχνω. Σκέφτομαι να την παραποιησω και να γράψω δεν αποδέχομαι.

1 hour ago, zevage said:

Προσοχή στο υποχρεωτικό δικαιολογητικο ΥΔ τύπου 4. Σε βάζουν να δηλώσεις ότι όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς την εταιρεία που αφορούν τον ΑΦΜ σου θα μεταφέρονται στην πάγια εντολή της σύνδεσης. Αυτό είναι πολύ πονηρό. Ενώ η ΥΔ που σου ζητούν για ταυτοποίηση τη θέλουν από το ηλεκτρονικό σύστημα gov.gr, αυτή την τύπου 4 τη θέλουν χειρόγραφα και τη στέλνουν με τη σύμβαση.

Το ερώτημα είναι έχεις στο ΑΦΜ οφειλή; Αν όχι δεν σε πειράζει, αν ναι, πλήρωσε την 

1 ώρα πριν, zevage είπε

Καλημέρα. Πονηρό γιατί? Επειδή η εταιρεία σου ζητάει να τακτοποιήσεις οποιεσδήποτε οικονομικές οφειλές τους είχες αφήσει φέσι? Αν τους είχες αφήσει. Γι' αυτό και μιλάνε για ΑΦΜ κι όχι αριθμό παροχής.

• Like 2

2 ώρες πριν, Pepelux71 είπε

άργησες , πλέον πας στα ακριβά της ΔΕΗ μιας και έχεις >300kw/μήνα κατανάλωση

Spoiler

το υβριδικό κρίμα , οικονομία δε θα κάνεις , αν σου αρέσει πάσο βέβαια ,ψάξε στα άλλα θέματα

30 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Πονηρό γιατί? Επειδή η εταιρεία σου ζητάει να τακτοποιήσεις οποιεσδήποτε οικονομικές οφειλές τους είχες αφήσει φέσι? Αν τους είχες αφήσει. Γι' αυτό και μιλάνε για ΑΦΜ κι όχι αριθμό παροχής.

Το φέσι ειναι σχετικο. Εχω περιπτωση οπου ενοικιαστης αφησε φεσι σε παροχη που ηταν στο ονομα μου. Για καποιους λογους οχι πονηρους αφησα την παροχή στο ονομά μου. Απεδειξα ακολουθως οτι εκει εμενε ο Ταδοπουλος και παρ' ολα αυτα δεν τον κυνηγησε η ΔΕΗ αλλά συνεχισε μαζι μου.

Πονηρο μαλλον ηταν λαθος εκφραση. Ισως καταχρηστικο να ειναι καλυτερο.

Εσυ αν εχεις διαφωνια και αμφισβητείς και δεν εχει λυθει το θεμα πληρώνεις ή μηπως εισαι η ΔΕΗ (herself)?

3 λεπτά πριν, zevage είπε

Απεδειξα ακολουθως οτι εκει εμενε ο Ταδοπουλος και παρ' ολα αυτα δεν τον κυνηγησε η ΔΕΗ αλλά συνεχισε μαζι μου.

Την ΔΕΗ δεν την νοιάζει ποιος μένει εκεί αλλά σε ποιου ονομα είναι η παροχή 

• Like 1

8 λεπτά πριν, zevage είπε

Το φέσι ειναι σχετικο. Εχω περιπτωση οπου ενοικιαστης αφησε φεσι σε παροχη που ηταν στο ονομα μου. Για καποιους λογους οχι πονηρους αφησα την παροχή στο ονομά μου. Απεδειξα ακολουθως οτι εκει εμενε ο Ταδοπουλος και παρ' ολα αυτα δεν τον κυνηγησε η ΔΕΗ αλλά συνεχισε μαζι μου.

Εσυ αν εχεις διαφωνια και αμφισβητείς και δεν εχει λυθει το θεμα πληρώνεις ή μηπως εισαι η ΔΕΗ (herself)?

Ναι η ΔΕΗ είμαι, που το κατάλαβες?

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Την ΔΕΗ δεν την νοιάζει ποιος μένει εκεί αλλά σε ποιου ονομα είναι η παροχή 

Αυτό ακριβώς.

9 λεπτά πριν, zevage είπε

ΠΩΣ το απέδειξες !!!!!

Με το μισθωτηριο ?

ΥΓ. Φαντάζομαι, η ΔΕΗ σου είπε: πλήρωσε τα και κυνηγά τον, αφού έχεις αποδείξεις.

1 ώρα πριν, korakios είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

το υβριδικό κρίμα , οικονομία δε θα κάνεις , αν σου αρέσει πάσο βέβαια ,ψάξε στα άλλα θέματα

Άργησα τόσο ώστε να θεωρείται πλέον ασύμφορο? Ή απλά λιγότερο συμφέρον?

1 ώρα πριν, korakios είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Βασικά το παίρνω με leasing. Βρήκα ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο που μου άρεσε (συνήθως δίνουν 6-8 μήνες παράδοση) και έτυχε να είναι Plug In υβριδικό, πάει με βενζίνη και δίνει και 50-60Km αυτονομία πχ εντός πόλης. Τυχαία με βρήκε το Plug In θέμα και αν θέλω δεν το χρησιμοποιώ καν.

5 λεπτά πριν, Pepelux71 είπε

Εξαρταται. Εμενα με νέες χρεώσεις ειναι 729,05 με ΔΕΗ online ενω χωρις 940 με επιδότηση που δινει το κρατος. Αν ειχα προλάβει το παλαιο θα ηταν πολυ λιγοτερα. Βεβαια καποια στιγμη θα ληξουν τα προγραμματα

12 λεπτά πριν, Pepelux71 είπε

Λιγοτερο συμφερον.

• Like 1

32 λεπτά πριν, Pepelux71 είπε

Απλά να ξέρεις πως το online είναι ναι μεν πιο συμφέρον, αλλά παίρνει μέρες να ενεργοποιηθεί. Στον αντίποδα, αν πας σε κατάστημα να κανείς το enter, κινείται πιο άμεσα η διαδικασία αλλά δυστυχώς δίνεις και 100€ εγγύηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...